Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετά από πολύ κόπο και κάποια χρηματικά ποσά ως Δώρο για τα γενέθλια μου που είναι στις 24 Αυγούστου, κατάφερα να μαζέψω 900€... Τεράστιο χρηματικό πoσο για τα μέτρα μου... :mrgreen:

Με αυτά θέλω να κάνω κάποιες αγορές, που να με φέρουν ποιο κοντά στην αστροφοτογραφιση... Ο εξοπλισμός που έχω αυτή τη στιγμή είναι: Ένα DOB Skywatcher 8” , ένα baader hyperion 8mm και Barlow 2x ultima celestron μια Kanon AE1 program (παλιο μοντελο με φιλμ) και rings με τα οποια συνδεω τη μηχανή στο baader για προσοφθάλμια φωτογράφηση, την οποία δοκίμασα να κανω, αλλα δεν γίνεται, γιατί δεν μπορώ να νετάρω... :(

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να αγοράσω με τα χρήματα μου ήταν μια ΕQ6 (την απλή, βέβαια)... Το Όνειρο μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος και θέλω αν υπάρχει η καλή διάθεση να μου γράψετε λίστες με μικροπράγματα (ή και μεγελοπραγματα) που θα μου χρειαστούν για να αρχίσω να (αστρο)φωτογραφίζω... (Το ξερω ,τα χρηματα εινι λιγα, οποτε δεν μιλαμε για webcam αλλα για τα υπολιπα) :D Επίσης ήθελα να ρωτήσω, αν πάρω την Ε6 πρέπει να αγοράσω και δαχτυλίους και αντίβαρα για να τοποθετήσω το τηλεσκόπιο ή αυτά περιλαμβάνονται στην ΕQ6??? Επίσης στη λίστα, αν γίνεται, να περιλαμβάνονται τίποτα φίλτρα και τέτοια που θα κάνουν την ζωή μου καλύτερη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε

Κρατα τα χρηματα σου!

Κατ αρχην βλεπω πως εισαι 15 ετων αρα δεν οδηγεις για να πας σε σκοτεινους ουρανους και απ την αλλη μενεις στα Βριλησια. Απο εκει ΞΕΧΝΑΣ την deep sky αστροφωτογραφηση με φιλμ. Το μονο που θα παιρνεις θα ναι ομιχλιασμενα αρνητικα λογω φωτορυπανσης. Επισης το τηλεσκοπιο σου πιθανοτατα δεν εστιαζει καν με SLR αρα ξεχνας και την φωτογραφηση σε κυρια εστια (λυση να νεταρεις με διπλασιαστη και να χασεις 2 στοπ). Οσοι αγοραζετε dob να ξερετε πως συνηθως δεν εστιαζουν με φωτογραφικη μηχανη SLR.

Το οτι δεν μπορεις να νεταρεις με την φωτογραφικη πισω απο τον προσοφαλμιο δεν το καταλαβα... αν εχεις εστιασει το τηλεσκοπιο και βαλεις την μηχανη με τον φακο της εστιασμενο στο απειρο να κοιταζει μεσα απο τον προσοφαλμιο μια χαρα εστιασμενες φωτο θα βγαλεις.. εν αναγκη στερεωσε τη σε δικο της τριποδα και χρησιμοποιησε ντεκλανσερ με τετοια διαταξη θα βγαλεις πχ φωτο της σεληνης.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Εγώ προτείνω όπως είπες μια καλή ισημερινή στήριξη. Χωρίς καλή οδήγηση και στιβαρή βάση δε γίνεται φωτογράφιση. Απο κει και πέρα σιγά σιγά μετα παίρνεις τον φωτογραφικό εξοπλισμό.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνήσω με τον giorgosgr. Κράτα τα χρήματά σου. Άμα θες απελπισμένα να το ξοδέψεις καλύτερα να πάρεις κανά προσοφθάλμιο ακόμα και κανα φιλτράκι, για να βοηθήσεις λιγάκι την παρατήρησή σου.
C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
Μισο... Δηλαδη μου λετε, οτι θα ηταν καλητερο να παρω ενα καλο προσοφθαλμιο αντι για μια ηλεκτρονικη ισημερινη στηριξη απο τη στιγμη που ιδη εχω τον baader hyperion?????? Με την ισημερινη στιρηξη, και συγκεκριμενα με την Ε6 δεν θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα, εγω ετσι το ειχα φανταστει, μερα με τη νυχτα..... δεν ειναι ετσι????
Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω χειριστεί τη βάση σου για να ξέρω πως είναι, αλλά σίγουρα θα είναι μέρα με τη νύχτα. Όχι όμως όπως το νομίζεις! Η ισημερινή είναι μια τελείως διαφορετική λογική από την dob. Από εκεί που πήγαινες πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά θα ακολουθείς τελείως διαφορετικό τρόπο κίνησης. Για να στήσεις το τηλεσκόπιο σου θα αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο στο κουβάλημα, στο στήσιμο κλπ...

Τώρα στην παρατήρηση...Όχι, δεν θα έχει τραγική διαφορά, εκτός και άν η dob βάση που έχεις δεν είναι καλή. Ένα προσοφθάλμιο νομίζω αποδίδει το ίδιο αν η ισημερινή και η dob βάση έχουν μία ποιοτική κατασκευή. Άλλωστε στην παρατήρηση δεν έχεις σε μία ισημερινή τις υπερ απαιτήσεις που έχεις για την φωτογράφηση.

Όπως κατάλαβες εγώ αναφέρομαι αποκλειστικά στην παρατήρηση. Απο αστροφωτογράφηση δεν γνωρίζω και πολλά, αλλά μέσα από την Αθήνα...χλωμό το βλέπω. Μιας και ακόμα έχεις χρόνο μέχρι το δίπλωμα οδήγησης (ή τα επόμενα γενέθλιά σου αν καίγεσαι πολύ :wink: ) σου προτείνω μέχρι τότε να αυξήσεις με ποιοτικά κομμάτια τον εξοπλισμό σου, πράγμα που θα σου μείνει για μία ζωή.

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
Αυτο που ειχα στο μυαλο μου ειναι, οτι τωρα, βρησκω ενα αντικειμενο, του κανω υψηλη μεγενθηση το βαζω στο κεντρο του προσοφθαλμιου, και σε δευτερολεπτα εχει εξαφανιστει, και για να διατηρω το ειδωλο στο κεντρο, πρεπει να κηνω το τηλεσκοποιο με το χερι, οποτε το ειδωλο τρεμει, λογο της μη καλης σταθεροτητας του χεριου του ανθρωπου, αρα ουσιαστικα δεν βλεπω ειδωλο, βλεπω ενα πραμα να πηγενει πανω κατω σα δεμοονισμενο, ενω με μια ηλεκτρονικη ισημερινη, ενα κλικ και εχεις καθαρο σταθερο ειδωλο, για οση ωρα θες, μεχρι να το χορτασεις... Και εδω λαθος εχω, γιατι εγω ετσι το εχω φανταστει....
Δημοσιεύτηκε

:-k Νομίζω οτι ένας dobας πρέπει να κρίνει την κατάσταση της βάσης σου. Πάντως μου φαίνεται οτι κάτι δεν πάει καλά άμα τρέμει τόσο πολύ το είδωλο όταν μετακινείς το τηλεσκόπιο :-k

Άμα είναι τόσο απελπιστική η κατάσταση,... δεν ξέρω! Πάντως ισημερινή έχει και αυτή άλλα προβλήματα, περισσότερο συνήθειας στην λειτουργία της (απλό αλλα θέλει το χρόνο του) και διαδικαστικά, δηλαδή στήσε ξέστησε κουβάλα κλπ (απο ευχάριστο, εως βαρετό, πολύ βαρετό) που δεν τα καταλαβαίνεις αν δεν έχεις "ζήσει" μια ισημερινή

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Ναι οντως η ισημερινες ειναι λιγο πακετο μεχρι να τις συνηθισεις...

Το θεμα ειναι πως κατι φταιει με τη στηριξη σαυ,

γιατι εινα αδικαιολογιτη η αστεθεια στην παρακολουθηση που μας παρουσιαζεις.

Προτεινω ηρεμια, μη τρελαινεσαι για το πως θα σπαταλησεις ολα αυτα τα χρηματα.

Με τη μηχανη σου βγαλε αστροτροχιες με περιεργα φοντα,

ειναι υπερτατη ικανοποιηση,για εμενα τουλαχιστον!

Εχεις πολυ καλο εξοπλισμο και ειμαι σιγουρος πως ακομα εχεις παρα πολλα πραγματα να δεις μεσα απο το προσοθφαλμιο σου που θα σε κανουν να ανατριχιασεις!!

θα σου προτεινα να επαιρνες καλα βιβλια με αντικειμενα ή χαρτες που θα σε εκαναν να ψηθεις περισσοτερο στο να βγεις εξω κ να κανεις παρατηρηση!!

Εγω αυτο θα κανω soon....

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε
Αυτο που ειχα στο μυαλο μου ειναι, οτι τωρα, βρησκω ενα αντικειμενο, του κανω υψηλη μεγενθηση το βαζω στο κεντρο του προσοφθαλμιου, και σε δευτερολεπτα εχει εξαφανιστει, και για να διατηρω το ειδωλο στο κεντρο, πρεπει να κηνω το τηλεσκοποιο με το χερι, οποτε το ειδωλο τρεμει, λογο της μη καλης σταθεροτητας του χεριου του ανθρωπου, αρα ουσιαστικα δεν βλεπω ειδωλο, βλεπω ενα πραμα να πηγενει πανω κατω σα δεμοονισμενο, ενω με μια ηλεκτρονικη ισημερινη, ενα κλικ και εχεις καθαρο σταθερο ειδωλο, για οση ωρα θες, μεχρι να το χορτασεις... Και εδω λαθος εχω, γιατι εγω ετσι το εχω φανταστει....

Σωστα μιλας.Αλλα δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.

1)Ποσοι ειναι οι στοχοι που χρειαζονται πολυ μεγαλη μεγεθυνση?Πλανητες σεληνη διπλοι αστερες κ σφαιροτα σμηνη.Δηλαδη λιγοι.Ποσοι στοχοι θελουν χαμηλη ή μεσαια μεγεθυνση?Δηλαδη ολοι οι υπολοιποι.

Νομιζω με 300 ισως κ λιγωτερα ευρω παιρνεις την βαση dob της orion optics

κ δε θα σε ενωχλει καμια μεγεθυνση.Εδω εγω με το 14" κ μεγεθυνση 400χ εχω ανετα τον Δια μεσα στο πεδιο

2)Μπορει η ισημερινη στηριξη να σου προσφερει ενα ειδωλο συνεχως μεσα στο προσοφθαλμιο αλλα μεχρι εδω.

Θελει πολικη ευθυγραμμιση(θα το μαθεις αλλα δε θα παυει να σε καθυστερει καθε φορα που θα θελεις να παρατηρεις) μεταφερετε δυσκολα(μπορει να χρειαστουν κ δυο ατομα ειδικα στο στησιμο) ειναι ογκωδεις (Τριποδας κεφαλή αντιβαρα).

Κ η κινηση της δεν ειναι κ οτι πιο ευχαριστο υπαρχει.(Εμενα προσωπικα μου σπαει τα νευρα)

Ολ αυτα που αναφερω με λιγο καλη θεληση γινωνται.Αλλωστε τοσοι εδω μεσα εχουν ισημερινη στηριξη.

Επισης μη νομιζεις πως με μια στηριξη θα μπορεις να φωτογραφιζεις.Ειναι το σημαντικοτερο κοματι αλλα δεν ειναι το μόνο.900 ευρω δεν φτανουν ουτε για πλακα κ οπως σου ειπε ο giorgosgr δεν θα εστιαζει.Οχι οτι δεν γινετε.Απλα θα χρειαστεις καποιες πατεντες.

Αν η φωτογραφιση ειναι οπωσδηποτε στοχος σου τοτε η ΕQ6 ειναι μονοδρομος.Απλα σκεψου αν εισαι διατεθημενος να κανεις ολ αυτα τα πραγματα αλλα κ να βαλεις το χερι βαθεια στην τσεπη για να φωτογραγφισεις.

Ισως θα ηταν καλο να πας καπου να δεις στην πραξη πως εχουν τα πραγματα.

Κ μη ξεχνας πως εισαι πανω στην αναπτηξη κ δεν κανει να συκωνεις βαρη.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Όντως η ισημερινη στήριξη είναι μπελάς και απαιτεί να έχεις άνεση χρόνου και όχι άλλους "παρεβρισκόμενους" που να σου λένε κάθε 2 λεπτά πότε θα δούμε κάτι! Η διαδικασία που ακολουθώ εγώ με την CG-5 είναι:

1. Στήνω τον τρίποδα με τον οδηγό προς το βορά.

2. Βάζω πάνω την ισημερινή κεφαλή και οριζοντιώνω τη βάση.

3. Με τη πολική διόπτρα ευθυγραμίζω με τον πολικό αστέρα (αν μπορώ να τον δω) χρησιμοποιώντας τα ρυθμιστικά της κεφαλής.

4. Συνδέω τα καλώδια και το χειριστήριο.

5. Βάζω πάνω τα αντίβαρα.

6. Βάζω πάνω το σωλήνα του τηλεσκοπίου και ζυγίζω τη στήριξη.

7. Κάνω "γρήγορη" ευθυγράμμιση βάζοντας θέση/ώρα/ημερομηνία.

8. Κάνω πολική ευθυγράμμιση μέσα από το χειριστήριο.

9. Κάνω πάλι ευθυγράμμιση με 3 άστρα.

Όλο αυτό μου παίρνει μία ώρα περίπου και πάλι η ευθυγράμμιση δεν είναι τέλεια και συχνά κάνω επαν-ευθυγράμμιση.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

Οσο για την στηριξη μου, αυτο που ειπα πριν, ηταν μια υπερβολη, δεν ειναι τοσο χαλια, και δεν κουνιεται τοσο, παρολαυτα, το γεγονος, οτι δεν προλαβαινω να απολαυσω το ειδωλο σε μεγαλη μεγενθηση ειναι γεγονος.... Αλλο παλι το γεγονος οτι εχω και ενα σωρο ανθρωπους πανω απο το καιφαλι μου που θελουν να δουν και εκεινοι, και μου παραπονιουνται ολη την ωρα, "αφου δεν βλεπω τιποτα, μονο μαυρο" και πρεπει να τους εξειγω καθε φορα, οτι η γη κηνητε, και οτι πρεπει να ακολουθω με το τηλεσκοποιο αντιθετη τροχια με αυτη της γης ωστε να μενει το ειδωλο στο προσοφθαλμιο....

Αυτο που θελω να μαθω, ειναι αν η αγορα της ΕQ6 θα κανει την παρατηρηση μου, (μετα το στησιμο και το κουβαλιμα, και την πολικη ευθιγραμμιση) καλυτερη, η απλως πιο απλη και ανωδινη.... Εσεις στη θεση μου τι θα επιλεγατε την DOB ή την ΕQ6???? ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Με αλλα λογια, ποια θα ειναι τα υπερ και τα κατα αμα παρω την ΕQ6??

Δημοσιεύτηκε

haha την EQ6 να πάρεις αν σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφηση ενώ το Dob αν σε ενδιαφέρει μονάχα η παρατήρηση.

Η πολική και γενικά το στήσιμο αν το μάθεις κάνεις περίπου 15 λεπτά, εγώ τόσο κάνω και βγάζω κάθε φορά στήριξη και το ΟΤΑ από κουτί που το βάζω πάντα όταν τελειώνω.

Θα έλεγα να πάρεις την EQ6 που μπορείς να κάνεις και φωτογράφηση αλλά και παρατήρηση 2 σε 1!!!! ενώ το dob είναι μόνο σε 1.

Όλα είναι θέματος το τι θέλει να κάνει ο καθένας μας και φυσικά πάντα τα λεφτά!!! και τέλος τι τρέλα έχει ο καθένας μας. :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Εμενα μου την σπαει η ισημερινη.Εσενα μπορει σου ταιριαζει.

Μονο αν δεις απο κοντα θα καταλαβεις.Κανονισε με καποιο μελος να πας να την δεις.Οτι κ να σου πουμε θα σε μπερδεψουμε.

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά εμένα που με ενδιαφέρει μόνο η παρατήρηση, ΟΥΔΕ ΠΟΤΕ δεν θα αντικαταστήσω την dobson με μια ισημερινή.Μπορεί να λές οτι είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό με το είδωλο που μετακινήται πάνω απο 200χ, αλλά αν συνηθίσεις την κίνηση του οπτικού σωλήνα χειροκίνητα, ούτε που θα σε ξαναπασχολήσει.Με την dob πηγαίνω απο την μια άκρη του ουρανού στην άλλη σε χρόνο μηδέν.Μόλις βγαίνω έξω, αρχίζω κατευθείαν την παρατήρηση χωρίς να χρονοτριβώ σε στησίματα και ιστορίες.Έχω κάνει και πατέντα μαλίστα βάζωντας χεριούλια στην βάση και το βγάζω όλο έξω.Ουσιαστικά η μόνη καθυστέρηση είναι ο έλεγχος ευθυγράμμησης που έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητο.Στα υπέρ της dobson είναι και το οτι κάθεσαι, κάτι που δεν γίνεται με την ισημερινή.Μπορώ να βγάλω επίσης και την σελήνη με Afocal μέθοδο έχωντας καλά αποτελέσματα.Πάντως αν επιμένεις στην αστροφωτογράφηση, θα σου έλεγα να περιμένεις μέχρι να μαζέψεις ενα αξιοπρεπές ποσό καθώς τα 900€ δεν φτάνουν για τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Δημοσιεύτηκε

Κοίτα hahas, εγώ πήρα το τηλεσκόπιό μου ( 8ιντσο νευτώνειο σε ισημερινή) στην αρχή της δευτέρας λυκείου (μήνας Οκτώβριος). Μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα οτι τον πρώτο καιρό τρελαινόμουν να κάνω την διαδικασία που σου περιγράψανε παραπάνω όση ώρα και να μου έπαιρνε. Μετά, αφού φύγει η πρώτη "κάψα" ήρθα αντιμέτωπος με τον χρόνο. Κοινώς δεν είχα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου για όλα αυτά. Πολλές φορές δεν παρατήρησα γιατί απλά είχα 2 ώρες στη διάθεσή μου απο τις οποείες 1+ ώρες θα πήγαιναν στο ανέβασε όλα τα κομμάτια απο τις σκάλες, ευθυγράμμισε, ισορρόπησε, και μετά ξέστησε, κατέβασε όλα τα κομμάτια, τακτοποίησέ τα γιατί η μάνα το πρωί θα ουρλιάζει κλπ. Δηλαδή, τότε μια dob θα με γλύτωνε απο πολύ κόπο και θα κέρδιζα χρόνο που θα πήγαινε στην παρατήρηση. Στην τρίτη λυκείου δε, όπου η συχνότητα των παρατηρήσεων μειώθηκε για ευνόητους λόγους, η ισημερινή ήταν μπελάς.

Δια ταύτα:

Αν καίγεσαι για φωτογράφηση, ή θές πολύ να την πάρεις επειδή σου έχει κολλήσει, αγόρασέ την.

Αν οχι, γιατί δεν ψάχνεις για την βάση της orion optics, όπως σου είπε ο filiatra? Από ότι λένε κάτοχοί της -μέλη του forum είναι πολύ ικανοποιημένοι (http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1033&highlight=orion+optics+%E2%DC%F3%E7). Απο εκεί και πέρα επιμένω. Προσοφθάλμια και φίλτρα ποιότητας. Θα σου μείνουν για πάντα...

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Μιας και είμαι κάτοχος μιας ισημερινής GPD2 με ένα 8ιντσο κατοπτρικό οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι να στηθεί, ένας dobsonάς έχει ήδη βρεί πέντε-εφτά στόχους.... :-k :-k :-k

Αν είναι να πας για ηλεκτρονική στήριξη, καλύτερα να περιμένεις λίγο... Η eq-6 έχει νομίζω γύρω στα 1200 ευρώ, και θα χρειαστείς σίγουρα και κάποια αξεσυάρ...

Από τη μία η ηλεκτρονική εύρεση θα σου λύσει τα χέρια στην εύρεση αντικειμένων, από την άλλη όμως θα χάσεις τη "μαγεία", το ψάξιμο δηλαδή και την προσωπική ανακάλυψη στόχων...

Ο giorgosgr σου τόνισε κάτι που πρέπει να προσέξεις: δεν έχεις δίπλωμα και αυτοκίνητο για να ανεβαίνεις συχνά σε βουνά, πρόσεξε μη πάρεις ακριβό-βαρύ εξοπλισμό και τον χρησιμοποιείς μια φορά το χρόνο..... :wink:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι να στηθεί, ένας dobsonάς έχει ήδη βρεί πέντε-εφτά στόχους.... :-k :-k :-k

Κι αλλα τοσα στο μαζεμα.

Ο giorgosgr σου τόνισε κάτι που πρέπει να προσέξεις: δεν έχεις δίπλωμα και αυτοκίνητο για να ανεβαίνεις συχνά σε βουνά, πρόσεξε μη πάρεις ακριβό-βαρύ εξοπλισμό και τον χρησιμοποιείς μια φορά το χρόνο..... :wink:

Αυτο ξανα πεστο κι εσυ κ ο Γιωργος

Το θεμα ειναι οτι εχει πολλα αρνητικα μια ισημερινη αλλα ειναι απαραιτητη για φωτογραφηση.Γι αυτο θα στο ξανα πω.Δες την απο κοντα με καποιο μελος.Θα δεις κ ποσα χρηματα θα χρειαστεις στο περιπου.Να τα παρεις ολλα μαζι αποκλειεται.Τουλαχιστον να δεις αν μπορεις ν αγορασεις τα απαραιτητα ωστε να ξεκινησεις

Δημοσιεύτηκε
9. Κάνω πάλι ευθυγράμμιση με 3 άστρα.

μπορείς να μου πεις πώς γίνεται πολική με 3 άστρα;

ξέρω να κάνω με 2. με το νότιο αστέρα και τον ανατολικό

ευχαριστώ

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
μπορείς να μου πεις πώς γίνεται πολική με 3 άστρα;

Πολική ευθυγράμμιση δεν ξέρω να γίνεται με 3 άστρα! Γίνεται μόνο με τον πολικό αστέρα. Στην περιγραφή που έκανα, κάνω πρώτα πολική ευθυγράμμιση και μετά ευθυγράμμιση με 3 άστρα. Έτσι δουλεύει το σύστημα της Celestron, τουλάχιστον το παλιό που έχω εγώ.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

Αποκτησα χρηματα και θελω να αγορασω... Τι προτεινετε?

Ε αφού ρωτάς τη γνώμη μου :

θα σου πρότεινα να πάρεις κάνα-δυο φίλτρα παραπάνω, να κρατήσεις τα υπόλοιπα λεφτά και να πας ενα ωραίο ταξιδάκι στο εξωτερικό. 8)

Δημοσιεύτηκε
Μιας και είμαι κάτοχος μιας ισημερινής GPD2 με ένα 8ιντσο κατοπτρικό οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι να στηθεί, ένας dobsonάς έχει ήδη βρεί πέντε-εφτά στόχους.... :-k :-k

Τι μου θυμιζει!?!? :-k εεε Αργυρη? :-k

Δημοσιεύτηκε

Ενταξει ολα αυτα που λετε οτι δεν θα με βολευει η ησιμερινη, για γρηγορη παρατηρηση, αλλα απο την αλλη, την στηριξη που εχω δεν θα την καψω, θα την εχω και αυτη, οποτε, κρινω και επιλεγω ποια στηριξη θα αναιβαζω καθε φορα.... :-s

Επισης, εγω ξερω οτι η Ε6 η απλη κοστιζει 750€, δεν υσχηει αυτο????? :(

Δημοσιεύτηκε

Πραγματι η EQ6 κανει 750Ε.

Η δικια μου γνωμη ειναι να κρατησεις τα λεφτα σου και να τα επενδυσεις καπου αλλου οπως προσοφθαλμια, φιλτρα κ.λ.π. αφου απο εκει που μενεις η αστροφωτογραφηση ειναι δυσκολη.

Για την ωρα καλυτερα να αρκεστεις στο dob σου και την παρατηρηση και στο μελλον που θα αποκτησεις αυτοκινητο και θα εχεις την ευχερια μεταφορας του τηλεσκοπιου και εξω απο την πολη οποτε το θελησεις τοτε σκεψου και για την EQ6!

Φιλικα Σαββας! :D

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάλι έχω μια καλήτερη ιδέα :idea: :idea: !!!!

Να πάρεις κανα προσοφθάλμιο στον καλό σου φίλο Αλεκάρα,που δεν έχει φράγα ούτε φωτογραφία προσοφθαλμίου να αγοράσει!! =P~ :lol: :lol: :lol:

Άλεξ Λομπάνοβ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης