kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 Τώρα σκέφτηκα. Έχω το Vixen Plate (αλλά και ένα μαντεμένιο L bracket της Agena). Εκεί μπαίνει το Seestar υποτεθείσθω. Το βάζω σε μια AZ βάση. Έχω την AZ-Baby Mount, την Berlebach Magic Ball, αλλά και τη 3D κεφαλή του Manfrotto 055. Και αυτά σε έναν τρίποδα. Τον δικό του (γιατί όχι;), την Vixen Porta Mount ή τον Manfrotto. Ευθυγραμμίζω τον βραχίονα του Seestar στον Πολικό, κλειδώνω τους άξονες και voilà. Αυτό θα πρέπει να δουλέψει. Τα σύννεφα να φύγουν μόνο. Λονδίνο γίναμε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 2 hours ago, sv1bke said: Ακόμα μια ιδέα ... εξαιρετική λυση.Δεν χρειαζεται να δωσεις ενα σκασμο λεφτα για edges και στηριξεις κτλ. stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 Αυτό δεν χρειάζεται; Με τη Magic Ball είναι απλούστερα τα πράγματα μάλιστα. Εχω όμως μόνο 1/4"-20 βίδες, χρειάζομαι έναν αντάπτορα 1/4"-20 σε 3/8"-16. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 Χτες δοκίμασα για πρώτη φορά με ισημερινή και στόχευσα τον Μ81 . Σε μια ώρα με λήψεις 30 sec είχα 68% επιτυχία , ενώ με 20 sec 85% . Tο αποτέλεσμα όμως της εικόνας δε με ενθουσίασε .Υπάρχει πολύ διάχυτη ασπρίλα . Δεν ξέρω αν οφείλεται στο φεγγάρι (ο στόχος ήταν σχετικά κοντά) ή ότι υπήρχε πολύ φωτορύπανση (Πετρούπολη) . Εσείς έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα ; Ακολουθούν οι φώτο χωρίς επεξεργασία κατευθείαν από το μηχάνημα .
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 εχει ξανασυζητηθει το θεμα πριν απο καποιες βδομαδες και καταληξαμε (εαν ψαξετε αναλογως σε ξενα σαιτ θα το δειτε να το συζητουν και αλλου) οτι αυτος ο διαχυτος θορυβος (banding)ειναι μια μιξη μεταξυ φωτος που σκεδαζεται στο φακο και θορυβος απο τον αιθητηρα.Επειδή εχει παρατηρηθεί δυο ίδια τηλεσκοπια υπο ιδιες συνθηκες να εχει το ενα αυτες τις ζωνες και το αλλο οχι,εγω πιστευω οτι απλα ο αισθητηρας σε καποια μοντελα λειτουργει καλυτερα απο καποια αλλα.Εγω απο πλευρας μου μπορω να επιβεβαιωσω οτι ενω στην αθηνα εχω εντονο θεμα με αυτες τις ζωνες σε καποιους στοχους/συνθηκες ουρανου στο νησι που παω καλοκαιρι το φαινομενο αυτο μειωνεται αισθητα.Σε καθε περιπτωση με επεξεργασια αυτες οι ζωνες εξαφανιζονται εντελως. https://bbs.zwoastro.com/d/17107-weird-artifacts-always-appear-on-my-image/42 stargazeshots.com
Fivos Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 On 2/5/2025 at 6:31 ΜΜ, kkokkolis said: Αυτό δεν χρειάζεται; Με τη Magic Ball είναι απλούστερα τα πράγματα μάλιστα. Εχω όμως μόνο 1/4"-20 βίδες, χρειάζομαι έναν αντάπτορα 1/4"-20 σε 3/8"-16. Φοβάμαι πως όπως γυρίζει το Seestar θα ακουμπήσει ο βραχίονας αριστερά στο L.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 4 hours ago, Fivos said: Φοβάμαι πως όπως γυρίζει το Seestar θα ακουμπήσει ο βραχίονας αριστερά στο L. Σωστά. Πρέπει να μπει ανάποδα, όχι σαν L αλλά σαν Γ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 08:35 AM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 08:35 AM Σήμερα έκανα τα flat με μια κόλλα Α4 και ήταν πανεύκολο . θα πάω να δοκιμάσω και τα 60 sec σε bortle 4και θα σας πω ποσοστό επιτυχίας και αν τα αστερια βγαίνουν αυγά .
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 03:27 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 03:27 PM (επεξεργάστηκε) Αυτό το είδατε; https://planitario.gr/gr/fluid-tripod-head-th10-gia-seestar.html Το επεξεργάστηκε Σάββατο στις 03:29 PM ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Fivos Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 03:49 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 03:49 PM 18 minutes ago, kkokkolis said: υτό το είδατε; https://planitario.gr/gr/fluid-tripod-head-th10-gia-seestar.html Είναι rebranding της Innorel F20 που είναι διαθέσιμη για 56 ευρώ στο Aliexpress. Με τα 120 ευρώ το παρατραβήξανε στας Ευρώπας.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 03:57 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 03:57 PM 6 minutes ago, Fivos said: Είναι rebranding της Innorel F20 που είναι διαθέσιμη για 56 ευρώ στο Aliexpress. Με τα 120 ευρώ το παρατραβήξανε στας Ευρώπας. Video κεφαλή φαίνεται. Θα πρέπει να δουλεύει και με διόπτρες. Όχι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 04:47 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 04:47 PM https://store.seestar.com/products/seestar-th10-fluid-tripod-head?srsltid=AfmBOorauAHKZaa9iZHGinM_LDcHW6cOnXFPgbEACHLh_JSYOYX2wzGX Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Fivos Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 05:01 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 05:01 PM 1 hour ago, kkokkolis said: Video κεφαλή φαίνεται. Θα πρέπει να δουλεύει και με διόπτρες. Όχι; Ακριβώς, δουλεύει με οτιδήποτε παίρνει το κλασσικό βιδάκι 1/4 ίντσας, συνεπώς θες αντάπτορα βίδας. Βέβαια είναι με πλακάκι arca-swiss και όχι το κλασσικό τηλεσκοπικό vixen. Σηκώνει βάρος διπλάσιο από το S50 πάντως οπότε ειδικά για Ελλάδα που σημαδεύουμε στις 50 κάτι μοίρες θα είναι ευκολάκι. Επαναλαμβάνω πάντως, είναι τo ίδιο ακριβώς με το Innorel F20, όχι απλά αντίστοιχο. Για όποιον αγοράσει από Aliexpress, να προσέξει να επιλέξει το F20 και όχι το F10.
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 07:40 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 07:40 PM Update για το banding: το νέο firmware με την δυνατότητα λήψης flats φαίνεται πως επιτέλους έλυσε το πρόβλημα. Οι φωτογραφίες σε όσα αντικείμενα δοκίμασα δεν εμφανίζουν πλέον κανένα ίχνος από τις κάθετες φωτεινές στήλες. Παράδειγμα πριν και μετά για το Μ13 (4 min total exposure + noise reduction within S50): 2
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 10:15 AM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 10:15 AM Είναι ευχάριστο που αυτός ο φθηνός αστρογράφος αναβαθμίζεται, αλλά ισημερινή, flats, επεξεργασία χαλούν το ζεν του. Φυσικά ο καθένας μπορεί να επιλέξει το θα κάνει με το μηχάνημά του. Είναι εντυπωσιακή η ευελιξία του. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε χθες στις 01:46 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 01:46 PM (επεξεργάστηκε) Δοκίμασα την eq επιλογή στον ίδιο στόχο , 3 διαφορετικά βάρδια και πάνω από μια ώρα τη κάθε φορά και έχω να γράψω τα εξής : Στην επιλογή των 20 sec είχα 85% επιτυχία . Στην επιλογή των 30 sec είχα 68% επιτυχία . Στη επιλογή των 30 sec ενώ περίμενα κανά 50% είχα 95% επιτυχία (στην 1 ώρα και 40 λεπτά είχα 1 ώρα και 35 λεπτά λήψεων) . Άμα εξακολουθώ να έχω τέτοια αποτελέσματα τα 60 sec μονόδρομος . Επίσης στα 60 sec τα άστρα δεν τα βλέπω και πολύ αυγουλέ όπως γράφουν στο διαδύκτιο , Όσο για τα flat , πάνω πριν πάρω (30 sec) , κάτω αφού πήρα (60 sec) χωρίς επεξεργασία . Οι φωτεινές γραμμές από τον Μ81 εξαφανίστηκαν . Ενώ το κάτω μέρος πιστεύω ότι είναι φωτορύπανση . Έχω προβολείς που χτυπούν κατευθείαν . Θα δω από σκοτεινότερο ουρανό . Το επεξεργάστηκε χθες στις 01:58 PM ο geo1970
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα