Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Παρακολουθόντας τα διάφορα θέματα του Forum, και ειδικότερα τις μικρές αγγελίες, διαπίστωσα με μεγάλη μου χαρά αυτο το, πως να το πώ τώρα, χαρούμενο οικογενειακό κλίμα που το διατρέχει. Κλίμα που πέρα απο τα αστεία είναι αληθινό και κάνει όλους μας να αποζητούν το να μπούν και να ρωτήσουν, συζητήσουν, μάθουν η να προσπαθήσουν να πουλήσουν η να αγοράσουν. Για αυτό όμως τον λόγο και οι προσπάθειες ορισμένων απο εμάς να προβάλουν το "ευγενές" του χαρακτήρα τους η το "ορθό" των απόψεων τους είναι τόσο κραυγαλέο και πολλές φορές απωθητικό. Ευγενείς χαρακτηρισμοί του τύπου "Μας κοριδεύεις", "Πρόσεχε τα λόγια σου", "φιδέμπορες", "παντογνώστες" κλπ, προάγουν το πνεύμα και την δημοκρατική συζήτηση. Λογικές "λαμόγιων" "απατεωνίσκων", "ασχετων", "γελοίων" επίσης κλπ, το ίδιο. Η μήπως κάνω λάθος;

Η μαμά μου μου λέει ότι κάνω λάθος. Και γι αυτό το λόγο, λέει, καλό θα ήταν να έχουμε τα εξής υπόψη μας πρίν αρχίσουμε οποιαδήπτε αντιπαράθεση:

1) ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα στην άγνοια και την ασχετοσύνη μας. Στο κάτω κάτω της γραφης, αν όλοι είμασταν σχετικοί δεν θα κάναμε fora, θα εκδίδαμε μονογραφίες επι .....κάτι

2) ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα στις λάθος επιλογές. Λάθος επιλογές που μπορούμε να τις παραδεχθούμε χωρίς να φοβόμαστε να μας χαρακτηρίσουν "γελοίους" εμάς η τις επιλογές μας.

3) ΟΛΟΙ έχουμε το δικαίωμα στην κριτική. Μοναδική προυπόθεση είναι να μπορούμε να την δεχτούμε, όσο εύκολα θεωρούμε οτι έχουμε το δικαίωμα να την κάνουμε.

4) ΟΛΟΙ έχουμε αίσθηση του χιούμορ (ή του γελοίου αν προτιμάτε). Και πάλι προυπόθεση όμως είναι ο φίλος που γίνεται υποκείμενο του χιούμορ μας να μην αισθάνεται οτι γελοιοποείται.

5) Και τέλος (λέει η μαμά μου) ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα στην άποψη μας. Που δέν χρειάζεται να συμβαδίζει με το άλλων, δεν χρειάζεται να γίνεται αποδεκτή απο τους άλλους , είναι απαραίτητο όμως να γίνεται σεβαστή απο όλους, αν δεν γίνεται μέσα πο την ανταλλαγή απόψεων να αλλάξει.

Αυτά λέει η μαμά μου, που δεν είναι αστρονόμος, δεν έχει τελειώσει πανεπιστήμιο, της αρέσει έτσι για το κέφι της να ρίχνει μιά ματιά μέσα στο προσοφθάλμιο όταν κεντράρω το Κρόνο και να αφήνει μικρά επιφωνήματα χαράς και έκστασης σα μικρό παιδί και ας είναι 83 χρονών. Και έγώ τωρα στα 47 μου, ακούω ακόμα τη μαμά μου γιατί είναι σοφή γυναίκα.

Φιλικά

(για την κυρία Ελένη)

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Σοφή γυναίκα η κ. Ελένη!!!!

Αυτή η σοφία και η ευγένεια των μεγάλων είναι μεγάλο πράγμα να τις αποκτήσουμε και εμείς κάποτε.

=D> =D> =D> =D> =D>

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Πάντως, η φήμη το'χει :roll: πως σύντομα θα βγούν και επίσημοι κανόνες για την ομαλή λειτουργία του forum, οπότε φαντάζομαι πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο "πολιτισμένα"...

Αληθές...

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Έλα βρε Κώστα, ακόμη και έτυχε να πάρει αφορμή από ένα γεγονός, δε σημαίνει ότι θα χάσει κανείς μας από τις συμβουλές της κ. Ελένης.

Όλοι κάνουμε λάθη και πάνω στην ένταση της συζήτησης μπορεί να γράψουμε μια κουβέντα παραπάνω, δε χάλασε και ο κόσμος, αν έχουμε κατά νου ότι μιλάμε σε ανθρώπους και όχι σε απρόσωπα nicknames τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Το ζωντανό κλίμα με τις 100+ καθημερινές δημοσιεύσεις μπορεί να κρύβει εντάσεις αλλά αν λύνονται τα προβλήματα και θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν -αγαπη για την Αστρονομία- και δε κολλάμε στους διαφορετικούς δρόμους που προτιμά να ακολουθεί ο καθένας -άλλος με τη φωτογραφική του μηχανή, άλλος με το τηλεσκόπιο και άλλος μέσα από ένα βιβλιο- τότε κάθε πρόβλημα ξεπερνιέται.

Φιλικά,

Κώστας

Δημοσιεύτηκε
Οχι οτι ολο αυτο το κατεβατο αναφεροταν συγκεκριμενα σε καποιον....

KOTS, Οχι μόνο έχεις τη μύγα, έχεις και δίκιο. Αναφερόταν σε κάποιον που έχει να επιδείξει στιγμές που, ελπίζω, να θέλει και αυτός να ξεχάσει, αλλα και στιγμές που πραγματικά αναδεικνύουν την αναγκαιότητα των forum. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε πολλές περισσότερες απο τις δευτερες και πολύ (μα πολύ) λιγότερες απο τις πρώτες.

Και νομίζω οτι μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων ημών των ερασιτεχνών που ΔΕΝ γεννήθηκαν με ένα τηλεσκόπιο κολλημένο στο μάτι, ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν το Palomar με τη μία, νοιωθουν την ΑΝΑΓΚΗ να δουν μακρύτερα, καλύτερα και στον ενθουσιαμό τους κάνουν λάθη, και θεωρούν τελικα και πολυ καλοπροαίρετα ότι το παλληκαρόπουλο που τους πουλάει ενα τηλεσκόπιο που θα τους φέρνει την Ανδρομέδα στο πιάτο και έγχρωμη....ε καλό παιδί φαίνεται γιατί να μου την φέρει......

Δικαίωμα στο αλλάθητο έχει μόνο ο Ύψιστος.... Οι υπόλοιποι ψάχνουμε μια παρεούλα να μοιραστουμε το ψώνιο μας και μαθαίνουμε στη διαδρομή. Γηράσκω αεί.... δεν έλεγε ο μεγάλος;

Δημήτρης

ΥΓ Τώρα, ο φίλος στον οποίο αν θέλεις απευθυνόταν το σχόλιο, δεν ήταν η αιτία, η αφορμή ήταν. Πές του ότι ΔΕΝ θεωρώ τα παλαιότερα σχόλια του καλοπρόαίρετα, γιατί δεν ήταν. Αλλα πές του ότι εδώ είμαστε ΟΛΟΙ για να μαθαίνουμε, είτε αστρονομία, είτε καλή συμπεριφορά.ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.

Δ.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Πάντως, η φήμη το'χει :roll: πως σύντομα θα βγούν και επίσημοι κανόνες για την ομαλή λειτουργία του forum, οπότε φαντάζομαι πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο "πολιτισμένα"...

Αληθές...

Το ξερω πως οι κανονες ειναι τελικα απαραιτητοι για την ομαλη λειτουργια του φορουμ, ομως πρεπει ο καθενας μας να δει πως δεν χρειαζεται κανονες για να επικοινωνησει, κριμα που φτανουμε εκει.

Καλη διαθεση χρειαζεται προς τα υπολοιπα μελη μιας και μας ενωνει η ιδια αγαπη για την Αστρονομια και δεν μας χωριζει τιποτα παρα μονο η αποσταση. Ο καθενας ειναι αυτο που ειναι και οι υπολοιποι ας το σεβομαστε. Αρκει να μην υπαρχουν προσωπικες επιθεσεις, προσβολες και υβρεις.

Τελος, πιστευω, το ASTROVOX δεν ειναι ενα απλο site, ειναι ενας ζωντανος οργανισμος που θα εχει και τα νευρα του, και την ηρεμια του. Θα εχει τις καλες του αλλα και τις κακες του. Το "ανοσοποιητικο συστημα" αυτου του "οργανισμου" ειναι οι φιλοι μας τα.... πρασινα ονοματακια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κωστας

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε
πρεπει ο καθενας μας να δει πως δεν χρειαζεται κανονες για να επικοινωνησει

Αν το καλοσκεφτείς, κανόνες υπάρχουν και όταν είσαι σε μια καφετέρια και μιλάς με τους φίλους σου... Απλά εκεί οι κανόνες είναι άγραφοι, είναι και η επαφή διαφορετική... Εδώ επειδή τα πράγματα είναι απρόσωπα κάπως, οι κανόνες που έχουμε, ξεχνιούνται κάπως, περνάνε στο πίσω μέρος του κεφαλιού... :roll:

Αυτό το κενό πιστεύω πως θα γεμίσουν οι κανόνες για το forum. Το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη διαπροσωπικότητας και μας κάνει να ξεχνάμε πως πρέπει μια συζήτηση να γίνεται όπως και στον πραγματικό κόσμο...!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ξερετε κυριε Δημητρη δε σκοπευω να ασχοληθω με το μηνυμα σας αυτο, γιατι λογος δεν υπηρχε να ανοιξετε νεο θεμα περι αυτου, εφοσον ειναι σε ολους γνωστο οτι θα εκδοθουν αυτοι οι κανονες.

Αρα τι σημαινει ολο αυτο? γιατι ανοιγετε ενα τετοιο θεμα για ενα συγκεκριμενο προσωπο τη στιγμη που εχει συζητηθει σε αλλη θεματικη ενοτητα αυτο το ζητημα? Για να το θυμηθουν καποιοι??? για ποιο λογο να το θυμηθουν ομως?

Το αν εχω βοηθησει ατομα εδω μεσα και καινουρια παιδια αυτο το ξερουν εκεινοι και αυτο μου φτανει. Δε χρειαζομαι φανφαρωνους και δηθεν δικαιους που παιζουν τετοιο παιγνιδι, να με κατηγορουν ετσι στεγνα μπροστα στο φορουμ αυτο. Και ειδικα απο αντρες που στα 47 τους συμβουλευονται τη μαμα τους. Η κ. Ελενη ειναι πολυ σοφη γυναικα και τη σεβομαι απεριοριστα. Δεν υποννοω τιποτα για εκεινη μιας κι εγω τους γονεις μου τους λατρευω παραφορα! Ομως ειναι ανοητο στην ηλικια σας να προβαλετε δημοσιως ενα τετοιο προσωπο. Κρατηστε το για εσας.

Δε θελω να τσακωθουμε ουτε να το συνεχισουμε. Ομως ειμαι αναγκασμενος να σας απαντησω σ αυτα που λετε μιας και ειστε παρα πολυ προκλητικος και στεγνος οπως ειπα και παραπανω. Μπορει να ειμαι ενα σκατο 20 χρονων αλλα ξερω να μιλαω, ξερω να λιωνω στη δουλεια και αμα λαχι, αν τα καταφερω, οχι το Παλομαρ απλα, αλλα το νεο τηλεσκοπιο των 100 μετρων θα χρηματοδοτησω.

Πρεπει να μαθετε να ξεχωριζετε τη διαφορα αυτων των ηλικιων. Τα κορεσμενα ονειρα απο τα νεογεννηθεντα.

Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα καποια στιγμη να λυθει και η παρεξηγηση. Δε κραταω ποτε κακια και συνηθιζω παντα να ξεχναω αυτες τις κακες στιγμες. Το ξερουν ολοι οσοι ειναι διπλα μου.

Φιλικα

Κωνσταντινος

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Ελεος με τις ηρωικες εξοδους!Το "φευγω" σημαινει "δεν μπορω να ειμαι ευγενικος?"Γιατι το περιβαλλον εδω μονο εχθρικο δεν ειναι.Που τo ειδες τo lobby?Μαλλον εσυ πας να δημιουργησεις το (φανταστικο)λομπυ των "προχθεσινων",αφου δεν δεχεσαι αποψεις "χθεσινων".Και δεν νομιζω να διαβαζουμε ηλιθιοτητες γενικως.Ισως ανακριβειες.Πιστευω οτι καταλαβαινεις τη διαφορα μεταξυ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και απατεωνιας."ηλιθιοτητας",κομπινας ???(και οτι αλλο).Τελος παντων,ο καθενας κατι εχει να δωσει εδω,λιγο ή πολυ.Συμφερον σου ειναι να παραμεινεις στον χωρο,και καθηκον σου ειναι να σεβεσαι τον χωρο.

Φιλικα Κωστας.

Δημοσιεύτηκε
Ξερετε κυριε Δημητρη δε σκοπευω να ασχοληθω με το μηνυμα σας αυτο, γιατι λογος δεν υπηρχε να ανοιξετε νεο θεμα περι αυτου, εφοσον ειναι σε ολους γνωστο οτι θα εκδοθουν αυτοι οι κανονες.

Αρα τι σημαινει ολο αυτο? γιατι ανοιγετε ενα τετοιο θεμα για ενα συγκεκριμενο προσωπο τη στιγμη που εχει συζητηθει σε αλλη θεματικη ενοτητα αυτο το ζητημα? Για να το θυμηθουν καποιοι??? για ποιο λογο να το θυμηθουν ομως?

Το αν εχω βοηθησει ατομα εδω μεσα και καινουρια παιδια αυτο το ξερουν εκεινοι και αυτο μου φτανει. Δε χρειαζομαι φανφαρωνους και δηθεν δικαιους που παιζουν τετοιο παιγνιδι, να με κατηγορουν ετσι στεγνα μπροστα στο φορουμ αυτο. Και ειδικα απο αντρες που στα 47 τους συμβουλευονται τη μαμα τους. Η κ. Ελενη ειναι πολυ σοφη γυναικα και τη σεβομαι απεριοριστα. Δεν υποννοω τιποτα για εκεινη μιας κι εγω τους γονεις μου τους λατρευω παραφορα! Ομως ειναι ανοητο στην ηλικια σας να προβαλετε δημοσιως ενα τετοιο προσωπο. Κρατηστε το για εσας.

Δε θελω να τσακωθουμε ουτε να το συνεχισουμε. Ομως ειμαι αναγκασμενος να σας απαντησω σ αυτα που λετε μιας και ειστε παρα πολυ προκλητικος και στεγνος οπως ειπα και παραπανω. Μπορει να ειμαι ενα σκατο 20 χρονων αλλα ξερω να μιλαω, ξερω να λιωνω στη δουλεια και αμα λαχι, αν τα καταφερω, οχι το Παλομαρ απλα, αλλα το νεο τηλεσκοπιο των 100 μετρων θα χρηματοδοτησω.

Πρεπει να μαθετε να ξεχωριζετε τη διαφορα αυτων των ηλικιων. Τα κορεσμενα ονειρα απο τα νεογεννηθεντα.

Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα καποια στιγμη να λυθει και η παρεξηγηση. Δε κραταω ποτε κακια και συνηθιζω παντα να ξεχναω αυτες τις κακες στιγμες. Το ξερουν ολοι οσοι ειναι διπλα μου.

Φιλικα

Κωνσταντινος

Βρε Κωσταντίνε, πάλι έχασες την ψυχραιμία σου!

Τι πράγμα είναι αυτό που σε πιάνει και δίνεις λάθος εικόνα?

Αμφιβάλλεις ότι κάποια γραπτά σου είναι λίγο αθυρόστομα?

Μπορούσες να γράψεις τα ίδια με καλύτερο τρόπο.

Δημοσιεύτηκε
Ευγενείς χαρακτηρισμοί του τύπου "Μας κοριδεύεις", "Πρόσεχε τα λόγια σου", "φιδέμπορες", "παντογνώστες" κλπ, προάγουν το πνεύμα και την δημοκρατική συζήτηση.

γιατι ανοιγετε ενα τετοιο θεμα για ενα συγκεκριμενο προσωπο τη στιγμη που εχει συζητηθει σε αλλη θεματικη ενοτητα αυτο το ζητημα?

KOTS, δεν αναφερόταν συγκεκριμένα σε σένα.Το "παντογνώστες" είναι προφανώς δικό μου αλλά δεν θεωρώ καθόλου προκλητικά τα λεγόμενα του Δημήτρη.Και αυτό γιατί εξέφρασε την προσωπική του άποψη επισημαίνοντας αυτά που βλέπει στο Forum...

Δημοσιεύτηκε
Βρε Κωσταντίνε, πάλι έχασες την ψυχραιμία σου!

Τι πράγμα είναι αυτό που σε πιάνει και δίνεις λάθος εικόνα?

Αμφιβάλλεις ότι κάποια γραπτά σου είναι λίγο αθυρόστομα?

Μπορούσες να γράψεις τα ίδια με καλύτερο τρόπο.

Νομιζω οτι η απαντηση μου ηταν παρα πολυ συγκρατημενη με τα λεγομενα του Δημητρη. Εγω προσωπικα θα κρατουσα τις τελευταιες παραγραφους απο την απαντηση μου οι οποιες δειχνουν τη διαθεση μου.

Οσον αφορα τα πρωτα σημεια της απαντησης μου αυτα ειναι μια απαντηση στα προηγουμενα μηνυματα του τα οποια ηταν προκλητικοτατα. Ετσι λοιπον δε μπορω να μεινω με σταυρωμενα τα χερια και να μη πω τιποτα.

Αθυροστομα Ηλια οχι. Δε θα το ελεγα. Αν και απο εδω και περα, επειδη εχω αυτογνωσια, υποσχομαι και εγω να προσεχω περισσοτερο. Οποτεδηποτε ομως βλεπω τετοιου ειδους κειμενα που εχουν πανω κατω το ιδιο "υφος" θα απαντω ετσι οπως αξιζει

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Μα αυτο σου λεμε τοσο καιρο!!!!

Να εισαι ευγενικος και συγκρατημενος (οχι δουλοπρεπης).Και βεβαια να διεκδικεις το δικαιο σου,αλλα οχι προσβαλοντας.(Δυστυχως,και δικαιο να εχεις ,αν αντιδρας αυθορμητα,δεν μπορεις να το υποστηριξεις). 8) 8)

Δημοσιεύτηκε
Πιστεύω ότι το θέμα μπορεί να λήξει εδώ. Εκφράστηκε μια άποψη, είχαμε μια απάντηση... δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε. Αν παραμένουν "παρεξηγήσεις" μεταξύ προσώπων κάντε ένα βήμα και μιλήστε ιδιωτικά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα βρείτε.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Πιστεύω ότι το θέμα μπορεί να λήξει εδώ. Εκφράστηκε μια άποψη, είχαμε μια απάντηση... δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε. Αν παραμένουν "παρεξηγήσεις" μεταξύ προσώπων κάντε ένα βήμα και μιλήστε ιδιωτικά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα βρείτε.

Ναι ρε παιδια, ενας καφες απο κοντα, και κουβεντουλα γυρω απο αστρονομια, αστροβοξ και γενικοτερα θεματα ξερετε πόσο απολαυστικο ειναι;

Δοκιμαστε το με οσους μπορειτε απο εδω μεσα, ειναι 8)

Μετα δεν προκειται κανενας παρεξηγει τιποτα, αν γνωριζεις τον αλλο ξερεις και τι σου γραφει!

Φιλικα

Κωστας

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Μα δεν τιθεται θεμα.Οι γκρινιες ειναι σπανιες,και γι αυτο οταν δημιουργουνται,φαινονται σαν σουπερνοβα.

(καλα ειναι ομως να μην τις συνηθισουμε :cheesy: :cheesy: :cheesy: )

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τη δικαίωση της προ ημερών αγανάκτησής μου.

Συμφωνώ με τους προλαλύσαντες.

Ας κλείσει εδώ και ας διδαχτούμε από την συμπαντική αρμονία.

Δεν νομίζω πως αυτή η ρήση πρέπει να λαμβάνεται απλά ρομαντικά ή αφελώς...

\" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"

\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"

(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, επειδή πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα με αφορά με μια άποψη, νιώθω την ανάγκη να πω ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε χωρίς να κοιτάμε πίσω.

Είναι αλήθεια ότι προ ημερών ο KOTS με είχε κάνει να αισθανθώ πολύ άσχημα. Δεν έχει τόσο σημασία αν φταίει η ηλικία ή ο χαρακτήρας, ούτε η προσωπική μου άποψη για τον συγκεκριμένο χρήστη ή χρήστες με παρόμοια συμπεριφορά. Ούτε έχουν καμία αξία οι προθέσεις, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Επίσης, όλοι οι άνθρωποι έχουν πολύπλευρη προσωπικότητα, είναι και καλοί και κακοί, οπότε δεν έχει καμία σημασία επίσης ότι το ίδιο άτομο συμπεριφέρεται σήμερα άψογα και αύριο χάλια, και εμείς πρέπει να το συγχωρούμε ελπίζοντας στην επόμενη καλή συμπεριφορά του.

Το ίδιο ισχύει και από την ανάποδη. Πρέπει να κρίνουμε κάποιον με αυστηρότητα αλλά και με ευελιξία, διότι αν βλέπουμε σε κάποιον άλλον ελαττώματα, κακίες, πάθη και αντιπάθειες, μην ξεχνάμε ότι βλέπουμε στον καθρέφτη μας, αφού τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά διαθέτουμε κι εμείς σε μικρότερο βαθμό κάπου μέσα μας. Και αυτό δεν είναι δικαιολογία για να συνεχίζεται αυτό το χάος που επικρατεί, όπως προσπαθείται να προβληθεί από άλλους χρήστες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει, από εδώ και πέρα, να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να συμπεριφερόμαστε σαν "συγκάτοικοι" και όχι σαν "ιδιοκτήτες"... Όπως δηλαδή όταν συγκατοικείς με κάποιον, υπάρχουν μερικοί κοινά αποδεκτοί κανόνες συγκατοίκησης, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν στο forum για να γίνει η ζωή όλων μας καλύτερη. Στο χέρι μας είναι να τους εφαρμόσουμε!

Αντί επιλόγου, επειδή είδα ότι πολλοί χρήστες αναρωτιούνται αν η κατάσταση στο forum διώχνει νέους χρήστες, η αλήθεια είναι ότι για μέρες ήμουν στο μεταίχμιο. Ακόμα εκεί είμαι δηλαδή, αλλά θα επιμείνω λίγο ακόμη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης