Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αυτή τη φορά του φόρεσα κσι τις παντόφλες του. Δεν κατάλαβα αν έκανε διαφορά. 

IMG_20250106_193243.thumb.jpg.9b557de64f44555e931acdc3a9ba747c.jpg

Η δυσκολία να βρει την Αφροδίτη και τη Σελήνη δίνει άλλον έναν ρόλο στο πράσινο λεϊζερ ή τον ερευνητή κόκκινης κουκίδας.

Δεν μπορώ να πω πως έχω συνηθίσει να κάθομαι όσο αυτό δουλεύει. Αλλά στο σπίτι όλα είναι χιλιοειδωμένα. Την επόμενη φορά θα βάλω μάλλον το Maksutov να χαζέψω τους 4 πλανήτες. 

Δοκίμασα όσο περίμενα τη δημιουργική επεξεργασία στο κινητό. 

1736199227923.thumb.jpg.11b7b7d17b7476150fa0c80b566c0e89.jpg

Φυσικά δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνω, αλλά αφού πρόκειται για χριστουγεννιάτικο δέντρο, πήρα το ελεύθερο. 

1000023983(1).thumb.jpg.b2fda5d7754920e45519e094a7f075d8.jpg

Μπορώ και χειρότερα... 

1000023983.thumb.jpg.0f39ac00a53bb2684811a404f7726137.jpg

Αν μεταφέρω την επεξεργασία στην φωτογραφία του Seestar, προκύπτει αυτό:

1000023954.thumb.jpg.378dca02e3e928a5567de90e3001ec38.jpg

Ήμαρτον! 

• Χαχα 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
14 hours ago, tomeye said:

Έχει παραγγείλει κανείς απευθείας από zwo? Είμαι περιέργος για το χρόνο παράδοσης.

Λογικά θα σε παραπεμπψουν στον επισημο μεταπωλητη που ειναι το πλανηταριο θεσαλλονικής.

Δεν θέλεις να μπλέξεις με τους κινέζους οταν πρόκειται για συνεννόηση

• Ευχαριστώ 1

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

http://mechntua.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
On 24/11/2024 at 1:41 ΜΜ, kkokkolis said:

Δεν γνωρίζω τι γνώμη έχετε για τα αξεσουάρ. 

Σκέπτομαι πως θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να μην τυλίγεται το καλώδιο του Powerbank (που δεν χρησιμοποιώ ακόμη, αλλά το δοκίμασα). 

Επίσης, κάποιον τρόπο να προσαρτήσω το Green Laser της Celestron. Ή ένα Red Dot Finder (μόνο όταν χρησιμοποιώ τον Manfrotto έχει νόημα αυτό το 2ο). Έχω και τις 2 βάσεις, υποδοχή για την επάνω βλέπω πως πωλείται στο διαδίκτυο. Θέλω να επισημάνω που κοιτάζει το Humble και να βλέπω με κάποιο τηλεσκόπιο ή κιάλι και εγώ. 

Celestron_93774_Laser_Pointer_Finderscope_1233171586_546197.jpg.bb02f92dce56bd445343056984551f74.jpg

Πωλείται ένα Clip On Mount στο Telescope Express και αλλού (εικόνα).

Ένα μάλιστα έχει σπείρωμα για φίλτρα 2" (αν και έχει ενσωματωμένο, αλλά μια που το έχει δεν βλάπτει). wega-seestar-suba-sucherbasis-produkt-1000.thumb.jpg.093e0cf85d92ef0a5343a3d2ed0eae56.jpg

Το Heliopod προσαρμόζεται εύκολα, λόγω της ευελιξίας του. 

Τον οριζοντιωτή μάλλον θα τον αγοράσω. 

Όσο για παρέκταμα δρόσου, έφτιαξα ένα από Mylar που μου περίσσεψε. Το περνάω στο ένα πόδι του τρίποδα πριν την αποθήκευση και χωράει και αυτό μέσα στη βαλιτσούλα. 

IMG_20241124_131344.thumb.jpg.42938438cb74efb04253811a4f63a4bc.jpg

Είδα και αυτό 

AliExpress

Hercules Multifunctional Expansion Board for SEESTAR S50

https://a.aliexpress.com/_EzuZ9Be

Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά με υγεία και καθαρούς ουρανούς! Πλέον είμαι και εγώ κάτοχος του μικρού αυτού έξυπνου τηλεσκοπίου. Ανυπομονώ να βρω χρόνο και καθαρό ουρανό να το δοκιμάσω. Πήγα μια βόλτα από telescopium athens έτσι για πλάκα και τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ.  Ο Αντώνης πολυ εξυπηρετικός και γνώστης του αντικειμένου. 

Δημοσιεύτηκε

Μέχρι να παραλάβω, ψάχνομαι :) . Εδώ το remote control app με raspberry http://www.suffolksky.com/2025/01/07/simple-seestar-controller-with-seestar-alp-on-a-raspberry-pi/

Δεν ξέρω αν απλά remote desktop σε android είναι πιο εύκολο από το raspberry που έχει κι αυτό τις απαιτήσεις του για τροφοδοσία.

Δημοσιεύτηκε
3 hours ago, tomeye said:

Εδώ το remote control

Νομίζω πως το Zen του Seestar βασίζεται στην απλότητα. Αν γίνει πολύ πολύπλοκο κινδυνεύει να εισέλθει στην κατηγορία των συστημάτων που κάνουν τους αστροφωτογράφους να ζοχαδιάζουν και να βλαστημούν στις αστροσυναντήσεις. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στην παρέα των φίλων του Seestar S50. Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι ότι δεν αξίζει να αγοράσετε το Seestar S50 απευθείας από την ZWO διότι απλά θα ξοδέψετε πολύ περισσότερα από τα 630€ που το προσφέρει το νέο ελληνικό κατάστημα Αστρονομικού Εξοπλισμού Telescopium Athens.

Όποιος ενδιαφέρεται για το Seestar S50 και το καινούργιο Seestar S30 μπορεί να μπει στο https://telescopium.gr και να κάνει την παραγγελία του. Υπάρχουν διαθέσιμα 4 Seestar S50 με πολλά παρελκόμενα για αγορά και το νέο Seestar S30 θα είναι διαθέσιμο και ετοιμοπαράδοτο την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στην τιμή προσφοράς των 490€!

Σας ευχαριστώ όλους και σας περιμένω να σας γνωρίσω και από κοντά.

Δημοσιεύτηκε
19 hours ago, tomeye said:

Μέχρι να παραλάβω, ψάχνομαι :) . Εδώ το remote control app με raspberry http://www.suffolksky.com/2025/01/07/simple-seestar-controller-with-seestar-alp-on-a-raspberry-pi/

Δεν ξέρω αν απλά remote desktop σε android είναι πιο εύκολο από το raspberry που έχει κι αυτό τις απαιτήσεις του για τροφοδοσία.

δεν αξιζει να ασχολειθειτε με rasberry.

Αν θελετε φορτητότητα η εφαρμογη κάνει πολύ καλη δουλεια,αν θελετε να εχετε στο λαπτοπ σας ομως το χειρισμο,τοτε απλά φορτώστε το seestar_alp απο το github στο pc σας ακολουθήστε τα βηματα και θα εχετε το ίδιο αποτελεσμα με αυτο που εχει και το rasberry.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Δημοσιεύτηκε
6 minutes ago, Μιχάλης said:

Αν θελετε φορτητότητα η εφαρμογη κάνει πολύ καλη δουλεια

Προκειμένου να έχουμε το κινητό μας ελεύθερο, θα μπορούσαμε να αγκαζάρουμε ένα παλαιότερο κινητό (αλλά με πρόσφατο Android, να παίζει και το SkySafari 7) μόνο για το Seestar; Ή Ταμπλέτα. Παίζουν ρόλο τα γυροσκόπια, οι πυξίδες και τα λοιπά που έχουν τα κινητά αλλά όχι οι περισσότερες ταμπλέτες;

Το είχα κάνει με το Nexstar όσο χρησιμοποιούσα το Skywire (σε iPhone 4). Μετά άλλαξαν βύσμα και πήρα το SkyBT. Έπαιζε στο προηγούμενο κινητό (χρησιμοποιεί το SkySafari) αλλά δεν παίζει στο τωρινό για άγνωστο λόγο. Παίζει όμως στην Ταμπλέτα με Skysafari 6 (το 7 δεν φορτώνεται σε παλαιότερο Android, 8 νομίζω έχει). Οπότε τώρα την κρατώ για το Nexstar, όπου είναι πολύ σημαντικό, καθώς δεν έχει από τη φύση του ούτε GPS, ούτε αυτόματη ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας, ούτε γραφικό περιβάλλον.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Αν καταλαβαίνω σωστά από το κινητό διαβάζει μόνο gps συντεταγμένες, οπότε με κάποιο σχετικά νέο θα είσαι εντάξει. Λογικά αν πάρεις remote desktop το κινητό θα είναι παρόμοιο με το seestar_alp.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
16 hours ago, kkokkolis said:

Προκειμένου να έχουμε το κινητό μας ελεύθερο, θα μπορούσαμε να αγκαζάρουμε ένα παλαιότερο κινητό (αλλά με πρόσφατο Android, να παίζει και το SkySafari 7) μόνο για το Seestar; Ή Ταμπλέτα. Παίζουν ρόλο τα γυροσκόπια, οι πυξίδες και τα λοιπά που έχουν τα κινητά αλλά όχι οι περισσότερες ταμπλέτες;

Το είχα κάνει με το Nexstar όσο χρησιμοποιούσα το Skywire (σε iPhone 4). Μετά άλλαξαν βύσμα και πήρα το SkyBT. Έπαιζε στο προηγούμενο κινητό (χρησιμοποιεί το SkySafari) αλλά δεν παίζει στο τωρινό για άγνωστο λόγο. Παίζει όμως στην Ταμπλέτα με Skysafari 6 (το 7 δεν φορτώνεται σε παλαιότερο Android, 8 νομίζω έχει). Οπότε τώρα την κρατώ για το Nexstar, όπου είναι πολύ σημαντικό, καθώς δεν έχει από τη φύση του ούτε GPS, ούτε αυτόματη ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας, ούτε γραφικό περιβάλλον.

νομιζω οτι σε οποιοδηποτε κινητο με σχετικά νεο android θα παιζει η εφαρμογη.Θα τη δοκιμάσω σε ενα android του 2018 και θα σας πω.Η εφαρμογη δεν χρειαζεται να παιζει συνεχεια,μπορεις να την χρησιμοποιησεις για να στησεις το τηλεσκόπιο και μετα να την κλείσεις και να κάνεις τη δουλειά σου και μετα να ξανασυνδεθεις και να δεις σε τι φαση ειναι η φωτογραφια που τραβας.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Δημοσιεύτηκε

Ήρθαν τα αξεσουάρ που παρήγγειλα. Ο ευθυγραμμιστής και η υποδοχή mini dovetail. 

PXL_20250112_162016711.thumb.jpg.6295f6d11b25b3ee730d690d7ebde1a2.jpg

Ο ευθυγραμμιστής φυλάσσεται κάτω από τον τρίποδα (στον χώρο που πλέον είχε μείνει κενός) αλλά όχι βιδωμένος στον τρίποδα. Αφού πέτυχα με την πρώτη και γρήγορα αυτό, φαίνεται να δουλεύει καλά. 

Screenshot_2025-01-12-16-16-23-010_com_zwo.seestar.thumb.jpg.80a09d25f33ba377748fa9c559c50f5b.jpg

Στο dovetail, με αντάπτορα της Celestron, μπαίνει το Laser ή ένα τυπικό RDF. Δυστυχώς όχι το Heliopod, το οποίο έχει φτιαχτεί να ευθυγραμμίζεται σε έναν κυλινδρικό σωλήνα. Αλλά μου προσφέρει μια βάση για να φτιάξω μια ιδιοκατασκευή ηλιακού ερευνητή, αλλιώς το Heliopod χρησιμοποιείται χωρίς το εξάρτημα. Ίσως μπορέσω να προσαρμόσω και τη βάση του Rigel, για να μην κολλήσω τίποτε επάνω στον Humble. Το καπάκι, το φίλτρο και το παρέκταμα που έφτιαξα κουμπώνουν σφιχτά, αλλά όχι δύσκολα. 

PXL_20250112_162353911.jpg

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

τι αξία έχει το red dot finder /λειζερ σε ενβα ρομποτικό τηλεσκόπιο;

Πολλές φορές αναρρωτιμέμαι και εγω αν εχει στραφεί προς τη σωστή κατευθυνση το τηλεσκόπιο αλλα είναι απίθανο να μπορέσω να καταλάβω αν οντως εχει σωστες συντεταγμένες,αν ομως αστοχεί στην ευρεση του αντικειμένου τότε ή ο ουρανος εχει συννεφα ή θέλει καλιμπράρσιμα το τηλεσκόπιο.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Δημοσιεύτηκε

1. Για να βλέπω που στοχεύει και να χρησιμοποιώ τα κοντινά ορατά άστρα σαν οδηγούς αστροαλμάτων ad hoc για το 12ρι μου. 

2. Για να βρίσκω ένα αντικείμενο στο Scenery.

3. Για να βρίσκω ευκολότερα και ταχύτερα τη Σελήνη και τους πλανήτες.

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)
17 minutes ago, kkokkolis said:

1. Για να βλέπω που στοχεύει και να χρησιμοποιώ τα κοντινά ορατά άστρα σαν οδηγούς αστροαλμάτων ad hoc για το 12ρι μου. 

2. Για να βρίσκω ένα αντικείμενο στο Scenery.

3. Για να βρίσκω ευκολότερα και ταχύτερα τη Σελήνη και τους πλανήτες.

Και εμένα μου αρέσει το λειζερ  στο dob όταν παρατηρω ειδικά κάτι αόρατο στο ματι να βλέπω που βρίσκεται και δια γυμνού οφθαλμού.

Το μόνο κακό είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί στην πόλη δίνει στόχο στο που βρίσκεσαι σε τρίτους και κατά πάσα πιθανότητα περίεργους...

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
Δημοσιεύτηκε

Το Celestron είναι νόμιμο Laser, χαμηλής έντασης. Στην πόλη βλέπεις μόνο μια κουκκίδα μέχρι τα 100 μέτρα. Σε σκοτεινό ουρανό μια αδύναμη δέσμη. Το καλό είναι πως διαθέτει από κατασκευής ευθυγραμμιστή. 

Έν τω μεταξύ, βρήκα στα συρτάρια μου κάτι ληγμένο από το 2008!

Με τα εργαλεία EDC μου έφτιαξα έναν ηλιακό ερευνητή τσέπης. 

PXL_20250113_142644917.thumb.jpg.22da320a4ffc3f3aca9094b0668a9fd9.jpg

Τον δοκίμασα με τον Nitecore μου και φαίνεται να δουλεύει καλά! Βλέπετε τη φωτεινή κουκκίδα κοντά στην κεντρική οπή. 

PXL_20250113_142600005.thumb.jpg.3d2a4c8a3800e96da4a4c8dce72494c4.jpg

Τώρα μένει να το προσαρμόσω στο Dovetail με κάποιον τρόπο. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

τα φοβαμαι τα λειζερ.Δινουν στοχο σε περιεργους και μπορει να εχεις προβληματα επειδη ο αλλος νομιζει οτι τον κατασκοπευεις.Χιλιε φορες να ψαχνω δεκα λεπτα το στοχο παρα να εχω θεματα με ψεκασμενους γειτονες.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Δημοσιεύτηκε
6 hours ago, Μιχάλης said:

Χιλιε φορες να ψαχνω δεκα λεπτα το στοχο παρα να εχω θεματα με ψεκασμενους γειτονες.

Να ένα καλό του να είσαι Ψυχίατρος. 

• Χαχα 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Νέα έκδοση λογισμικού. 

Τι νέο υπάρχει

- Added  planned shooting

- Added image Cropping function

- Added automatic search for the sun and moon in theiOf de-angle view of the S30

- Added an on/off button for guest mode

- Added Spanish language

Βελτιώσεις 

- Optimized target tracking

- Optimized wide-angle movement speed

- Optimized text and UI

- Fixed known bugs

Screenshot_2025-01-17-03-50-57-182_com_zwo.seestar.thumb.jpg.b5fe309d506712708049cdc293ddee64.jpg

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

εν τω μεταξυ το planning που μπηκε θα κάψει πολυ κοσμο.Προγραμματιζεις τους στοχους,πεφτεις κοιμασαι και ξυπνας με το τηλεσκόπιο ή να λείπει ή να ειναι μούσκεμα απο καμία ξαφνική βροχη 🤣.

Και μια πραγματική ερρώτηση:εχει χρησιμοποιήσει κάποιος το seestar με φίλτρα εξωτερικά (χωρίς το dual band που εχει ενσωματωμένο),και αν ναι, αξίζει;

• Χαχα 1

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Δημοσιεύτηκε

Παρήγγειλα ένα εξάρτημα για να δοκιμάσω, αλλά δεν έχει έρθει. Δεν γνωρίζω αν είναι εφικτή και αν έχει νόημα η RGB λήψη, αφού είναι έγχρωμη η κάμερα. Από εκεί και πέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Moon & Skyglow στην πόλη, ή κάποιο εξειδικευμένο φίλτρο υδρογόνου, πυριτίου κλπ. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Ετοιμος και ο ηλιακός ερευνητής. Θεώρησα πως η κομψότερη λύση είναι λίγο Blue Tack (Pritt Multi Tack για την ακρίβεια), απ' ευθείας στα χείλη του dovetail. Έτσι είναι a priori ευθυγραμμισμένος. 

PXL_20250117_110244787.thumb.jpg.1059c572bea4c4d30f5e6319aba04faf.jpg

Ευθυγραμμίζοντάς τον με το Heliopod, βλέπουμε τη φωτεινή κουκκίδα στο ίδιο σημείο, στην ώρα 10:00. Στον δικό μου είναι αχνότερη αλλά εμφανής. 

PXL_20250117_110137384.thumb.jpg.6e3a267c9da4bc495d660bf7fb7038cf.jpg

Από εκεί και πέρα είναι εύκολο να κεντράρεις. 

PXL_20250117_110100854.thumb.jpg.0d7ac71f25a9549ffaf50cec2bbe3627.jpg

Το blue tack Θα το φυλάξω μέσα στο κουτάκι, για να κρατά την υγρασία του. 

Έτσι έχουμε 3 σε 1. RDF, GLF και Sun Finder. Αν θελήσω μπαίνει και RACI, αλλά εκεί το βάρος ανεβαίνει. 

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης