Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
"

Αισθάνομαι, οτι με ενα go-to, θα μείνεις με την "ασπρίλα" και θα χάσεις τα 20 λεπτά που προηγήθηκαν..

Ετσι ακριβως =D> =D> =D> =D> =D>

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
"

Αισθάνομαι, οτι με ενα go-to, θα μείνεις με την "ασπρίλα" και θα χάσεις τα 20 λεπτά που προηγήθηκαν..

Και θα έχεις κάνει και ένα βήμα ποιο κοντά στην κόλαση καθως αυτα τα 20 λεπτά θα έχεις κατεβάσει γύρω σου όλους τους αγίους... ](*,) ](*,) :P

Imagination is more important than knowledge
Δημοσιεύτηκε
"

Και θα έχεις κάνει και ένα βήμα ποιο κοντά στην κόλαση καθως αυτα τα 20 λεπτά θα έχεις κατεβάσει γύρω σου όλους τους αγίους... ](*,) ](*,) :P

Οχι ντε..

ισα-ισα, που το ευχαριστιέσαι κιόλας..

Δημοσιεύτηκε
"

Οχι ντε..

ισα-ισα, που το ευχαριστιέσαι κιόλας..

Το ευχαριστιέσαι κιολας!!!! Πρέπει να αρχίζουν οι προσφορές με κάθε dob δώρο δερμάτινα αξεσουάρ μαστίγια χειροπεδες κτλ τκλ :lol: :lol: :lol:

Πέρα απο την πλάκα, έχεις δίκιο σε αυτα που λές και όπως και στα περισσότερα πράγματα σε αυτη την ζωή σημασία έχει το να μπεις στην διαδικασία, η αλλιώς η πορεία που ακολουθεις το ταξίδι και ας μην φτάσεις στον τελικό στόχο. Ο δρόμος που ακολουθείς εχει περισσότερη σημασία μιας και απο αυτον πηγάζουν οι εμπειρίες η γνώση και γινόμαστε καλλίτεροι.

Απο την άλλη δε νομίζω οτι χαλά κανέναν να κάνει τη ζωή του ποιο έυκολη, εξάλλου και με ισημερινή διάταξη μπορεις να ψάξεις όπως και με ένα dob "στα τυφλα" και μετά απλα να το ακολουθεις στην τροχια του χωρίς να παιδευεσαι η ακόμα και με μοτορι για ακομη καλλίτερη παρατήρηση. Ετσι δεν είναι η κάνω λάθος?

Imagination is more important than knowledge
Δημοσιεύτηκε

Απο την άλλη δε νομίζω οτι χαλά κανέναν να κάνει τη ζωή του ποιο έυκολη, εξάλλου και με ισημερινή διάταξη μπορεις να ψάξεις όπως και με ένα dob "στα τυφλα" και μετά απλα να το ακολουθεις στην τροχια του χωρίς να παιδευεσαι η ακόμα και με μοτορι για ακομη καλλίτερη παρατήρηση. Ετσι δεν είναι η κάνω λάθος?

Σωστα μπορεις να ψαξεις χειροκινητα κ με ισημερινη αλλα η κινηση της ειναι γενικα δυσκολη.Εκει να δεις καντιλια που θα πεφτουν.Το ιδανικο για μενα θα ηταν ενα dob που θα μπορουσε ν ακολουθει τον στοχο.

Θα μου πεις υπαρχουν.Το ξερω.Αλλα ετσι χανουν τα dob το μεγαλο πλεονεκτημα τους που δεν ειναι αλλο η σχεση τιμης αποδοσης

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα σε ολους και παλι(ελλειπα ολο το καλοκαιρι)με χαρα βλεπω ολο και περισσοτερους φιλους να ασχολουνται με την "ερασιτεχνικη αστρονομια".Στο διλλημα σου φιλε Κωνσταντινου η γνωμη μου ειναι

να κοιταξεις τις ιντσες(8-10)και οχι τις ευκολιες(GO-TO).Κωνσταντινε αν δεν εχεις το nightwatch να το αγορασεις, οσον αφορα την εκμαθηση του

ουρανου οταν θα εχεις το βιβλιο(nightwatch)πηγαινε σε ενα ησυχο μερος

και παρατηρησε τον ουρανο με γυμνα ματια,καλο θα ηταν να εχεις μαζι σου

ενα σημειωματαριο και στυλο για τυχον σημειωσεις και σχεδια.

Μην βιαστεις να αγορασεις τηλεσκοπιο,αν γινεται πηγαινε σε μια αστροβραδια κοντα στην περιοχη σου και δες μεσα απο ενα τηλεσκοπιο

και παρε και αλλες γνωμες.

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε
Σωστα μπορεις να ψαξεις χειροκινητα κ με ισημερινη αλλα η κινηση της ειναι γενικα δυσκολη.

Αυτό είναι λάθος. Τουλάχιστον οι απλές ισημερινές στηρίξεις μπορούν να κινηθούν γρήγορα μια χαρά. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε
Ισα ισα που η ισημερινη στηριξη ειναι απιστευτα σταθερη και ζυγιζεται παρα πολυ σωστα. Ειναι 1000 φορες καλυτερη απο τη διχαλωτη η οποια ειναι σκετος μπελας

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξερω ρε παιδια.Εμενα μου σπαει τα νευρα.Ειδικα αν ειναι να δεις στο ζενιθ πρεπει να σκυβεις γιατι το προσοφθαλμιο κατεβαινει πολυ χαμηλα.Εκτως κι αν εχεις νευτωνιο.Αλλα κ εκει υπαρχει προβλημα.Παιρνει περιεργες θεσεις το προσοφθαλμιο.

Τελος παντων.Ο καθενα οπως τον βολευει.Αν ηταν να ειχαμε ολοι τα ιδια γουστα τοτε δε θα υπηρχαν τοσα διαφορετικα προοιοντα.

Γι αυτο το ξαναλεω.καλυτερα πριν αγορασει κανεις τηλεσκοπιο να βρεθει με αλλα παιδια μια βραδια ωστε να βγαλει τυα δικα του συμπερασματα.Κ εγω μολις πηγα κ ειδα πειρα στροφη 360 μοιρων

Δημοσιεύτηκε

Το μόνο μου πρόβλημα με το dobs, είναι η φωτογράφιση, και το οτι ο ερευνητής είναι πολύ κοντά στον σωλήνα και πρέπει να σκύβω για να στοχεύσω..

το πρώτο λύνεται πολύ απλά και αποτελεσματικά, με μια καλή ρομποτική στήριξη, και το δεύτερο ακόμα πιο απλά με εναν άλλο ερευνητή..

οπότε γιατί να πάρω μικρότερο τηλεσκόπιο με go-to, αφού μπορώ και στο 8άρι να βάλω κάποια στιγμή στήριξη?

συν, το οτι θα εχω μάθει και τον ουρανό αρκετά καλά μέχρι τότε, οπότε το go-to (φιλοδοξώ..) θα μου είναι μάλλον άχρηστο. :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Πρώτα να ξεκαθαρίσω το θέμα ηλικίας φιλέ, ΚΟΤS φοιτητής είμαι.

Κατάλαβα το DOB είναι μονόδρομος, θα ακολούθήσω τη συμβούλη του Ηαμμερ και θα παραμέινω στα κιάλια μεχρι να μάθω τον ουρανό καλά και δεν θα κάνω βεβιασμένη επιλογή.

Ρε παιδιά γιατι δεν προτίνει κανείς διοπτρίκο;

Η αζημουθιακή στήριξη τί λέει;

Δημοσιεύτηκε

Διοπτρικό, μάλλον, δε σου προτείνουν διότι είναι αρκετά πιο "σκοτείνό" από το κατοπτρικό και δε βοηθάει πολύ σε αντικείμενα βαθύ ουρανού. Επίσης, ένα καλο, αποχρωματικό διοπτρικό κάνει ΠΟΛΛΑ λεφτά, ενώ το κατοπτρικό είναι πολύ πιο οικονομικό (300 ευρώ 8 ιντζες, παρε παρε...). Πάντως ένα πολύ καλό διοπτρικό προσφέρει πολύ καλές εικόνες, καλύτερες ίσως σε θέμα ανάλυσης και contrast από ένα κατοπτρικό, αλλά δεν πάει πολύ "μακριά"....

Έτσι το έχω καταλάβει εγώ, διορθώστε με κάποιος πιο έμπειρος αν κανω λάθος.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης