siouxwwss Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Κοιτάζω τα εξής:"Bresser Messier N-130" και "Optrons 1400-150 Reflector-Telescope". Ποια η γνώμη σας; Με ενδιαφέρει ό,τι ξέρετε για κάποιο από τα δύο ή και μία συγκριτική γνώμη. Σημειωτέον ότι θέλω ιδέες και απόψεις ΜΟΝΟ για αυτά τα δύο, οπότε please μην κουράζεστε να μου πείτε για κάποιο άλλο παρόμοιο ή μεγαλύτερο. Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε γνώμη γιαυτά. Έχω ήδη ένα SkyWatcher 130EQ. Με λίγες βόλτες σε καθαρούς ουρανούς, κόλλησε και το μεγάλο μου αδερφάκι. Επειδή η αντιβίωση δεν τον έπιασε ( ) είπα να κοιτάξουμε κάτι. Κοιτάω λοιπόν για λόγους χώρου και οικονομικούς (μόλις πήρε σπίτι το αδερφάκι) τα δύο αυτά. Ευχαριστώ πολύ. \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Το δεύτερο που λες 1400/150 πρέπει να είναι σαν την περίπτωση στην αγγελία (εκεί που πλακωθήκανε για το πως μίλαγε ο KOTS). Νομίζω βέβαια, δεν είμαι και σίγουρος, από τα νούμερα το συμπεραίνω.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Ποιο απ' τα δυο;Κανενα απ' τα δυο! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Ποιο απ' τα δυο;Κανενα απ' τα δυο! Σωωωστος! Απο τη στιγμη που θελεις καποια γνωμη ομως να στη δωσω. Εξυπακουεται το Bresser-Messier σε συγκριση με το αλλο. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Κι εγω τα ιδια. Κανενα απο τα δύο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Φιλε βολιωτη ειπε οτι θελει μια γνωμη αναμεσα στα δυο. Τελος. Αφου ειναι εκει αφησε τον. Δε θελει να ψαξει παραπανω. Δωσ του μια γνωμη μεσα στα πλαισια που ζητα. Τωρα να του προτεινουμε αλλα μοντελα το ξερεις οτι δε θα δεχτει αφου το δηλωσε και ο ιδιος STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (πλυν τον KOTS ) ), αλλά μήπως θα μπορούσατε να γίνεται πιο συγκεκριμένοι στο γιατί όχι; \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Μπορεις να καταλαβεις και απο μονος σου οτι το δευτερο μοντελο το οποιο παραθετεις ειναι μιας αγνωστης μαρκας η οποια ανηκει στη κατηγορια "τηλεσκοπια της πενταρας" κατα το Terence Dickinson. Θα στο εξηγησω και αλλιως... Τι σημαινει 1400mm εστιακη αποσταση? δηλαδη ο κατασκευαστης προκειμενου να πουλησει για να παρει το χρημα, βαζει ενα focal reducer στο focuser και εχει ξεμπερδεψει. Για πιο λογο το εβαλε? ετσι ωστε βαζοντας μεγαλυτερη εστιακη αποσταση να μεγαλωσουν και οι μεγεθυνσεις. Οποτε βαζοντας ενα barlow 3x και το μεγαλυτερης μεγεθυνσης προσφθαλμιο να μπορει να γραψει πανω στο κουτι "ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ 1500 ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΩΝ".. Δε θελω να μπω στη διαδικασια να περιγραψω αλλο το συγκεκριμενο μηχανημα εαν ειναι αυτο της αγγελιας διοτι ξερω αρκετα πραγματα περι τηλεσκοπιων οποτε θα μπορουσα να σου γραψω μια ολοκληρη σελιδα περι αυτου. Παλι θα τσακωνομασταν γιατι κανουμε χαλαστρα στον εναν και στον αλλο. Το Bresser-Messier τουλαχιστον ειναι μιας πιο γνωστης μαρκας. Θα το προμηυθευτεις απο ενα γνωστο εμπορο, θα ειναι καινουριο στο κουτι του και στο κατω κατω της γραφης δε θα ειναι της πενταρας. Θα ειναι πιο σοβαρο. Εστω και τα οπτικα. Απο τη MEADE προερχονται εφοσον η Bresser ειναι παρακλαδι. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 KOTS σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αφού μπορείς να είσαι κύριος και σωστός γιατί παρουσιάζεις το άλλο σου πρόσωπο; Σ'ευχαριστώ λοιπόν και συγγνώμη αν σε χαρακτήρισα αδίκως. Στο θέμα μας τώρα. Μία τέτοια απάντηση ήθελα. Γνωρίζω αρκετά μην ανησυχείς και έχω επίγνωση του τι κοιτάζω. Απλά τα έχω βρει σε ευκαιρία (130ΕΥΡΩ το Bresser και 190 το Optrons). Και εγώ ανάμεσα στα δύο, τείνω προς το Bresser, λόγω πλήρους άγνοιας για το άλλο (το γνωστό μοτίβο: για να μην έχει ακουστεί είναι επίφοβο τι θα είναι). Το Bresser από την άλλη είναι αρκετά κοντά στο δικό μου (SkyWatcher 130EQ2) και έτσι ξέρω που κυμαίνεται και ότι για την κατηγορία του και τα λεφτά του είναι ικανοποιητικό γιαυτό και το σκέφτομαι.Νομίζω δεν κάνω λάθος λέγοντας ότι το Bresser Messier N-130 είναι αντίστοιχο του SkyWatcher 130EQ2, έτσι δεν είναι; \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Τίποτα νεώτερο??? \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Και να μου τα χάριζαν θε θα τα 'παιρνα!!!! Δεν μπορώ να πω ποιο απ΄τα δύο είναι καλύτερο, γιατί δεν τα 'χω χρησιμοποιήσει.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Επειδη μιλαμε για το ενα η το αλλο και οχι για κανενα απο τα δυο...Το Bresser λογω περισσοτερων πιθανοτητων για "καλο" οργανο, λογω μαμας MEADE. Φυσικα δεν αποκλειεται να ειναι και το αλλο μελος στην μεγαλη οικογενεια των κινεζικων τηλεσκοπιων. Αν τα δεις απο κοντα και τα δυο... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Επειδη ετυχε να παρατηρησω και με τα δυο(δυστυχως οχι ταυτοχρονα),θυμαμαι το πολυ καλο κοντραστ του "Κινεζικου"(λες και το αλλο δεν ειναι ).Η ποιοτητα κατασκευης ειναι μετρια,οι εστιαστες επισης μετριοι,και οι βασεις κακες.Με δεδομενο ομως τον οικονομικο περιορισμο,και του αποκλεισμου μεγαλυτερων-πιο ποιοτικων τηλεσκοπιων,θα πηγαινα στο 6''.Μην σε φοβιζει το οπτικο τρυκ,ειναι αρκετα καλοσχεδιασμενο(τα γνωστα 1400μμ).Δεν προκειται φυσικα για focal reducer ,αλλα εναν συνδιασμο τυπου barlow. Φυσικα,ξεχνα τα προσοφθαλμια,και οτι αλλο δινει μαζι ο κατασκευαστης.Παντως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι υποδεεστερο του κινεζο-μπρεσερο-μιντ.Ξερω,δεν βοηθησα πολυ,αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.To τηλεσκοπιο που ειχα στην κατοχη μου για λιγο χρονικο διαστημα,μου εδειξε παρα πολυ καλο Κρονο,καλο Δια,υποψια Αρη,ωραιοτατη Σεληνη,μετρια τα βαθεως ουρανου.Δεν ειχε κινητηρα,και ολα γινονταν με setting cyrcles.H χειροκινητη παρακολουθηση ηταν αρκετα ευκολη ακομα και σε μεγαλες μεγενθυνσεις(οριο γυρω στις 180-200Χ),αρκει να ειχε στηθει με καποια προσοχη.Ο ερευνητης αρκετα καλος,και σε καλο σημειο.Ο καθρεπτης (συμπαγης)καλοστερεωμενος,και με ευκολη διαδικασια αφαιρεσης,ευθυγραμμισης.Ο πατεντο-φακος αφαιρειται ευκολα απο τον εστιαστη,αλλα δυστυχως μετα δεν εστιαζει με τιποτα(καλα θα ηταν να ειχες και γρηγορο,και αργο ταυτοχρονα ).Δεν θα σε προβληματισει ιδιαιτερα,και δεν θα σε κανει να αγανακτεις οποτε το στηνεις.Καπου το εχει παρει το ματι μου και στην Ελληνικη αγορα,οχι φυσικα σε σουπερ μαρκετ.Οταν το εντοπισω,θα σε ενημερωσω, με πμ.Για το Μπρεσσερ,δεν εχω να πω πολλα,δεν με ενθουσιασε,ουτε με απογοητευσε.Το μονο που θυμαμαι ηταν οτι ειχε ολοιδια βαση με το 6''(αμα ξεκιναει το κουνημα,ξαχναει να σταματησει).Η "μαρκα" αυτου που ειχα εγω ηταν "phenix"(χωρις "ο")και μπορεις να την εντοπισεις στι διαδυκτιο.Χαιρετω,Κωστας.
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Thanx Kostakis,Οπότε με βλέπω για το 6'' όπως τα είπες.Όντως υπολογίζω πως από στήριξη είναι αντίστοιχα. Απλά την ποιότητα του "άγνωστου" φοβάμαι. Αλλά όπως τα λές είναι τα ίδια. \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Μην βιαστεις,θα σου στειλω με πμ στοιχεια για να δεις απο κοντα το τηλεσκοπιο(αν το διαθετουν ακομα).Αφου διαμορφωσεις ιδιαν αποψη,(αλλωστε τα Μπρεσσερ ειναι ευκολο να τα δεις στο Νομικο),αποφασιζεις ασφαλεστερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα