Astromaniac21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Καλημέρα, ασχολούμαι με την ερασιτεχνική αστρονομία περίπου 18 χρόνια,είχα στην κατοχή μου 2 τηλεσκόπια dob 10 και 12 ιντσών τα οποία πούλησα λόγω σοβαρού προβλήματος στην μέση μου,πλέον ψάχνω ελαφρύ τηλεσκόπιο που να μεταφέρετε και εύκολα, προφανώς θα χάσω σε ιντσες και επομένως σε φωτοσυλλεκτικοτητα,αλλά παρά το πρόβλημα μου δεν μπορώ να αφήσω το χόμπι,προτείνετε καποια τηλεσκόπια με αυτό το κριτήριο που καλό θα ήταν να έχουν και goto,έως 1000 ευρώ, ευχαριστώ.
Canopus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Όταν λες "ελαφρύ" τι εννοείς -- καθώς έρχεσαι από 12". Αν μας δώσεις specs για κιλά Σωλήνα (ΟΤΑ) / βάσης κλπ θα μπορούσαμε να σε κατευθύνουμε καλύτερα. Για κάποιον π.χ. "ελαφρύ" είναι ένα διοπτρικό 3ιντσο, για κάποιον άλλον θα ήταν ένα 6ιντσο ισημερινό Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
filim Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δεν ξέρω αν είναι ελαφρύ αλλά μια καλή επιλογή θα ήταν 1) 2) Αν το τηλεσκοπιο έχει πουληθεί να περιμένεις να βγει κάτι αντίστοιχο.
Astromaniac21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δυστυχώς αυτά που προτείνετε είναι πολύ βαριά,ψάχνω κάτι compact ας είναι και dobsonian,ίσως κάτι σαν το Sky Watcher heritage 150;ξέρω ότι δεν είναι για πολλά πολλά αλλά δεν μπορώ να.μεταφερω μεγάλους σωλήνες και βάσεις.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Καλησπέρα!Κοίταξε και την επιλογή ενός Bresser 150/750 ενιαίου σωλήνα που έχει καλά οπτικά και πολύ καλύτερο εστιαστή 2" σε σχέση με το SW Heritage 150/750. Δεν χρειάζεται και φωτοχιτώνιο. Επίσης το να χρησιμοποιήσεις κάποια ισημερινή στήριξη,πχ.HEQ-5 που διαιρείται σε τμήματα,είναι πρόβλημα για τη μέση σου; Φιλικά-Κώστας 🙂 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 12 hours ago, Astromaniac21 said: Καλημέρα, ασχολούμαι με την ερασιτεχνική αστρονομία περίπου 18 χρόνια,είχα στην κατοχή μου 2 τηλεσκόπια dob 10 και 12 ιντσών τα οποία πούλησα λόγω σοβαρού προβλήματος στην μέση μου,πλέον ψάχνω ελαφρύ τηλεσκόπιο που να μεταφέρετε και εύκολα, προφανώς θα χάσω σε ιντσες και επομένως σε φωτοσυλλεκτικοτητα,αλλά παρά το πρόβλημα μου δεν μπορώ να αφήσω το χόμπι,προτείνετε καποια τηλεσκόπια με αυτό το κριτήριο που καλό θα ήταν να έχουν και goto,έως 1000 ευρώ, ευχαριστώ. https://www.astroshop.eu/telescopes/celestron-schmidt-cassegrain-telescope-sc-150-1500-nexstar-slt-6/p,83449
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Τι προτιμάς να παρατηρείς; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Astromaniac21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2024 (επεξεργάστηκε) 19 minutes ago, kkokkolis said: Τι προτιμάς να παρατηρείς; Όλα αυτά τα χρόνια με συναρπάζει η παρατηρηση deep sky objects και λόγω εμπειρίας ξέρω ότι με το 6ιντσο θα έχω περιορισμό στα υπό παρατήρηση αντικείμενα σε σχέση με το 12" dob που ειχα. Το επεξεργάστηκε Οκτώβριος 17, 2024 ο Astromaniac21
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2024 Τότε είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις ένα τηλεσκόπιο τουλάχιστον 6". Άρα ένα μικρό Dobson που είναι πανάλαφρο. Το κλασσικό 6" SCT ή MCT με έναν ατσάλινο GOTO τρίποδα & AltAz βάση μάλλον είναι ήδη βαριά για εσένα. Ωστόσο, με την αλουμινένια PortaMount της Vixen, δίχως GOTO, μπορεί να σε καλύπτουν. Δες τα βάρη και κρίνε μόνος σου. Η διαφορά μεταξύ των 2 είναι η εστιακή απόσταση. Η μικρότερη ευνοεί κάπως τον βαθύ ουρανό, η μεγαλύτερη τους πλανήτες και τα διπλά άστρα. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
HOMO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2024 Εγώ δε θα πρότεινα ένα χαμηλό ντομπσον αφού για αυτό θα χρειαζόσουν τραπεζάκι. Προτείνω αυτό https://planitario.gr/gr/astrofi-5.html που χειρίζεται και απ το κινητό. Μπορεί να είναι μικρό σε ιντσες αλλά αν θέλεις βλέπεις ένα σωρό πράγματα. Με 200 ευρώ παραπάνωβ παίρνεις το 6ιντσο. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα