Jump to content

Αγορά τηλεσκόπιου Maksutov αρχάριος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Γιάννη επειδή είσαι εντελώς αρχάριος, είναι απολύτως λογικό και φυσικό να μην έχεις την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία για να αποφασίσεις ποιό τηλεσκόπιο θα σε ικανοποιήσει χωρίς να ξενερώσεις...🤔

Ειδικά αν είσαι νεαρής ηλικίας,η αναποφασιστικότητα είναι πιο φυσική...🙂

Θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις άμεσα τηλεσκόπιο, μέχρι να διαβάσεις αρκετά πράγματα (αν μπορείς να δεις απο κοντά τηλεσκόπια σε κάποιον αστρονομικό σύλλογο θα ήταν πολύ καλό).

Επίσης διάβασε σε παρακαλώ πολύ  προσεκτικά τα όσα γράφονται απο εμάς.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις την αξία του μεγάλου οπτικού πεδίου για έναν αρχάριο!

Επικεντρώνεσαι κυρίως στο πώς θα βλέπεις τα αντικείμενα και όχι στο πόσο εύκολα ή δύσκολα θα τα βρίσκεις...

Το "ξενέρωμα" που φοβάσαι μπορεί να έρθει και απο την δυσκολία να βρίσκεις τους στόχους,αν έχεις στενό οπτικό πεδίο,αλλά και απο το πόσο ίσως θα δυσκολευτείς με την χειροκίνητη οδήγηση του τηλεσκοπίου.

Οπότε σκέψου τα όλα αυτά και μην κολλάς σε κάποιους τύπους τηλεσκοπίων,πριν ξεκαθαρίσεις όλους τους κρίσιμους παράγοντες της αγοράς ενός τηλεσκοπίου.

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis
  • Μου αρέσει 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημοσιεύτηκε

Το ότι ζεις σε όχι μεγάλη επαρχιακή πόλη, είναι πολύ θετικό απο άποψη φωτορύπανσης, αλλά ενδεχομένως και ατμοσφαιρικών συνθηκών!

Αν έχεις αυτοκίνητο είναι εύκολο να βγεις σε εκείνη την περιοχή σε σκοτεινό ουρανό.

Έχεις αυτή τη δυνατότητα;

Δημοσιεύτηκε

Έχω δυνατότητα μετακίνησης και έχω μέρος και σε χωριό ,απλά αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι σε περίπτωση που επιλέξω το Μακ να πάω για μια βάση go to και με ένα reducer οτι θα έχω ένα αξιόλογο μηχάνημα με καθαρή εικόνα 

Γενικά δεν το βιάζομαι και ακούω τι μου λέτε , αλλά νομίζω ότι το καλύτερο είναι να πάω να τα δω από κοντά 

Στην αρχή μου προτείνατε ένα Dobson αλλά για μένα είναι ογκώδες και βαρύ 

Μου δίνεται πληροφορίες και κάθομαι και ψάχνω το είναι η καθεμία 

πχ ένας φακός δείνει τόσες μοίρες άλλος διαφορετικές κάπου αν δεν κάνω λάθος έλεγε για 3 σε κάποιο νεφέλωμα? Μπορεί να κάνω και λάθος 

Όλα αυτά υπάρχουν κάπου να ρίξω λίγο μελέτη?

Γενικά πριν πάρω κάτι μου αρέσει να το ψάχνω 

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

https://agenaastro.com/articles/choosing-eyepieces-for-your-telescope.html

Αυτός ο σύνδεσμος   θα σου δώσει να καταλάβεις ορισμούς   και  πράγματα σε βασικές συμπεριφορες   των οργάνων αυτών   ..

Αν το έχεις με τα αγγλικά  οκ   αν όχι όπως εγώ   άνοιξε το με μετάφραση 

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, skouf said:

αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι σε περίπτωση που επιλέξω το Μακ να πάω για μια βάση go to και με ένα reducer οτι θα έχω ένα αξιόλογο μηχάνημα

Δεν σου χρειάζεται βάση go-to που θα ανεβάσει αρκετά το κόστος,αν δεν έχεις πρόβλημα με την χειροκίνητη οδήγηση!

Αν έχεις υπομονή και επιμονή ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα με την χειροκίνητη οδήγηση!

Επίσης το να βρίσκεις μόνος σου τους στόχους θα σου δώσει πολύ περισσότερη χαρά που θα διαρκέσει,παρά να σου βρίσκει εύκολα τα αντικείμενα ένα αυτόματο σύστημα!

Επίσης θα μάθεις με την μελέτη του ουρανού και την χειροκίνητη αναζήτηση και εύρεση των αντικειμένων,πολύ καλύτερα τον ουρανό,ο οποίος θα σου γίνει οικείος!

Θα εξασκηθεί η προσοχή σου,η παρατηρητικότητα,η κρίση η μνήμη και θα οξυνθεί η Οπτική Αντίληψη!

Εξασκείται με ευχαρίστηση ο εγκέφαλος με αυτόν τον τρόπο,με πολλαπλά οφέλη!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης