alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 πάντως φίλε dkef δε πρέπει να έχεις παράπονο! ολόκληρη συζήτηση έχει ανοιχτεί για το αν πρέπει να πάρεις τηλεσκόπιο και ποιο!!! πάντως καλό θα είναι να κάνεις και μία αναζήτηση μόνος σου σε παλαιότερα threads ώστε να μην επαναλαμβανόμαστε... ενημερώσου λίγο μόνος σου,βγάλε συμπεράσματα από όοοοοοοοοοοολα αυτα που έχεις διαβάσει και τα ξαναλέμε.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 πάντως φίλε dkef συγνώμη... φίλε tim ήθελα να πω.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Εγω τη γνωμη μου την ειπα. Απλα σημειωνω το εξης. Συζητηση εκανα. Δεν ηθελα να ερθω σε αντιπαραθεση, προς Θεου. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
aristarchus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 ... (πχ. κάτι τύποι που δαπανούνε 100άδες ευρώ απλώς για εξοπλισμό ψαρέματος, χωρίς να ξέρουν καν αν τους αρέσει να ξημεροβραδιάζονται σε ένα βραχάκι). Μια κουβεντα πολυ σωφη κατα την γνωμη μου. Ναι μεν πολλες φορες κατι ειναι πολυ ωραιο με την πρωτη ματια αλλα τα πραγματα αλλαζουν δραματικα μετα απο λιγο καιρο (για καποιο λογο). Και εγω θα προτεινα μια ΤΑΠΕΙΝΗ εξοικειωση με την βοηθεια καποιου συλλογου η/και εξορμηση η/και κιαλια και μετα οταν πραγματι ΑΚΟΜΑ υπαρχει το παθος κτλ προχωραμε μπρος το επομενο σταδιο. Κανεις αγοραζει μια Φερραρι μολις παρει το διπλωμα οδηγησης .. βγαζουμε τα ματια ενος Φιατακι ΠΡΩΤΑ και μετα ισως προχωρησουμε στη Φερραρι. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Καλησπέρα σε όλους! Μετά από μια εβδομάδα τρέξιμο κατάφερα και γω να μπω στο astrovox.... Λοιπόν ΤιΜ, ξέρεις τι λέω εγώ????ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!Ούτε σωστός απόλυτα είναι ο Dickinson, ούτε ο Κωσταντίνος.Όποιος έχει λεφτά μπορεί να επενδύσει σε στιβαρό, πολύ καλών οπτικών όργανο. Άρα σου δίνεται η ευκαιρία να προσπεράσεις "στάδια εξέλιξης" που συναντούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά......Η διαφορά 10 και 12 ιντσών δεν είναι μεγάλη, υπάρχει όμως περίπτωση οι 12 σε 2 μήνες να μη σε καλύπτουν... Κανείς δε ξέρει σίγουρα τι θα αποφασίσεις τελικά!!!Τα ακριβά κιάλια με 9 μεγενθύσεις τι θα τα κάνεις?? Θα μάθεις τον ουρανό! Μπορείς όμως να πάρεις και φτηνά...Για παρατήρηση ένα 6άρι τηλεσκόπιο δίνει μια μεσαία μεγένθυση (καθαρό είδωλο) 150x εδώ μέχρι 300-400 σε ουρανό Χαβάης!! Άρα αντί να δώσεις 300-400 ευρώ για κιάλια, μπορείς να πάρεις και φτηνότερα και να τα σπρώξεις σε τηλεσκόπιο... Τι διαμέτρου, στήριξης και οπτικών όμως??? ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ και έτσι πρέπει!!! ΕΣΥ θα αποφασίσεις τελικά πως θα κινηθείς και γι'αυτό να μη βιαστείς και να έχεις υπομονή!!!!Κάνε τα αδύνατα δυνατά να βρεθείς με μια ομάδα ερ. αστρονόμων ή στείλε ένα πμ να βρεθούμε κάποια άτομα να δεις εξοπλισμό με τα μάτια σου!!Καλύτερη συμβουλή από αυτή δε νομίζω να υπάρχει....... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 υπάρχει όμως περίπτωση οι 12 σε 2 μήνες να μη σε καλύπτουν... Σιγά μην εξαντλήσει τις 12 ίντζες σε δυο μήνες.... Ούτε κάθε μέρα όλη νύχτα να παρατηρεί δεν προλαβαίνει...!!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 υπάρχει όμως περίπτωση οι 12 σε 2 μήνες να μη σε καλύπτουν... Σιγά μην εξαντλήσει τις 12 ίντζες σε δυο μήνες.... Ούτε κάθε μέρα όλη νύχτα να παρατηρεί δεν προλαβαίνει...!! Συμφωνώ.... 12 ίντσες είναι 12 ίντσες ,όπως και να το κάνουμε, και δεν βλέπεις λίγα..
spanek Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Καλησπερα και απο εμενα! Παρακολουθω καιρο το forum μιας και ενδιαφερομαι να αγορασω τηλεσκοπιο. Αλλα πανω που ειπα οτι κατεληξα καπου διαβασα μερικα θρεντς και μου τα ανατρεψατε ολα! Ας ξεκινησουμε ομως απο την αρχη. Εγω θελω ενα τηλεσκοπιο, το οποιο θα το χρησιμοποιω σε οχι τοσο τακτα χρονικα διαστηματα και θα ειναι στο εξοχικο μου το οποιο ειναι στο Θαλερο, χωριο 350 μετρα υψομετρο λιγο εξω απο το Ξυλοκαστρο (αυτο το αναφερω μονο και μονο για το οτι θα υπαρχει λιγη φωτορυπανση). Λοιπον, ειχα καταληξει στο Bresser n203 περισσοτερο για το zoom που εχει και για την δυνατοτητα του να βγαζει αστροφωτογραφιες. Μετα ομως διαβασα οτι παρα ειναι βαρυ για την στηριξη του και οτι θα υπαρχει προβλημα.Οποτε εκανα ενα μικρο ψαξιμο και βρηκα αυτα τα δυο :Vixen και Skywatcher DOB (εδω ομως επειδη δεν βλεπω τιμες δεν ξερω ποιο απο τα δυο). Τι με ενδιαφερει :Τιμη μεχρι 600 ευρωΕυκολο στην χρησηΚαλη παρατηρηση all aroundΝα μπορει να χρησιμοποιηθει καποια στιγμη για αστροφωτογραφιση (μιας και ειμαι αρρωστακι με την φωτογραφια )Βαρος δεν με νοιαζει μιας και θα ειναι στο εξοχικο και δεν θα μετακινειται. Επισης πιστευετε οτι θα πρεπει να ριξω τα standards μου για την ποιοτητα του τηλεσκοπιου και να αγορασω καποιο με ρομποτικη στηριξη που θα μου προσφερει ευκολη πλοηγηση και σταθεροτητα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση. Σκεφτομαι αρα υπαρχω??
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Eδω θα δεις τι πρεπει να προσεξεις στην αγορα ενος τηλεσκοπιου αν θες αστροφωτογραφηση http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4158 Εδω τα υπερ και τα κατα του go to http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4278 STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
spanek Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Ωραια... το ξεχναμε το goto και μενουμε στα 3 τηλεσκοπια που εχω διαλεξει. Ειναι καποιο αυτο καταλληλο για αρχαριο? Εχει μελλοντικες δυνατοτητες?Ποια βαση θα με βολεψει καλυτερα? Σορρυ που σας πρηζω με ερωτησεις αλλα δεν θελω να κανω λαθος αγορα... Σκεφτομαι αρα υπαρχω??
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Σε καταλαβαινω απολυτα προσωπικα. Σε ενα παρομοιο site τους ειχα πρηξει στις ερωτησεις για την αγορα συνθεσαιζερ και τελικα απο τη βοηθεια τους απεκτησα οντως το καλυτερο! Μην αγχωνεσαι θα τα λυσουμε ολα! Λοιπον. Οσον αφορα το Bresser n203 αυτο δε θα το αγγιξεις ουτε για αστειο! Δε λεει οχι τιποτα αλλα εκτος απο αυτα ειναι και ενα τηλεσκοπιο με χαλια τριποδα και οχι καλη στηριξη. Φαντασου οτι ενας φιλος πηρε το Bresser 6" διαθλαστικο και οταν το στηνει κουνιεται λες και θελει να κανει κουνια! Απαραδεκτο!!!!!!!!! Οσον αφορα το Vixen ουτε κι αυτο σου κανει γιατι αστροφωτογραφηση με αυτο δε θα κανεις ευκολα. Επισης σημειωσε τη μικρη διαμετρο. Οσον αφορα το SKYWATCHER DOB μ αυτο θα κανεις μονο παρατηρηση και οχι αστροφωτογραφηση. Χρειαζεσαι ενα τηλεσκοπιο το οποιο να εχει μια στηριξη πληρως αυτοματοποιημενη. Γιατι δε ψαχνεις στο site της AKTISTAR? θα παρεις ενα ομορφο σχετικα μικρο τηλεσκοπιο και μια καλη βαση! Και εισαι ετοιμος και οκ για χρονια. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
spanek Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 χμ.. Οταν λες πληρως αυτοματοποιημενη τι εννοεις? Εχω κοιταξει το site της Aktistar ουκ ολιγες φορες αλλα δεν εχω βγαλει ακρη... Εχεις καποια μαρκα και τυπο να μου προτεινεις σε αυτα τα λεφτα? Σκεφτομαι αρα υπαρχω??
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Βεββαια θα μπορουσες να παρεις μια στηριξη με τα απαραιτητα και καλα μοτερ και να την αναβαθμισεις αργοτερα.Το αν θες αυτοματοποιημενη εκτος απο εμπειρεια η οποια μπορει να αποκτηθει ειναι και θεμα οικονομικο , γουστου , ανεσης χρονου κλπ . Αυτοματοποιημενη πιστευω οτι ο KOTS εννοει goto Θα μας γραψει ο ιδιος βεβαια . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
spanek Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Αν εχω διαβασει καλα τα διαφορα threads, φαινεται οτι ο KOTS ειναι κατα του goto (τουλαχιστον για νεους στο hobby), οποτε θα εννοει κατι αλλο. Ειδα επισης καλες κριτικες για το lightbridge 8". Ειναι καλη επιλογη για ενα αρχαριο? Σκεφτομαι αρα υπαρχω??
dkef Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Να σας πω και εγώ την πρόσφατη εμπειρία μου. Είχα (το πούλησα) ένα νευτώνιο 8" ρομποτικό ισημερινό. Άψογο όργανο (για τα λεφτά του) τόσο για οπτική παρατήρηση, όσο και για αστροφωτογράφιση (χωρίς πολύ μεγάλες απαιτήσεις). Το έδωσα. Γιατί; Τι θέλω; Απλά θέλω ένα λίγο μεγαλύτερο όργανο ή έστω το ίδιο, αλλά πιο μαζεμένο. Δυστυχώς για μένα ο όγκος παίζει ρόλο. Επίσης θέλω κάτι που να στείνεται εύκολα και να μην παίρνει πολύ χρόνο, όχι γιατί βαριέμαι εγώ, αλλά για αυτούς που με συνοδεύουν (δυστυχώς δεν έχω κάποιον εύκολα διαθέσιμο συνοδό που να μην τον/την νοιάζει να περιμένει 20-40 λεπτά για ένα καλό στήσιμο). Θέλω κάτι που να με βοηθάει να βρίσκω πράγματα στον ουρανό ακόμα και με κακή ορατότητα μέσα στην πόλη. Δεν έχω ανάγκες μεγάλης έκθεσης σε φωτογραφίες. Μπορώ να διαθέσω διαφορά 1000 - 1500 ευρώ από το προηγούμενο τηλεσκόπιο. Οι παραπάνω ανάγκες με οδηγούν στην αγορά ενός ρομποτικού SC σε υψοαζιμουθιανή στήριξη, είτε 8 - 10". Αυτή είναι η λογική μου. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Εννοω πληρως αυτοματοποιημενη. Με GOTO με αστροστατη κλπ. Το site της ακτισταρ οντως δεν ειναι καλο. Χρειαζεται ενα γερο ρετουσαρισμα ετσι ωστε να ειναι πιο φιλικο στους επισκεπτες. Φιλε spanek με επιασες . Ειμαι κατα του goto για τους νεους στο χωρο οι οποιοι ειναι τοσο φρεσκοι αλλα ταυτοχρονα και ευθραυστοι. Για να δουλεψει το goto ετσι οπως το φανταζεται ενας νεος στο χωρο αυτο που δεν ξερει, πρεπει το συστημα αυτο να ειναι πανακριβο και η ευθυγραμμιση του να ειναι αψογη. Γι αυτο το λογο κυριως αποτρεπω να χρησιμοποιειται. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Πιστεύω ολοι πάνω κάτω αποτρέπουμε τους νεοεισερχόμενους στον χώρο, απο την χρησιμοποίηση του GOTO και γενικά οτιδήποτε ηλεκτρονικού.Και εγω απο την δική μου μεριά φυσικά, είμαι κατά του GOTO οχι μόνο για τον ερασιτέχνη αλλά και για τον έμπειρο.
spanek Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 ωραια, οποτε οπως ειπα και πιο πανω το αποκλειουμε το goto. Στα 600 ευρω εχετε καμια καλη προταση για εναν αρχαριο??? Σκεφτομαι αρα υπαρχω??
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Για να εχεις δυνατοτητα αστροφωτογραφησης χρειαζεσαι ισημερινη βαση και μαλιστα στιβαρη αν ειναι να στηθει επανω σωληνας 8" ας πουμε. Μην κανεις ΚΑΝΕΝΑΝ συμβιβασμο στη στιβαροτητα της βασης αν εχεις σκοπο μελλοντικα την αστροφωτογραφια.Δυστυχως συνδυασμος καλου σωληνα και βασης εως 600€ δεν υφισταται.Δευτερη λυση (και ενδεδειγμενη κατ εμε) ξεχνα την αστροφωτογραφια και παρε ενα dobsonian 8-10" που ειναι το καλυτερο τηλεσκοπιο απο αποψη κοστους προς αποδοση και ευκολια χρησεως.Ξεχνα και την μελλοντικη του αναβαθμιση φυσικα σε ισημερινο για αστροφωτογραφια γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εστιαζει το dobsonian με προσαρμοσμενη SLR αναλογικη η ψηφιακη, χρειαζεσαι τηλεσκοπιο που να εχει κατασκευαστει με την αστροφωτογραφια κατα νου.Αν δεις πως κολλας στον χωρο πουλας το εμπορευσιμο dob και χρηματοδοτεις τηλεσκοπιο καταλληλο για αστροφωτογραφηση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Ξεχνα και την μελλοντικη του αναβαθμιση φυσικα σε ισημερινο για αστροφωτογραφια γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εστιαζει το dobsonian με προσαρμοσμενη SLR αναλογικη η ψηφιακη, χρειαζεσαι τηλεσκοπιο που να εχει κατασκευαστει με την αστροφωτογραφια κατα νου. Γιώργο πώς μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων κάτι τέτοιο;Με δεδομένη την καλή ποιότητα του σωλήνα και τον κατάλληλο εστιακό λόγο,τι πρέπει να κοιτάξουμε για να μάθουμε αν αυτός κάνει για αστροφωτογραφία; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Τιποτε δεν μπορεις να κανεις εαν δεν δοκιμασεις να εστιασεις με SLR στην κυρια εστια.Αλλη λυση ρωτας στο astrovox Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2006 Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος υπολογισμός, τρικ, κάτι??
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Κ να μην ειναι φτιαγμενο για αστροφωτογραφηση διορθωνετε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Το θέμα είναι πως αν εστιάζει πιο έξω απ'οτι μπαίνει η μηχανή ΟΚ βάζεις μια προέκταση. Αν εστιάζει πιο μέσα; Μετακινείς τον πρωτεύοντα; Και μετά θα μπορείς να εστιάσεις με το προσοφθάλμιο;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2006 Αν δεις πως κολλας στον χωρο πουλας το εμπορευσιμο dob και χρηματοδοτεις τηλεσκοπιο καταλληλο για αστροφωτογραφηση. Να διαφωνήσω στο εξής σημείο:Η "εμπορευσιμότητα του Dob είναι αμφισβητίσιμη, καθώς ένα 10" θα πιάσει στην καλύτερη περίπτωση 350-400 ευρώ ενώ μια καλή στήριξη (EQ6 πχ) θέλει πάνω απο χίλια (μη αυτοματοποιημένη), χώρια το τηλεσκόπιο και ο λοιπός εξοπλισμός. Μην περιμένεις φίλε μου να "συμπληρώσεις" και να πάρεις ένα τηλεσκόπιο για φωτογράφηση, ετοιμάσου να τα χώσεις χοντρά.Αλλα έτσι είναι το hobby μας φίλε. Ακριβό, και πάντα σου λείπει το κάτι παραπάνω. Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα