tomeye Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Αυτό με την επεξεργασία που αναφέρεις το καταλαβαίνω απόλυτα.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 δυστυχως απαιτούνται πολλές ώρες και ενας ισχυρός υπολογιστής για να βγάλεις ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα.Υπάρχει πληθώρα tutorials αλλά αυτο καταλήγει να ειναι πρόβλημα μια και θέλεις απειρες ωρες να τα δεις όλα ή ενα μερος τοςυ και να καταλήξεις στο τι σου αρεσει εσένα.Ενα ακόμα αρνητικό ειναι οτι παρ όλο που υπάρχουν καλά freeware προγράμματα η ευκολία του all in one δεν υπάρχει και αυτό κοστίζει επιπλέον χρόνο.Το σκ μου εφαγε πάνω απο τρεις ωρες να καταλάβω τη διαδικασία του frame stacking σε βιντεο που ειχα τραβηξει τη σελήνη και το πως θα την επεξεργαστώ στο gimp. Αυτος ειναι και ο λογος που αναζητω scripts στο siril.Θα προσπαθησω να ασχοληθω με ASTAP για το μωσαικο του seestar μηπως και γινει η ζωή μου ευκολότερη. stargazeshots.com
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Έκανα μερικές δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον (ήτοι σε σκοτεινό χώρο και χρησιμοποιώντας τεχνητό διάχυτο φωτός) σχετικά με την εμφάνιση του banding και διαπίστωσα τα εξής: 1. χωρίς καθόλου φως ο αισθητήρας δεν εμφανίζει το είδος banding που μας απασχολεί εδώ. 2. όταν η πηγή διάχυτου φωτός έρχεται από αριστερά ή δεξιά του Seestar, δημιουργείται το κάθετο banding (φωτεινή στήλη στο μέσο της εικόνας). 3. όταν το φως έρχεται από πάνω ή κάτω από το Seestar εμφανίζεται το οριζόντιο banding. Δεδομένου ότι το banding εμφανίζεται πάντα στην ίδια θέση και απλά αλλάζει ένταση ανάλογα με την ποσότητα φωτός, εικάζω ότι δεν πρόκειται για εσωτερικές αντανακλάσεις αλλά για κάποια μη επιθυμητή ανταπόκριση του αισθητήρα στο φωτεινό σήμα (ίσως sensor readout noise ή fixed pattern noise, δεν έχω επαρκείς γνώσεις για να το εξηγήσω τεκμηριωμένα). Ανεξαρτήτως αιτίας, ευελπιστώ να μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με κάποιο fix στο firmware. Στη συνέχεια επανέλαβα την διαδικασία με ένα μεγάλο φωτοχιτώνιο από μαύρο χαρτόνι (μήκος 40 cm). Το banding συνέχιζε να εμφανίζεται αλλά κατά πολύ μειωμένο σε ένταση και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω και στην πράξη. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες όπως βγήκαν από το Seestar χωρίς καμία επιπλέον επεξεργασία (stacked αλλά χωρίς AI Denoised). Είναι ορατό το gradient της φωτορύπανσης αλλά το banding ίσα ίσα που φαίνεται πλέον. Πρέπει να ετοιμάσω και μια φωτογραφία με και χωρίς φωτοχιτώνιο στο ίδιο αντικείμενο και υπό ίδιες συνθήκες ώστε να φανεί ακριβώς πόση διαφορά υπάρχει μεταξύ τους.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Ναι ,και εγω το ιδιο με εσενα υποπτευομουν αλλά το να βαλεις φωτοχειώνειο 40cm στο seestar νομίζω θα επιρρεάσει κατα πολύ την αποκριση λογω πιθανών κραδασμων απο πλαγιους ανεμους( μεγάλος μοχλοβραχλιωνας για δυναμη) εγω χρησιμοποιώ πάντα ένα σχετικά μακρυ 7-8cm και πιστευα οτι ηταν αρκετο. Παντως πιστευω οτι εφοσον ειναι σφαλμα στην αναγνωση δεδομενων απο τον αισθητηρα δεν μπορει να φτιαχτει με firmware update γιατι κάποια τηλεσκόπια έχουν αυτο το θέμα και κάποια άλλα όχι. stargazeshots.com
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 1 hour ago, Μιχάλης said: Ναι ,και εγω το ιδιο με εσενα υποπτευομουν αλλά το να βαλεις φωτοχειώνειο 40cm στο seestar νομίζω θα επιρρεάσει κατα πολύ την αποκριση λογω πιθανών κραδασμων απο πλαγιους ανεμους( μεγάλος μοχλοβραχλιωνας για δυναμη) εγω χρησιμοποιώ πάντα ένα σχετικά μακρυ 7-8cm και πιστευα οτι ηταν αρκετο. Παντως πιστευω οτι εφοσον ειναι σφαλμα στην αναγνωση δεδομενων απο τον αισθητηρα δεν μπορει να φτιαχτει με firmware update γιατι κάποια τηλεσκόπια έχουν αυτο το θέμα και κάποια άλλα όχι. Ο αέρας όντως αποτελεί πρόβλημα, απλά και μόνο λόγο κατασκευής (χαρτόνι) συν την μόχλευση ως πηγή αστάθειας που αναφέρεις.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 εχω ταλαιπωρηθει παρα πολυ απο αερα,στη νησι το καλοκαιρι παρολο που ειχα την πολυτελεια ενος εντελως (μα εντελως σκοτεινου ουρανου)με εικονες που θελω τουλαχιστον τον τριπλασιο χρονο να αναπαραγω απο την Αθηνα, λιγα μποφορ ηταν αρκετα για να παρω εντελως κουνημενες φωτο.Και τι δεν εκανα για να ειναι πιο στιβαρη η βαση,μεχρι με πετρες την πλαισιωσα.Βεβαια για να πω την αληθεια το τηλεσκοπιο μπορεσε να μεινει (σχετικα) σταθερο σε ανεμους 8 μποφορ σε ανετλςω ανοιχτο πεδιο. Εδω αθηνα δεν εχω τετοια προβληματα.Θα προσπαθησω να τροποποιησω ενα 3d σχεδιο που εχω για πετασμα,και αν καταλειξω σε ενα σχεδιο λειτουργικο θα το τυπωσω και θα το ανεβασω να το δουμε.40 κατοστα ειναι υπερβολικα θεωρω.Θα προσπαθησω γυρω στα 20. stargazeshots.com
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 14 minutes ago, Μιχάλης said: εχω ταλαιπωρηθει παρα πολυ απο αερα,στη νησι το καλοκαιρι παρολο που ειχα την πολυτελεια ενος εντελως (μα εντελως σκοτεινου ουρανου)με εικονες που θελω τουλαχιστον τον τριπλασιο χρονο να αναπαραγω απο την Αθηνα, λιγα μποφορ ηταν αρκετα για να παρω εντελως κουνημενες φωτο.Και τι δεν εκανα για να ειναι πιο στιβαρη η βαση,μεχρι με πετρες την πλαισιωσα.Βεβαια για να πω την αληθεια το τηλεσκοπιο μπορεσε να μεινει (σχετικα) σταθερο σε ανεμους 8 μποφορ σε ανετλςω ανοιχτο πεδιο. Εδω αθηνα δεν εχω τετοια προβληματα.Θα προσπαθησω να τροποποιησω ενα 3d σχεδιο που εχω για πετασμα,και αν καταλειξω σε ενα σχεδιο λειτουργικο θα το τυπωσω και θα το ανεβασω να το δουμε.40 κατοστα ειναι υπερβολικα θεωρω.Θα προσπαθησω γυρω στα 20. Με το μελτέμι την έχω πατήσει και εγώ πολλές φορές με τα οπτικά τηλεσκόπια και τελικά καταλήγω να χρησιμοποιώ τα κιάλια σε τρίποδο/μονόποδο. Παρατηρώ ότι απόψε το banding ακόμα και χωρίς φωτοχιτώνιο είναι λιγότερο έντονο από ότι τις προηγούμενες ημέρες. Σε προηγούμενο μήνυμά σου αναφέρεις τις ατμοσφαιρικές συνθήκες (νέφη κτλ) ως παράγοντα, κάτι που εξηγεί και γιατί ενώ η φωτορύπανση παραμένει σταθερή, η ένταση του banding αλλάζει από νύχτα σε νύχτα.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Βέβαια νομίζω ότι συμφωνούμε ότι υπάρχει προβληματικό hardware ,χωρίς καμία ελπίδα να διορθωθεί.Προσπαθουμε να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι αυτή τη στιγμή ,καθώς είναι δεδομένο ότι το Seestar έχει χαμηλής ποιότητας υλικά,εφόσον κοστίζει μόνο 600€.Και σε μένα κέντρο Αθήνας είναι λιγότερο έντονο το banding stargazeshots.com
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 (επεξεργάστηκε) Ναι, πρόβλημα υπάρχει, δεν γνωρίζω αν διορθώνεται αλλά ευελπιστώ σε firmware fix. Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 1 ο terrain_inconnu
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 05:54 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 05:54 PM Επειδή ειδα οτι η εργοστασικη βαση του seestar μπορει να σηκωσει και το τηελεσκοπιο με eq wedge,εχω απορια αν το εχει δοκιμασει κανεις. Επίσης,εγω που δεν εχω προσβαση στον πολικό αστερα πως θα κανω alignment της βασης για να μην εχω star trails?Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να κάνει μεσω της εφαρμογης κάποιου ειδους alignment? stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:39 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:39 PM Που θα βρούμε κατάλληλο wedge; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 08:22 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 08:22 PM Το παρακατω εχουν ολοι,ειναι και σχετικα οικονομικο. 1 stargazeshots.com
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 11:44 AM Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 11:44 AM (επεξεργάστηκε) Πραγματοποίησα εχθές δύο δοκιμές σχετικά με την ακτίνα δράσης του Seestar στη μικρή και στη μεγάλη κλίμακα των πραγμάτων: 1. Μεταξύ της κατοικίας μου και της ταράτσας του κτιρίου μεσολαβεί άλλος ένας όροφος και φυσικά δεν πιάνει το ασύρματο δίκτυο. Με την βοήθεια όμως ενός wifi extender που τοποθέτησα στην πρίζα στο μπαλκόνι η σύνδεση σε station mode δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα. Μεγάλη αναβάθμιση η εξ αποστάσεως 360° πρόσβαση στον ουρανό. 2. Ένα από πρώτα πράγματα που τράβηξαν την προσοχή μου στο Seestar (μαζί με την δυνατότητα φωτομετρίας και φασματοσκοπίας) ήταν λήψεις που απεικόνιζαν πολύ απομακρυσμένα DSO. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω την τύχη μου εν μέσω Bortle 9 με το Twin Quasar που βρίσκεται 8,7 δις έτη φωτός μακριά (mag 16-17). Το quasar αυτό εμφανίζεται ως διπλό λόγω gravitation lensing μέσω ενός γαλαξία που παρεμβάλεται μεταξύ μας και ο οποίος λειτουργεί ως βαρυτικός φακός, πληροφορίες εδώ). Στην αρχή πίστευα ότι μάταια περιμένω να δω κάτι αλλά μετά τα πρώτα 30 λεπτά άρχισε να σχηματίζεται η αμυδρή εικόνα του QSO 0957+561 A/B (συνολική διάρκεια έκθεσης 1 ώρα). Βέβαια το split μεταξύ του Α και Β δεν είναι όσο καθαρό το έχω δει να αποτυπώνεται σε φωτογραφίες του Seestar από σκοτεινούς ουρανούς. Πάντως όπως και να έχει, το ότι έχουμε σήμερα την δυνατότητα να καταγράψουμε με τόσο απλό τρόπο ένα αντικειμένο στην κατάσταση που αυτό βρισκόταν πριν από 8.7 δις χρόνια (πριν καν σχηματιστεί το ηλιακό μας σύστημα δηλαδή) είναι ένας μικρός θρίαμβος. Το επεξεργάστηκε Δευτέρα στις 11:45 AM ο terrain_inconnu 2
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 11:49 AM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 11:49 AM αν δεν γνωριζεις την υπαρξη του seestar_alp που ειναι ενα προγραμματακι που σου επιτρεπει να χειριστεις το τηλεσκοπιο απο τον υπολογιστη σου,θα σου προτεινα να το δοκιμάσεις.Επεκτείνει κατα πολύ τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου και λειτουργει σε μεγάλο βαθμό απροβλημάτιστα απο κάποιες δοκιμές που έχω κάνει. stargazeshots.com
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 12:13 PM Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 12:13 PM Ναι έχω εγκαταστήσει το seestar_alp, από την πρώτη μέρα κιόλας. Πέρα από την δυνατότητα επιπλέον ρυθμίσεων που είναι κρυμμένες στο επίσημο app, είναι πολύ πρακτικό ότι μπορείς να επιλέγεις στόχους μέσα από το Stellarium που δεν υπάρχουν στο SkyAtlas και να στέλνεις τις συντεταγμένες απευθείας στο Seestar. Επίσης πολύ βολικό είναι ότι μπορείς να ενεργοποιείς/απενεργοποιείς το φίλτρο εν μέσω των λήψεων, πχ όταν ο στόχος έχει διαφόρων ειδών αντικείμενα όπως ο συνδυασμός M46/NGC2438 που θέλεις σκέτο IRcut για το ανοιχτό σμήνος και narrowband για το πλανητικό νεφέλωμα. Είχα συνδέσει και το Sky Safari απευθείας με το τηλεσκόπιο αλλά όταν επιλέγεις στόχο, δεν μεταφέρει το όνομα του αντικειμένου στο Seestar και αποθηκεύει τις λήψεις στον φάκελο "Unknown" (είναι γνωστό πρόβλημα, βλ εδώ).
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 01:18 PM Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 01:18 PM 1 hour ago, Μιχάλης said: αν δεν γνωριζεις την υπαρξη του seestar_alp που ειναι ενα προγραμματακι που σου επιτρεπει να χειριστεις το τηλεσκοπιο απο τον υπολογιστη σου,θα σου προτεινα να το δοκιμάσεις.Επεκτείνει κατα πολύ τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου και λειτουργει σε μεγάλο βαθμό απροβλημάτιστα απο κάποιες δοκιμές που έχω κάνει. Ξέχασα να σε ρωτήσω: έχεις πειραματιστεί με τις τιμές του gain;
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 08:14 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 08:14 PM Καλησπέρα ,οχι δεν εχω παιξει με το gain. Ειδα μια λυση για το seestar που μου αρεσε παρα πολυ και πραγματικα ειναι απλη και οικονομικη.Δειτε την στην παρακατω εικονα.Ουσιαστικα προκειται για μια στρατζαρισμενη λαμαρινα με κλιση ιση περιπου με το γεωγραφικο πλατος της περιοχης μας με 2 σπειρωματα 3/8".Η κατασκευη ειναι πολυ απλη και αν υπαρχει καποιος απο το φορουμ που εχει στραντζα και δεν θελει να μας κλεψει ζητωντας τον ουρανο με τα αστρα εγω θα εμπαινα στη διαδικασια να την αγοράσω.Και για να μην εχει εξτρα βαρος μπορει η στραντζα να ειναι απο αλουμινιο (πιο ακριβο υλικό αλλα πιο ελαφρι απο carbon steel).Εγω μονο το κατασκευαστικο σχεδιο θα μπορουσα να βγαλω που ετσι κ αλλιως καποιος στραντζαδορος ισως να μην το χρειαζεται,ειναι πολυ απλο.Η λυση αυτη λυνει δυο προβληματα,ενα της ισημερινης στηριξης και ενα του κεντρου βαρους,ετσι δεν χρειαζεται αλλο τριποδο.Αν το δουλεψουμε ακομα λιγο θα ελεγα οτι δεν χρειαζεται καν να υπάερχει φυλλο αλουμινιου αλλα αρκει μια πατεντα απο σωλήνα και λαπατσες για να εχεις ακριβως το ιδιο αποτελεσμα με κοστος ακομα μικροτερο.Ιδεες υπάρχουν αλλα μου λειπουν τα εργαλεια (γωνιακος τροχος,στραντζα) μενω σε πολυκατοικια και δεν μπορω να κανω τετεοιες εργασιες δυστυχως. stargazeshots.com
tomeye Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 11:28 AM Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 11:28 AM Όντως ωραία λύση, να πω την αλήθεια σκέφτομαι να πειραματιστώ με κλασσική γωνιά για ράφια αλλά ακόμα απολαμβάνω-μαθαίνω με το τρίποδο.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 04:22 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 04:22 PM Ειμαι σε διαδικασια να απλοποιησω την κατασκευη που εδειξα πιο πανω,αν βρω ορεξη και χρονο θα δειξω με σχεδιο τι σκεφτομαι. Εγω εχω rejection rate πανω απο 50% οποτε με ενδιαθερει πολυ να δουλεψει το eqmode.Θα εχω και καποιο προβλημα με την ευθυγραμμιση καθως δεν εχω προσβαση το βορρά αλλα νομιζω θα λυθει αυτο με το seestar_alp. Θα δείξει. stargazeshots.com
tomeye Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 07:11 PM Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 07:11 PM Στην επόμενη έκδοση θα δοθεί επίσημα και είμαι περίεργος αν θα έχει διαφορά από το alp.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 01:16 PM Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 01:16 PM On 29/10/2024 at 4:48 ΜΜ, vagkaf said: Καλησπέρα υπάρχει στα σκαριά και κάτι άλλο πρωτοποριακό και ελληνικό: https://smarteyepiece.com/pages/smarteye-frequently-asked-questions https://youtu.be/V3aHrvUOpNc?feature=shared Έτσι όπως το βλέπω θα το τοποθετούσα ανάμεσα στην οπτική παρατήρηση και την παρατήρηση από οθόνη υπολογιστή/κινητού. Το feeling φαίνεται να είναι πιο κοντά στην παρατήρηση (βλέποντας χρώματα). Διάβασα ότι η οθόνη του προσοφθαλμίου είναι OLED οπότε θα έχει τα γνωστά μαύρα και αντίθεση των κορυφαίων τηλεοράσεων. Συν του ότι το χρησιμοποιείς και σαν κάμερα καθώς αποθηκεύει. Βέβαια σαν την άμεση επαφή με το αστρικό φως δεν υπάρχει αλλά δυστυχώς ισχύουν όλα όσα αναφέρατε... Από ό,τι διάβασα απαιτεί ή δουλεύει καλύτερα όταν το τηλεσκόπιο έχει βάση GoTo και η τιμή όπως είναι λογικό θα είναι τεσσάρων ψηφίων (1600 αν δεν κάνω λάθος). Το νέο αστροκατάστημα έχει μια μεγάλη γκάμα smart telescopes: https://telescopium.gr/telescopes/smart/?orderby=price-desc Αλλά έχοντας γευτεί τις δυνατότητες του S50, αναρωτιέμαι μήπως το SmartEye είναι μια καλύτερη αγορά, οποία θα αξιοποιήσει τα ήδη υφιστάμενα τηλεσκόπια. Εκτός από το 12" SW (που ποτέ δεν του έβαλα GOTO όπως σκεπτόμουν), το οποίο θα συγκεντρώνει πολύ φως, έχω μια βάση GOTO Nexstar με διοπτρικά 66 και 100mm και Maksutov και SCT 150mm. Ένα ηλεκτρονικό προσοφθάλμιο σε 5 διαφορετικούς σωλήνες= πολλαπλασιασμός της αξίας και των δυνατοτήτων. Και, ακόμη και στα 1600, είναι φθηνότερο από όλα τα smart πάνω από 50mm. Υπάρχει και focal reducer 0.66x για να ανέβει η "ταχύτητα". Άσε που όλα είναι παραγκωνισμένα από το ZWO και θα τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Για να δούμε τα πρώτα reviews, αφού κυκλοφορήσει... 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 05:35 AM Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 05:35 AM 16 hours ago, kkokkolis said: Το νέο αστροκατάστημα έχει μια μεγάλη γκάμα smart telescopes: https://telescopium.gr/telescopes/smart/?orderby=price-desc Αλλά έχοντας γευτεί τις δυνατότητες του S50, αναρωτιέμαι μήπως το SmartEye είναι μια καλύτερη αγορά, οποία θα αξιοποιήσει τα ήδη υφιστάμενα τηλεσκόπια. Εκτός από το 12" SW (που ποτέ δεν του έβαλα GOTO όπως σκεπτόμουν), το οποίο θα συγκεντρώνει πολύ φως, έχω μια βάση GOTO Nexstar με διοπτρικά 66 και 100mm και Maksutov και SCT 150mm. Ένα ηλεκτρονικό προσοφθάλμιο σε 5 διαφορετικούς σωλήνες= πολλαπλασιασμός της αξίας και των δυνατοτήτων. Και, ακόμη και στα 1600, είναι φθηνότερο από όλα τα smart πάνω από 50mm. Υπάρχει και focal reducer 0.66x για να ανέβει η "ταχύτητα". Άσε που όλα είναι παραγκωνισμένα από το ZWO και θα τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Για να δούμε τα πρώτα reviews, αφού κυκλοφορήσει... Καλημέρα, Υπάρχουν κάποια βιντεάκια
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 06:46 AM Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 06:46 AM Σαν ψεύτικα είναι. Δεν τα αμφισβητώ, αλλά δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες εικόνες. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 08:52 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 08:52 PM φαινεται πολυ ομορφο,αν εχει δυνατοτητα να εξαγεις τις φωτογραφιες και να τις επεξεργαζεσαι εκ νεου δεν θα εχει αντιπαλο,καθως θα μπορει να προσαρμοζεται σε καθε τηλεσκοπιο με ρομποτικη στηριξη. 1 stargazeshots.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα