τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε χθες στις 11:32 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 11:32 AM (επεξεργάστηκε) Από την φετινή έκθεση αστρονομικού εξοπλισμού NEAF https://www.facebook.com/share/v/1W5zFHVrQY/ Στην σελίδα της explore scientific δεν υπάρχουν ακριβός ακόμη σαφή τεχνικά χαρακτηριστικά . Λογικα σιγα σιγά θα κάνουν εμφάνιση https://explorescientific.com/products/92-ed-series-25mm-waterproof-eyepiece https://explorescientific.com/products/72-ed-series-20mm-waterproof-eyepiece Το επεξεργάστηκε χθες στις 02:58 PM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 01:20 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 01:20 PM Επιτέλους! Εδώ και 3 χρόνια λένε και ξανά λένε ότι θα κυκλοφορήσουν νέες εστιακές. Φαίνονται και πιο εργονομικά σε σχέση με τα θηρία 12mm 92° και 17mm 92° παρόλο που έχει και 20mm και 25mm. Πιστεύω και οι δύο σειρές θα κάνουν πάταγο. 1
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε χθες στις 02:44 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε χθες στις 02:44 PM (επεξεργάστηκε) Ναι δείχνουν ποιο συμμαζεμένα και ποιο όμορφα στα μάτια μου, πιθανών να μην είναι η ίδια ακριβος σχεδίαση με την υπάρχων 92° , στο σύντομο βιντεάκι αναφέρει νομίζω για eye relief 18-20 mm ; Αυτά που έχεις Βαγγέλη τα αρχικά 12 & 17 mm τι eye relief έχουν ; Έχουν ed γυαλί όπως αυτά; Φήμες (αβάσιμες ) κυκλοφορούν για πιθανή ( ; ) σταδιακή αντικατάσταση της σειράς 100° , μάλλον δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί πλήρως την xwa της kuo που κατέκλυσε την αγορά με πληθώρα rebranding xwa 100° . Ισως το "ξεπούλημα" που προηγήθηκε από την explore scientific μήνες πριν με τιμές πρωτόγνωρες κυρίως σε σειρές 100° και 82° να είχε τον σκοπό την αντικατάστασης των δύο σειρών από τα νέα 92° & 72° , αυτά βέβαια είναι απλός κουβέντες καφενείου . Θα περιμένουμε να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά και να δούμε τα πρώτα reviws . Όπως και να έχει είναι γεγονός 😃 Το επεξεργάστηκε χθες στις 04:02 PM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:13 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:13 PM 26 minutes ago, τσιαγκας προδρομος said: Ναι δείχνουν ποιο συμμαζεμένα και ποιο όμορφα στα μάτια μου, πιθανών να μην είναι η ίδια ακριβος σχεδίαση με την υπάρχων 92° , στο σύντομο βιντεάκι αναφέρει νομίζω για eye relief 18-20 mm ; Αυτά που έχεις Βαγγέλη τα αρχικά 12 & 17 mm τι eye relief έχουν ; Έχουν ed γυαλί όπως αυτά; Φήμες (αβάσιμες ) κυκλοφορούν για πιθανή ( ; ) σταδιακή αντικατάσταση της σειράς 100° , η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί πλήρως την xwa της kuo που κατέκλυσε την αγορά με πληθώρα rebranding xwa 100° . Ισως το "ξεπούλημα" που προηγήθηκε από την explore scientific μήνες πριν με τιμές πρωτόγνωρες κυρίως σε σειρές 100° και 82° να είχε τον σκοπό την αντικατάστασης των δύο σειρών από τα νέα 92° & 72° , αυτά βέβαια είναι απλός κουβέντες καφενείου . Θα περιμένουμε να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά και να δούμε τα πρώτα reviws . Όπως και να έχει είναι γεγονός 😃 Αυτά που έχω έχουν eye relief 2,2 εκατοστά. Δεν αναγράφουν ED είναι όπως όλα τα κλασικά προσοφθάλμια Fully Multicoated- EMD και δε τα αλλάζω με τίποτα 😅 Ίσως αργήσουν τα καινούργια όπως λένε σε ξένα forums τώρα λίγο που είδα. 1
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:43 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:43 PM (επεξεργάστηκε) Διαβάζω τώρα στο CN πως σε αρκετά άτομα κάτι δεν αρέσει, οι σχέσεις field stop με τα afov τα μαθηματικά δεν βγαίνουν και μιλούν για πιθανή παραμόρφωση στην άκρη για να βγει το afov των 92° . Στους υπάρχων 12 & 17 πως είναι ; Υπάρχουν παραμορφώσεις στα άκρα κυρίως καμπύλωση πεδίου , δηλαδή να είναι ποιο θολά τα αστέρια στην άκρη από ότι στο κέντρο Το επεξεργάστηκε χθες στις 04:17 PM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:57 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:57 PM (επεξεργάστηκε) Δημοσιευμένα στο CN οι παρακάτω φωτογραφίες από άτομο που ήταν στην έκθεση , ισως ο υπεύθυνος εκεί (;) Το 92° 9mm είναι σε λίβρες οπότε υπολογίστε περίπου το μισό , Σημαντικά ελαφρύτερα τα 9 & 14 από τα υπόλοιπα και απο τα υπάρχοντα 12 & 17 Το επεξεργάστηκε χθες στις 04:14 PM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 04:52 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 04:52 PM (επεξεργάστηκε) 1 hour ago, τσιαγκας προδρομος said: Διαβάζω τώρα στο CN πως σε αρκετά άτομα κάτι δεν αρέσει, οι σχέσεις field stop με τα afov τα μαθηματικά δεν βγαίνουν και μιλούν για πιθανή παραμόρφωση στην άκρη για να βγει το afov των 92° . Στους υπάρχων 12 & 17 πως είναι ; Υπάρχουν παραμορφώσεις στα άκρα κυρίως καμπύλωση πεδίου , δηλαδή να είναι ποιο θολά τα αστέρια στην άκρη από ότι στο κέντρο Δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο. Αποδίδουν πολύ καλά και στα άκρα. Οι καινούργιοι φαίνονται τελείως "διαφορετικό καλούπι" Αν δεν τους δοκιμάσει καποιος τα αλλα που λενε ειναι εικασίες Το επεξεργάστηκε χθες στις 04:53 PM ο vagkaf
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 04:57 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 04:57 PM (επεξεργάστηκε) Πάντως περίεργο οντως ο 25mm να ζυγίζει λιγοτερο απο τον 20mm Και ο 14mm 760 γραμμάρια μονο. Το επεξεργάστηκε χθες στις 04:58 PM ο vagkaf
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε χθες στις 05:35 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε χθες στις 05:35 PM (επεξεργάστηκε) 42 minutes ago, vagkaf said: Δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο. Αποδίδουν πολύ καλά και στα άκρα. Οι καινούργιοι φαίνονται τελείως "διαφορετικό καλούπι" Αν δεν τους δοκιμάσει καποιος τα αλλα που λενε ειναι εικασίες Δεν παρατήρησες γιατί μάλλον δεν υφίσταται κάτι τέτοιο , οι 92° 12mm & 17mm που έχεις έχουν αναφερόμενο field stop 19,6 & 27,4 19,6×57,3 ÷12 = 93,5° ο 12mm ♥️ 27,4×57,3 ÷17 = 92,3° o 17mm ♥️ Σαφώς οι νέοι αν δεν βγούνε στην αγορά να δοκιμαστούν να μετρηθούν όπως λες όλα είναι απλά εικασίες Τους αναμένουμε με αγωνία γιατί απλά αγαπάμε explore scientific 🥰 Το επεξεργάστηκε χθες στις 05:36 PM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε χθες στις 05:38 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε χθες στις 05:38 PM (επεξεργάστηκε) 3 hours ago, vagkaf said: Πάντως περίεργο οντως ο 25mm να ζυγίζει λιγοτερο απο τον 20mm Και ο 14mm 760 γραμμάρια μονο. Τις ίδιες ακριβώς απορίες έχουν και άλλοι όπως βλέπω 🤔 ΥΓ) ο 9mm είναι 595 gr η φωτό στη ζυγαριά αναφέρει ld 1ld 05.0 ( 1 lb + 5 oz ) Το επεξεργάστηκε χθες στις 08:02 PM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
vagkaf Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) 19 hours ago, τσιαγκας προδρομος said: Δημοσιευμένα στο CN οι παρακάτω φωτογραφίες από άτομο που ήταν στην έκθεση , ισως ο υπεύθυνος εκεί (;) Το 92° 9mm είναι σε λίβρες οπότε υπολογίστε περίπου το μισό , Σημαντικά ελαφρύτερα τα 9 & 14 από τα υπόλοιπα και απο τα υπάρχοντα 12 & 17 Τους βλέπω και αυτούς ορθάνοιχτα παράθυρα. Θα εχουν eye relief πιστεύω συν πλην κοντά στα 2 εκατοστά. Όσο γράφουν τα specs δηλαδη. Τα προϋπάρχοντα δε τα φτάνουν πάντως αρα σίγουρα είναι διαφορετική τεχνολογία. Πιστεύω θα τα σταματήσουν τα προηγούμενα και είναι κρίμα. Έχουν πλέον να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη σειρά και μάλιστα με διαφορετική εμφάνιση. Δε τα εκαναν ιδια εξωτερικα. Ήδη η bresser (επίσημος αντιπρόσωπος στην Ευρώπη) τα έχει εκτός αποθέματος. Το επεξεργάστηκε 11 ώρες πριν ο vagkaf
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) 4 hours ago, vagkaf said: Τους βλέπω και αυτούς ορθάνοιχτα παράθυρα. Θα εχουν eye relief πιστεύω συν πλην κοντά στα 2 εκατοστά. Όσο γράφουν τα specs δηλαδη. Τα προϋπάρχοντα δε τα φτάνουν πάντως αρα σίγουρα είναι διαφορετική τεχνολογία. Πιστεύω θα τα σταματήσουν τα προηγούμενα και είναι κρίμα. Έχουν πλέον να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη σειρά και μάλιστα με διαφορετική εμφάνιση. Δε τα εκαναν ιδια εξωτερικα. Ήδη η bresser (επίσημος αντιπρόσωπος στην Ευρώπη) τα έχει εκτός αποθέματος. Εκτός αποθέματος τα παλιά 12 & 17 ; Τα παλιά είναι υπερβολικά βαριά και μεγάλα όσο καλά και να είναι (ακόμη και η σειρά των 100° ) , εγώ που είμαι fun της εταιρίας αναγκάστηκα να στραφω σε άλλα προσοφθάλμια για να έχω μια ισορροπημένη κατάσταση σε afov, eye relief , καλή απόδοση και λογικό όγκο - βάρος.. Τα νέα 92° 9 & 14 είναι πολύ ποιο ισορροπημένα σε αυτο ... Και αυτα θα εχουν την ιδια φιλοσοφία καθώς διαβάζω για φακούς ματιού διαμέτρου 40mm ± παρά την εν μέρει διαφορετική σχεδίαση τους Το επεξεργάστηκε 7 ώρες πριν ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Μεγάλο ενδιαφέρον πάντως έχει αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά πως και η σειρά 68° στην πλειοψηφία δεν είναι σε απόθεμα σε μεγάλο ευρωπαϊκό κατάστημα του χώρου και πως θα μπορεί να αποσταλεί από τον Ιούνιο ... Explore Scientific Eyepieces Series 68° | ASTROSHOP https://share.google/CybsBleR5Pyg4vVYc Εμένα αυτό μου λέει πως μεχρι τον Ιούνιο θα είναι ήδη σε διάθεση οι νεα σειρα 72° και θέλουν να δούνε τι ενδιαφέρον θα υπάρξει πλέον για την 68° από την εμφάνιση της 72° και μετά έτσι ώστε να μην stockάρουν προϊόν που ίσως δεν έχει τόσο ζήτηση ξανά . Μεταξύ μας τώρα πολύεργαλείο σαν τον 68° 24mm σε 1,25" δύσκολα να μπει στο περιθώριο . Το αντίστοιχο 72° είναι 25mm και προσοχή παρακαλώ 2" Το επεξεργάστηκε 5 ώρες πριν ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
vagkaf Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν 2 hours ago, τσιαγκας προδρομος said: Εκτός αποθέματος τα παλιά 12 & 17 ; Τα παλιά είναι υπερβολικά βαριά και μεγάλα όσο καλά και να είναι (ακόμη και η σειρά των 100° ) , εγώ που είμαι fun της εταιρίας αναγκάστηκα να στραφω σε άλλα προσοφθάλμια για να έχω μια ισορροπημένη κατάσταση σε afov, eye relief , καλή απόδοση και λογικό όγκο - βάρος.. Τα νέα 92° 9 & 14 είναι πολύ ποιο ισορροπημένα σε αυτο ... Και αυτα θα εχουν την ιδια φιλοσοφία καθώς διαβάζω για φακούς ματιού διαμέτρου 40mm ± παρά την εν μέρει διαφορετική σχεδίαση τους Οι καινούργιοι 20 και 25mm δεν εχουν τρελή διαφορά στο βάρος με τους παλιούς.
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν (επεξεργάστηκε) 4 hours ago, vagkaf said: Οι καινούργιοι 20 και 25mm δεν εχουν τρελή διαφορά στο βάρος με τους παλιούς. Βάση των αναλογιών που απεικονίζονται στην φώτο του manual prospect και σταθερής διαμέτρου κάννης 50,8 τα σώματα (μαύρο καουτσούκ ) των 20 και 25 αντιστοιχούν σε διάμετρο περίπου 79mm και ύψος 136 μαζί με το eyecup για τον 20 και διαμετρος σώματος 82mm και υψος 113mm για τον 25 . Να αναφέρω ενδεικτικά πως ένα 1,5 λίτρο μπουκάλι νερού πχ βίκος έχει διάμετρο περίπου 85mm ..... Είναι μάλλον τεράστια προσοφθάλμια αυτά τα δύο τα 20 & 25 . Οι υπάρχοντες 12 & 17 μπορεί να έχουν παρόμοιο βάρος με αυτούς 20 & 25 αλλά σχεδιαστικά έχουν όγκο λίγο μεγαλύτερο από τους νέους 9 & 14 . Φαντάσου αναλογικά τι βάρος θα είχαν οι 20 & 25 αν σχεδιαζόταν με την παλιά σχεδίαση ; θα είχαν βάρος όσο ο 3" 30/100 πάνω από 2 κιλα στην καλύτερη περίπτωση 😄 Τα μεγάλα και χοντρά γυαλιά έχουν και πολύ βάρος . Το επεξεργάστηκε 47 λεπτά πριν ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα