Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Kαλησπερα, Ειμαι ακομη 14 ετων, αλλα ξερω οτι θελω να ακολουθησω τον τομεα της αστροφυσικής.Εχω ομως ενα ελλατωμα, δεν ξερω καλα αγγλικα, τι με προτεινετε να κανω?Ευχαριστω για τον χρονο σας!
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Προς το παρόν να ασχοληθείς με τα μαθήματά σου και να περάσεις στο Πανεπιστήμιο, κατά προτίμηση σε τμήμα φυσικής. Τα αγγλικά θα μπορείς να τα βελτιώσεις σταδιακά, είτε με φροντιστήριο είτε με προσωπική ενασχόληση. Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη αλλά σίγουρα θα σου χρειαστούν κάποια στιγμή στις σπουδές σου. Έχεις όμως καιρό «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Kαι κατι ακομη, εχω μαζεψει καποια χρηματα και σκεφτομαι να τα επενδυσω στο εξης τηλεσκοπειο, http://www.e-shop.gr/celestron-powerseeker-114eq-telescope-21045-p-PER.571997 τι λετε ειναι καλο για τα λεφτα του?
HOMO Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Αχ αυτά τα Αγγλικά....!! Μην πάρεις αυτό το τηλεσκόπιο...θα σε κουράσει. Mε αυτά τα λεφτά πάρε καλύτερα αυτό http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p6827_Skywatcher-Heritage-100P---100mm---4--f4-Tabletop-Dobsonian-Telescope.html ή περίμενε για κάποιο μεταχειρισμένο απ' τις αγγελίες του Astrovox. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 xμμ απο οτι βλεπω ειναι καλο, αλλα δεν ειναι λιγα τα mm?
HOMO Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Είναι ελάχιστα μικρότερη η διάμετρος αλλά απείρως πιο χρηστικό κι εύκολο. Εγώ θα σου πρότεινα να μην πάρεις ακόμη τηλεσκόπιο. Διαβασε οπωσδήποτε το παρακάτω ποστ !! http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15860 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
ecuador Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2015 Kαλησπερα, Ειμαι ακομη 14 ετων, αλλα ξερω οτι θελω να ακολουθησω τον τομεα της αστροφυσικής.Εχω ομως ενα ελλατωμα, δεν ξερω καλα αγγλικα, τι με προτεινετε να κανω?Ευχαριστω για τον χρονο σας! Ναι, το Αγγλικό το καταλαβαίνω και από το "curiocity" αντί για "curiosity" Μην ανησυχείς, μικρός είσαι ακόμα!Η λύση φυσικά είναι το διάβασμα. Εγώ άρχισα από 9 χρονών να διαβάζω 2 αστρονομικά περιοδικά το μήνα στα Αγγλικά (Astronomy & Astronomy Now), και ας έχανα πολλά επεισόδια στην αρχή! Οπότε βρες κάτι που σε ενδιαφέρει (μπορεί να είναι και βιβλία) και διάβασε.Επίσης ταινίες/σειρές με αγγλικούς υπότιτλους θα σε βοηθήσουν πολύ.Τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα χρειάζεται να ξέρουμε πολύ καλά για τους περισσότερους τομείς και τα Αγγλικά είναι συνήθως τα πιο χρήσιμα. Για το τηλεσκόπιο που λες, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, μη βιαστείς, το 100p είναι μάλλον πιο εύχρηστο. Αν θέλεις όμως τηλεσκόπιο με ισημερινή στήριξη (που εγώ γενικά το προτείνω για εκπαιδευτικούς σκοπούς) θα πρότεινα να πας λίγο παραπάνω, δηλαδή τουλάχιστον σε αυτό εδώ. Η διαφορά δεν είναι απλά στη διάμετρο, αλλά σε αρκετά πιο σημαντικά θέματα σε σχέση με αυτό που πρότεινες, το οποίο έχει πολύ χειρότερη βάση (eq1 vs eq2), ανιχνευτή για πέταμα και φτηνό χαμηλής ποιότητας κάτοπτρο (σφαιρικό αντί για παραβολικό). Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2015 Χα χα, το curiosity το εγραψα curiocity για δικο μου λογο, κατι σαν λογοπαιγνιο δηλαδη, οσο για το τηλεσκοπιο θα κανω αυτο που με προτεινε ο φιλτατος παραπανω, αυτα απο εμενα ευχαριστω για την βοηθεια.Α, και κατι ακομη ξερω γαλλικα, απλα δεν πολυ ξερω αγγλικα...
ecuador Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2015 Χα χα, το curiosity το εγραψα curiocity για δικο μου λογο, κατι σαν λογοπαιγνιο δηλαδη, οσο για το τηλεσκοπιο θα κανω αυτο που με προτεινε ο φιλτατος παραπανω, αυτα απο εμενα ευχαριστω για την βοηθεια.Α, και κατι ακομη ξερω γαλλικα, απλα δεν πολυ ξερω αγγλικα... OK! Δεν ήθελα να σε πικάρω, θεώρησα πως ήθελες το Curiosity από το rover που είναι στον Άρη Νομίζω πολύ πιο ωραία γλώσσα τα Γαλλικά, και από την άποψη που λέω πως τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα "καλά" είναι απαραίτητη, είσαι καλυμμένος. Αλλά τα Αγγλικά όντως είναι πιο χρήσιμα σε τομείς όπως η αστροφυσική και νομίζω με το διάβασμα και υποτιτλισμένες ταινίες (ευτυχώς υπάρχει το internet) μπορείς να φτάσεις σε καλό επίπεδο γρήγορα. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Makis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2015 Μια καλή λύση είναι να ακούς ξένες (αστρονομικές) διαλέξειςστο YouTube.Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι ένα καλόαγγλικό λεξικό-κυρίως από αγγλικά σε αγγλικά για νακαταλαβαίνεις τη διάλεκτο. Αν δεν έχεις κάποιο πτυχίοχρειάζεσαι τουλάχιστον Lower. Καλές παρατηρήσειςΜάκης Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
kyrkos1111 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2015 Μην βαριέσαι να κοιτάς ακόμη και την παραμικρή άγνωστη λέξη στο λεξικό, και ΟΧΙ στο google translate. Πάντες ἄνθρωποι τοῦ εἰδέναι ὀρέγονται φύσει. σημεῖον δ'''' ἡ τῶν αἰσθήσεων ἀγάπησις·... καὶ μάλιστα τῶν ἄλλων ἡ διὰ τῶν ὀμμάτων.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2015 Ποιός γνώριζε καλά Αγγλικά στα 14; Ελάχιστοι. Ακόμη και ο πρωθυπουργός μας τα έμαθε στα 40. Η γνώση της Αγγλικής είναι σήμερα προσόν που ανταποκρίνεται σε πολλά επίπεδα αναγκών, επικοινωνία, γνώση, ψυχαγωγία αλλά και εξειδικευμένες απολαβές για τον επαγγελματία. Εάν γίνεις επιστήμονας, αστροφυσικός ή ο,τιδήποτε άλλο, αγγλοσαξωνική βιβλιογραφία θα διαβάζεις και σε αγγλοσαξωνικά περιοδικά θα επιδιώκεις να κάνεις τις ανακοινώσεις σου. Οι ομιλίες που θα παρακολουθείς αλλά και εκείνες που ευχόμαστε να κάνεις θα είναι στα αγγλικά, τα poster στα αγγλικά, οι επαφές σου με συναδέλφους ανά την υφήλιο στα αγγλικά, ενδεχομένως και οι σπουδές σου ή τα μεταπτυχιακά σου στα αγγλικά.Εγώ τελείωσα τις Αγγλικές μου σπουδές στα 15 και αφού τα χρησιμοποίησα ελάχιστα μέχρι τα 35 ξέχασα να τα μιλάω (δεν σταμάτησα ποτέ να διαβάζω αφού ελάχιστα συγγράμματα είναι μεταφρασμένα και καμμία έρευνα ή ανασκόπηση δεν μεταφράζεται). Ξανάρχισα να τα μιλώ δειλά δειλά σε διεθνείς συνεργασίες και αφού είδα Κινέζους, Γάλλους και Ισπανούς επιστήμονες να κάνουν παρουσιάσεις με τα σπαστά αγγλικά τους χωρίς καμμία ενοχή τους μιμήθηκα. Είναι δεδομένο στη διεθνή επιστημονική κοινότητα πως ο καθένας τα μιλά όπως μπορεί και αυτό που έχει σημασία είναι η επιστημονική ακριβολογία και το αν έχεις να πεις κάτι σημαντικό ή καινούριο με τα σπαστά σου Αγγλικά, τα οποία ένας 14χρονος έχει όλον τον χρόνο να τα βελτιώσει ούτως ή άλλως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Kαλησπερα και σας ευχαριστω και της απαντησεις,χε χε παντως, εχω κανει αρκετες φορες τους καθηγητες τον θετικων επιστημων, να σταματησουν σε θεματα μαυρων τρυπων και εξωπλανητων,Θυμαμαι πως σε πιο μικρη ηλικια εψαχνα την αντιυλη, χαχα, τελος παντων ξανα ευχαριστω..
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Kαλησπερα και σας ευχαριστω και της απαντησεις,χε χε παντως, εχω κανει αρκετες φορες τους καθηγητες τον θετικων επιστημων, να σταματησουν σε θεματα μαυρων τρυπων και εξωπλανητων,Θυμαμαι πως σε πιο μικρη ηλικια εψαχνα την αντιυλη, χαχα, τελος παντων ξανα ευχαριστω..
Curiocity Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2015 Καλησπερα, τελευταια προσεξα πως ο διας δεν εχει πλεον την γνωστη καταιγιδα, εκεινο το ΄΄ματι΄΄ του κυκλωνα, ξερετε τι συνεβει?
TUPAC_RIP Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2015 Καλησπερα, τελευταια προσεξα πως ο διας δεν εχει πλεον την γνωστη καταιγιδα, εκεινο το ΄΄ματι΄΄ του κυκλωνα, ξερετε τι συνεβει?Δεν μπορει να ισχυει αυτο που λες. Ξερουμε οτι οσο περναει ο χρονος η κατεγιδα μικραινει αλλα οχι και να εξαφανιστει τοσο γρηγορα. Still I Rise
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα