Jump to content

Το τέλος του κόσμου!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι θα γίνει αν ένας μετεωρίτης με διάμετρο εκατοντάδων χιλιομέτρων χτυπήσει τη Γη;

 

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ καλή εξομοίωση!!! βέβαια ελπίζω να μην γίνει ποτέ. [-X

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το συμπερασμα: ο Ναός του Ποσειδώνα θα μείνει στο τέλος! :mrgreen: \:D/

 

Πέρα απο τη πλάκα, ήταν τρομακτικό. Αν και το σώμα αυτό πρέπει να χε τό μέγεθος 0,5-1 της σελήνης αν δε κάνω λάθος. Οπότε το να βρίκσεται τέτοιο σώμα σε κοντινή μας τροχιά χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Ελπίζω η προσομοίωση να έγινε με φυσικά μοντέλα γιατι, δε ξέρω, αλλα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να φθάσει η φωτιά απο την νότιο Ιαπωνία σον αμαζόνιο χωρίς να έχει εξασθενήσει. Δεν είναι και λίγο το νερό του Ειρηνικού.

IK Observing System
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τι θα γίνει αν ένας μετεωρίτης με διάμετρο εκατοντάδων χιλιομέτρων χτυπήσει τη Γη;

 

Ε όχι και εκατοντάδων χιλιομέτρων :mrgreen: Πολύ καλό βίντεο πάντως =D>

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

η φωτιά απο την νότιο Ιαπωνία σον αμαζόνιο χωρίς να έχει εξασθενήσει. Δεν είναι και λίγο το νερό του Ειρηνικού.

 

Δε νομίζω ότι ήταν όλο φωτιά αλλα κάτι σαν αιωρούμενη πυρινη κόλαση απο "καυτο βράχο" και απο την υπερβολικη θερμοκρασία καθώς εξαπλώνετε παιρνουν τα πάντα φωτιά!

 

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή δεδομένα με επιστημονική μελέτη?

Ειναι εντυπωσιακό πάντως...

Imagination is more important than knowledge
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μιάς και λέμε για το "Τέλος του Κόσμου", βρήκα κάτι ανάλογο το οποίο δείχνει μια υποτηθέμενη επίθεση μετεωρητών στο Βερολίνο.Ίσως το έχετε δει οι περισσότεροι...

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε πρόκειται να γίνει [-X , δεν έχετε δει το Αρμαγεδδών? θα τον ανατινάξουμε πριν μας φτάσει [-o<

 

Και να θελαμε δεν νομιζω πως θα μας εφταναν τα πυρηνικα! ](*,)'

Πολυ ωραιο βιντεο! :shock: :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οτι θα γινει καποια στιγμη αυτο θα γινει σιγουρα. Τωρα δε μπορουμε να γνωριζουμε αν θα ειναι στο αμεσο μελλον και αν ειναι τοσο τεραστιος αλλα σιγουρα κατι αναλογο θα παιξει..

 

Τρομακτικο. Αλλα ακομη και να το δουμε να πεφτει το μοναδικο που θα προλαβουμε να δουμε εκτος απο το μετεωριτη θα ειναι τα καναλια τα οποια θα προλαβουν να κανουν ενα εκτακτο δελτιο το πολυ 5 λεπτων. Στη συνεχεια δορυφοροι θα εχουν καταστραφει απο το περασμα του πριν πεσει και ολες οι επικοινωνιες θα χαθουν. Οποτε με το που πεσει πλεον η ενημερωση θα εινα ανυπαρκτη. Το μονο που θα μπορεις να δεις θα ειναι ολη αυτη τη κολαση να ερχεται καταπανω σου. Οσοι εχουν καταφυγια κατω απο το σπιτι τους τουλαχιστον 50 μετρα κατω απο τη γη ειναι τυχεροι.. :P

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και να θελαμε δεν νομιζω πως θα μας εφταναν τα πυρηνικα!

Μπα μην ανησυχείς έχουμε μπόλικα... ικανά να τινάξουν στον αέρα την Γη 5 φορές ... πόσο μάλλον έναν μετεωρίτη...

 

Αλλά αυτά τα σενάρια πάντως είναι αστεία.

Η πιθανότητα να συμβεί στη δική μας σύντομη ζωή τέτοιο γεγονός είναι αμελητέα έως μηδαμινή.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τρομερό βίντεο, και αρκετά ρεαλιστικό. Παιδιά αν κάτι παρόμοιο συμβεί η ζωή στον πλανήτη δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Όλα τα φυτά θα καταστραφούν με αποτελέσμα να εξαφανιστεί και όλη η ζωή.

Το μόνο που μας σώζει είναι ο εποικισμός άλλων πλανητών/δορυφόρων.

π.χ της σελήνης, ή του Άρη. Το μέλλον είναι εκεί, αλλά μεχρι τότε να μην μας κάτσει!

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

H ζωή από τη στιγμή που σχηματιστεί δεν πεθαίνει τόσο εύκολα..

Ίσως καταφέρουν να επιβιώσουν κάποια βακτήρια από μια τέτοια καταστροφή.. και μετά φτου κι' απ' την αρχή..

Όλα είναι ένας κύκλος...

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με το κίνδυνο σύγκρουσης της γης με έναν αστεροειδή ή κομήτη. Μάλλον ο κόσμος όμως πρέπει να λάβει σοβαρότερα υπόψιν του το κίνδυνο τέτοιας σύγκρουσης.

 

Μέχρις στιγμή έχουν ανιχνευτεί περίπου 800 αστεροειδείς με διάμετρο πάνω από 1 km που κινούντε γύρω από τον Ήλιο. Υπολογίζονται ότι υπάρχουν 2000 τέτοιο μεγάλοι αστεροειδείς και 135000 μικρότεροι με διάμετρο πάνω από 100 m.

 

Οι τροχιές των αστεροειδών είναι ασταθείς και τείνουν να αλλάζουν κάτω από την βαρυτική επίδραση των πλανητών.

 

Ένας αστεροειδής που πέρασε σε απόσταση 5 εκ km από τη Γη το Νοέμβριο 1996, γύρισε τον Σεπτέμβριο του 2004 και πέρασε σε απόστσηα 1,5 εκ km. Τον Μάριο 1989, ένας 300 m αστεροειδής διασταυρόθικε με την τροχιά της Γης και έχασε τον "στόχο" για μ'ολις 6 ώρες. Το καταλάβαμε όταν πια απομακρυνόταν! :-note :-note

 

Ένας αστεροειδής μεγέθους 1 km σε διάμετρο είναι δυνατόν να καταστρέψει τον πολιτισμό μας! Οι πιθανότητες ένας τέτοις αστεροειδής να μας χτυπήσει στον αιώνα που διανύουμε είναι μόλις 0,0002% ενώ υπάρχει 2% πιθανότητα για σύγκρουση με αστεροειδή 100 μέτρων. Η έκρηξη θα ισοδυναμεί με 100 μεγατόνουν ΤΝΤ και θα σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους αν έπεφτε σε πυκνοκατοικιμένη περιοχή.

 

ΓΙα να αποφευγθούν τέτοιες καταστάσει πρέπει κατ' αρχήν να καταγραφούν και να μελετηθούν όλοι οι πιθανοί επικύνδινοι αστεροειδείς. Χρειάζονται 3 με 4 τηλεσκόπια διαμέτρου 4 με 5 μέτρα σε κάθε ημισφαίρειο αποκλιστικά για αυτή τη δουλειά για να πούμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα χρόνο προειδοποίσης πάνω από 80 χρόνια.

 

2 σενάρια υπάρχουν για την προστασία της Γης από ένα αστεροειδή που έρχεται προς τα πάνω της.

1) Να το καταστρέψουμε πριν φτάσει στη Γη

2) Να αλλάξουμε την τροχιά του ώστε να το αποφύγουμε

 

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι πυρινικά όπλα μπορούν να εκπυρσοκροτηθούν πάνω στην επιφάνει του αστεροειδή ή κοντά σ' αυτόν, έτσι ώστε είτε να τον κομματιάσουν (αλλά τα κομμάτια θα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για τη Γη) είτε να υπερθερμάνουν μία πλευρά του να εξαεριστούν μεγάλα κομμάτια και έτσι να αλλάξει η τροχια του αστεροειδή. Μια δυνατή πυρηνική έκρηξη είναι δυνατόν να αλλάξει την τροχιά του αστεροειδή μερικούν μήνες πριν την σύγκρουση του με τη Γη.

 

Μερικοί επιστήμονες προτήνουν να χρησιμοποιηθεί ένα τεχνητό νέφος σκόνης στην πορεία του αστεροειδή. Τα σωματίδια σκόνης θα δημιουργήσουν κρατήρες στην επιφάνεια του αστεροειδή. Το σώμα τελικά θα αποσυντεθεί εξαιτίας των κρατήρων αυτών. Κάτι ανάλογο επιχηρήθηκε με επιτυχία στις 4 Ιουλίου 2005 όταν η NASA με Deep Impact έριξε μία μπρούτζινη σφαίρα διαμέτρου 65 εκατοστών και βάρους 140 κιλών στον κομήτη Tempel 1,με δίματρο 3 km και δημιούργησε έναν κρατήρα 200 m!

 

Άλλη λύση είναι να δημιουργηθεί ένας καταπέλτης ο οποίος με τη βοήθεια ρομπότ θα πετά βράχια από την επιφάνεια του αστεροειδή στο διάστημα αλλάζοντας έτσι την πορεία του. Παρόμοια προωθητήρες στην επιφάνεια του αστεροειδή μπορούν να αλλάξουν την πορεία. Και οι 2 λύσεις είναι δύσκολες εξαιτίας της ακρίβειας που χρειάζεται για να αλλάξουν την πορεία επακριβώς.

 

Άλλη μέθοδος είναι η χρήση laser ή ηλιακής δέσμης για την θέρμανση μίας μικρής περιοχής του αστεροειδή και την προώθηση του στην επιθυμητή κατέυθυνση. Και αυτή η λύση όμως εμπεριέχει πολλές δυσκολίες.

 

Η ESA με τη Ρωσία ετοιμάζονται για ένα πείραμα. Ένας Soyuz-Fregat πύραυλος θα απογειώσει τα διαστημόπλοια Sancho και Hidalgo που θα φτάσουν σε ένα αστεροειδή σε 6-7 μήνες. Το Sancho θα πάρει θέση σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή. Το Hidalgo θα συγκρουσθεί με το σώμα με 10 km/s. Το Sancho θα μελετά τις αλλαγές στην τροχιά του αστεροειδή. ESA θα επλέξει τον αστεροειδη στόχο το 2007, και το πείραμα θα γίνει μεταξύ 2010 and 2015.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σχετική συζήτηση υπάρχει και εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=10302&highlight=#10302

 

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένας αστεροειδής μεγέθους 1 km σε διάμετρο είναι δυνατόν να καταστρέψει τον πολιτισμό μας!

 

Δυστυχώς, έτσι είναι! Σε παλαιότερη δημοσίευση του περιοδικού Astronomy αλλά και αλλού, περιγράφεται ο γνωστός "πυρηνικός χειμώνας". Είναι η τρομερή αλλαγή κλίματος στην οποία θα εκτεθεί βίαια ο πλανήτης μας εξαιτίας της αιώρησης στην ατμόσφαιρα επί χρόνια των σωματιδίων σκόνης που θα προέλθουν από τη σύγκρουση ακόμη και με σώμα διαμέτρου 400m !!! Το ίδιο θα συμβεί και σε έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο και σ΄αυτό οφείλεται το όνομα του φαινομένου.

 

Με λίγα λόγια, η ζωή στη Γη κινδυνεύει όχι μόνο από τα εξαιρετικά σπάνια μεγάλα σώματα αλλά και από τα πολυάριθμα μικρότερα. Γι αυτό εδώ και χρόνια, όλο και περισσότερα προγράμματα εντάσσουν νέα, σχετικά μικρά τηλεσκόπια στην αδιάκοπη αναζήτηση άγνωστων τέτοιων σωμάτων. Η έγκαιρη γνώση κάθε επικίνδυνης τροχιάς έστω και μικρού σώματος είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για τη Γη από μια τέτοια σύγκρουση.

 

Το σενάριο σύγκρουσης με μικρό σχετικά σώμα (κάποιες εκατοντάδες μέτρα ή λίγα χιλιόμετρα), είναι πολύ πιό εφιαλτικό από τη σύγκρουση με μεγάλο, σαρωτικό σώμα. Η καταστροφή της ζωής θα είναι βέβαιη αλλά αργή. Θα προέλθει από την έντονη μόλυνση της ατμόσφαιρας, τη γοργή εξαφάνιση κάθε τροφής, και το πολικό ψύχος. Οι πιθανότητες μιας τέτοιας σύγκρουσης όμως με τα ως τώρα ευρήματα και υπολογισμούς είναι αμελητέες.

 

Stemi και Γιώργο ευχαριστούμε για τα στοιχεία!

 

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο λεγόμενος "πυρηνικός χειμώνας" πάντως είναι θεωρία. Δεν έχει δοκιμαστεί(ευτυχώς).. Κάποιοι και δεν είναι λίγοι, αμφισβητούν ότι μπορεί να συμβεί..

Για παράδειγμα στον πόλεμο του κόλπου καιγόταν οι πετρελαιοπηγές για μήνες. Από δορυφόρο η περιοχή φαινόταν κατασκότεινη. Δεν είχαμε πάντως καμία σοβαρή κλιματολογική αλλαγή..

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης