JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Αυτη τη στιγμη που γραφω εχω το τηλεσκοπιο στημενο και παρατηρω το Δια.οταν βαζω τον barlow 2x χανω πολυ την φωτηνοτητα και θολωνει.τους φακους τους εχω ολουσ καθαρους.Μηπως φταιει η διαμετρο του κατοπτρου που ειναι 114 χιλιοστα?τι μπορω να δω αλλο εκτος την σεληνη και το Δια?το σπιτι μου βρισκεται στους προποδες της παρνηθας,μακρια απο πολη και φωτα.σιγουρα δεν βοηθαει που ειναι κοντα η αθηνα,αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι μεσα.μηπως να καταργησω τον barlow και να δουλεψω μονο τα προσοφθαλμια?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ rc 6" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
MARINOS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Αυτη τη στιγμη που γραφω εχω το τηλεσκοπιο στημενο και παρατηρω το Δια.οταν βαζω τον barlow 2x χανω πολυ την φωτηνοτητα και θολωνει.τους φακους τους εχω ολουσ καθαρους.Μηπως φταιει η διαμετρο του κατοπτρου που ειναι 114 χιλιοστα?τι μπορω να δω αλλο εκτος την σεληνη και το Δια?το σπιτι μου βρισκεται στους προποδες της παρνηθας,μακρια απο πολη και φωτα.σιγουρα δεν βοηθαει που ειναι κοντα η αθηνα,αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι μεσα.μηπως να καταργησω τον barlow και να δουλεψω μονο τα προσοφθαλμια?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣΕξαρτάται με τι προσοφθάλμιο χρησιμοποιείς το barlow.Αν η τελική μεγέθυνση είναι πάνω απο 200Χ, ξέχνα λεπτομέρειες κλπ., το τηλεσκόπιό σου δεν μπορεί παραπάνω -ιδίως τώρα που ο Δίας είναι χαμηλά στον ορίζοντα.Φυσικά μπορείς να δείς πολλά περισσότερα εκτός από πλανήτες και Σελήνη,χρειάζεσαι χάρτες, ένα red-dot finder (αν δεν έχεις), απουσία της ίδιας τηςΣελήνης και ένα ταξιδάκι 30-40 χλμ. μακριά από την Αθήνα.O barlow μας χρησιμεύει, εκτός από διπλασιασμό της μεγέθυνσης,στο να μας δώσει εστιακά μήκη προσοφθαλμίων που δεν διαθέτουμε. Χρήστος Μαρινός Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
quendi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Αυτη τη στιγμη που γραφω εχω το τηλεσκοπιο στημενο και παρατηρω το Δια.οταν βαζω τον barlow 2x χανω πολυ την φωτηνοτητα και θολωνει.τους φακους τους εχω ολουσ καθαρους.Μηπως φταιει η διαμετρο του κατοπτρου που ειναι 114 χιλιοστα Φίλε Γιώργο, ο Δίας είναι πολύ χαμηλά αυτήν την εποχή για παρατηρήση αξιώσεων. Δεν θα καταφέρεις να διακρίνεις λεπτομέρειες. Η διάμετρος πάντως είναι ικανοποιητική. Καλή συνέχεια.. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 ο κύριος Al Nagler λέει η μέγιστη μεγέθυνση που μπορεί να δεχθεί ένα τηλεσκόπιο διαμέτρου μέχρι 6 ίντσες (152mm) είναι 60 φορές για κάθε ίντσα διαμέτρου.δηλάδη το δικό σου που είναι 4,5 ιντσών μπορεί να δεχθεί μέγιστη μεγέθυνση 270 φορές. άλλοι λένε η μέγιστη μεγέθυνση είναι το διπλάσιο της διαμέτρου του τηλεσκοπίου σε χιλιοστά. σχεδόν το ίδιο είναι.μήπως η μεγέθυνση που χρησιμοποιείς ξεπερνά αυτό το νούμερο; εξάλλου όπως είπε παραπάνω και ένας φίλος, ο Δίας είναι πολύ χαμηλά αυτη τη περίοδο Δημήτρης ΚαπετανάκηςCGCG108-138: Mag 15.5v, να τ''αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 σιγουρα εχετε απολυτο δικιο.οταν εχω το προσοφθαλμιο των 25mm ειναι πολυ καλυτερα.εγω εβαζα το 6,5 και 9.Πολυ αστεροσκοπιο την ειδα με το 4,5''.Που θα παει θα μαθω.Ευχαριστω για τις συμβουλες.Φιλικα Γιωργος rc 6" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Πιθανών έπεσες και πάνω σε κακό Seeing. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
tsirigas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 τι μπορω να δω αλλο εκτος την σεληνη και το Δια αγαπητε φιλε....πολυ ωραιο θεαμα αποτελει το σφαιρωτο σμηνος Μ13 στον Ηρακλη...ακομη το νεφελωμα Dumbell ή Μ27,,καθως και το δακτυιλιοειδες νεφελωμα Μ57 στη Λυρα ειναι απο τα πιο εντυποσιακα θεαματα αυτον τον καιρο...φυσικα και ο γαλαξιας της Ανδρομεδας!!!!!! αν θες να μαθεις ολες τις λεπτομερειες και τα περισσοτερα αντικειμενα του νυχτερινου ουρανου θα σου προτεινα να αγορασεις το βιβλιο NIGTHWATCH..tou TERENCE DICKINSON(εκδοσεις πλανηταριο θεσσαλονικης) Δp*Δq > h / 4π(αρχή αβεβαιότητας) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2006 Ο Dickinson πρέπει να μας πληρώσει δικαιώματα τόοοοοσες φορές που έχουμε διαφημίσει το βιβλίο του εδώ μέσα!!!! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 Σιγουρα οταν χρησιμοποιουμε barlow και δε συμαζευεται προσοφθαλμια η ποιοτητα της εικονας μας υποβαθμιζεται αφου το ειδωλο περνα μεσα απο πολλα στοιχεια για να μεγεθυνθει κι ετσι χανει πολυ απο τη φωτεινοτητα του, αρα και πολλες λεπτομερειες που θα μπορουσαμε να παρατηρησουμε. Το τηλεσκοπιο σου ειναι 130mm οποτε υπολογιζε τη μεγιστη ωφελιμη μεγεθυνση να ειναι 260 φορες περιπου σε ιδανικες συνθηκες seeing. Για να βρεις λοιπον τη μεγιστη ωφελιμη μεγεθυνση τωρα απλα κατεβα λιγο και πηγαινε στα 220x! Εκει ειναι η μεγαλυτερη μεγεθυνση στην οποια μπορεις να συνδιασεις και τα δυο. Δηλαδη και μεγεθυνση αλλα και ποιοτητα. Οσον αφορα το Δια αυτος ειναι ικανοποιητικα παρατηρησιμος αρκετα νωρις ετσι ωστε να βρισκεται οσο το δυνατον πιο ψηλα. Στα 25mm η φωτεινοτητα του ειδωλου σου ειναι τελεια. Στα 9mm επισης καλη. Στα 6.5 καλη. Οταν συνδιασεις τους παραπανω προσοφθαλμιους με τον barlow 2x τοτε ο 25mm αυτοματα γινεται 12.5mm, ο 9mm γινεται 4.5mm και ο 6,5mm γινεται 3.25mm. Οπως καταλαβαινεις λοιπον εκει τα πραγματα γινονται λιγο σκουρα! Ομως και η ποιοτητα των συγκεκριμενων προσοφθαλμιων δεν ειναι η καλυτερη. Θα δεις οτι εαν παρεις καποιον προσοφθαλμιο καλης εταιριας οπως Tele Vue, Hyperion, Meade θα δεις διαφορα αφου αυτοι φτιαχνονται με σκοπο να αποροφουν οσο το λιγοτερο δυνατον ακτινοβολια. Μη φανταστεις τρελες διαφορες, απλα κερδιζεις ενα 30% STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα