Jump to content

Ποια κιάλια θα αγοράσω.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τη φιλόξενη παρέα.

Εντελώς νέος στο χώρο, το χόμπι μου φαίνεται πάρα πολύ γοητευτικό και αποφάσισα να ξεκινήσω με ένα ζευγάρι κιάλια προκειμένου να μάθω όσο μπορώ καλύτερα τον ουρανό, διαβάζοντας παράλληλα όσο μπορώ. Να πω επίσης ότι μένω στη Σύρο οπότε υπάρχει αρκετά σκοτεινός ουρανός όχι πολύ μακριά από το σπίτι μου, κάτι που αφήνει πρόσφορο έδαφος ίσως και για μελλοντική αγορά τηλεσκοπίου.

Ξεψαχνίζοντας τα παλιότερα threads  κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα 10x50 θα ήταν τα ιδανικά για να ξεκινήσω για διάφορους λόγους (εύρος πεδίου, ηλικία, κα.) και σε συνδυασμό με ένα μονόποδο θα με βοηθήσουν στο αρχικό αυτό στάδιο. Καταλήγω στα Aculon της Nikon τα οποία είναι διαθέσιμα σε αρκετά μαγαζιά και με καλές κριτικές για το κόστος τους πάντα, εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο.

Να πω επίσης ότι εκτός σοβαρού απροόπτου θα είμαστε οικογενειακώς στην εξόρμηση του Ιουλίου στον Πάρνωνα για να παρακολουθήσουμε όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που διάβασα στο πρόγραμμα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα φιλε μου θα σου προτεινα 7 επι 50 κυαλια καθως λιγοτερη μεγεθυνση σημαινει πιο μεγαλο πεδιο και καλυτερη σταθεροτητα στο χερι θα το δεις και στην πραξη επισης θα σου δωσει κορη εξοδου 7mm πραγμα που σημαινει οτι αν εισαι κατω απο 40 ετων θα εκμεταλευτεις ολο το φως που θα σου παρεχει ενα τετοιο οργανο παρατηρησης τελος θα σου προτεινα να δεις στο youtube το βιντεο ''παρατηρωντας τα αστερια΄΄ καθως θα σε βοηθησει να καταλαβεις πολλα για τον νυχτερινο ουρανο καλως ηρθες λοιπον στον χωρο καλη αρχη εισαι πολυ τυχερος που εχεις σκοτεινο ουρανο οποτε εκμεταλευσου το

• Like 2
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ! Είμαι ακριβώς 40 οπότε με βάζεις σε δίλημμα 😀. Να πω την αλήθεια σκέφτηκα τα 10x50 διότι θα έχω και το μονόποδο που θα δίνει κάποια σταθερότητα. Θα δω όμως και τα 7ρια που μου λες.

Σύνδεσμος για σχόλιο

On 31/5/2023 at 11:15 ΜΜ, Thunderlips said:

Χαιρετώ τη φιλόξενη παρέα.

Εντελώς νέος στο χώρο, το χόμπι μου φαίνεται πάρα πολύ γοητευτικό και αποφάσισα να ξεκινήσω με ένα ζευγάρι κιάλια προκειμένου να μάθω όσο μπορώ καλύτερα τον ουρανό, διαβάζοντας παράλληλα όσο μπορώ. Να πω επίσης ότι μένω στη Σύρο οπότε υπάρχει αρκετά σκοτεινός ουρανός όχι πολύ μακριά από το σπίτι μου, κάτι που αφήνει πρόσφορο έδαφος ίσως και για μελλοντική αγορά τηλεσκοπίου.

Ξεψαχνίζοντας τα παλιότερα threads  κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα 10x50 θα ήταν τα ιδανικά για να ξεκινήσω για διάφορους λόγους (εύρος πεδίου, ηλικία, κα.) και σε συνδυασμό με ένα μονόποδο θα με βοηθήσουν στο αρχικό αυτό στάδιο. Καταλήγω στα Aculon της Nikon τα οποία είναι διαθέσιμα σε αρκετά μαγαζιά και με καλές κριτικές για το κόστος τους πάντα, εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο.

Να πω επίσης ότι εκτός σοβαρού απροόπτου θα είμαστε οικογενειακώς στην εξόρμηση του Ιουλίου στον Πάρνωνα για να παρακολουθήσουμε όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που διάβασα στο πρόγραμμα.

Καλησπερα σας,

Εχω τα Celesrton SkyΜaster 15x70  είναι πολύ καλά κυάλια ειδικά για αρχάριους!

Σε σκοτεινό ουρανό φαίνεται και ο Γαλαξίας της  Ανδρομέδας, Τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

• Like 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης