alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2006 Υπάρχει κάποιος χάρτης για το Κρυονέρι; Πόση ώρα είναι από Αθήνα;; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2006 Υπάρχει κάποιος χάρτης για το Κρυονέρι; Πόση ώρα είναι από Αθήνα;; 2 ωριτσες το πολυ. Αλλα εκει πανω δε μπορεις να πας. Τι θα κανεις τετοια εποχη καλε? νομιζω ειναι κλειστο αυτη την εποχη. Δε το νοικιαζει κανενας STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2006 Υπάρχει κάποιος χάρτης για το Κρυονέρι; Πόση ώρα είναι από Αθήνα;; 2 ωριτσες το πολυ. Αλλα εκει πανω δε μπορεις να πας. Τι θα κανεις τετοια εποχη καλε? νομιζω ειναι κλειστο αυτη την εποχη. Δε το νοικιαζει κανενας ας βρω εγώ παρέα και πάω και στον Όλυμπο!!! Αλεποχώρι το Σάββατο θα πάω πάντως και ό,τι γίνει... έχω φτιάξει το πρόγραμμα παρατήρησης , αλλά δυστυχώς λόγω καιρού έχω μείνει στα χαρτιά και στα λόγια.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2006 Αν ο καιρός ....σοβαρευτεί (λέμε τωρα.......) θα έρθω και εγώ. ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 σάββατο βράδυ στο Αλεποχώρι , γύρω στις 21:00.διάβαζα "Στους ώμους γιγάντων" όταν ο πατέρας μου διέκοψε την γαλήνη μου! "Έχει ξαστεριά!!!!" Δε το πίστευα..Η γκαντεμιά μου σταμάτησε!θα δοκιμάσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το νέο μου τηλεσκόπιο.. Μέσα σε 10 περίπου λεπτά,είχα ντυθεί χοντρά , είχα φορτώσει τον εξοπλισμό και ξεκίνησα για το οικόπεδο-παρατηρητήριο!! Μέσ'την τρελλή χαρά παρκάρω , ξεφορτώνω και αρχίζω να στήνω.Κάποια στιγμή κοιτάω πάνω...... Σύννεφα.... "Μπα,λέω, δε είναι τίποτα..θα διαλυθούν".Στήνω,ευθυγραμμίζω , ρίχνω μια πιο ευρυγώνια ματιά .... όλος ο ουρανός είχε συννεφιάσει εκτός από την Λύρα.απελπισμένος έριξα μια ματιά στο Δακτυλίδι και σε λίγο κρύφτηκε και αυτό. μετά από το κρυφτούλι που έπαιξαν τα αστέρια μαζί μου,φεύγοντας διαπίστωσα ότι περισσότερη ώρα μου πήρε το στήσιμο και η ευθυγράμμιση,παρά η παρατήρηση Αναρωτιέμαι πόσο τακτική μπορεί να είναι η παρατήρηση των μεταβλητών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.. Μάλλον δε θα μπορεί να γίνει.... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Πολυ απλα εαν το καινουριο σου τηλεσκοπιο ειναι νευτωνιο φτιαξε ή αγωρασε μια DOB στηριξη.Ετσι αναλογα με τις συνθηκες χρησιμοποιεις οποια θελεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 προτιμώ να παρακολουθώ ένα αντικείμενο για αρκετή ώρα όταν το βρίσκω!ειδικά όταν το ψάχνω για πολύ ώρα και όταν είναι πολύ αμυδρό. θέλω να το βλέπω με όλες τις δυνατές μεγεθύνσεις και η παρακολούθηση αυτή είναι παιχνιδάκι με την ισημερινή. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Nαι δε λεω.Πρεπει να εχεις αστροστατη γι αυτη την δουλεια γιατι αλλοιως ειναι δυσκολο.Ειδικα οταν πρεπει να παρακολουθεις κ τα δίπλα αστερια για να κανεις εκτιμησεις να κοιταζεις χαρτες κτλ πρεπει να εχεις σταθερο πεδιο.Την DOB στην προτινα για ωταν θα βαριεςε να στησεις ή οταν θα εχεις λιγο χρονο μπροστα σου.γενικα μια DOB δεν παει ποτε χαμενη Υ.Γ.Καλοριζικο το καινουριο σου τηλεσκοπιο Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Nαι δε λεω.Πρεπει να εχεις αστροστατη γι αυτη την δουλεια γιατι αλλοιως ειναι δυσκολο.Ειδικα οταν πρεπει να παρακολουθεις κ τα δίπλα αστερια για να κανεις εκτιμησεις να κοιταζεις χαρτες κτλ πρεπει να εχεις σταθερο πεδιο.Την DOB στην προτινα για ωταν θα βαριεςε να στησεις ή οταν θα εχεις λιγο χρονο μπροστα σου.γενικα μια DOB δεν παει ποτε χαμενη Υ.Γ.Καλοριζικο το καινουριο σου τηλεσκοπιο thanks όσο για τον αστροστάτη,σκοπεύω να αγοράσω τουλάχιστον για τον R.A.Περιμένω να παραλάβω και τον χάρτη από το skyandtelescope...ελπίζω πριν τα Χριστούγεννα του 2006 εννοώ Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 πάρε αγόρι μου μια βάση dob να βρείς την υγειά σου ! ! Στήνεις και ξεστήνεις σε χρόνο ρεκόρ (το είδες ) και δεν είναι απαγορευτική η παρακολούθηση και του πιο δύσκολου και αμυδρού αντικειμένου - όχι βέβαια το ίδιο αβασάνιστα όπως με την ισημερινή. ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Βρε συ το θεμα δεν ειναι να βρουμε την υγεια μας!! Ηρεμια πια... ακουω πολλους που κανουν σαν 70 χρονων γεροι! Θα μας πεσει η μεση αν κουβαλησουμε μια βαση 100 κιλων τμηματικα για 10 μετρα?? Δηλαδη ελεος πια.. Προτιμω να εχω στηριξη στιβαρη με αστροστατες και να λεω οτι εχω φουλ τηλεσκοπιο κι ας ζυγιζει 100 κιλα παρα να εχω dobsonian και να κουναω καθε τρεις και λιγο το σωληνα. Το μονο πλεονεκτημα του dob και γι αυτο ακριβως το λογο ειναι τρελα διαδεδομενα ειναι η φτηνη ανυπαρκτη στην ουσια βαση που καθιστα δυνατο στους πελατες το να ξοδευουν χρηματα για μεγαλυτερες διαμετρους! Απο κει και περα μεχρι εκει STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 πάρε αγόρι μου μια βάση dob να βρείς την υγειά σου ! ! Στήνεις και ξεστήνεις σε χρόνο ρεκόρ (το είδες ) και δεν είναι απαγορευτική η παρακολούθηση και του πιο δύσκολου και αμυδρού αντικειμένου - όχι βέβαια το ίδιο αβασάνιστα όπως με την ισημερινή. όταν πριν από 3 μήνες μπήκα στο Νομικό να αγοράσω τηλεσκόπιο,ήξερα το απόλυτο τίποτα για τελεσκόπια! Οι γνώσεις μου περιορίζονταν στην θεωρητική αστρονομία,αυτή που διδάχτηκα στην Β Λυκείου και ίσως λίγα περισσότερα ήθελα απλώς να π'αρω ένα νευτώνιο τηλεσκόπιο με την στήριξη με την οποία πίστευα εγώ ότι είναι συνυφασμένα τα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.Με μία περίεργη στήριξη που αργότερα έμαθα ότι λέγεται ισημερινή γερμανικού τύπου.Όπως αργότερα έμαθα και για την πολική ευθυγράμμιση και ό,τι ξέρω μέχρι τώρα. Μπορεί να εξάντλησα το τηλεσκόπιο αυτό σχετικά γρήγορα(ίσως διότι το πήρα καλοκαίρι ),μπορεί να μετάνιωσα που το πήρα 5-ιντσο,αλλά δε μετάνιωσα για την ισημερινή.Την έχω μάθει,έχω εξοικειωθεί τόσο,που δύσκολα θα στραφώ σε κάποια άλλη στο μέλλον.Γνωρίζω ότι σε μεγαλύτερες από 8" διαμέτρους δεν ενδείκνυται η ισημερινή αλλά μέχρι τότε βλέπουμε..... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Βρε συ το θεμα δεν ειναι να βρουμε την υγεια μας!! Ηρεμια πια... ακουω πολλους που κανουν σαν 70 χρονων γεροι! Θα μας πεσει η μεση αν κουβαλησουμε μια βαση 100 κιλων τμηματικα για 10 μετρα?? Δηλαδη ελεος πια.. Δεν ανέφερα αγαπητέ μου τίποτα για πέσιμο μέσης, παρά μόνο για ταχύτητα στησίματος ! ! Την έχω μάθει,έχω εξοικειωθεί τόσο,που δύσκολα θα στραφώ σε κάποια άλλη στο μέλλον Εννοώ να έχεις 2 στηρίξεις και αναλόγως των συνθηκών(καιρός - διαθέσιμος χρόνος κλπ) να επιλέγεις με ποιά από τις 2 θα κάνεις παρατήρηση ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2006 Tαχυτητα στησιματος ειναι μιση ωρα διαφορα! Και κανεις και καλυτερη παρατηρηση με τον αστροστατη. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Το θέμα είναι ότι όταν σου αρέσουν οι ισημερινές,δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το στήσιμο,ούτε με την ευθυγράμμιση,ούτε με το παραπανίσιο κουβάλημα..εγώ χαίρομαι να κάνω αυτές τις διαδικασίες,αρκεί μετά να απολαμβάνω την παρατήρησή μου Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Παιδια το εχω ξανα πει.Περι ορεξεως κολοκιθοπιτα.Η καθε στηριξη εχει υπερ κ κατα.Τα βαζεις σε μια ζζυγαρια κ αναλογως πρατεις Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Το θέμα είναι ότι όταν σου αρέσουν οι ισημερινές,δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το στήσιμο,ούτε με την ευθυγράμμιση,ούτε με το παραπανίσιο κουβάλημα..εγώ χαίρομαι να κάνω αυτές τις διαδικασίες,αρκεί μετά να απολαμβάνω την παρατήρησή μου Σωωωωωστος!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Ξεκολήστε επιτέλους.Δεν προσπαθώ να βγάλω άχρηστες τις ισημερινές.Αρκετές είναι οι φορές που θα ήθελα και εγώ να είχα μια ισημερινή στήριξη, όπως επίσης και άλλες τόσες είναι που ευχαριστιέμαι τη dobson.Το έχω αναφέρει και πιό πάνω ότι όλη η διαδικασία στησίματος δεν είναι μπελάς αλλά ιεροτελεστία.Όμως αν ο καιρός είναι άτσαλος και θέλω να παρατηρήσω στήνω σε 5 λεπτά και άμα δω είδα αλλιώς αν δεν καθαρίσει ξαναμαζεύω σε άλλα 5 λεπτά, κάτι που ίσως δεν θα έκανα αν είχα ισημερινή.Επίσης σε μια περιορισμένη χρονικά παρατήρηση (π.χ. καθημερινή) θέλω να εκμεταλλευτώ και αυτά τα 40-45 λεπτά από το στήσιμο / ξεστήσιμο της ισημερινής ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Achilleas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Δεν έχω ξαναδεί πιο off-topic συζήτηση! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Δεν έχω ξαναδεί πιο off-topic συζήτηση! Αχιλλέα η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από την αναφορά που έκανα για την εμπειρία που είχα στο Αλεποχώρι το περασμένο Σάββατο.Δε πήρε τόσο μεγάλη έκταση ώστε να πρέπει να ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Προτεινω παρατηρηση στο Αλεποχωρι την Παρασκευη 27/10 και το Σαββατο 21/10.Παρακαλω,μεχρι την Πεμπτη γυρω στις 6 το απογευμα να δωσουμε το αναλογο ραντεβου.Εμεις ειμαστε 2 ατομα,ελπιζουμε να μαζευτει μια καλη παρεα παρατηρησης.Λεωνιδας 6974463730 Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Προτεινω παρατηρηση στο Αλεποχωρι την Παρασκευη 27/10 και το Σαββατο 21/10.Παρακαλω,μεχρι την Πεμπτη γυρω στις 6 το απογευμα να δωσουμε το αναλογο ραντεβου.Εμεις ειμαστε 2 ατομα,ελπιζουμε να μαζευτει μια καλη παρεα παρατηρησης.Λεωνιδας 6974463730 Λεωνίδα εγώ θα είμαι αλεποχώρι την Παρασκευή το απόγευμα.όποιοι φίλοι θέλουν να ρωτήσουν για τον καιρό πριν έρθουν,μπορούν να με πάρουν τηλέφωνο.τα έχω δώσει σε προηγούμενη δημοσίευση σε αυτό το θέμα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2006 Τελικα σημερα θα παμε Αλεποχωρι.Οποιος ενδιαφερεται,ας με παρει τηλεφωνο,6974463730 Λεωνιδας Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2006 σήμερα 28/10 επέστρεψα από αλεποχώρι μετά απόολονύκτια παρατήρηση στο οικόπεδο-παρατηρητήριο! κατάφερα επιτέλους να δοκιμάσω το νέο μου τηλεσκόπιο και με το παραπάνω! ο ουρανός ήταν πολύ σκοτεινός,αλλά τις πρώτες ώρες υπήρχαν σύννεφα σε μεγάλο μέρος του με αποτέλεσμα να παίζουμε σε πολλές περιπτώσεις το γνωστό κρυφτούλι ! δε τα παρατήσαμε όμως και στη συνέχεια αποζημιωθήκαμε. ενδεικτικά αναφέρω: ngc2976 με mag 10,2! έτσι,έσπασα το ατομικό μου ρεκόρ εντοπίσαμε και έναν άλλο αμυδρότερο γαλαξία, τον ngc3077 που ακόμα δεν έχω μάθει πόσα mag είναι! σε κανένα αντικείμενο από όσα είδαμε χθες δεν χρειάστηκε πλάγια όραση!!! φυσικά συνδυάσαμε την προσπάθεια με το θέαμα :κρόνος στις 60 περίπου μοίρες , και άλλα πολλά! εύχομαι κάθε φορά να ευχαριστιόμαστε την παρατήρησή μας τόσο.... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2006 Ποιοι ησασταν τελικα και τι τηλεσκοπια παιξανε??? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα