nemea Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2006 Περίπου 01:40 ξημερώνοντας Κυριακή, ΤΕΡΑΣΤΙΑ βολίδα που ξεκίνησε από το ζενίθ και κατέληξε στη μεγάλη άρκτο. Μάλλον δεν ανήκει στους Περσίδες. Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2006 Τα ίδια και χειρότερα από πέρισυ!http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1456&postdays=0&postorder=asc&start=15
alepohori Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 εγώ καθώς κοιτούσα τον ηρακλή με τα κιάλια, είχα τη τύχη να δω να περνά ένας διάττοντας ακριβώς στη μέση του πεδίου μου. έβλεπα για αρκετή ώρα το φωτεινό ίχνος του ιονισμένου αέρα.όλα τα λεφτά Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
hunter Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Καλησπέρα σε όλους, αν και μπαίνω στο site σχεδών καθημερηνά αποφάσισα να γράψω μετά από πολύ καιρό.Ήμουν 4ήμερο στο χωριό μου την Κατερίνη και από εκεί θα προσπαθούσα να δώ τους Περσείδες (θα πρέπει να αναφέρω οτί ακόμα και μέσα απο την πόλη της Κατερίνης η διαφορά του ουρανού είναι αισθητότατη σε σύγκρηση με την Θεσσαλονίκη, λιγότερη φωτορύπανση περισσότερα άστρα) έχοντας μαζί μου μόνο τα κύαλια λοιπόν και μην πηγαίνοντας σε κάποιο χώρο μακριά απο φώτα άρχισα να κοιτώ τον ουρανό γύρω στις 22:00 από το σπίτι μου και συνέχισα να κοιτώ σαν χαζός προς τα πάνω ακόμα και κατα την διάρκεια της νυχτερινής μου εξόδου σε κάποιο beach bar το οποίο είχε ανοιχτό οπτικό πεδίο εώς τις 04:00 περίπου.Τα αποτελέσματα έστω αυτής της όχι και τόσο σοβαρής παρατήρησης ήταν να δω 10 μετρημένους Περσείδες και 2-3 που έχεις την αίσθηση πως κάτι είδες αλλά δεν είσαι σίγουρος.Ξεχωρίζω 2 ως θεαματικότερους, ο πρώτος νωρίς νομίζω λιγο μετα τις 10:00 έπεσε κατακόρυφα δεξια (ανατολικά) της μεγάλης άρκτου, ο δεύτερος ακόμα εντυπωσιακότερος αν και δεν πρέπει να είχε σχέση με το φαινόμενο αν κρίνω απο την κατεύθηνση το είδα οδηγόντας γύρω στη 01:30 από το ζενίθ προς τα δυτικά.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Πλήρη απογοήτευση οι φετινοί Περσείδες.. μόνο 4 είδα... Του χρόνου πάλι...
draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Μας την χάλασε και το φεγγάρι..και εγω κάπου τόσους είδα.. 4-5..η ειρωνία είναι πως μερικές φορές που κοίταζα προς διαφορετική κατέυθυνση απο αυτή του Περσέα (οχι εκεί γύρω.. αλλα πχ. Δυτικά ή Νότια..) είδα συνολικά περισσότερους..!
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Εγω μπορεσα να δω μονο ενα αλλα αρκετα μεγαλο!
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Εγώ φέτος συνδίασα δύο χόμπι μου στις διακοπές.Το ψάρεμα και την παρατηρησιακή αστρονομία! Έτσι και ενώ ψαρεύαμε νυχτερινό στην παραλία μέχρι τα μεσάνυχτα σε ένα πολύ ωραίο ουρανό (φαίνονταν αμυδρά και ο γαλαξίας) κατάφερα και είδα 2-3 εντυπωσιακά μετέωρα...των Περσείδων το ένα από αυτά φανταχτερή φλογόμπαλα που έσχισε τον ουρανό για περίπου 7 μοίρες! Φυσικά είδα και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα αυτές τις 2-3 ώρες:Πάνω από μια ντουζίνα αεροπλάνα και 2 δορυφόρους Αναρωτιέμαι τι άλλου είδους ιπτάμενα αντικείμενα θα βλέπουν οι μελλοντικοί παρατηρητές του ουρανού μετά από ας πούμε 2-3 αιώνες... ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
csot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Φέτος η Ερασιτεχνική Ομάδα έκανε την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση για την παρατήρηση των Περσείδων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Κουνουπιδιανά Χανίων. Η προσέλευση ήταν μεγάλη μιας που τα Χανιώτικα Νέα φιλοξένησαν ολοσέλιδο αφιέρωμα στους Περσείδες. Πολλοί Χανιώτες έχοντας διαβάσει το άρθρο ήρθαν προετοιμασμένοι με καρέκλες, υπνόσακους και αναψυκτικά.. Δύο ζευγάρια κιάλια Celestron SkyMaster 15x70 και 25x100 κρατούσαν το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι αργά την νύχτα. Τρεις φωτογραφικές μηχανές, δύο Ζενιτ και μια Νίκον τραβούσαν ασταμάτητα. Παρά τις 60 φωτογραφίες με εκθέσεις από 10-20 λεπτά με ευαισθησία 800ASA, δεν καταφέραμε να πιάσουμε κανέναν. Είδαμε πολλούς Περσείδες, 85 συνολικά σε διάστημα 4 ωρών, πολύ καλά αν λάβει κανείς υπόψη του το φεγγάρι. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συχνότητα όπως τους κατέγραψε η ομάδα μας. Από τις 3:15 μέχρι τις 3:26 μας έδωσε ένα εκπληκτικό μέγιστο 15 διαττόντων αλλά μετά έπεσε ραγδαία μέχρι τις 4 όπου και τελειώσαμε την παρατήρηση. Κάναμε πολλούς νέους φίλους, είδαμε πολλά νέα παιδιά, παρατηρήσαμε πολλούς Περσείδες, μιλήσαμε για αστρονομία, για τον μελλοντικό σύλλογο, είχαμε πραγματικά μια πολύ όμορφη βραδιά. Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα