Jump to content

See star s50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα !
Μετα από μακρά αποχή από το χόμπι, εδώ και αρκετές βδομάδες κοιτάζοντας τον ουρανό,απορούσα γιατί σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό…πριν απαντήσω στον εαυτό μου όμως είχα αγοράσει ένα μικρό dobsonian για να βλέπω τη Σελήνη από μπαλκόνι μου…Το οκταιντσο μένει παρκαρισμένο στο χωριό…

Στο θέμα μας όμως : Απέχοντας από το χόμπι πολύ καιρό είδα το see star s50 και έπαθα πλάκα.Δεν έχω εμπειρία καθόλου από άστρο φωτογράφηση,αλλά γνωρίζω ότι το setup για άστρο φωτογράφηση εύκολα ξεπερνάει το χιλιάρικο,συν φυσικά το post processing κτλ…Το see star όλα αυτά μοιάζει να τα κάνει μόνο του και κύριως οι φωτό που παίρνει είναι πολύ καλές και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να τις αναπαράγω ακόμα και να είχα τον εξοπλισμό αν δεν διέθετα πολλές δεκάδες ώρες διαβάσματος και ενασχόλησης ,στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τόσος χρόνος.οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής : Το διαθέτει κάποιος να μας πει την εμπειρία του ;Έχω δει πολλά βιντεάκια όμως κάποια ίσως τα παραλένε και δεν μπορω να καταλάβω που σταματάει η αλήθεια και που ξεκινάει η διαφήμιση…

Επισης βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα ( γύρω στα 500 δολάρια  VS γύρω Στ 900€ Ελλάδα) υπάρχει κάποιο σάιτ από εξωτερικό που μπορούμε να το πάρουμε σε πιο νορμαλ τιμή ;

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

• Απαντήσεις 84
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση. Έχω το nextar 8 και για να περάσω από παρατήρηση σε αστροφωτογραφηση πρπει να πάρω πάρω εξοπλισμό( σφήνα+ φωτογραφική) κοντά στα 1000€. Αν είναι αληθινά όλα τα review και οι φωτό του seastar s50 τείνω προς αυτό. Εγώ το έχω βρει εδώ: https://www.zwoastro.com/product/seestar-s50/ στα 600 δολάρια αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο ειναι

Σύνδεσμος για σχόλιο

Απο facebook group που ειδα αρκετα ποστ ειναι εντυπωσιακα τα οσα κανει αυτο το smart telescope.

Εγω το αγορασα απο πλανηταριο στα 800+ καθώς δεν εμπιστευομαι να το παρω απο καπου που δεν εχω ξαναγοράσει.Απο συζητησεις που βλέπω δεν ειναι δυνατον με 800 ευρω να εχεις τετοιες φωτο χωρις να διαθεσεις δεκαδες ωρες σε μελετη και post processing.Αυτα βεβαια ειναι για καποιους και το ωραιο σημειο της αστροφωτογραφισης ωστωσο σε μενα δεν περισσευει τοσος χρονος.

Νομίζω πάντως ότι επίσιμη τιμή πώλησηςη για Ευρώπη ειναι τα 799 ευρώ (όσο το εχει το astroshop),για αμερικη  που πωλειται στα 500 δλαρια,δεν το συζητώ,το αγοράζουν και οσοι δεν ουτε τηλεσκόπιο παρατήρησης!

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

On 24/6/2024 at 12:12 ΠΜ, Μιχάλης said:

Καλησπέρα !
Μετα από μακρά αποχή από το χόμπι, εδώ και αρκετές βδομάδες κοιτάζοντας τον ουρανό,απορούσα γιατί σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό…πριν απαντήσω στον εαυτό μου όμως είχα αγοράσει ένα μικρό dobsonian για να βλέπω τη Σελήνη από μπαλκόνι μου…Το οκταιντσο μένει παρκαρισμένο στο χωριό…

Στο θέμα μας όμως : Απέχοντας από το χόμπι πολύ καιρό είδα το see star s50 και έπαθα πλάκα.Δεν έχω εμπειρία καθόλου από άστρο φωτογράφηση,αλλά γνωρίζω ότι το setup για άστρο φωτογράφηση εύκολα ξεπερνάει το χιλιάρικο,συν φυσικά το post processing κτλ…Το see star όλα αυτά μοιάζει να τα κάνει μόνο του και κύριως οι φωτό που παίρνει είναι πολύ καλές και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να τις αναπαράγω ακόμα και να είχα τον εξοπλισμό αν δεν διέθετα πολλές δεκάδες ώρες διαβάσματος και ενασχόλησης ,στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τόσος χρόνος.οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής : Το διαθέτει κάποιος να μας πει την εμπειρία του ;Έχω δει πολλά βιντεάκια όμως κάποια ίσως τα παραλένε και δεν μπορω να καταλάβω που σταματάει η αλήθεια και που ξεκινάει η διαφήμιση…

Επισης βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα ( γύρω στα 500 δολάρια  VS γύρω Στ 900€ Ελλάδα) υπάρχει κάποιο σάιτ από εξωτερικό που μπορούμε να το πάρουμε σε πιο νορμαλ τιμή ;

Το seestar το αγόρασα προς το τέλος του προηγούμενου έτους γύρω στα 900 ευρώ από το πλανητάριο. Είμαι και κάτοχος πλήρους αστροφωτογραφικής διάταξης. Από την πείρα μου λοιπόν έχω να πω τα εξής :

1) Αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει στην αστροφωτογραφια, το seestar и δεν είναι το κατάλληλο. Όχι τόσο για τις τεχνικές του ελλείψεις ( μικρός αισθητήρας, αλταζιμουθιακή στήριξη κτλ) αλλά κυρίως διότι δεν αφήνει τον χρήστη να εμπλακεί με τη μαγική διαδικασία της αστροφωτογραφιας, του ιδανικού συνδυασμού γνώσης, τέχνης, τεχνικής. 

2) Αν κάποιος θέλει φωτογραφίες βαθέος ουρανού με αρκετούς συμβιβασμούς στην ποιότητα αλλά "δικές" του, το seestar s50 είναι απολύτως αξιοπρεπές εργαλείο. Θα κρεμάσει φωτογραφίες σε τοίχο έστω κι αν δεν είναι για να τις δει κανείς από κοντά. 

3)Εκει που το seestar πραγματικά διαλάμπει είναι ως εκπαιδευτικό εργαλείο, ως μέσο ηλεκτρονικά υποβοηθουμενης αστρονομίας. Εγώ το χρησιμοποιώ στον όμιλο αστρονομίας στο σχολείο πάρα πολύ. Πάμε σε σκοτεινό ουρανό, βάζουμε μπροστά τη γεννήτρια, συνδέουμε το seestar με το i phone, το iPhone με βιντεοπροβολεα και προβάλλουμε την εικόνα στον τοίχο μιας εκκλησίτσας που είναι εκεί. Τα παιδιά βλέπουν νεφελωματα και άλλα να σχηματιζονται βαθμιαία στον τοίχο ενώ ταυτόχρονα γίνεται παρουσίαση. Απλά ασύγκριτη ευκολία και ταχύτητα. Το ίδιο μπορεί να κάνει κανείς με τα παιδιά του ή με την παρέα του. 

• Μου αρέσει 3
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω για το feedback!Εννοειται οτι υπάρχουν συμβιβασμοι,το βλέπω άλλωστε και στις φωτογραφίες απο το τηλεσκόπιο στο διαδύκτιο.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Συντομο update:

εχοντας ξοδέψει ούτε 30 λεπτά ασχολούμενος με το τηλεσκόπιο,εχω να πώ ότι απο το κέντρο τςη αθήνας (bortle 9),κατάφερα να πάρω φωτό απο το M13 & M92,πράγμα που με ενθουσίασε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να τα βρώ & να τα παρατηρήσω χωρίς ρομποτική βάση.

Είναι υπερβολικά απλό στη λειτουργία του,αλλά τώρα ξεκινάει η εκμάθηση της επεξεργασίας των φωτογραφιων που θα βγάζω,το οποίο νομίζω ειναι και το πιο δυσκολο κομμάτι.

Πραγματικά δεν υπάρχει πιστευω καλυτερο εργαλείο για έναν αρχάριο,απο αυτό.Βλέπεις real time τους στόχους να σχηματιζονται στην οθόνη σου ενώ αυτόχρονα διαβάζεις απο το app και πληροφορίες για αυτούς. 

• Μου αρέσει 1

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπέρα,μολις ολοκληρωσα την επεξεργασια της πρωτης μου φωτο.

Χρησιμοποιησα SIRIL+GraXpert+Lightroom ,και frames 360x10s.Ειναι η πρωτη φορά που χρησιμοποιω τα προγραμματα.Η δευτερη φωτο ειναι απο το τηλεσκοπιο οπως στακαρε αυτοματα τα frames.

Μενω κεντρο αθηνας οποτε μιλαμε για την μεγιστη δυνατη φωτορυπανση.Το LP φιλτρο δεν ειμαι σιγουρος αν εκανε καλο που το χρησιμοποιησα.

Τα θετικά που εντοπισα:

-Εντυπωσιακα ευκολο στο χειρισμο,δεν χανει ευκολα fames,εξω χθες φυσαγε πολυ και αυτο ουτε που κουνηθηκε.

-Εντυπωσιακο το να βλεπεις στην οθονη σου να σχηματιζεται το αντικειμενο,εγω το εχω εξω στο μπαλκονι και βρισκομαι μεσα στο σπιτι χωρις να διακοπτεται το σημα και εικονα

-Ειναι πολυ ομορφο που παρακολουθει τη σεληνη και τον ηλιο,σου δινει την ευκαιρια να κανεις πραγματικη παρατηρηση απο την οθονη σου χωρις να τα κυνηγας.

Αρνητικα

-Μικρο μεγεθος αισθητηρα με οτι αυτο συνεπαγεται.Θα προτιμουσα περισσοτερα megapixel.

-Πολυ μεγαλο καπελο τιμης σε σχεση με την αμερικη που πωλειται στα 500 δολαρια.

processedNGC6992.thumb.jpg.4da4f50b35fdb221a040018ac97c4664.jpgStacked_360_NGC6992_10.0s_LP_20240629-015221.thumb.jpg.198281eb7d24a4ea354f4e1f339ca3d1.jpg

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ Μιχάλη, ονομάζομαι Βασίλης και μένω στην Πάτρα μέσα στο κέντρο. Το seestar το αγόρασα τον περασμένο Οκτώβρη το πρόλαβα στα 750€ από πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Όντας ερασιτέχνης στο σπορ ήθελα κάτι γρήγορο και εύκολο και το seestar είναι ακριβώς αυτό που θέλω μικρό στην μεταφορά, εύκολο στο στήσιμο. Το έχω πάρει μαζί μου σε πλατεία, καφεδάκι και παρατήρηση. Τώρα αν θες επαγγελματικές φωτογραφίες ναι δεν είναι το ιδανικό. Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες να της δουν τα μέλη και να κρίνουν.

Υ/Σ...η φωτογραφίες είναι ακατέργαστες όπως της πήρα από το seestar.

1713060988487.jpg

1714258217994.jpg

1717271020246.jpg

1717625704400.jpg

1717628679876.jpg

1719088249195.jpg

1713651569438.jpg

Το επεξεργάστηκε ο boss16
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

εγω εχω ενθουσιαστει με το τι μπορει να κανει!

Η ενσταση μου εχει να κανει με το καπελο τιμης στην Ευρωπη,το οτι ειναι παραλογο.

Απο εκει και περα,εγω δεν θα μπορουσα να φανταστω οτι θα επαιρνα τετοιες φωτογραφιες απο το κεντρο της Αθηνας!

Επισης μετα απο επεξεργασια οι φωτο βελτιωνονται αρκετα,και οπως ειπαν πιο πανω,φαινονται πολυ καλες,με μειονεκτημα το μεγεθος του ασθητηρα!

Το επεξεργάστηκε ο Μιχάλης
  • Μου αρέσει 1

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

• 3 μήνες αργότερα...

Τελικά, προχωρήσατε στην αγορά του;

Δεν με ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία, παρά μόνο η αστροπαρατήρηση.

Εν προκειμένω, βλέπω την Electronically Augmented Astronomy σαν έναν αναγκαίο συμβιβασμό για να ξεπεράσω την απογοήτευση του συνδυασμού της φωτορρύπανσης και του όλο και μειούμενου ελευθέρου χρόνου.

Έχω δει ένα Unistellar από κοντά και, ομολογώ, εντυπωσιάστηκα. Ωστόσο νομίζω πως είναι καλύτερο να ξεκινήσει κανείς με το SeeStar ή το Dwarf ή κάποιο από τα εισαγωγικά (κάθε τόσο βγαίνει και ένα καινούριο, το δε Kickstarter είναι γεμάτο), τόσο για λόγους κόστους, όσο και φορητότητας. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε χρησιμοποιώ περισσότερο τα κιάλια ή το 66ρι μου από τα μεγάλα τηλεσκόπια 6"-12" και ούτε για αστείο δεν μπορείς να δεις με αυτά εκείνα που είναι ικανό το S50 να απεικονίσει με το stacking (πλέον διαθέτει και mosaic, για εκτεταμένα αντικείμενα). Και είναι και σημαντικά φθηνότερο από το καθένα από τα δύο καλύτερά μου κιάλια και δεν πιάνει και χώρο στο σπίτι ή το αυτοκίνητο. Όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά, όχι; 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

21 minutes ago, kkokkolis said:

Τελικά, προχωρήσατε στην αγορά του;

Δεν με ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία, παρά μόνο η αστροπαρατήρηση.

Εν προκειμένω, βλέπω την Electronically Augmented Astronomy σαν έναν αναγκαίο συμβιβασμό για να ξεπεράσω την απογοήτευση του συνδυασμού της φωτορρύπανσης και του όλο και μειούμενου ελευθέρου χρόνου.

Έχω δει ένα Unistellar από κοντά και, ομολογώ, εντυπωσιάστηκα. Ωστόσο νομίζω πως είναι καλύτερο να ξεκινήσει κανείς με το SeeStar ή το Dwarf ή κάποιο από τα εισαγωγικά (κάθε τόσο βγαίνει και ένα καινούριο, το δε Kickstarter είναι γεμάτο), τόσο για λόγους κόστους, όσο και φορητότητας. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε χρησιμοποιώ περισσότερο τα κιάλια ή το 66ρι μου από τα μεγάλα τηλεσκόπια 6"-12" και ούτε για αστείο δεν μπορείς να δεις με αυτά εκείνα που είναι ικανό το S50 να απεικονίσει με το stacking (πλέον διαθέτει και mosaic, για εκτεταμένα αντικείμενα). Και είναι και σημαντικά φθηνότερο από το καθένα από τα δύο καλύτερά μου κιάλια και δεν πιάνει και χώρο στο σπίτι ή το αυτοκίνητο. Όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά, όχι; 

Καλησπέρα υπάρχει στα σκαριά και κάτι άλλο πρωτοποριακό και ελληνικό:

https://smarteyepiece.com/pages/smarteye-frequently-asked-questions

https://youtu.be/V3aHrvUOpNc?feature=shared

Έτσι όπως το βλέπω θα το τοποθετούσα ανάμεσα στην οπτική παρατήρηση και την παρατήρηση από οθόνη υπολογιστή/κινητού. Το feeling φαίνεται να είναι πιο κοντά στην παρατήρηση (βλέποντας χρώματα). Διάβασα ότι η οθόνη του προσοφθαλμίου είναι OLED οπότε θα έχει τα γνωστά μαύρα και αντίθεση των κορυφαίων τηλεοράσεων. Συν του ότι το χρησιμοποιείς και σαν κάμερα καθώς αποθηκεύει. Βέβαια σαν την άμεση επαφή με το αστρικό φως δεν υπάρχει αλλά δυστυχώς ισχύουν όλα όσα αναφέρατε...

Από ό,τι διάβασα απαιτεί ή δουλεύει καλύτερα όταν το τηλεσκόπιο έχει βάση GoTo και η τιμή όπως είναι λογικό θα είναι τεσσάρων ψηφίων (1600 αν δεν κάνω λάθος).

Σύνδεσμος για σχόλιο

Τα γνωρίζω αυτά. Στο Agena Astro κοστολογείται στα 1500 δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον πρέπει να έχεις και το τηλεσκόπιο, με βάση GOTO (και άρα μπαταρίες, καλώδια κλπ). Για εμένα αυτό σημαίνει τη βάση Nexstar 6/8. Άρα το κόστος, η πολυπλοκότητα, το μέγεθος και το βάρος (προφανώς και οι επιδόσεις) τοποθετούν τα ηλεκτρονικά προσοφθάλμια σε εντελώς άλλη κατηγορία. Συναγωνίζονται τα Unistellar, τα Vespera κλπ, όχι το S50.

Τέλος πάντων, δεν πρόκειται για διάζευξη εδώ αλλά για ενδεχόμενη άθροιση. Μπορείς να έχεις και το ένα και το άλλο και το λογικό είναι να δοκιμάσεις το φθηνότερο για να δεις αν η εμπειρία αυτή έχει νόημα για εσένα. 

Από την άλλη, αυτή η τάση όλα να συγκεντρώνονται σε ένα κινητό τηλέφωνο (με συγχρονισμό σε άλλες συσκευές, όπως tablets, laptops, desktops, smart tvs κλπ) φαίνεται πως δεν θα ανακοπεί στο προβλεπόμενο μέλλον. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το έχω πάρει και δεν το έχω μετανιώσει .Τώρα που έχει και mosaic κάνει και παππάδες . Άμα έχεις και πρόγραμμα επεξεργασίας ακόμα καλύτερο . Μη πας για τα ακριβά παρόμοιες φωτογραφίες βγάζουν .m16abenc.thumb.jpg.bad5880b6033bb82f96c7e5c9bdfc4d2.jpgm42runningenc.thumb.jpg.0ff264c153aa4aa0f5c6885bef884502.jpg

• Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αυτή τη στιγμή το έχω στην ταράτσα (Πετρούπολη) και βγάζω το soul nebula (mosaic X2) . Από τη στιγμή που το άνοιξα μέσα σε 3-4 λεπτά άρχισε να βγάζει . Θα το αφήσω 5 ώρες και 12 παρά το μαζεύω και ύπνο . Αύριο επεξεργασία και δημοσίευση . Το μηχάνημα είναι του τύπου πατάς το κουμπί και βγαίνει η χοντρή . Η επεξεργασία είναι όλα τα λεφτά για να βγει η χοντρή όμορφη .

• Χαχα 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Προτιμώ να δω και να δείξω σε έναν φίλο 10-12 αντικείμενα σε ένα τρίωρο και δίπλα μπορεί και να βρίσκεται το Nexstar με το 6" SCT ή MCT για τους πλανήτες και τα αστρικά αντικείμενα, παρά να κάνω μακρές εκθέσεις και πολλή επεξεργασία. 

Αν δούμε ας πούμε το Veil και θέλω να το δείξω πως φαίνεται με καλύτερο εξοπλισμό, υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, εδώ, στη Wikipedia και παντού. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

'Εχω το s50 κανένα χρόνο τώρα. Αυτό το έξυπνο τηλεσκόπιο είναι το τέλειο εκπαιδευτικό εργαλείο. Είμαι συντονιστής του ομίλου αστρονομίας του Βενετοκλείου 1ου ΓΕΛ Ρόδου κι έχουμε κάνει απίστευτα πράγματα με αυτό. Το έχουμε πάρει και στο Austin Texas και καταγράψαμε την έκλειψη της 8ης Απριλίου 2024 με αυτό. Συνήθως πάμε στη Μονόλιθο στη νότια Ρόδο , στήνω το s50 , συνδέω το κινητό με βιντεοπροτζέκτορα (έχει ο όμιλος γεννήτρια) και προβάλλουμε στον λευκό τοίχο ενός μοναστηριού. Μαγεία. Τελευταία είδαμε pacman nebula, gost of Cassiopeia, μεγάλο σφαιρωτό σμήνος Ηρακλή, crescent nebula. Γενικά είναι ένα φοβερό εργαλείο εκπαίδευσης και ανάλογων συλλογικών δραστηριοτήτων. Η ποιότητα εικόνας είναι αυτό που μπορείς να περιμένεις από έναν αισθητήρα 2 mp. Μια χαρά για δημοσίευση στα διαδικτυακά μέσα αλλά αν θέλεις μια πραγματικά καλή εικόνα υψηλής ανάλυσης να τη μεγεθύνεις σε Α3+ και να την αναρτήσεις σε τοίχο , δεν κάνει . Το χειρότερο είναι ότι αφαιρεί πλήρως τη μαγεία της αστροφωτογραφίας, το σχεδιασμό και το στήσιμο. Κατανοώ το ότι , αν δεν υπάρχει χρόνος, είναι μια λύση. Μέτριο φωταγραφικά εργαλείο , τέλειο ομως εκπαιδευτικό με την ευρεία έννοια.

• Μου αρέσει 2
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

φωτογραφίζω με το seestar απο το κεντρο της αθηνας,και μαλλον σε bortle 8,ειμαι εντελως αρχαριος χρησιμοποιωντας μονο freeware προγραμμα επεξεργασιας,και αν εξαιρεσουμε οτι η εκτεταμενη φωτορυπανση (χρειαζομαι 3-4 φορες παραπανω frames απο μια περιοχη με μεση φωτορυπανση) και το οτι βλεπω μοναχα ανατολικό ουρανο,το τηλεσκοπιο το εχω ευχαριστηθει πολυ.Ειναι δυσκολο να βρει καποιςο σε τετοιο κοστος,αντιστοιχο αποτελεσμα.Αυτη την περιοδο ετοιμαζω το νεφελωμα του ωριωνα που ειναι πολυ φωτεινο και εντυπωσιακο,αλλα με προλαβε το mosaic mode που θα κανει ακομα πιο εντυπωσιακο το νεφελωμα.Ειναι μια λυση που τα εχει ολα,μπορειτε χωρις καμια επεξεργασια ή με ελαχιστη επεξεργασια να εχετε απιστευτα αποτελεσματα.Οποτε κατα την αποψη μου,αξιζει να το αγοράζει καποιος που ενδιαφερεται για παρατηρηση,γιατι περαν οτι σε πραγματικο χρονο βλεπεις το στοχο κρατας και μια φωτο του ετσι για να τον θυμασαι!

Το επεξεργάστηκε ο Μιχάλης
  • Μου αρέσει 2

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρει από το να δεις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όταν μόνο του στοχεύει και απλά δίνει μία εικόνα στο κινητό σαν τις χιλιάδες ίδιες στο διαδίκτυο. Πόσο μάλλον μέσα από την πόλη που στοχεύει στο "μαύρο" ούτε καν δηλαδή να φαίνεται ο αστερισμός του αντικειμένου παρακολούθησης με γυμνό μάτι.

Επίσης απουσιάζει ο άξονας αστρικό φως->οπτικά->μάτι. Άμεση επαφή δηλαδή με το φως. Οι μαθητές ενθουσιαζονται το ίδιο όπως όταν βλέπουν από το προσοφθάλμιο?

Δεν το μηδενίζω ούτε έχω δει από κοντά, απλώς προσπαθώ να καταλάβω το concept. 

• Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Κάποια Unistellar έχουν και προσοφθάλμιο, αλλά εκείνα έχουν μεγαλύτερη διάμετρο. 

Στη Σελήνη και τον Ήλιο έχει νόημα το live. Βλέπεις τις κηλίδες που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να δεις και να φωτογραφίσεις μια διάβαση, ή έναν κομήτη. 

Κάποτε είχα ένα Meade MySky. Την ίδια εποχή κυκλοφορούσε και το Celestron SkyScout. Κόστιζαν αρκετά χρήματα, περισσότερα από όσο το S50 στις ΗΠΑ σήμερα. Το S50 μπορεί να κάνει όσα εκείνα και όσα ένα πρόγραμμα σαν το Universe 2 Go ή το Stellarium, με bonus την παρατήρηση και τις υποτυπώδεις, έστω, αστροφωτογραφίες, όλα πακέτο, σε τιμή μικρότερη από έναν TV Ethos. Δεν το λες και λίγο. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

8 hours ago, vagkaf said:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρει από το να δεις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όταν μόνο του στοχεύει και απλά δίνει μία εικόνα στο κινητό σαν τις χιλιάδες ίδιες στο διαδίκτυο. Πόσο μάλλον μέσα από την πόλη που στοχεύει στο "μαύρο" ούτε καν δηλαδή να φαίνεται ο αστερισμός του αντικειμένου παρακολούθησης με γυμνό μάτι.

Επίσης απουσιάζει ο άξονας αστρικό φως->οπτικά->μάτι. Άμεση επαφή δηλαδή με το φως. Οι μαθητές ενθουσιαζονται το ίδιο όπως όταν βλέπουν από το προσοφθάλμιο?

Δεν το μηδενίζω ούτε έχω δει από κοντά, απλώς προσπαθώ να καταλάβω το concept. 

το ιδιο ισχυει για καθε αστροφωτογραφια ανεξαρτητως εξοπλισμου.Επισης το ιδιο ισχυει για τις φωτογραφιες εν πολλοις:γιατι να φωτογραφισω την ακροπολη αφου υπαρχουν καλυτερες στο διαδυκτιο;

Με το seestar,μιλαμε παντα για basic αστροφωτογραφιση,που οσα περισσοτερα frames παρεις εχεις και καλυτερο αποτελεσμα στο post processing,με το mosaic mode που μπηκε πριν λιγες μερες μπορεις να διευρινεις το πεδιο και να περιλαμβανεις περισσοτερους απο εναν στοχους στο ιδιο καδρο,οποτε αυτο απο μονο του ειναι αρκετα μοναδικο μια και οι συνδιασμοι με κοντινα αστρικα αντικειμενα ειναι απειροι.Τωρα αν το ερωτημα ειναι αν μπορουν αν συγκριθουν οι φωτο που τραβας με αυτες του hubble που θα βρεις στο διαδυκτιο προφανως και οχι...

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και το Scenery έχει ενδιαφέρον.IMG_20241018_083318.thumb.jpg.b6525e9e8e05590f0424268003d8ae83.jpgIMG_20241013_123428.thumb.jpg.72ed30d0868c7ce7125d6e2a2d203c32.jpgIMG_20241006_151440.thumb.jpg.de33d1f5b1515f912c5e82ba364dd1bb.jpgPICT_20241003_124447.thumb.JPG.0bc188cd621055069630790b80bbd5eb.JPGPICT_20241002_082535.thumb.JPG.49a92059db5e8a0519f5aa2661a26600.JPGPICT_20240920_144437.thumb.JPG.fab78533695b7f66e9a4dde85ab8c79c.JPGPICT_20240913_092554.thumb.JPG.60eee9a05e9ce16c27a380b1f5c385a5.JPG Φωτογραφίζω πλοία με μια Sony QX30 με 30x zoom. Είναι παλιά τεχνολογία και κατώτερη των σημερινών φωτογραφικών των κινητών. Την ημέρα είναι όλα καλά, τη νύκτα όμως όχι. Θα δοκιμάσω με το S50 να φωτογραφίσω τη νύκτα, να δούμε τι θα βγει. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης