μ1κυ Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Είμαι μαθητής γυμνασίου και μένω κοντά στην Αθήνα και θέλω να πάρω το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Μου αρέσει το διάστημα από μικρός και ξέρω αρκετά πράγματα παρ'όλα αυτά η μόνη φορά που έχω κάνει αστροπαρατήρηση είναι η σελήνη με κιάλια. Μπωρώ να δώσω για το τηλεσκόπιο χωρίς εξαρτήματα πεντακόσια ευρώ. Με ενδιαφέρει τόσο το ηλιακό σύστημα όσο και οι γαλαξίες και τα νεφελώματα και τα αστρικά σμήνη θα παρατηρώ κυρίος από το μπαλκόνι και την ταράτσα αλλά θέλω κάτι φορητό για να πηγαίνω και κάποιες εκδρομές. τι μου προτείνεται για τηλεσκόπιο και εξαρτήμτα έχεται κάποια προειδοποίηση ή συμβουλή σας ευχαριστώ πολύ.
fotodektis Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Καλώς ήλθες στο AstroVox και στην ερασιτεχνική αστρονομία! 🙂 Γράφεις ότι μπορείς να δώσεις για το τηλεσκόπιο χωρίς εξαρτήματα 500€. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε έξτρα προσοφθάλμιους φακούς κλπ. Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις συνολικά για αρχή; Επίσης όταν λες φορητό τηλεσκόπιο για τις εκδρομές,τί ακριβώς εννοείς; Πώς θα μεταφέρεις το τηλεσκόπιο; Υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο; Ένα νευτώνιο (κατοπτρικό) με εστιακή απόσταση 1200mm,θα χρειαστεί όλο το πίσω κάθισμα ενός μέσου αυτοκινήτου. 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
μ1κυ Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Όταν λέω φοριτό ενωώ να χωράει κατα προτήμιση στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκηνίτου.
μ1κυ Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Μπωρώ να δώσω σύνολο εφτακόσια. Παίρνω κάτι τίμιο με αυτά ή όχι.
fotodektis Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν 23 minutes ago, μ1κυ said: Όταν λέω φοριτό ενωώ να χωράει κατα προτήμιση στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκηνίτου. Στο πόρτ-μπαγκάζ δεν βάζουμε ποτέ σωλήνα τηλεσκοπίου για λόγους προστασίας του! Μόνο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου,ξαπλωμένο ή όρθιο αν είναι συμπτυσσόμενο (truss). 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν 23 minutes ago, μ1κυ said: Μπωρώ να δώσω σύνολο εφτακόσια. Παίρνω κάτι τίμιο με αυτά ή όχι. Ναι μπορείς να πάρεις κάτι αξιόλογο,ειδικά αν είναι μεταχειρισμένο. Υπάρχουν συχνά αγγελίες στα μεταχειρισμένα του φόρουμ,όπου μπορείς να βρεις ευκαιρίες και να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα. Συνήθως τα μεταχειρισμένα είναι σε καλή κατάσταση και οι πωλητές ειλικρινείς. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσεις πλήρως το θέμα της φορητότητας,είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή του τηλεσκοπίου! Φιλικά-Κώστας 🙂 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
μ1κυ Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Θέλω να χωράμε τρία άτομα. Άρα το τηλεσκόπιο να πιάνει δύο καθίσματα. Το επεξεργάστηκε 8 ώρες πριν ο μ1κυ
fotodektis Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν 2 hours ago, μ1κυ said: Θέλω να χωράμε τρία άτομα. Άρα το τηλεσκόπιο να πιάνει δύο καθίσματα. Οπότε δεν μπορείς να πάρεις σωλήνα νευτωνίου εστιακής 1200mm... Εκτός αν μπορείς να βάζεις στο πόρτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου την κούτα συσκευασίας του τηλεσκοπίου με τα φελιζόλ μέσα και τον σωλήνα κανονικά μέσα στην κούτα,όπως ήταν αρχικά στη συσκευασία. Και επιπλέον να τοποθετηθεί στο πόρτ-μπαγκάζ κάτω από την κούτα κάτι μαλακό για να απορροφηθούν οι κραδασμοί. Υπάρχει δυνατότητα να αποθηκευτεί η αρχική κούτα με τα φελιζόλ της στο σπίτι και να χρησιμοποιείται κάθε φορά που θα πηγαίνεις με αυτοκίνητο για παρατήρηση; 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Είναι απολύτως απαραίτητο να προστατευθεί ο σωλήνας του τηλεσκοπίου από τους κραδασμούς! Για τον λόγο αυτό δεν συνιστάται το πόρτ-μπαγκάζ,εκτός αν τοποθετηθεί ο σωλήνας στην αρχική του συσκευασία και επιπλέον τοποθετηθεί και απορροφητικό υλικό κάτω από την κούτα. Και βέβαια γίνει προσεκτική οδήγηση μέχρι το σημείο παρατήρησης,ώστε να μην προκαλούνται έντονοι κραδασμοί. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
μ1κυ Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Ναι υπαρχει τετοια δυνατοτητα. Όταν χρειαστεί θα γίνει προσεκτική μεταφορά μέσα στην κούτα του.
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα και καλός όρισες στο Astrovox , Ένα τηλεσκόπιο dobson 8" είναι κλασικη δοκιμασμένη λύση που δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν , όμως δεν είναι βολικό για εκδρομές ,το μήκος του σωλήνα είναι 1200mm και 230mm διάμετρο ενώ η βάση του είναι περίπου 65 Χ 50 cm . Αν οι εκδρομές σου δεν είναι συχνές και δεν απαιτούν πολλές αποσκευές τότε ίσως μπορεί να σε καλύψει σε ένα μεσαίο προς μεγάλο αυτοκίνητο ... Πολύ ποιο βολικά σε μεταφορά είναι ένα σκαλοπάτι κάτω σε διάμετρο και απόδοση κάποιο νευτώνιο 6" (150/750) σε μια οικονομικη alt/az στήριξη τύπου vixen porta . Ακόμη ποιο φορητό είναι κάποιο τηλεσκόπιο ίδιας διαμέτρου 6" αλλά καταδιοπτρικο sct με μήκος σωλήνα κάτω από 40cm σε αντίστοιχη alt/az στήριξη . Υπάρχουν και οι eq ισημερινες στηρίξεις αλλά είναι λίγο ποιο πολύπλοκες σε χρήση στο στήσιμο και με περισσότερο βάρος . Αν η περισσότερη χρήση του θα είναι από το σπίτι και οι εξορμήσεις ελάχιστες με συμβιβασμούς σε αποσκευές τοτε θα ήταν ποιο οικονομική και αποδοτική λύση το donson 8" , ειδάλλως ένα μικρότερο τηλεσκόπιο θα είναι ποιο διασκεδαστικό και εύκολο σε περίπτωση όπου οι παρατήρησης σου γίνονται κυρίως από περιοχές των διακοπών Στις αγγελίες εδώ εμφανίζονται πάντα τηλεσκόπια σε καλή κατάσταση . . Από προσοφθάλμια θα χρειαστείς σίγουρα 3 καλύτερης ποιότητας από τα εργοστασιακά τους , . Διάβασε και κάποια θέματα που ήδη έχουν γραφτεί εδώ σχετικά με τηλεσκόπια και προσοφθάλμια , ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να πάρεις τις αποφάσεις σου . Το επεξεργάστηκε 2 ώρες πριν ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
angelos Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Μπορείς να διερευνήσεις και το ακόλουθο: https://allaboutoffice.gr/product/τηλεσκοπιο-bresser-messier-6-dobson/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Google Products Feed&utm_medium=cpc&utm_term=289710&srsltid=AfmBOoo1H8W4O80IMUcT31iEkMsM-CS--ziNYfsoZYjW70FdBUDT4UABuRs Είναι 6"/750mm, εστιακού λόγου f5, δηλαδή θα εχεις λιγη κόμη στα άκρα του πεδίου αλλά θεωρώ ότι δεν θα είναι πολύ σημαντικό. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις τα προσοφθάλμια Kelner με καλύτερες επιλογές. Προσοχή όμως γιατί είνα table top. Θα χρειαστεί να έχεις μία στοιβαρή βάση ύψους περίπου μισό μέτρο όπου θα το τοποθετείς ώστε να μην σκύβεις πολύ. Κάτι σαν αυτό:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα