Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
6 minutes ago, vagkaf said:

Αυτό εννοούσα ο καθένας κρίνει ανάλογα την περίσταση και το μέρος. Οπότε κάποιες οδηγίες περί κονταριων, οχι με δρεπανι αλλα με μηχανισμό αναίμακτης αφαιρεσης λάμπας καλώς ειπώθηκαν.

Δεν ειπαμε να λιθοβολισουμε τις λαμπες στην Ομονοια 

Λοιπόν αν διαβάσεις προσεκτικά όλο το νήμα,θα διαπιστώσεις την χαβαλεδιάρικη εν είδει χιούμορ ανοχή στις σκόπιμες φθορές...

Τα υπόλοιπα για δημιουργική και μη φθοροποιό παρέμβαση,αν δεν βρει κάποιος τον μπελά του από τους γείτονες, με βρίσκουν σύμφωνο.

Αλλά πρακτικά είναι ανέφικτη τέτοια παρέμβαση στη γενικότητά της...

Για το λόγο αυτό προτάθηκαν από τους συμμετέχοντες στην κουβέντα οι δυναμικές παρεμβάσεις ως αποτελεσματική λύση.

Σε ειδικές και μόνο περιπτώσεις,μπορούν να γίνουν προσεκτικές παρεμβάσεις χωρίς συνέπειες.

Το έχω μελετήσει (με τις συνέπειές του) το θέμα της "παρέμβασης" στις λάμπες,από το 2007 που τρώω και εγώ στη μάπα τη φωτορύπανση των περιοχών που έζησα και έχω θυμώσει και αγανακτήσει!

Ευτυχώς κυριάρχησε η λογική και η σύνεση και δεν έμπλεξα σε περιπέτειες...

Έχει γίνει και παλαιότερα κουβέντα εδώ για αυτό το θέμα.

• Μου αρέσει 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

• Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Σας διαβάζω μεν, διαβάζω και την "προτροπή στην φθορά" αλλά σαν άμεση ρεαλιστική λύση εκτός απο το να σβήσει η λάμπα απέναντι τι άλλο υπάρχει? τι έχετε εφαρμόσει εσείς και έχετε δεί να αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο εκτός από το να τα φορτώσετε όλα και να πάτε στα βουνά? 
Οι δήμοι συνήθως αδιαφορούν και είναι γεμάτοι αγράμματους ανεκπαίδευτους άσχετους (για'υτό και όπως προαναφέρθηκε είναι γνωστό το φαινόμενο άλλος δρόμος να έχει φωτισμό 3000Κ, ο παραδίπλα 4000Κ και ο πιο νέος με τις LED 5000Κ!)
Η περιφέρεια το ίδιο, και αυτό το θέμα εγώ το θυμάμαι πριν 20 χρόνια να συζητιέται και από τότε μόνο προς το πολύ χειρότερο έχουμε πάει.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες αδιαφορούν ακόμα και για πολύ πιο σημαντικά πράγματα όπως η οδική σήμανση και οι κακοτεχνίες στους δρόμους, σιγά μην ασχοληθούν με το χρώμα και το σχήμα της λάμπας!
Εγώ έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου, δεν έχω ούτε διάθεση ούτε υπομονή μέχρι να γίνουμε Σουηδία για να υπάρχει νομοθεσία για full cutoff παντού με 2700Κ και προσωπικά όποιον έχει τέτοιες αυταπάτες θεωρώ ότι δεν έχει επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα.
Οπότε Κώστα, εγώ έδωσα τις λύσεις που εφάρμοσα (και συνεχίζω να εφαρμόζω) προσωπικά για να λύσω το δικό μου πρόβλημα, και μακάρι να βοηθήσω και άλλους, αν σου φάνηκε ατυχές το αστείο με την γάτα, να ενημερώσω ότι μια γάτα έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα μπορούσε να κόψει αυτό το καλώδιο καθώς μέσα έχει συμπαγές χαλκό και μέχρι και εγώ δυσκολεύτηκα με το δρεπάνι!
Οπότε η δική μου πρόταση είναι: σβήστε τις λάμπες με όποιον τρόπο μπορείτε, αν παράλληλα κάνετε και μια αίτηση στον δήμο δεν βλάπτει, τουλάχιστον θα δείτε αν όντως ο δικός σας δήμος ενδιαφέρετε ή αδιαφορεί για τέτοιου είδους θέματα.

Στην τελική όπως λέει και το γνωστό ρητό, καλύτερα να ζητάς συγγνώμη (που δεν πρόκειται ούτε σε 1000 χρόνια, αλλά κουβέντα να γίνεται) παρά την άδεια.

• Μου αρέσει 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης