vagkaf Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 10:14 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 10:14 PM Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστούμε προτάσεις και κριτικές για βιβλία αστρονομίας. Προσωπικά μέχρι στιγμής κατέχω τα παρακάτω από τα οποία δεν έχω μετανοιώσει για κανένα. (Βάζω μεσα και εκείνο το αθώο vintage παιδικό βιβλίο Το βιβλίο των εξερευνήσεων από τις εκδόσεις Στρατίκη, το Νο3 από "Τα χρυσά μου βιβλία" με την απίστευτη εικονογράφηση Tony Wolf, το οποίο είναι άψογο για ενα παιδί και την πρώτη επαφή του σχετικά με τη μελέτη του Σύμπαντος) Έχω και πληθώρα ηλεκτρονικών άλλα είπα να επικεντρωθούμε στα έντυπα. 3
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 02:54 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 02:54 PM (επεξεργάστηκε) 3 τόμοι που συμπεριλαμβάνουν την Αστρονομία Μια συλλογή αστρονομικών βιβλίων. Μεγάλου format βιβλίο από την DK Πλήρες μεγάλου format βιβλίο του Ελευθερουδάκη Αστρονομία από τα.... Lidl! Καλό. Και οι Άτλαντες στην αστροβαλίτσα και την τσάντα του Seestar και άφθονα eBooks. Το επεξεργάστηκε Κυριακή στις 03:24 PM ο kkokkolis 2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:50 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:50 PM 3 hours ago, kkokkolis said: 3 τόμοι που συμπεριλαμβάνουν την Αστρονομία Μια συλλογή αστρονομικών βιβλίων. Μεγάλου format βιβλίο από την DK Πλήρες μεγάλου format βιβλίο του Ελευθερουδάκη Αστρονομία από τα.... Lidl! Καλό. Και οι Άτλαντες στην αστροβαλίτσα και την τσάντα του Seestar και άφθονα eBooks. Αν κρίνω από την ποιότητα του The Planets εκδόσεων DK που έχω, είμαι σίγουρος πως και το The Night Sky Month by Month θα είναι εξαιρετικό. Στη λίστα μου έχω και το Luna Cognita (3 τόμοι), το οποίο φαίνεται να είναι ό,τι καλύτερο έχει εκδοθεί ποτέ για τη Σελήνη. Επίσης, έχω βρει μεταχειρισμένο και περιμένω να παραλάβω το «Ματιές στο Σύμπαν» από τις εκδόσεις Πλανητάριο — τη μετάφραση του Vision of the Cosmos — γιατί πάντα ήθελα ένα βιβλίο αφιερωμένο σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κυρίως από το Hubble. Και ελπίζω κάποια μέρα να έχουμε (που θα έχουμε) και αντίστοιχο από το JWST.
Rend Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:53 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:53 PM Εγώ νιώθω άσχημα που δεν έχω τίποτα (δεν διαβάζω και βιβλία γενικά) Ακολουθήστε με στα Social Media μου για περισσότερο περιεχόμενο αστροφωτογραφιας! Instagram: https://www.instagram.com/astrorend?igsh=YjM4b2wxaXFrcjlv YouTube: https://www.youtube.com/@astrorend188 Patreon: https://www.patreon.com/c/astrorend TikTok: https://www.tiktok.com/@astrorend188?_t=ZN-8wOtqD99xzy&_r=1 Facebook: https://www.facebook.com/share/16WaKeDYTV/ Astronomy and Astrophotography FB Group: https://www.facebook.com/groups/781463270365233/?ref=share
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:14 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:14 PM 22 minutes ago, vagkaf said: Αν κρίνω από την ποιότητα του The Planets εκδόσεων DK που έχω, είμαι σίγουρος πως και το The Night Sky Month by Month θα είναι εξαιρετικό. Ενδεικτικά 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:35 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:35 PM 13 minutes ago, kkokkolis said: Ενδεικτικά Η DK φαίνεται να είναι εγγύηση εκδόσεων. Ενδεικτικά και από το "The Planets". Για διαφήμιση πιο πολύ, γιατί τα σπάει. Ολοζώντανες εικόνες, τεράστιο μέγεθος. άριστης ποιότητας εκτύπωση και ποιότητα γενικά (ανάγλυφο εξώφυλλο, άριστο δέσιμο κτλ). Πάρα μα πάρα πολλές πληροφορίες. Είναι το αγαπημένο μου έως τώρα. Θα το έλεγα τη "Βίβλο" του Ηλιακού μας Συστήματος. Αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη σας. 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:36 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:36 PM Βοηθήματα πεδίου. Cambridge, Uranometria, TriAtlas κλπ σε εκτυπώσεις και στην ταμπλέτα. Με το Seestar μόνο το Orion Deep Map 600 μου αρκεί. Ή μία από τις δύο κάτωθι εικόνες. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 09:04 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 09:04 PM Επίσης ωραία σχετικά με τη Γη και τη Φύση είναι και αυτά από τις εκδόσεις Ερευνητές της σειράς Ο επιστημονικός μου οδηγός - με πειράματα (νομίζω μεταχειρισμένα πλέον μόνο βρίσκονται), τα έχω από μικρός τα περισσότερα. Ίσως υπάρχουν σε ξενόγλωσσα ακόμη. Συν το Ανακαλύπτω τον Καιρό που αυτή τη στιγμή το έχω στο πατρικό μου. Ενδεικτικές σελίδες Γη Φύση
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 23 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 23 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Dorling Kindersley, ο καλύτερος φίλος του παιδιού (και όχι μόνο). Το επεξεργάστηκε 23 ώρες πριν ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Ορίστε μια παλιά φωτογραφία. Αυτή ήταν η αστροβιβλιοθήκη μου.... πριν γίνω οικογενειάρχης..... Όλα τα βιβλία υπάρχουν ακόμα, και έχουν αγοραστεί και άλλα, απλά δεν έχουν πια το δικό τους χώρο... 3 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
vagkaf Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν 9 minutes ago, astrovox said: Ορίστε μια παλιά φωτογραφία. Αυτή ήταν η αστροβιβλιοθήκη μου.... πριν γίνω οικογενειάρχης..... Όλα τα βιβλία υπάρχουν ακόμα, και έχουν αγοραστεί και άλλα, απλά δεν έχουν πια το δικό τους χώρο... Αξιοζήλευτη βιβλιοθήκη. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα βιβλία σε έντυπη μορφή. Είναι όπως οι φωτογραφίες. Σήμερα όλοι έχουμε χιλιάδες εικόνες αποθηκευμένες στα κινητά μας, όμως ελάχιστες τις βλέπει κανείς, και πολλές χάνονται στο πέρασμα του χρόνου με την αλλαγή μιας συσκευής. Αντίθετα ένα σκληρόδετο άλμπουμ, με λίγες αλλά επιλεγμένες φωτογραφίες μένει για πάντα. Το ανοίγεις ξανά και ξανά, το κοιτούν όλοι, και κάθε σελίδα ξυπνά αναμνήσεις. Έτσι είναι και με τα βιβλία. Ένα πραγματικό χάρτινο βιβλίο έχει ψυχή. Το αγγίζεις και το ζεις. 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) 47 minutes ago, astrovox said: Ορίστε μια παλιά φωτογραφία. Αυτή ήταν η αστροβιβλιοθήκη μου.... πριν γίνω οικογενειάρχης..... Όλα τα βιβλία υπάρχουν ακόμα, και έχουν αγοραστεί και άλλα, απλά δεν έχουν πια το δικό τους χώρο... Αν θυμάμαι καλά είχατε κάνει ένα νήμα για την απόκτηση των τριών τόμων του Luna Cognita. Αξίζει η αγορά? Το κοιτάω εδώ και πολύ καιρό και ίσως τώρα που πλησιάζει Black Friday να βρεθεί καμία ευκαιρία τιμής. Αν και στα 64 ευρω και οι 3 τόμοι είναι πολύ καλά για τόσο μεγάλα και σκληρόδετα βιβλία. https://planitario.gr/gr/biblio-luna-cognita.html https://www.astroshop.eu/observation/springer-luna-cognita-3-volumes/p,66875 Το επεξεργάστηκε 20 ώρες πριν ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 16 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 16 ώρες πριν Αν και τα χάρτινα βιβλία έχουν τη γοητεία τους και με αυτά μεγάλωσα, τα βιβλία που έχω στην ταμπλέτα (και το κινητό μου) ζυγίζουν κανέναν τόνο και εκείνα που έχω στον φορητό μου δίσκο πολλούς τόνους. Πλέον η οθόνη της ταμπλέτας (Xiaomi Pad 7 Pro) έχει απίστευτη ανάλυση 3200x1800 και ο επεξεργαστής είναι ταχύτατος, οπότε η ανάγνωση είναι απολαυστική (επί χρόνια επέμενα στις 8" αλλά το σχεδόν Α5 των11.2" μέγεθος είναι πολύ καλύτερο). Πλέον αγοράζω χάρτινα βιβλία κυρίως όταν έχουν όμορφες έγχρωμες εικόνες. Το κείμενο το προτιμώ στην ταμπλέτα/υπολογιστή/κινητό, με δυνατότητες zoom, εύρεσης, ανάγνωσης χωρίς φως, μετάφρασης, αντιγραφής-επικόλλησης και φυσικά άκοπου κουβαλήματος. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) 5 hours ago, kkokkolis said: Αν και τα χάρτινα βιβλία έχουν τη γοητεία τους και με αυτά μεγάλωσα, τα βιβλία που έχω στην ταμπλέτα (και το κινητό μου) ζυγίζουν κανέναν τόνο και εκείνα που έχω στον φορητό μου δίσκο πολλούς τόνους. Πλέον η οθόνη της ταμπλέτας (Xiaomi Pad 7 Pro) έχει απίστευτη ανάλυση 3200x1800 και ο επεξεργαστής είναι ταχύτατος, οπότε η ανάγνωση είναι απολαυστική (επί χρόνια επέμενα στις 8" αλλά το σχεδόν Α5 των11.2" μέγεθος είναι πολύ καλύτερο). Πλέον αγοράζω χάρτινα βιβλία κυρίως όταν έχουν όμορφες έγχρωμες εικόνες. Το κείμενο το προτιμώ στην ταμπλέτα/υπολογιστή/κινητό, με δυνατότητες zoom, εύρεσης, ανάγνωσης χωρίς φως, μετάφρασης, αντιγραφής-επικόλλησης και φυσικά άκοπου κουβαλήματος. Το Βιβλίο 3 από τα Χρυσά μου Βιβλία που ανέφερα στο πρώτο post το ξαναβρήκα πρόσφατα μαζί με τα υπόλοιπα εννέα στην αποθήκη στο υπόγειο του πατρικού μου. Είχαν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια και είχα εντελώς ξεχάσει ότι υπήρχαν. Μόλις άνοιξα το βιβλίο και άρχισα να το ξεφυλλίζω, ένιωσα σαν να γύρισα πίσω στο χρόνο. Όλες οι παιδικές αναμνήσεις ξύπνησαν μονομιάς οι εικόνες και οι μικρές λεπτομέρειες που νόμιζα πως είχα ξεχάσει. Όλα ήταν εκεί κρυμμένα κάπου μέσα μου και ξαναζωντάνεψαν σαν να μην είχε περάσει ούτε μια μέρα. Κι αναρωτιέμαι αν θα μπορεί άραγε να συμβεί αυτό και με τα ηλεκτρονικά βιβλία; Θα το μάθει μάλλον η νέα-νέα γενιά. Για τα λογοτεχνικά που έχουν μόνο κείμενο χωρίς ίχνος εικόνας ίσως βοηθάει η ηλεκτρονική μορφή, αρκεί να μη μένει από μπαταρία και να μην τσούζουν τα μάτια. Ενδεικτικά Το επεξεργάστηκε 10 ώρες πριν ο vagkaf 1
pepito Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Για εμένα, κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, πριν από περίπου 40 και κάτι χρόνια, με ένα βιβλίο που μου αγόρασε μία θεία μου, η όποια ούσα καθηγήτρια φιλόλογος και σε συνεχή επαφή με παιδιά, είμαι σίγουρος πως είχε ήδη διακρίνει κάτι μέσα μου και είχε καταφέρει να καταλάβει τί θα με τραβήξει και θα με κάνει να αναζητήσω τη γνώση... Θυμάμαι πως το βιβλίο, μαζί με την σειρά Cosmos με τον Carl Sagan που έπαιζε κάθε απόγευμα Παρασκευής στην τότε ΕΡΤ2, ήταν η μόνη μου επαφή με το διάστημα και την αστρονομία, πολύ πριν την έλευση του Διαδικτύου. Κάθε φορά που άνοιγα τις σελίδες του, ρουφούσα τα πάντα!Τίποτα δεν έχει μείνει αδιάβαστο από αυτό το βιβλίο, ούτε καν το οπισθόφυλλο... Οι δε εικόνες του με είχαν μαγέψει. Θυμάμαι να χαζεύω τις φωτογραφίες του Δία και του Κρόνου, τραβηγμένες με φιλμ, από μεγάλα επαγγελματικά τηλεσκόπια αστεροσκοπείων! Πού να φανταστώ ότι, μερικές δεκαετίες μετά, ακόμη και εγώ θα έβγαζα πολύ καλύτερες φωτογραφίες από αυτές... Μπορεί τελικά η ζωή να τα έφερε έτσι και να μην ασχολήθηκα επαγγελματικά με το αντικείμενο, αλλά το δώρο της θείας πραγματικά μου άλλαξε τη ζωή! Έχω κι εγώ μερικά Gigabytes σε αστρονομικά βιβλία στο Tablet, αλλά οι αναμνήσεις και η νοσταλγία που μου χαρίζει αυτό το βιβλίο είναι ανεκτίμητες... 3 ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
vagkaf Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) 14 hours ago, kkokkolis said: Dorling Kindersley, ο καλύτερος φίλος του παιδιού (και όχι μόνο). Αχ, πάλι σε έξοδα θα μπω. Δεν ήξερα ότι υπήρχε αντίστοιχο του The Planets για τα αστέρια απο την DK. Είναι premium εκλαϊκευση - υπεραναλυτική εκλαΐκευση https://www.dk.com/us/book/9781465453402-the-stars/ Το επεξεργάστηκε 8 ώρες πριν ο vagkaf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα