Jump to content

Ενδιαφέρεται πια ο κόσμος για τον νυχτερινό ουρανό και την αστρονομία/επιστήμη;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο Kahneman στο Thinking, Fast and Slow επισημαίνει ότι ο εγκέφαλος προτιμά τη λιγότερη κόπωση και βασίζεται στο γρήγορο, αυτόματο Σύστημα 1, γι’ αυτό οι άνθρωποι συχνά κάνουν επιπόλαιες επιλογές και βαριούνται να διαβάζουν ή να σκέφτονται βαθιά.

Μέχρι και τα είδη της μουσικής πλέον που ακούνε οι νέοι ακολουθούν μονότονα, απλά ίδια μοτίβα. Βλέπε τραπ.

Τώρα που είναι και μόδα η ΑΙ και με λίγη ακόμη εξέλίξη, σε λίγο θα βγαίνουν όλοι βόλτα με το ρομπότ–ταίρι–ψυχαναλυτή τους. Θα ακούει τα δράματα, θα λέει κι ένα “είσαι μοναδικός” στο τέλος, και φυσικά δεν θα ξεμένει από υπομονή ποτέ.

Μια χαρά.

• Μου αρέσει 1
  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
10 minutes ago, Startoucher101 said:

Πολλά έχουν χρήμα, το θέμα είναι πως θα το βγάλουμε απο την φυσική, αστροφυσική, μηχανική κλπ.

Στην Ελλάδα προκοπή πάντως δύσκολα γίνεται δυστυχώς...

• Μου αρέσει 1

Ακολουθήστε με στα Social Media μου για περισσότερο περιεχόμενο αστροφωτογραφιας! :D

Instagram: https://www.instagram.com/astrorend?igsh=YjM4b2wxaXFrcjlv

YouTube: https://www.youtube.com/@astrorend188

Patreon: https://www.patreon.com/c/astrorend

TikTok: https://www.tiktok.com/@astrorend188?_t=ZN-8wOtqD99xzy&_r=1

Facebook: https://www.facebook.com/share/16WaKeDYTV/

Astronomy and Astrophotography FB Group: https://www.facebook.com/groups/781463270365233/?ref=share

Δημοσιεύτηκε
11 minutes ago, Startoucher101 said:

Ειδικοί λένε πως η ψυχολογία βρίσκεται στα τελευταία της και πως κάθε επάγγελμα στο πεδίο θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2050, λόγω του ΑΙ και αναπτυσσόμενων τεχνολογιών όπως η neuralink.

Όταν αναπτύξει συναίσθημα και ενσυναίσθηση η ΑΙ, το ξαναβλέπουμε. Προς το παρόν το ακούω σαν το "640Κ μνήμης είναι αρκετά για κάθε εφαρμογή του Bill Gates".  Υπάρχουν ήδη εφαρμογές Ψηφιακού Ψυχολόγου και δοκίμασα μία με ΑΙ που έφερε μια εταιρία. Ήταν σωστές οι ερωτήσεις και οι συσχετίσεις αλλά έλειπε η ενσυναίσθηση και έλεγε κοινοτυπίες. 

Υπάρχουν και robot που παίζουν ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ακούραστα και ακατάβλητα, κάνουν και ακροβατικά που είναι αδύνατα για τον άνθρωπο. Πότε παρακολούθησες τελευταία φορά κάποιον αγώνα τους; Μπορώ να πω πως μέχρι το 2050 δεν θα αξίζουν μια δεκάρα οι Messi και Ronaldo;

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)
15 minutes ago, vagkaf said:

Ο Kahneman στο Thinking, Fast and Slow επισημαίνει ότι ο εγκέφαλος προτιμά τη λιγότερη κόπωση και βασίζεται στο γρήγορο, αυτόματο Σύστημα 1, γι’ αυτό οι άνθρωποι συχνά κάνουν επιπόλαιες επιλογές και βαριούνται να διαβάζουν ή να σκέφτονται βαθιά.

Μέχρι και τα είδη της μουσικής πλέον που ακούνε οι νέοι ακολουθούν μονότονα, απλά ίδια μοτίβα. Βλέπε τραπ.

Τώρα που είναι και μόδα η ΑΙ και με λίγη ακόμη εξέλίξη, σε λίγο θα βγαίνουν όλοι βόλτα με το ρομπότ–ταίρι–ψυχαναλυτή τους. Θα ακούει τα δράματα, θα λέει κι ένα “είσαι μοναδικός” στο τέλος, και φυσικά δεν θα ξεμένει από υπομονή ποτέ.

Μια χαρά.

Είναι όλα εδώ, σε αυτήν την υπέροχη ταινία.

Υπ' όψιν, έχω ήδη την πρώτη μου πελάτισσα που ερωτεύτηκε το ChatGPT, το οποίο φανταζόταν με τη μορφή του Thranduil.

Άλλοι συνάδελφοι έχουν παρόμοια περιστατικά.

her_ds-os-resized-406675_72bbd040-e6f6-423e-81f9-cb33f6f41f25-240357_1024x1024@2x.webp

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis
  • Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

13 minutes ago, kkokkolis said:

Όταν αναπτύξει συναίσθημα και ενσυναίσθηση η ΑΙ, το ξαναβλέπουμε. Προς το παρόν το ακούω σαν το "640Κ μνήμης είναι αρκετά για κάθε εφαρμογή του Bill Gates".  Υπάρχουν ήδη εφαρμογές Ψηφιακού Ψυχολόγου και δοκίμασα μία με ΑΙ που έφερε μια εταιρία. Ήταν σωστές οι ερωτήσεις και οι συσχετίσεις αλλά έλειπε η ενσυναίσθηση και έλεγε κοινοτυπίες. 

Υπάρχουν και robot που παίζουν ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ακούραστα και ακατάβλητα, κάνουν και ακροβατικά που είναι αδύνατα για τον άνθρωπο. Πότε παρακολούθησες τελευταία φορά κάποιον αγώνα τους; Μπορώ να πω πως μέχρι το 2050 δεν θα αξίζουν μια δεκάρα οι Messi και Ronaldo;

Και εγώ πιστεύω πως η ψυχιατρική είναι ίσως η μόνη μη χειρουργική ειδικότητα που δεν απειλείται άμεσα. Να βάλεις μηχάνημα να αναλύσει κάτι πολυδιάστατο και μοναδικό για τον καθένα όπως είναι η ψυχή. Δύσκολο.

Όμως κάποιες ειδικότητες όπως παθολόγοι, ακτινολόγοι κτλ που κάνουν απλά διαγνώσεις και συνταγογραφούν κινδυνεύουν.

Οι χειρουργικές ειδικότητες έχουν ακόμη μέλλον να απειληθούν αλλά πιστεύω θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
  • Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Η Ψυχολογία είναι παρά πολύ περίπλοκος κλαδος γιατί ασχολείται με το πιο περίπλοκο πράγμα που γνωρίζουμε, τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η ψυχιατρική, όμως κινδυνεύει περισσότερο καθώς, όσο περίεργο και εάν ακούγεται σήμερα, οι περισσότερες ψυχικές ασθένειες θα γιατρευτούν.

Το her, γίνεται λιγότερο sci-fi όσο περνάν οι μήνες. Ούτε καν τα χρόνια πλέον.

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, vagkaf said:

Ναι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό όμως δεν αποτελει δικαιολογία για να μην σκεφτόμαστε😉( κυρίως γιατί μπορούμε)

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
50 minutes ago, Startoucher101 said:

Η ψυχιατρική, όμως κινδυνεύει περισσότερο καθώς, όσο περίεργο και εάν ακούγεται σήμερα, οι περισσότερες ψυχικές ασθένειες θα γιατρευτούν.

Εγώ το κόβω για το ανάποδο πάντως. Να πληθαίνουν.

Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, vagkaf said:

Εγώ το κόβω για το ανάποδο πάντως. Να πληθαίνουν.

Προς το παρόν αυξάνονται και οι ψυχικές διαταραχές και οι εθισμοί. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Ειδικά ο εθισμός στον τζόγο (παράνομο και μη) στην Ελλάδα καλπάζει σε αρρωστημένα επίπεδα. Νομιζω είμαστε από τις υψηλότερες θέσεις, αν όχι πρωταθλητές.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
Δημοσιεύτηκε
17 minutes ago, vagkaf said:

Ειδικά ο εθισμός στον τζόγο (παράνομο και μη) στην Ελλάδα καλπάζει σε αρρωστημένα επίπεδα. Νομιζω είμαστε από τις υψηλότερες θέσεις, αν όχι πρωταθλητές.

Εγω θα έλεγα και κάτι πιο απλό. Social Media. 

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, Startoucher101 said:

Εγω θα έλεγα και κάτι πιο απλό. Social Media. 

ή και ο εθισμός στον astrovox 😅

Προσωπικά facebook έχω μόνο για το messenger για να μιλώ με φίλους. Στο κυρίως προφίλ δεν ακολουθώ και δεν με ακολουθεί κανένας. Ούτε καν φώτο έχω.

Αν μπω μπαίνω για να χαζέψω σελίδες/ενώσεις/άτομα αστρονομικού ενδιαφέροντος ή καμιά είδηση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης