Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εγώ να προσθέσω ότι αν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις τόσο τη δυνατότητα οπτικής παρατήρησης όσο και τη δυνατότητα αναβάθμισης της πλατφόρμας (πέρα από μια ισημερινή σφήνα), μπορείς να πάρεις ένα Seestar S50, ένα μικρό, φορητό ρομποτικό τηλεσκόπιο που τραβάει φωτογραφίες τον ουρανό και είναι ικανοποιητικό για νεφελώματα, αστρικά σμήνη και γαλαξίες (όχι τόσο για πλανήτες, οι πλανήτες είναι πολύ μικροί).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)
On 3/3/2026 at 6:09 ΜΜ, μ1κυ said:

...επιδιώκω την μέγιστη δυνατή απόδωση για τα λεφτά που εχω να διαθέσω.

Με βάση αυτά που έγραψες,οτι θέλεις παρατήρηση ηλιακού συστήματος αλλά και βαθέως διαστήματος (DSO) και με τη μέγιστη δυνατή απόδοση για τα χρήματα που διαθέτεις,θα επανέλθω στην πρότασή μου για τη βέλτιστη σχέση διαμέτρου- οπτικής ποιότητας-επαρκούς φορητότητας-τιμής:

=> SW Dob 10" (254/1200) ή το αντίστοιχο της GSO.

Προς το παρόν δεν έχει αυξηθεί η τιμή του:

https://telescopium.gr/product/sky-watcher-dobson-telescope-n-254-1200-pyrex-skyliner-classic-10/

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο έχει εξαιρετικό value for money,το έχουμε πολλοί στην κατοχή μας και θεωρώ οτι ήταν η πλέον εύστοχη αγορά αστρονομικού υλικού που έκανα.

Εδώ και 15 χρόνια που το χρησιμοποιώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος!

Εξακολουθεί να είναι φορητό,παρά τα 61 μου χρόνια και με προβλήματα στη μέση μου...

Αν είχα πάρει μικρότερης διαμέτρου θα το είχα μετανιώσει λόγω ανεπάρκειας,αν είχα πάρει μεγαλύτερης διαμέτρου θα είχα μετανιώσει επίσης λόγω φορητότητας.

Εκτός αν έπαιρνα ultra truss,όπως ανέφερα παραπάνω.

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Να επαναλάβω και σε αυτή τη συζήτηση οτι υπάρχει και η αγορά των μεταχειρισμένων σε πιο συμφέρουσες τιμές!

Με γρήγορη αναζήτηση,είδα αυτό π.χ:

Δεν γνωρίζω την κατάσταση του παραπάνω τηλεσκοπίου και της βάσης,αναφέρω την αγγελία σαν ενδιαφέρον παράδειγμα.

Σημαντική επισήμανση:

Αν τα κάτοπτρα των μεταχειρισμένων τηλεσκοπίων είναι σε πολύ καλή κατάσταση,χωρίς γρατσουνιές και θάμπωμα που προέρχεται απο φθορά των επιστρώσεων,λόγω συχνού και όχι εξαιρετικά προσεκτικού πλυσίματος,οι εστιαστές τους σε επίσης πολύ καλή κατάσταση,καθώς και οι στηρίξεις τους επίσης,είναι πολύ καλές περιπτώσεις για αγορά!

Ανάλογα και σε προσοφθάλμιους υπάρχουν συχνά ευκαιρίες!

Αν έχεις υπομονή και ψάχνεις καθημερινά τις αγγελίες,μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες,όπως έχουμε βρει πολλοί που αγοράσαμε μεταχειρισμένα αστρονομικά από εδώ!

Καλή Ανάσταση σε όλους σας! 🙂

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης