Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
6 minutes ago, vagkaf said:

Αυτό εννοούσα ο καθένας κρίνει ανάλογα την περίσταση και το μέρος. Οπότε κάποιες οδηγίες περί κονταριων, οχι με δρεπανι αλλα με μηχανισμό αναίμακτης αφαιρεσης λάμπας καλώς ειπώθηκαν.

Δεν ειπαμε να λιθοβολισουμε τις λαμπες στην Ομονοια 

Λοιπόν αν διαβάσεις προσεκτικά όλο το νήμα,θα διαπιστώσεις την χαβαλεδιάρικη εν είδει χιούμορ ανοχή στις σκόπιμες φθορές...

Τα υπόλοιπα για δημιουργική και μη φθοροποιό παρέμβαση,αν δεν βρει κάποιος τον μπελά του από τους γείτονες, με βρίσκουν σύμφωνο.

Αλλά πρακτικά είναι ανέφικτη τέτοια παρέμβαση στη γενικότητά της...

Για το λόγο αυτό προτάθηκαν από τους συμμετέχοντες στην κουβέντα οι δυναμικές παρεμβάσεις ως αποτελεσματική λύση.

Σε ειδικές και μόνο περιπτώσεις,μπορούν να γίνουν προσεκτικές παρεμβάσεις χωρίς συνέπειες.

Το έχω μελετήσει (με τις συνέπειές του) το θέμα της "παρέμβασης" στις λάμπες,από το 2007 που τρώω και εγώ στη μάπα τη φωτορύπανση των περιοχών που έζησα και έχω θυμώσει και αγανακτήσει!

Ευτυχώς κυριάρχησε η λογική και η σύνεση και δεν έμπλεξα σε περιπέτειες...

Έχει γίνει και παλαιότερα κουβέντα εδώ για αυτό το θέμα.

• Μου αρέσει 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Σας διαβάζω μεν, διαβάζω και την "προτροπή στην φθορά" αλλά σαν άμεση ρεαλιστική λύση εκτός απο το να σβήσει η λάμπα απέναντι τι άλλο υπάρχει? τι έχετε εφαρμόσει εσείς και έχετε δεί να αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο εκτός από το να τα φορτώσετε όλα και να πάτε στα βουνά? 
Οι δήμοι συνήθως αδιαφορούν και είναι γεμάτοι αγράμματους ανεκπαίδευτους άσχετους (για'υτό και όπως προαναφέρθηκε είναι γνωστό το φαινόμενο άλλος δρόμος να έχει φωτισμό 3000Κ, ο παραδίπλα 4000Κ και ο πιο νέος με τις LED 5000Κ!)
Η περιφέρεια το ίδιο, και αυτό το θέμα εγώ το θυμάμαι πριν 20 χρόνια να συζητιέται και από τότε μόνο προς το πολύ χειρότερο έχουμε πάει.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες αδιαφορούν ακόμα και για πολύ πιο σημαντικά πράγματα όπως η οδική σήμανση και οι κακοτεχνίες στους δρόμους, σιγά μην ασχοληθούν με το χρώμα και το σχήμα της λάμπας!
Εγώ έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου, δεν έχω ούτε διάθεση ούτε υπομονή μέχρι να γίνουμε Σουηδία για να υπάρχει νομοθεσία για full cutoff παντού με 2700Κ και προσωπικά όποιον έχει τέτοιες αυταπάτες θεωρώ ότι δεν έχει επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα.
Οπότε Κώστα, εγώ έδωσα τις λύσεις που εφάρμοσα (και συνεχίζω να εφαρμόζω) προσωπικά για να λύσω το δικό μου πρόβλημα, και μακάρι να βοηθήσω και άλλους, αν σου φάνηκε ατυχές το αστείο με την γάτα, να ενημερώσω ότι μια γάτα έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα μπορούσε να κόψει αυτό το καλώδιο καθώς μέσα έχει συμπαγές χαλκό και μέχρι και εγώ δυσκολεύτηκα με το δρεπάνι!
Οπότε η δική μου πρόταση είναι: σβήστε τις λάμπες με όποιον τρόπο μπορείτε, αν παράλληλα κάνετε και μια αίτηση στον δήμο δεν βλάπτει, τουλάχιστον θα δείτε αν όντως ο δικός σας δήμος ενδιαφέρετε ή αδιαφορεί για τέτοιου είδους θέματα.

Στην τελική όπως λέει και το γνωστό ρητό, καλύτερα να ζητάς συγγνώμη (που δεν πρόκειται ούτε σε 1000 χρόνια, αλλά κουβέντα να γίνεται) παρά την άδεια.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Φτασαμε να αισθανόμαστε και ένοχοι αν σβήσουμε μια λάμπα και την επανατοποθετησουμε αναίμακτα το πρωι. Λάμπα που να μην ενοχλεί κανέναν αν σβήσει. Και χωρίς φθορά.

Στη χωρα που πιθανόν να έχουν δηλωθεί βοσκοτόπια μεχρι και στη Σελήνη. Ίσως και το Perseverance στον Άρη να κανει Μπεε δε ξέρω. Πρόστιμα τα οποία θα φεσωθουν ολοι οι νομοταγεις και πάλι.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
  • Χαχα 4
Δημοσιεύτηκε
5 hours ago, Startoucher101 said:

Έχω ακούσει για λύσεις του προβλήματος αλλά ποια είναι η καλύτερη και η πιο αποδοτική; 

Το αεροβόλο είναι η πιο κατάλληλη λύση

• Χαχα 2

Ακολουθήστε με στα Social Media μου για περισσότερο περιεχόμενο αστροφωτογραφιας! :D

Instagram: https://www.instagram.com/astrorend?igsh=YjM4b2wxaXFrcjlv

YouTube: https://www.youtube.com/@astrorend188

Patreon: https://www.patreon.com/c/astrorend

TikTok: https://www.tiktok.com/@astrorend188?_t=ZN-8wOtqD99xzy&_r=1

Facebook: https://www.facebook.com/share/16WaKeDYTV/

Astronomy and Astrophotography FB Group: https://www.facebook.com/groups/781463270365233/?ref=share

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 29/7/2025 at 12:36 ΜΜ, Startoucher101 said:

Έχω ακούσει για λύσεις του προβλήματος αλλά ποια είναι η καλύτερη και η πιο αποδοτική; 

Εφ'όσον δεν μπορείς να καλύψεις τις λάμπες ή να τις κλείσεις μέσω wi-fi ή ξεβιδώματος,ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ πάντα,για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και έχεις και επιπτώσεις από το νόμο,υπάρχουν κάποιες λύσεις που έχουν αποτέλεσμα:

1) Αστρογιλέκο, δηλαδή ένα αδιαφανές-μαύρο κατά προτίμηση ύφασμα-που τοποθετείται στο κεφάλι και καλύπτει όλη την περιοχή,ώστε να αποκόπτει μεγάλο μέρος του φωτός που μπαίνει στα μάτια μας.

Κυκλοφορεί και έτοιμο μπορεί να γίνει και ιδιοκατασκευή.

Εδώ κάποιες σχετικές αναφορές:

Ακόμα και μια απλή λύση πχ.μεγάλη κουκούλα δουλεύει.

Μειονέκτημα είναι ότι η ανάσα μας καθώς δεν αερίζεται επαρκώς ο φακός,μπορεί συμπυκνωθεί πάνω στην φακό και να τον θολώσει.

Αρκεί ένας αερισμός,χωρίς όμως να εκθέτουμε τα μάτια μας στο φως,για να φύγει η υγρασία.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεμιστηράκι χειρός για τον λόγο αυτό.

2) Παραβάν που θα κλείσει έστω και μέρος της περιοχής που δέχεται τον παρείσακτο φωτισμό.Αρκεί να στερεωθεί καλά,για να μην το πάρει ο αέρας.

Μπορεί να  χρησιμοποιηθεί και η πιο εύκολη λύση στα σχοινιά απλώματος των ρούχων,που συνήθως υπάρχουν στις ταράτσες:

Βάζουμε κουβέρτες καλά στερεωμενες με πολλά μανταλάκια,το έχω κάνει και δούλεψε πολύ καλά.

Προϋπόθεση βέβαια είναι το ύψος του παραβάν/κουβερτών κλπ.να είναι επαρκές ώστε να κόψει τον απευθείας παρείσακτο φωτισμό που μπαίνει στα μάτια μας αλλά ίσως και στο τηλεσκόπιο.

Είναι πολύ σημαντικό ο παρατηρητής η κάθεται σε καρέκλα,σκαμπώ κλπ.για να έχει αποτελεσματικότερη αποκοπή του φωτός από τις λάμπες,λόγω χαμηλότερης γωνίας θέασης.

Όταν παρατηρούμε καιθισμένοι,εκτός από πιο άνετη και ξεκούραστη για το σώμα μας,η παρατήρηση θα γίνει και πιο αποδοτική αφού συγκεντρώνοντας απερίσπαστοι στον στόχο μας.

Κάποιες αναφορές λένε ότι κερδίζει ο προσεκτικός παρατηρητής ακόμα και 1 mag φωτεινότητας παρατηρώντας καθιστός και προσεκτικά.

3) Μαύρη σκηνή παρατήρησης,που έτοιμη έχει κάποιο κόστος.

Προφυλάσσει και από τον αέρα που εκτός από ψύξη και κρυολογήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει, εξαλείφει τις δονήσεις του τηλεσκοπίου λόγω αέρα και άρα θα έχουμε πιο καθαρά είδωλα,ειδικά στις μεγαλύτερες μεγεθύνσεις.

https://planitario.gr/gr/skini-pop-up-2-xoron-gia-tileskopia.html

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σκηνή παραλίας/κατασκήνωσης σωστού ύψους και αδιαφανής.

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis
  • Μου αρέσει 1

26 minutes ago, fotodektis said:

1) Φωτογιλέκο, δηλαδή ένα αδιαφανές-μαύρο κατά προτίμηση ύφασμα-που τοποθετείται στο κεφάλι και καλύπτει όλη την περιοχή,ώστε να αποκόπτει μεγάλο μέρος του φωτός που μπαίνει στα μάτια μας.

Κυκλοφορεί και έτοιμο μπορεί να γίνει και ιδιοκατασκευή.

Ακόμα και μια απλή λύση πχ.μεγάλη κουκούλα δουλεύει.

Μειονέκτημα είναι ότι η ανάσα μας καθώς δεν αερίζεται επαρκώς ο φακός,μπορεί συμπυκνωθεί πάνω στην φακό και να τον θολώσει.

Αρκεί ένας αερισμός,χωρίς όμως να εκθέτουμε τα μάτια μας στο φως,για να φύγει η υγρασία.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεμιστηράκι χειρός για τον λόγο αυτό.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την αστροκουκούλα και πως να φτιάξετε μόνοι σας με ελάχιστα ευρω οπως εκανα και εγω.

https://www.astrovox.gr/forums/topic/26990-αστροκουκούλα-κάλυμμα-προσώπου-από-περιττό-φως/

Βοηθάει πολυ ακομη και σε σκοτεινό ουρανό, ποσο μάλλον εντός κατοικημένης περιοχής.

Δημοσιεύτηκε
On 28/7/2025 at 10:41 ΜΜ, vagkaf said:

Φτασαμε να αισθανόμαστε και ένοχοι αν σβήσουμε μια λάμπα και την επανατοποθετησουμε αναίμακτα το πρωι. Λάμπα που να μην ενοχλεί κανέναν αν σβήσει. Και χωρίς φθορά.

Κανένας-ούτε εγώ-δεν μίλησε για ενοχές για προσωρινό σβήσιμο ή κάλυψη λαμπών.

Όταν αποκαθίσταται μετά το τέλος της παρατήρησης οποιαδήποτε παρέμβαση δεν υπάρχει ηθικό θέμα.

Μπορεί όμως να ανακύψει ΝΟΜΙΚΟ θέμα,διότι οι λάμπες εξυπηρετούν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της περιοχής!

Με δεδομένο καταδοτών γειτόνων που παραμονεύουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές να δημιουργήσουν πρόβλημα...καλό είναι να προσέχει κανείς και να μην κάνει απερισκεψίες!

Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του...

• Μου αρέσει 1

Δημοσιεύτηκε
On 28/7/2025 at 10:41 ΜΜ, vagkaf said:

Στη χωρα που πιθανόν να έχουν δηλωθεί βοσκοτόπια μεχρι και στη Σελήνη. Ίσως και το Perseverance στον Άρη να κανει Μπεε δε ξέρω. Πρόστιμα τα οποία θα φεσωθουν ολοι οι νομοταγεις και πάλι.

Η κατάσταση εκτεταμένης διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα μας (και την γνωρίζουμε καλά ιδιαίτερα εμείς οι παλαιότεροι άνω των -ήντα...) 

δεν νομιμοποιεί ηθικά και νομικά καμμία πράξη βανδαλισμού!

Το να ανακυκλώνουμε και εμείς με τη συμπεριφορά μας την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί,δεν βοηθάμε αλλά απλώς διαιωνίζουμε το πρόβλημα.

=> Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα!

Η κοινωνία μας έχει πάρει την κάτω βόλτα από την ποδοπάτηση ηθικών αξιών εδώ και δεκαετίες...

• Μου αρέσει 1

Δημοσιεύτηκε
On 26/7/2025 at 12:36 ΠΜ, draculas said:

...αν σου φάνηκε ατυχές το αστείο με την γάτα, να ενημερώσω ότι μια γάτα έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα μπορούσε να κόψει αυτό το καλώδιο καθώς μέσα έχει συμπαγές χαλκό και μέχρι και εγώ δυσκολεύτηκα με το δρεπάνι!

Το γνωρίζω αυτό με τις γάτες,ότι δεν μπορούν να κόψουν καλώδια τέτοιας αντοχής,όπως επίσης ότι δεν συχνάζουν σε κολώνες της ΔΕΗ για να μασάνε καλώδια.

Οπότε η μόνη λογική υπόθεση για το αστείο με τη γάτα,είναι να την σκοτώσεις και να την κρεμάσεις εκεί για να ενοχοποιηθεί αυτή...

Για τον λόγο αυτό είναι ατυχές το αστείο,το οποίο και εσύ αρχικά αποκήρυξες Παναγιώτη,αλλά δεν κατανοώ γιατί το επανέφερες...

Επίσης παρέθεσα πιο πάνω κάποιες νόμιμες και αποτελεσματικές-έστω και μερικώς λύσεις-για το πρόβλημα,που μπορούν να εφαρμόσουν οι περισσότεροι.

Διαφωνώ όμως έντονα με την άποψη "κάντε ό,τι μπορείτε για να σβήσετε τα φώτα"...

Αυτή η προτροπή σε παράνομες πράξεις,δεν συμφωνεί νομίζω και με τους κανονισμούς ενός δημόσιου φόρουμ.

Ο χαβαλές και η ανευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία,προκειμένου να κάνουμε το χόμπυ μας,είναι φυσικά όχι μόνο κατάφωρα εγωκεντρική πράξη και κακοήθεια,αλλά έχει και νομικές συνέπειες!

Προσέξτε λοιπόν όσοι κάνετε πλάκα με όλα αυτά,δεν είναι αστείο το θέμα!

Κατανοώ την αγανάκτηση και την οργή για το θέμα της φωτορύπανσης,το αντιμετωπίζω και εγώ από το 2007 όταν άρχισα τις παρατηρήσεις σε 3 διαφορετικές πυκνοκατοικημένες γειτονιές μέχρι τώρα...

Δεν είσαστε οι μόνοι που θυμώνετε με το θέμα.

Αλλά ας είμαστε λογικοί,σώφρονες και συνετοί,αν δεν θέλουμε μπλεξίματα με τους γείτονες και με τον νόμο.

Δυστυχώς οι άνθρωποι της εποχής μας δεν δείχνουν κατανόηση στα προβλήματα των άλλων,αλλά προσοχή στους τρόπους δράσης.

Όποιος περιφρονεί γείτονες και νόμους,ας αναλάβει και την ευθύνη των πράξεών του...

Και ας σκεφτεί και το τί μπορεί να εφαρμόσει κανείς στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές,που να αφορά την πλειοψηφία και όχι μόνο το άτομό του,που μπορεί να βρίσκεται σε ειδική περίπτωση γειτονιάς και να ξεγλυστράει από τις επιπτώσεις...

Από την θεωρία και τον χαβαλέ μέχρι την πράξη,υπάρχει αρκετή απόσταση.

Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές και ας μην προτείνουμε ανεύθυνες λύσεις,μόνο και μόνο για να εκτονωθούμε...

• Μου αρέσει 1

14 hours ago, fotodektis said:

η μόνη λογική υπόθεση για το αστείο με τη γάτα,είναι να την σκοτώσεις και να την κρεμάσεις εκεί για να ενοχοποιηθεί αυτή...

Για τον λόγο αυτό είναι ατυχές το αστείο,το οποίο και εσύ αρχικά αποκήρυξες Παναγιώτη,αλλά δεν κατανοώ γιατί το επανέφερες...

ας μην προτείνουμε ανεύθυνες λύσεις,μόνο και μόνο για να εκτονωθούμε...

Εγώ πάντως εξακολουθώ να μη κατανοώ το γιατί η δολοφονία γάτας και δημόσια επίδειξη αυτής να είναι η μόνη λογική υπόθεση που εσύ καταλήγεις, αυτός είναι και ο λόγος επαναφοράς, το ότι δηλαδή κανείς άλλος δεν έβγαλε τέτοιου είδους συμπέρασμα!
Οι σφεντόνες και τα σπρέι (ή ο Ευτύχης πιο πάνω) απο την στιγμή που λύνουν το πρόβλημα, έστω και τοπικά, δεν είναι ανεύθυνες λύσεις για εκτόνωση, αλλά ένας αποτελεσματικότατος τρόπος να κάνουμε κάτι, εκτός και αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό.
Όταν νομοθετηθεί ο φωτισμός full cutoff 2700K με μείωση ή διακοπή φωτισμού μετά απο κάποια προχωρημένη ώρα, το συζητάμε ξανά.

@vagkaf Ομολογώ ότι τέτοια μανούβρα δεν την είχα σκεφτεί ποτέ σαν πιθανό τρόπο εξουδετέρωσης!
Προτείνω όλοι μας να πάρουμε τον δρόμο που χάραξε ο Ευτύχης!
Πέρα απο την πλάκα, η κατάσταση που βρισκόταν η σάπια κολόνα είναι ενδεικτική και του πόσο ενδιαφέρονται οι δήμοι για τον φωτισμό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και οι άλλες κολώνες είναι στην ίδια κατάσταση και το περιστατικό σηκώνει άνετα μήνυση στον δήμο (ή την εκκλησία, ανάλογα το ποιος θα σπεύσει να ζητήσει τα ρέστα για την πεσμένη κολόνα)!

Το επεξεργάστηκε ο draculas
  • Μου αρέσει 1
1 hour ago, draculas said:

@vagkaf Ομολογώ ότι τέτοια μανούβρα δεν την είχα σκεφτεί ποτέ σαν πιθανό τρόπο εξουδετέρωσης!
Προτείνω όλοι μας να πάρουμε τον δρόμο που χάραξε ο Ευτύχης!
Πέρα απο την πλάκα, η κατάσταση που βρισκόταν η σάπια κολόνα είναι ενδεικτική και του πόσο ενδιαφέρονται οι δήμοι για τον φωτισμό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και οι άλλες κολώνες είναι στην ίδια κατάσταση και το περιστατικό σηκώνει άνετα μήνυση στον δήμο (ή την εκκλησία, ανάλογα το ποιος θα σπεύσει να ζητήσει τα ρέστα για την πεσμένη κολόνα)!

Όντως ο καημένος ελεγε εκανα βλακεια, αλλα έσωσε κοσμο. Ποιος ξερει σε τι παιδια θα έπεφτε πανω. Και ευτυχώς δεν έπεσε και πανω του.

Στο live μετα δείχνει απο κοντά τη βαση της κολώνας. Ηταν τέρμα σάπια και μεσα στη σκουρια.

Δημοσιεύτηκε
4 hours ago, draculas said:

Εγώ πάντως εξακολουθώ να μη κατανοώ το γιατί η δολοφονία γάτας και δημόσια επίδειξη αυτής να είναι η μόνη λογική υπόθεση που εσύ καταλήγεις, αυτός είναι και ο λόγος επαναφοράς, το ότι δηλαδή κανείς άλλος δεν έβγαλε τέτοιου είδους συμπέρασμα!

Για να κατανοήσουμε τί εννοείς,δώσε μας εσύ dracula τη δική σου λογική εξήγηση για το αστείο με τη γάτα...

Διότι όπως ανέφερες και γνωρίζω και εγώ,γάτες δεν μπορούν να κόψουν τέτοια καλώδια,αλλά ούτε και συνηθίζουν να σκαρφαλώνουν σε κολώνες της ΔΕΗ για να κρέμονται από τα καλώδια...

4 hours ago, draculas said:

Οι σφεντόνες και τα σπρέι (ή ο Ευτύχης πιο πάνω) απο την στιγμή που λύνουν το πρόβλημα, έστω και τοπικά, δεν είναι ανεύθυνες λύσεις για εκτόνωση, αλλά ένας αποτελεσματικότατος τρόπος να κάνουμε κάτι, εκτός και αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό.

Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που προτείνεις dracula εκτός από σαφώς παράνομες πράξεις,έχουν και άλλες επιπτώσεις,εκτός από τις ποινικές,που δυστυχώς περιφρονείς:

Οι φωτισμοί δρόμων,πάρκων κλπ.εξυπηρετούν την ασφάλεια των πολιτών.Για τον λόγο αυτό υπάρχει κυρίως ο δημόσιος φωτισμός.

Αν δεν αντικατασταθεί ο δημόσιος φωτισμός με κάτι αποτελεσματικότερο,η συσκότιση θα επηρεάσει σαφώς την εγκληματικότητα!

Διευκολύνεις λοιπόν dracula τους πάσης φύσεως εγκληματίες,με την καταστροφή του δημόσιου φωτισμού.

Φυσικά θα έπρεπε να βάλουν λάμπες 2700Κ και να υπάρχει ισχυρή κατευθυντικότητα προς τα κάτω,αλλά δεδομένης της κατάστασης η λύση είναι οι καταστροφές?

Αναλογιστείτε τις συνέπειες και μην κοιτάτε μόνο να βολευτείτε με καταστροφές και γενικά ακραίες λύσεις,ικανοποιώντας την δίψα για σκοτάδι...

Δημοσιεύτηκε

Καταστροφές,βανδαλισμοί,προτροπές σε ακραίες λύσεις...

Άκρως εγωϊστικές,εγωκεντρικές απόψεις και πράξεις,αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών.

Το χόμπυ σας να γίνει και στα τσακίδια η κοινωνία...

Κακοήθεια και διαφθορά η κοινωνία,κακοήθεια και εσείς!

Αυτή την νοοτροπία θέλετε να περάσετε σε αυτό το νήμα?

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, fotodektis said:

Το χόμπυ σας να γίνει και στα τσακίδια η κοινωνία...
 Αυτή την νοοτροπία θέλετε να περάσετε σε αυτό το νήμα?

Όχι, γιαυτό και εξήγησα ήδη πιο πάνω ότι η κανονική λύση είναι η νόμιμη οδός με καταγγελία στον δήμο και αργότερα όταν δεν μας απαντήσει ο δήμος, στον συνήγορο του πολίτη, έδωσα και ένα δείγμα καταγγελίας σε PDF πιο πάνω για όποιον έχει το κουράγιο να το τρέξει.
Επίσης καταλαβαίνω την κοινωνική προέκταση της ύπαρξης φωτισμού και για αυτό τον λόγο έδωσα και ιδέες για όσους δεν βγάλουν άκρη με τις καταγγελίες!
Καμμία εγωιστική συμπεριφορά δεν βλέπω εγώ, αν υπήρχε όντως τέτοια απλά θα έσπαγα ακόμα τις λάμπες με κατεψυγμένες σφαίρες paintball και δεν θα αγόραζα κοντάρι για να μπορώ να καλύπτω τις λάμπες προς την δική μου κατεύθυνση αλλά να εξακολουθούν να φωτίζουν τον δρόμο απο κάτω ούτε θα έψαχνα πατέντες για το πως να μην ενοχλούν εμένα αλλά να εξακολουθούν να περνούν απαρατήρητες απο τους υπόλοιπους.
Το νήμα εδώ έχει την νοοτροπία του πως να "συμβιώσουμε" ή να "προσαρμοστούμε" αν θέλεις όχι μόνο εμείς που "κάνουμε το χόμπυ μας" αλλά όλοι όσοι ενοχλούμαστε απο τους αγράμματους που πιστεύουν ότι το φως είναι πολιτισμός και κρεμάνε παντού γιρλάντες πανυγηριώτικες, και δεν αναφέρομαι μόνο στις λάμπες στους δρόμους αλλά και στον κακόγουστο και λάθος φωτισμό κτηρίων, μνημείων,  σε φωτισμό καταστημάτων δίπλα σε κεντρικούς δρόμους, σε μάντρες στο πουθενά με προβολείς 5000W να τυφλώνουν τους οδηγούς που περνάνε απεξω ή και στον γείτονα με διψήφιο IQ που πήρε απο το TEMU χριστουγενιάτικα λέιζερ με 5€ να βαράνε τα δέντρα στον κήπο του και απο πίσω και όλα τα υπόλοιπα κτήρια στην γειτονιά...

Εδώ είμαστε για να βρούμε και να μοιραστούμε τρόπους και ιδέες για να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω, το αν μερικές φορές η βία προς τις... λάμπες είναι η μόνη λύση δεν είναι κάτι για το οποίο ούτε θα νοιώσω άσχημα ούτε θα έχω και τύψεις!
Οπότε σε αναμονή καλύτερης λύσης, εγώ τις δικές μου προτάσεις και ιδέες τις έδωσα, περιμένω να δω κάτι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό απο την μεμψιμοιρία και την αδράνεια.

Δημοσιεύτηκε
4 minutes ago, draculas said:

Οπότε σε αναμονή καλύτερης λύσης, εγώ τις δικές μου προτάσεις και ιδέες τις έδωσα, περιμένω να δω κάτι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό απο την μεμψιμοιρία και την αδράνεια.

Προτάσεις έκανα και εγώ αν τις διαβάσεις,έστω και σαν μερική λύση για τους παρατηρητές.

Και βέβαια δεν θα συμφωνήσω ότι το να κάνεις ακτιβισμό με βίαιο τρόπο σπάζοντας και καταστρέφοντας λάμπες,είναι αντίδοτο στην αδράνεια...

Ούτε βέβαια ότι όποιος δεν ενεργεί σύμφωνα με τις αντιλήψεις σου dracula είναι μεμψίμοιρος..

Όποιος διαβάσει ψύχραιμα και νηφάλια όλο το νήμα από την αρχή,θα καταλάβει ότι σαφώς υπάρχει προτροπή για παράνομες και βίαιες πράξεις!

Αυτό η νοοτροπία βγαίνει δυστυχώς...

Τα υπόλοιπα σχετικά με τις καταγγελίες στους δήμους κλπ.μπήκε σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό που με ενόχλησε και αντέδρασα,είναι το πνεύμα μερικών συμμετεχόντων που ασπάζονται τις ακραίες και παράνομες συμπεριφορές.

Ελπίζω να ξαναδιαβάσετε όσοι δεν καταλαβαίνετε προσεκτικά και ψύχραιμα.

Βέβαια η ηθική του καθενός καθορίζει και την αντίληψη περί "νομιμότητας" και ορθότητας...

Σας ζητάω λοιπόν να ξανασκέφτετε πιο βαθιά και πιο σοβαρά κάποια πράγματα...

On 21/7/2025 at 1:25 ΜΜ, draculas said:

Εγώ που λέτε παιδιά, ευτυχώς ζω σε περιοχή που δεν έχω πρόβλημα! αλίμονο στον φίλο! και σε εσάς! 😀

Εσύ δεν ζεις σε περιοχή που έχει πρόβλημα,δεν έχεις λοιπόν προσωπικό πρόβλημα με τη φωτορύπανση,οπότε δεν έχεις εφαρμόσει τις "λύσεις" που πρότεινες...

Εκ του ασφαλούς λοιπόν προτείνεις κυρίως βανδαλισμούς και γενικά παράνομες ενέργειες με αμοραλιστική διάθεση!

Αυτό είναι το mood για σένα.

Αυτούς που θα κάνουν πράξη ό,τι πρότεινες σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές τους σκέφτηκες?

Την κοινωνία την σκέφτηκες?

Προφανώς όχι!

On 24/7/2025 at 11:03 ΜΜ, draculas said:

Ε όταν πρέπει να το εξηγήσεις και να χάσεις και την ελάχιστη νομική κάλυψη που είχες, είναι λίγο αποτυχία... 😉

Πες μας λοιπόν τί εννοείς εδώ...Είναι το "αστείο" που είπες σχετικά με την γάτα που σκαρφάλωσε στην κολώνα και έκοψε τα καλώδια.

Βέβαια εσύ έκοψες όπως είπες τα καλώδια της κολώνας με δρεπάνι και πέταξες έτσι στον αέρα ένα υποτιθέμενο αστείο,ότι μπορεί το έκανε και γάτα...

Σωστά?

Δημοσιεύτηκε
11 minutes ago, fotodektis said:

Εσύ δεν ζεις σε περιοχή που έχει πρόβλημα,δεν έχεις λοιπόν προσωπικό πρόβλημα με τη φωτορύπανση,οπότε δεν έχεις εφαρμόσει τις "λύσεις" που πρότεινες...

Θα αποδώσω την παρανόηση σε σφάλμα του δικού μου γραπτού μου λόγου σε μια προσπάθεια να αποδώσω χιουμοριστικά την τρέχουσα κατάσταση.
Οπότε για όσους δεν κατάλαβαν ακολουθεί disclaimer:
Αυτός που ζεί σε περιβάλλον με πρόβλημα φωτορύπανσης είμαι εγώ και όχι ο φίλος μου (tip: Δεν έχω πιά πρόβλημα, γιατί το έλυσα!)
Όλες οι λύσεις είναι δοκιμασμένες και εφαρμοσμένες απο εμένα προσωπικά.
Κανένα ζώο δεν χρησιμοποιήθηκε ή κακοποιήθηκε κατά την εφαρμογή των παραπάνω τακτικών.

@fotodektis τις διάβασα τις προτάσεις σου, έχω εφαρμόσει κατα και καιρούς μερικές, αλλά όπως εξήγησα πιο πάνω:
1. Δεν με βολεύουν εμένα προσωπικά, άλλους μπορεί να τους βολεύουν!
2. Δεν έχω την διάθεση/υπομονή να ανεχτώ τον κάθε βλαχοδήμαρχο ή αγράμματο υπάλληλο να κυρήττει διαγωνισμούς και να τοποθετεί ότι να'ναι όπου να'ναι και εγώ να πρέπει να προσαρμοστώ στην δική τους νοοτροπία.
3. Όταν οδηγείς στον δρόμο π.χ. και σε τυφλώνουν οι προβολείς των 10000W απο το διπλανό 5Χ5 σε σημείο να μην βλέπεις που είναι η άκρη του δρόμου, κανένα φωτοχιτώνιο ή παραπέτασμα δεν λύνει το πρόβλημα!

1 hour ago, draculas said:

Όταν οδηγείς στον δρόμο π.χ. και σε τυφλώνουν οι προβολείς των 10000W απο το διπλανό 5Χ5 σε σημείο να μην βλέπεις που είναι η άκρη του δρόμου, κανένα φωτοχιτώνιο ή παραπέτασμα δεν λύνει το πρόβλημα!

Και τί λύση βρήκες εσύ για τα εκτυφλωτικά φώτα των 10000 Watt?

Το φως τους πέφτει από ψηλά να υποθέσω?

Δεν μου απάντησες όμως Παναγιώτη στο ερώτημα που έκανα με το αστείο της "γάτας".Ποιό είναι το δικό σου λογικό συμπέρασμα από αυτά που έγραψες?

Το αποκήρυξες το "αστείο",αλλά το επανέφερες.Γιατί?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης