Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μπορει να μου προτεινει κανεις ενα καλο προσοφθαλμιο με ωραιο μεγαλο πεδιο για να βλεπω γαλαξιες νεφελωματα?

Εχω νευτωνιο 8" με 1200 mm FL

Εχω παρατηρησει οτι το καλυτερο για το τηλεσκοπιο μου ειναι αναμεσα σε 10 mm και 15 mm

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Φιλε KOTS, εχω 8" F1000 και το πιο πολυχρησιμοποιημενο/αγαπημενο μου προσοφθαλμιο ειναι ενα 15mm ευρυγωνιο της TS...εαν εξαιρεσουμε την ελαφρα παραμορφωση στα ακρα του πεδιου ειναι τελειο για σμηνη/νεφελωματα και γαλαξιες με barlow η και χωρις..

Το μεσαιο...

TSWA5-10-15.jpg

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Κώστα Καλησπέρα,

Οντως οι Nagler δεν παίζονται. Πριν 20 ημέρες μου έκανε δώρο η κόρη μου τον 9mm type 6, φαινομενικό πεδίο 82ο μοίρες, τον έχω δουλέψει σε παρατήρηση και είναι άλλο πράγμα. Η τιμή του :roll: :roll: :roll: :roll:

375 Euro.

Εάν θέλεις περίμενε να βρεθούμε να τον δοκιμάσεις και αποφασίζεις.

Φιλικά Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Ανυπομωνω φιλε Κωστα :D

Αντε να ερθει 2 Αυγουστου να παμε για παρατηρηση! =D>

Δημοσιεύτηκε
Απο την Ακτις φυσικα! Που αλλου? 110 ευρω περιπου συνολο :D

Δημοσιεύτηκε
Να ρωτησω βρε παιδια.... Εχω τους standard προσοφθαλμιους της Skywatcher των 10 και 25mm καθως και τον απλο barlow της Vixen, να παρω καποιο προσοφθαλμιο στα 6 mm για να πιασω την μεγιστη μεγενθυση 400Χ ή ειναι δωρο αδωρο(σε καποιο ποστ διαβασα οτι μεγενθυνσεις ανω των 300Χ ειναι αχρηστες λογω κακου seeing). Επισεις ενας Hyperion σαν του KOTS πιο πανω θα μου δωσει διαφορες αξιες λογου (και χρηματων?)
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Μιχαλη οταν το χρησιμοποιησω θα σου πω. Προς το παρον καθεται εδω διπλα μου :D

Παντως με μια πρωτη ματια που του εριξα σαν ποιοτητα κατασκευης πεδιο κλπ ειναι αριστος. Τωρα ελπιζω να μη κλαψω τα λεφτα που εδωσα σημερα στη παρατηρηση. Αν και δε νομιζω αφου ολοι οι φιλοι μου ειπαν πολυ καλα λογια!

Οσον αφορα τις μεγεθυνσεις να ξερεις οτι αναλογα το διαμετρημα του κατοπτρου σου η μεγιστη ωφελιμη μεγεθυνση ειναι η διπλασια της διαμετρου του σε mm. Aν εχεις 8" τοτε η μεγιστη ειναι 400χ. Ομως στις 380 μεγεθυνσεις μη νομιζεις οτι θα δεις αξιολογα πραγματα. Υπολογιζε τα 3/4 της μεγιστης ωφελιμης μεγεθυνσης. Καπου στα 300χ τα πραγματα ειναι οκ.

Αξιζει πιστευω να παρεις καποιο προσοφθαλμιο και να αγγιξεις αυτη τη μεγεθυνση. Συμφωνα ομως με τους παραπανω κανονες. Να ξερεις ομως οτι απαιτειται πολυ καλο seeing

Δημοσιεύτηκε
Απο την Ακτις φυσικα! Που αλλου? 110 ευρω περιπου συνολο :D

μπορείς να μου δώσεις κάποια διεύθυνση της ακτίς; τηλέφωνο,site, ό,τι έχεις

thanks

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Αν και το site το επισκεπτομαι πολυ ελαχιστα παρε να ριξεις μια ματια

www.aktistar.gr

Tηλεφωνο 2310694342

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης