Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε ολους!

Τρεις κομητες ειναι ορατοι στο βορειο ημισφαιριο..

Ο πρωτος ενας παλιος γνωριμος ο περιοδικος κομητης 177P/Barnard εχει να παρατηρηθει απο το 1889. Βρισκεται στον Δρακοντα και εχει μεγεθος γυρω στο 9. Στις 19/9 θα περασει κοντα απο το γνωστο πλανητικο νεφελωμα "Ματι της γατας"

Δευτερος ο επισης περιοδικος 4P/Faye βρισκεται αυτη τη στιγμη στους Ιχθεις και τελος του μηνα θα ειναι στον Κριο. Αμυδρος ακομα γυρω στο 11.6 εως το τελος του μηνα υπολογιζεται να κερδισει ενα μεγεθος σε λαμπροτητα.

Τελος ο προσφατα ανακαλυφθεις C/2004 M6 (Swan) βρισκεται στον Λεοντα, λαμπρος γυρω στο 7 μεγεθος και αυξανει την λαμπροτητα του καθως κινειται προς την Μεγαλη Αρκτο.

Επισυναπτω χαρτες ευρεσης.. τι περιμενετε; αρχιστε να ξεσκονιζετε τα τηλεσκοπια σας..... με το που θα φυγει η σεληνη ξεκιναμε!

177P.gif.dd555957e0d3ebe5510429807aec911e.gif

4P.thumb.gif.27330d9ce4141b5b640dc97f39c1775b.gif

2006_M4.thumb.gif.de19ec4582b597e2af8f727a6c0dd657.gif

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Εγω το εχω πει. Με το Γιωργο ειναι να τον κλεισεις για ενα βραδυ και να σου δειχνει μεσα απο ενα τηλεσκοπιο 20 ιντσων αυτα που ξερει. Ισα ισα φτανει η μια νυχτα. Mε GO TO εννοειται.. :D

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Εγω το εχω πει. Με το Γιωργο ειναι να τον κλεισεις για ενα βραδυ και να σου δειχνει μεσα απο ενα τηλεσκοπιο 20 ιντσων αυτα που ξερει. Ισα ισα φτανει η μια νυχτα. Mε GO TO εννοειται.. :D

Μπα ενα βραδυ ειναι λιγο.Ρωτα κ εμενα που εχω βγει κανα τεσαρι φορεσ μαζι του

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστούμε για την προειδοποίηση.

Το κυνήγι των κομητών είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση.

Θα προσπαθήσουμε να τους εντοπίσουμε και θα καταθέσουμε εδώ τις εντυπώσεις μας.

Ακούνε τα μέλη της Α-Π.Ο.ΛΑΡΙΣ. ?????

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε
Τα μέλη της Α-Π.Ο.ΛΑΡΙΣ ακούνε (διαβάζουν είναι μάλλον το σωστό) και έχουν ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες προετοιμασίες, γιατί ως γνωστό φίλε Γιώργο "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" , το μόνο που απομένει είναι ένας καλός ουρανός. Εμπρός λοιπόν για τον Άγιο Παντελεήμων, για μια ολονύκτια παρατήρηση, ΣΤΕΦΑΝΕ, όπως καταλαβαίνεις ο Γιώργος μας προκαλεί δημόσια πλέον...
ΑστροΠαρατηρησιακή Ομάδα ΛΑΡΙΣας
Δημοσιεύτηκε
...και έχουν ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες προετοιμασίες, γιατί ως γνωστό φίλε Γιώργο "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" ...

Μήπως έχασα κανένα επεισόδιο ????

Περιμένω λεπτομέρειες...

Φιλικά Γιώργος O:)

Δημοσιεύτηκε

Όχι περισσότερα απ΄ότι έχασα εγώ Γιώργο! Το κύριο επισόδειο είναι η συνεχής αύξηση του (εντόπιου) ενθουσιασμού! Ο οποίος θα μας οδηγήσει πάλι στο βουνό το Σ/Κ. Αυτή τη φορά όμως με φούλ χειμωνιάτικα...

Γιώργο Κορώνη, ευχαριστούμε για τους χάρτες των κομητών. Καλές παρατηρήσεις εκεί στο Νότο!

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
...O οποίος θα μας οδηγήσει πάλι στο βουνό το Σ/Κ. Αυτή τη φορά όμως με φούλ χειμωνιάτικα...

Για να δούμε :-k

Δημοσιεύτηκε

Πριν λίγο επιχείρησα να δω τον 177P/Barnard με κιάλια 22Χ60, αλλά μέσα από τη φωτορύπανση της Λάρισας και με το φως της Σελήνης στη φάση τελευταίου τετάρτου. Χρησιμοποίησα τον παραπάνω χάρτη της τροχιάς, σε συνδιασμό με το τον SkyAtlas 2000 και το Redshift5. Δεν είδα τον κομήτη παρόλο που έβλεπα αστέρια μέχρι mag 10,5 περίπου. Φυσικά, επειδή ο κομήτης έχει διάχυτο φως και όχι σημειακό, το μέγεθος 9 δεν φαίνεται εύκολα όπως ένα αστέρι ίδιου μεγέθους. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μπορέσω να ξαναψάξω με καλύτερες συνθήκες και χωρίς τη σημερινή φυσική κούραση. Το ότι δεν τον είδα σήμερα δε σημαίνει ότι δεν φαίνεται με τέτοια κιάλια. (Άλλωστε μετά από 50χλμ ποδηλασίας και 90χλμ οδήγημα δεν είχα και την καλύτερη όραση...)

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Το ότι δεν τον είδα σήμερα δε σημαίνει ότι δεν φαίνεται με τέτοια κιάλια. (Άλλωστε μετά από 50χλμ ποδηλασίας και 90χλμ οδήγημα δεν είχα και την καλύτερη όραση...)

τώρα που το λες,έχω παρατηρήσει ότι με την κούραση χάνεται η δυνατότητα της πλάγιας όρασης. τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει με μένα. μάλλον λοιπόν δεν είναι ιδέα μου!!!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης