Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μου έτυχε και αυτό! Παρήγγειλα στις 17 Μαίου από την Lumicon ένα UV dust seal για ένα C11 το οποίο ήλθε στην Ελλάδα 21 Μαίου και φυσικά κόλλησε στο τελωνείο =D> =D> . Περίμενα υπομονετικά μέχρι τις 28 Ιουλίου όπου το παρέλαβα από το ταχυδρομείο πληρώνοντας ακόμα 30 ευρώ σε εκτελωνισμό και τα ρέστα (η αξία του φίλτρου με τα μεταφορικά ήταν 86 ευρώ - αλλά ας το αφήσουμε αυτό, έχουν γίνει εξάλλου κουβέντες πολλές στο παρελθόν για εκτελωνισμούς και φόρους ...)

Φτάνοντας στο σπίτι και ανοίγοντας το πακέτο είδα ότι κάποιος άλλος το είχε ανοίξει πριν απο μένα... Λέω, δεν πειράζει θα το ανοίξανε για έλεγχο, οπώτε οκ, θα είδαν τι περιέχει και θα το έκλεισαν πάλι..

Αμ δε! Ο κύριος τελωνειακός που το άνοιξε μπήκε στον κόπο να ανοίξει και το σακουλάκι που περιείχε το φίλτρο και κρατώντας το από το γυαλί (!) ](*,) χάραξε το γράμματα CE - φαντάζομαι με κάποιο σουγιαδάκι - στο μεταλλικό περίβλημα του φίλτρου!!! :shock: :shock:

Εννοείται ότι έχω στείλει ήδη επιστολή με τα χαρτιά εκτελωνισμού και τις αποδείξεις στα παράπονα του ΕΛΤΑ για να το ψάξουν, αν και δεν περιμένω να γίνει τίποτα παραπάνω - στην Ελλάδα ζούμε... Σε τελική ανάλυση μονάχα η ταλαιπωρία και το περίμενε 2 μηνών δεν αποζημειώνεται.

Θα χρησιμοποιήσω το φιλτράκι αφού το καθαρίσω από τις δαχτυλιές και τις μουτζούρες (!), αλλά τόσα χρόνια δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο πράγμα και είπα να πω τον πόνο μου και εδώ ... πέραν από τα παράπονα του ΕΛΤΑ :( .

Η πλάκα είναι ότι περιμένω ακόμα ένα προσοφθάλμιο (ελπίζω να το έχω στα χέρια μου τέλη ... Σεπτέμβρη) το οποίο μου το έστειλαν από κακή συννενόηση ασφαλισμένο. Επειδή είναι σίγουρο ότι θα κολλήσει στο τελωνείο, δεν ξέρω πια τι θα αντικρύσω όταν το παραλάβω - αυτή τη φορά βέβαια ενώπιον του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ...

Και μη χειρότερα ...

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Απο τη Σκυλλα στη Χαρυβδη!Απο τη μια οι απιστευτες τιμες των αντιπροσωπων(δικαιολογημενα ή μη),και απο την αλλη το χαοτικο σεναριο μιας παραγγελιας απο εξωτερικο.Μηπως μια παραμετρος που ανεβαζει τις τιμες ειναι και η "απειλη":...."αν τολμας παραγγειλε το απο εξω...."(και αν μπορεις, για ορισμενες εταιριες)? :-k :-k :-k

Κουραγιο Ηλια!!!Και να φανταστεις οτι ο αντιστοιχος Αμερικανος ερασιτεχνης,κανει μια παρακαμψη γυριζοντας απο τη δουλεια του,και αγοραζει το μαραφετι που θελει σε τιμη που μας φαινεται σαν ....δωρο!!!

Αλλα μετρα και αλλα σταθμα.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Δημοσιεύτηκε

Όσες φορές έχω χρειαστεί να πάρω κάτι εκτός ΕΕ (μένω Αγγλία) ζητώ από τον αποστολέα να στείλει τα προιόντα με το ταχυδρομείο (μακρυά απο Courrier), και να μην υπάρχει τιμολόγιο ή άλλη ένδειξη αξίας στο πακέτο.

Πάντως εντός ΕΕ η νομοθεσία είναι σαφής. Καμμία δοσοληψία εντός ΕΕ εμπίπτει στον έλεγχο τον τελωνείων. Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία είναι οι καλύτερες χώρες για αγορές εντός ΕΕ. (Οι Γάλλοι δεν έχουν και ΦΠΑ).

Δημοσιεύτηκε

κυνήγησέ το όσο μπορείς.

εγώ είχα παραγγείλει έναν εξάντα από το ebay στις 17/5/2006 και ακόμα να έρθει.ούτε με βάρκα να ερχοταν

μπες στο www.elta.gr δώσε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς ή πάρε το τελωνείο πειραιά 2104612343

καλή δύναμη

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

shocked003.gif

Θεός φυλάξοι, ούτε στον εχθρό!!!

Δυστυχώς όμως δεν είναι δυνατό να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις στη χώρα που ζούμε!

Τέτοια περιστατικά προκαλούν ανυπόφορη ταραχή και ψυχική κούραση που δεν μπορεί να περιγραφεί! Μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή!

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πρόσφατα αγόρασα απο αμερική ένα green-lazer z-bolt 5mW. Αφού κόλλησε στο τελωνείο χρειάστηκε να πληρώσω επιπλέον τη μισή αξια. Αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Οι τελωνειακοί δεν ήξεραν τι είναι, και περίμενα μισή ώρα να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ευτυχώς μου το έδωσαν γιατι λέει κανονικά δε θα μου το διναν!! :shock: :shock:

elias περαστικά, συμβαίνουν και αυτά τελικά.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Hah! This reminds me of when I ordered a 6-inch f/10 mirror with a 1-inch diagonal from Coulter Optical in 1974. I was living here in Athens at the time. I went to the post office to pick it up. When I got home and opened the package, to my dismay, some jerk in the post office, who obviously didn't know squat about optics, had placed their fingerprints all over the surface of the 6-inch mirror. I can just think of the acid on their fingers eating away at the coatings. Oh well, that's my two cents worth.

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης