Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2021 Καλησπερα σε όλους. Αναρωτιόμουν που αποθηκεύεται κατα τη διάρκεια της λήψης τα δεδομένα σας. Άλλαξα λαπτοπ και το καινούριο εχει ssd δίσκο πραγμα που το κάνει περισσότερο "ευάλωτο" στη συνεχόμενη αποθήκευση-διαγραφη τοσο μεγαλων αρχείων.Τι κάνετε οι περισσότεροι; χρησιμοποιείτε κάποιον hdd εξωτερικο; καποια άλλη λυση; εχει και hdd το λαπτοπ αλλα σκεφτόμουν μήπως έπαιρνα ενα εξωτερικο δίσκο.Για πείτε τι κάνετε εσείς...
arsentsol Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2021 Καλύτερα έναν ssd γρήγορης ταχύτητας usb 3.1 άμα έχει το λάπτοπ σου πάντως μακριά από hdd μόνο ssd ή μεγάλα φλασάκια 64-256 gb "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
xkls Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2021 Εξωτερικό HDD δε θα συνιστούσα σε καμία περίπτωση. Οι HDD είναι αρκετά πιο επιρρεπείς σε μηχανικές βλάβες, οπότε η φυσική τους θέση κατά τη γνώμη μου είναι σε ενα σταθερό σύστημα. Οι SSD από την άλλη ναι μεν μετά από συνεχή εγγραφή-διαγραφή περιορίζεται η διάρκεια ζωής τους, αλλά το ξεπερνούν εν μέρει αυτό το πρόβλημα με το να εναλλάσσουν τα transistors που χρησιμοποιούν κάθε φορά. Φρόντισε απλά να έχουν τουλάχιστον 10% free space κάθε φορά και με βάση τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών η διάρκεια ζωής του θα υπερκαλύψει αυτή του laptop. Ένα άλλο αρνητικό των ssd είναι ότι πιο δύσκολα θα ανακτήσεις δεδομένα που έχουν διαγραφεί κατά λάθος, οπότε θέλει κι εκεί προσοχή. Προσωπικά εγώ αποθηκεύω προσωρινά τις εικόνες στον ssd του laptop και μετά τις μεταφέρω σε hdd του desktop για αποθήκευση.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2021 Η καλύτερη πρακτική είναι να κρατάμε αντίγραφα των δεδομένων μας (όποια κι αν είναι αυτά) σε 2 δίσκους έναν που δουλεύουμε και έναν backup. Το αν θα είναι HDD ή SSD είναι θέμα ταχύτητας. Για μένα ο καλύτερος συνδιασμός, τον οποίο εφαρμόζω καθημερινά στη δουλειά μου είναι SSD εσωτερικός στον οποίο δουλεύω και HDD εξωτερικό για backup σταθερό ή φορητό τους οποίους συγχρονίζω στο τέλος της ημέρας. Μέχρι στιγμής μου έχει τύχει να χαλάσει ο HDD που κρατάω αντίγραφα τον οποίο όμως αντικατέστησα άμεσα και ξαναέκανα συγχρονισμό με τον SSD οπότε όλα ΟΚ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον SSD ανα πάσα στιγμή. Θεωρώ ότι για backup δεν χρειάζεσαι SSD. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2021 Εγώ αποθηκεύω σε έναν δεύτερο δίσκο (όχι μόνο φωτογραφίες βέβαια), ο οποίος δεν είναι τόσο φορητός. Αλλά το μέλλον είναι το Cloud. Εκεί έχουν RAID συστοιχίες και εργαλεία που δεν είναι εύκολο να έχεις σπίτι, ενώ τα δεδομένα σου είναι συνεχώς διαθέσιμα παντού, ακόμη και στο κινητό σου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2021 Σας ευχαρισώ όλους για τη βοήθεια.Το backup δε με απασχολει μιας και έχω λύση αυτο το πρόβλημα μου απο τότε που πήρα nas. Το θέμα μου ήταν καθαρά αν θα αντέξει ο ssd δίσκος σε σχέση με τον hdd. Οπότε θα αποθηκεύω στον ssd και μετά θα τα μεταφέρω σπίτι στο nas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα