Jump to content

Ταδε εφη Λιακόπουλος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα το άνοιξα απο λάθος σε άλλο σημείο του forum. Το ξαναβάζω σωστά..........

Χθές το βράδυ έπεσα πάνω σε μία εκπομπή που έιχε φωτογραφίες απο την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη σελήνη και (όπως ήταν λογικό) κοντοστάθηκα να χαζέψω. Το ενδιαφέρον μου έγινε έκπληξη και μετά αγανάκτηση, όταν ανακάλυψα ότι η εκπομπή προσπαθούσε να αποδείξει ότι το ταξίδι στην σελήνη δεν έγινε ποτέ, και οτι οι φωτογραφίες καθώς και το βίντεο που προβλήθηκε (αυτό με το Αρμστρονγκ να λέει για το "Μικρό βήμα κλπ) ήταν στημένες. Και μετα ο Λιακόπουλος με το γνωστό "εγώ ξερω την αλήθεια" 'υφος του και χτυπόντας το χερι του στο τραπέζι έσκισε τα ρούχα του ότι υπερασπίζεται την επιστημονική αλήθεια , οτι ο ίδιος δεν τα βγάζει απο το κεφάλι του, οτι τα βιβλία τα λένε (που ο ίδιος τα γράφει), και λοιπές τέτοιες βλακείες.

Η αγανάκτσή μου δεν έχει να κάνει με το αναφαίρετο ή ούτως ή άλλως δικάιωμα του κάθε ηλίθιου να λέει την βλακεία του . Έχει να κάνει με όλο αυτό το καθεστώς της συνομωσιολογίας και το οποίο καλύπτει την επιστήμη, που νέα παιδιά αντί να αντιμετωπίζουν την πρόοδο με ανοιχτά μάτια την αντιμετωπίζουν με καχυποψία και όλο και περισσότεροι μεγαλύτεροι άνθρωποι αποζητούν την επιστροφή στις "παλιές καλές" αρχές και αξίες πρίν απο όλα αυτά τα καινούργια.

Άνθρωποι σαν τον Λιακόπουλο είναι επικίνδυνοι. Ας πάψουμε πιά να τους αντιμετωπίζουμε σαν γραφικούς και ας τους αντιμετωπίσουμε.

Αχχχχχχ Τα είπα και ξεθύμανα.

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με συγχωρείς φίλε μου, ο Λιακόπουλος λέει άπειρες μ@λ@κίες, αλλα το συγκεκριμένο δεν είναι απόλυτα απίθανο...Ήταν μια εποχή που παίζονταν τεράστια συμφέροντα, και αν θέλαν ΑΝΕΤΑ θα μπορούσαν να το έχουν σκηνοθετήσει, κάτι το οποίο είναι βέβαια ακραίο.

Μην καταδικάζεις την καχυποψία και την συνομοσιολογία, διότι στην προκειμένη περίπτωση δεν επρόκειτο μόνο για επιστήμη, αλλα για έναν αγώνα δόξας και εξουσίας, τεράστιων πολιτικών συμφερόντων, μέρος του Ψυχρού πολέμου. Και εγώ πιστεύω οτι όντως φτάσαμε στο φεγγάρι, αλλα διαφωνώ στο οτι η καχυποψία πρέπει να καταδικάζεται πάντα...Όσο για την συνομοσιολογία, εξήγησε μου με άλλη προσέγγιση περαν της συνομοσιολογίας το οτι οι υποκλοπές της Vodafone γίνονταν απο το Seattle, οπου βρίσκεται η έδρα της αμερικανικής NSA.

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ Δημήτρη,

 

Δεν με εκπλήσσει πλεον το γεγονός ότι ο Λιακόπουλος βρίσκει προσφορο έδαφος από την στιγμή που, επισκεπτόμενος το Σάββατο ένα βιβλιοπωλείο και βλέποντας στο ίδιο ράφι 3 βιβλία αστρονομίας με 100 αστρολογίας και επισημαίνοντας ότι τα βιβλία της αστρονομίας είναι επιστημονικά και δεν θα έπρεπε να είναι στο ίδιο ράφι, έλαβα την απάντηση " οτι έχει σχέση με τα άστρα το βάζουμε εδώ" !!!!

 

Φιλικά,

 

angelos

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με συγχωρείς φίλε μου, ο Λιακόπουλος λέει άπειρες μ@λ@κίες.

 

Αχιλλέα, η χρήση του @ αντί για τα "α" δεν ακυρώνει το άσχημο της έκφρασης ούτε αλλάζει κάτι. Παρακαλώ πολύ να προσέχουμε τον τρόπο έκφρασης και μη νομίζουμε ότι αν πούμε "το μ@λ@κ@" ή "λέει μεγάλες μαλα.......ς" και συναφείς "κρυμμένες" εκφράσεις δε βρίζουμε.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κι εγω πιστευω οτι αυτα που λεει δε στεκουν.

 

Αλλα επισης πιστευω οτι ολοι εδω ειμαστε κοινοι θνητοι και δε προκειται ποτε να μαθουμε πραγματικα τι συνεβη. Καπου διατηρω τις επιφυλαξεις μου γιατι τρωμε καθε μερα τρελα ψεμματα απο παντου

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η αγανάκτσή μου δεν έχει να κάνει με το αναφαίρετο ή ούτως ή άλλως δικάιωμα του κάθε ηλίθιου να λέει την βλακεία του .

 

 

Για μενα ναι και με αυτο εχει να κανει! Δεν ειναι δικαιωμα του καθενος να διασπειρει ψευδη και ανιστορητες ανοησιες! Δεν μπορουμε να συγχεουμε την ελευθερια του λογου με την ενσυνειδητη διασπορα ψευδων.. στο φιναλε η διασπορα ψευδων ειδησεων ειναι και ποινικως κολασιμη πραξη.

Συνηθως η συνομωσιολογια συνυπαρχει με φασιστικου τυπου "ελληνοκεντρισμο", αντισημιτισμο καθως και αντιαμερικανισμο οχι με κριτηρια αντιιμπεριαλιστικα αλλα ρατσιστικα ("βλακες" αμερικανοι "εξυπνοι" εμεις οι ελληνες)

Ακομα χειροτερο ειναι ομως το οτι βρισκουν στεγη στον ηλεκτρονικο τυπο καθε λογης αγραμματοι μαιντανοι και αποβλακωνουν τον κοσμο... ας τους τσακισουμε με επιχειρηματα και ας τους χλευασουμε. Αυτο τους αξιζει!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακομα χειροτερο ειναι ομως το οτι βρισκουν στεγη στον ηλεκτρονικο τυπο καθε λογης αγραμματοι μαιντανοι και αποβλακωνουν τον κοσμο... ας τους τσακισουμε με επιχειρηματα και ας τους πχλευασουμε. Αυτο τους αξιζει!

Γιωργο,

 

Λυπαμαι αλλα πραγματι πιστευω οτι ειναι ενας αγωνας που ΔΕΝ κερδιζεται με τιποτα. Μονο και μονο που η μεγαλη πλειοψηφια στη χωρα μας ασχολειται με την αστροΛΟΓΙΑ τα λεει ολα.

 

Λες σε καποιον οτι ασχολεισαι με την αστρονομια και η πρωτη ανταποκριση ειναι "τι μπορεις να μου πεις για το ζωδιο μου". #-o :evil: :idea: =;

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε θα διαφωνήσω με όλα αυτά απλά να πω ότι μια προσέγγιση με θυμό, και απαξίωση είναι πιθανό να αποτύχει μόνο και μόνο από την άμυνα του άλλου. Οσο και να λέμε σε κάποιους "πιστεύετε κουταμάρες", "η αστρολογία σας κοροϊδεύει" ή "είσαι βλάκας που πιστεύεις το Λιακόπουλο" δε θα πετύχουμε κάτι. Η λύση είναι η θετική αντιμετώπιση του θέματος και η προσέλκυση κόσμου στην επιστήμη, στις όμορφες ασχολίες (καλή ώρα :) ) και στο θετικό τρόπο σκέψης. Ήταν κανένας από αυτούς που πιστεύουν στην αστρολογία ερασιτέχνης αστρονόμος που άνοιξε μια μέρα την τηλεόραση και αλλαξοπίστησε; Οχι! Ηταν κάποιος από τους οπαδούς του Λιακόπουλου; Οχι. Κατά συνέπεια προσελκύουν άτομα που είναι ήδη μακριά από την έννοια της επιστήμης. Λύση; Να αποκτήσουν επιστημονική κουλτούρα από πριν και απλά θα απορρίψουν μόνοι τους τις επιδράσεις αυτές.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χίλιες φορές καλύτερα να είσαι υποψιασμένος σκεπτικιστής και να αμφισβητείς τα πάντα παρά να τρως σαν κουτόχορτο ότι καθημερινώς μας σερβίρουν..

Αν μη τι άλλο αυτοί που αμφισβητούν τις προσεληνώσεις, που συνήθως είναι άτομα άσχετα με την αστρονομία-αστροφωτογράφηση, έχουν τουλάχιστον μια χρυσή ευκαιρία να ασχοληθούν και να μάθουν και λίγο σοβαρά πράγματα που έχουν σχέση με την φωτογραφία, με το διάστημα, την φυσική και την αστρονομία. Σε σχεδόν κάθε επιχείρημα των σκεπτικιστών αμφισβητιών των προσεληνώσεων υπάρχει και μια απάντηση είτε από την NASA είτε από τρίτους επιστήμονες ή αστρονόμους και έτσι με αυτή την διαδικασία μαθαίνει κανείς σημαντικές λεπτομέριες των σεληνιακών αποστολών.

Δείτε τι έγινε σε αυτό το φόρουμ:

http://www.antidogma.gr/forum/viewtopic.php?t=35&start=0

 

Με αυτό δεν θέλω να υπερασπίσω με κανέναν τρόπο το Λιάκουρα τον οποίο προσωπικά τον θεωρώ γελοίο..

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

OΚ!!! Να είσαι και σκεπτικιστής αλλά να γνωρίζεις και κάποιες βασικές αλήθειες. Ο Λιακόπουλος αποσκοπεί στο κέρδος και μόνο σε αυτό, στοχεύοντας αμόρφωτους θεοφοβούμενους συνανθρώπους μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς από αυτούς, οπότε ο Λιακόπουλος έχει κάνει μία πάρα πολύ καλή μπάζα!!!!

 

Το δυστύχημα είναι ότι τελευταία έχει μεγάλη πέραση σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που κάθονται αρχικά να τον παρακολουθήσουν για χαβαλέ, αλλά που εν τέλει γίνονται φορείς των λόγων του. Έτσι ξαφνικά στο μάθημα μπορεί να ακούσεις και καμία ρουκέτα Λιακόπουλου να εκτοξεύεται από στόμα μαθητή μου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τσουνάμι στην Ινδονησία που κάποιοι επιμένουν να το χαρακτηρίζουν σαν αποτέλεσμα πυρηνικής έκρηξης από τους Αμερικάνους....

Και εγένετω φως....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...και αν θέλαν ΑΝΕΤΑ θα μπορούσαν να το έχουν σκηνοθετήσει...

 

Αν είχαν την ικανότητα (δηλαδή την τεχνολογία) να σκηνοθετήσουν άψογα και "άνετα" την προσελήνωση, τότε δεν θα είχαν πρόβλημα στον να την υλοποιήσουν στη πραγματικότητα. Θυμίζω ότι τα συμφέροντα της εποχής εκείνης ήταν εκτός από ισχυρά ΚΑΙ αντιμαχόμενα, οπότε κάτι τέτοιο θα έβγαινε αμέσως στα φόρα.

Νομίζω επίσης πως δε φταίει η έλλειψη μόρφωσης ή γνώσης για τη ραγδαία αύξηση κλώνων VON DAINIKEN, προφητών, μεταφυσικών και λοιπών τσαρλατάνων. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την αυξημένη ανασφάλεια και την πίεση που δέχεται ο άνθρωπος στις μέρες μας, είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από τον εργασιακό του χώρο, τις σχέσεις του κλπ., για τα οποία οι ανωτέρω "κύριοι" έχουν έτοιμες τις απαντήσεις που θέλει να ακούσει: όλοι και όλα είναι εναντίον σου -άρα είσαι σημαντικός.

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χωρίς αστεία στο λίνκ που έδωσε ο dimos το άτομο με το nickname cosmopolitan πρέπει να πάρει πολλά συγχαρητήρια για το ξεβράκωμα νεόκοπου ερευνητή-συγγραφέα.
Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα κοιτάξω το θέμα από τη δική μας σκοπιά,από τη σκοπιά της ενασχόλησής μας με την αστρονομία.

 

Ρε παιδιά μη πάτε μακριά.Πόσα περιοδικά αστρολογίας συναντά κανείς σε ένα περίπτερο και πόσα αστρονομίας;Πόσες τακτικές εκπομπές αστρολογίας υπάρχουν στα τηλεοπτικά κανάλια και πόσες αστρονομίας;Συμφωνώ με τον Ανδρέα που είπε ότι με την προσέλκυση του κόσμου στην επιστήμη και στην επικοδομητικές ενασχολήσεις θα επιτευχθεί η απομάκρυνση του κόσμου από αυτούς τους επικίνδυνους και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας για το σκοπό αυτό.

 

Από κει και πέρα,πρέπει και η ερασιτεχνική αστρονομική κοινότητα να κάνει βήματα για την προσέλκυση του κοινού,γιατί όλοι βλέπουμε πόσο επιρρεπής είναι ο κόσμος σε αυτούς τους ηλίθιους.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πόσα περιοδικά αστρολογίας συναντά κανείς σε ένα περίπτερο και πόσα αστρονομίας;

 

Kυκλοφορουν 5 περιοδικα αστρολογιας και κανενα αστρονομιας! Μονο σε επιλεγμενα περιπτερα.

 

Γυρω στο 1994 ηταν 2 αστρολογιας αν θυμαμαι και το αξεχαστο NIGHTSKY!

 

:mrgreen:

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οσο και να λέμε σε κάποιους "πιστεύετε κουταμάρες", "η αστρολογία σας κοροϊδεύει" ή "είσαι βλάκας που πιστεύεις το Λιακόπουλο" δε θα πετύχουμε κάτι.

 

Δυστυχώς η βλακεία είναι ανίκητη...

 

Και το χειρότερο ο Λιακόπουλος δεν αμφισβητεί μόνο την προσελήνωση - που μέχρι ενός σημείου είναι λογικό πάντα θα υπάρχει και η αντίθετη πλευρά - αλλά τείνει να ανατρέψει όλη τη φυσική και τους νόμους που διέπουν αυτό τον κόσμο....

 

Το θέμα είναι ότι αυτό το πρόβλημα αμέσως να αντιμετωπιστεί δε γίνεται...Εξάλλου δε μιλάμε για ένα και μόνο άτομο αλλά για βιομηχανία....φάμπρικα

scooby doobi dooo!!!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εκμεταλευεται την ευπιστια των ανθρωπων βρε συ. Δε το καταλαβαινεις?

 

Οταν βγαινει ο Λιακος το Μακεδονια χτυπαει νουμερα!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χίλιες φορές καλύτερα να είσαι υποψιασμένος σκεπτικιστής και να αμφισβητείς τα πάντα παρά να τρως σαν κουτόχορτο ότι καθημερινώς μας σερβίρουν..

 

Πολύ σωστά...!

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χίλιες φορές καλύτερα να είσαι υποψιασμένος σκεπτικιστής και να αμφισβητείς τα πάντα παρά να τρως σαν κουτόχορτο ότι καθημερινώς μας σερβίρουν..

 

Πολύ σωστά...!

 

Πιστεύω και εγώ στον συνετό σκεπτικισμό, αλλά με δύο προϋποθέσεις:

 

Πρώτον να οπλιστώ με γνώσεις οι οποίες να δίνουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσω. Δεν είναι αρκετό να αμφισβητώ επειδή απλά δε μου αρέσει ή μου φαίνεται παράξενο, πρέπει να ερευνήσω το γιατί και φυσικά αν είναι έξω από το γνωστικό μου πεδίο να μην δώσω άποψη. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλοι όλα...

 

Η δεύτερη είναι να μη πέσω σε ένα χειρότερο δογματισμό όπου θα αμφισβητώ οτιδήποτε λέει η μια πλευρά για να καταπιώ αμάσητα αυτά που θα λέει η άλλη πλευρά, μόνο και μόνο επειδή τη θεωρώ αυθεντία ή θα τους θεωρώ σωστούς επειδή συγκρούονται με το "κατεστημένο". Πάντα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις πηγές. Θυμάμαι τον φίλτατο Νίκο Τρεμούλη σε μια από τις συζητήσεις που είχαμε στον Πάρνωνα που τόνιζε τη σημασία της εγκυρότητας της πηγής. Δεν αρκεί να είναι κάτι γραμμένο κάπου, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει έλεγχος ότι αυτό είναι σωστό. Το να δημοσιεύσει κάποιος ένα βιβλίο ή ένα άρθρο δεν συνεπάγεται ότι αυτά που γράφει είναι σωστά.

 

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το να δημοσιεύσει κάποιος ένα βιβλίο ή ένα άρθρο δεν συνεπάγεται ότι αυτά που γράφει είναι σωστά.

Nαί, μόνο που αυτό ισχύει για όλους και όχι μόνο γι'αυτούς που γράφουν νέες ή ανατρεπτικές θεωρίες..

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δήμο αυτό είναι σωστό, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως το εξής: αυτός που κατεβάζει μια πρόταση, αυτός ο ίδιος έχει την ευθύνη απόδειξή της. Αν για παράδειγμα εγώ αύριο πω ότι "ο Άρης είναι πιο μακριά από τη Γη από ότι ο Κρόνος" πρέπει να καταθέσω τα τεκμήρια που να στηρίζουν αυτή τη θέση. Ομοίως αν πω ότι η Αμερικάνικη κυβέρνηση ξέρει πολλά και μας τα κρύβει πρέπει να καταθέσω τα τεκμήρια, φυσικά αν πρόκειται για προσωπική εκτίμηση-εικασία τότε πάλι πρέπει να το αναφέρω ρητά.

 

Η φυσική που διδασκόμαστε στα σχολεία, μπορεί να αποδειχθεί με απλά χειροπιαστά πειράματα, τα οποία δυστυχώς το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα υποτιμά και προτιμά ο μαθητής να λύσει 500 ασκήσεις μια αγώγιμη ράβδο που πέφτει εντός μαγνητικού πεδίου, παρά να δει ένα πείραμα μαγνητικής επαγωγής με ένα μαγνήτη, μια λάμπα και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, με απλά μέσα στην ουσία.

 

Στο Φυσικό όπου σπούδασα μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πείραμα που αποδείκνυε την κυματική φύση των ηλεκτρονίων που σκεδάζονταν μέσα από σχισμές. Οσες φορές και να το διαβάσεις στα βιβλία κβαντομηχανικής δεν συγκρίνονται με την εικόνα της συμβολής που θα πάρεις όταν κάνεις το πείραμα.

 

Το ότι έχω δει αυτά τα πράγματα με τα ίδια μου τα μάτια με κάνει να έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Φυσική που διδασκόμαστε, φυσικά όλη αυτή η διαδικασία δεν έρχεται με επιφοίτηση αλλά θέλει υπομονή και εντατική ενασχόληση.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε από την άλλη ότι όσοι κατάφεραν να θέσουν τις σωστές ερωτήσεις και να αμφισβητήσουν την υπάρχουσα γνώση και αυτοί που το πέτυχαν είναι ελάχιστοι (πχ Αϊνστάιν, Κέπλερ, Νεύτωνας, Αρίσταρχος, Κοπέρνικος -για να μην αφήσουμε κανένα παραπονεμένο) προχώρησαν πολύ μακριά. Όμως αυτό το έκαναν αφού πρώτα είχαν μελετήσει την επιστήμη της εποχής τους και είχαν διαπιστώσει τις ατέλειες της και τα ανοιχτά της ερωτήματα.

 

Φιλικά,

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλά για τον Αινστάιν να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω πολύ για το πόσο θα αντέξει η φήμη του στο μέλλον..

Ήδη η φυσική του Αιθέρα αρχίζει και κερδίζει ξανά έδαφος...

Έχεις ακουστά εδώ για ένα δικό μας έλληνα φυσικό τον Τσόλκα;

Yπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις στο εξωτερικό που έχουν βγει επώνυμα και υποστηρίζουν τα ίδια πράγματα, καθώς και ένα πείραμα στο διάστημα (Gravity Probe) που ενδεχομένως να ανατρέψει τα πάντα...

(δες το άρθρο 26ης Αυγούστου του 2006 στον NEW SCIENTIST)

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...

Έχεις ακουστά εδώ για ένα δικό μας έλληνα φυσικό τον Τσόλκα;

 

Εγω τον ξερω τον Τσολκα και εχω διαβασει πολλα αρθρα του.Οφειλω να πω οτι αυτα που λεει δεν μου εμπνεουν καμια εμπιστοσυνη!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχεις ακουστά εδώ για ένα δικό μας έλληνα φυσικό τον Τσόλκα;

 

Πρώτον ο κ. Τσόλκας δεν είναι φυσικός νομίζω. Και ακόμα και να είναι δεν του αξίζει αυτός ο τίτλος. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε επιστήμονα, με το πείραμα και την επιστημονική μεθοδολογία. Όποιος έχει μελετήσει τα πειράματα του και τις θεωρίες του δεν μπορεί να τα πάρει στα σοβαρά. Κάνει απίστευτα λάθη. Μην τρελαθούμε κιόλας! Δεν ξέρω αν υπάρχει ο αιθέρας και δεν το αποκλείω κιόλας. Εξάλλου έτσι πάει η επιστήμη μπροστά και πάλι επιστήμονες θα τον ανακαλύψουν και θα αναθεωρήσουν τις προηγούμενες θεωρίες. Πάντως έχω πολλές αμφιβολίες εάν θα γίνει αυτό και αν θα είναι ο ίδιος αιθέρας που απορρίφθηκε με το πείραμα των Michelson-Morley. Προς το παρόν η σχετικότητα δεν έχει κανει κανενα λάθος και δίνει τέλεια αποτελεσματα (η ειδικη τουλαχιστον) πειραματικά..Για να μην λέμε και οτι θέλουμε..

 

καθώς και ένα πείραμα στο διάστημα (Gravity Probe) που ενδεχομένως να ανατρέψει τα πάντα...

 

Ας περιμενουμε να βγουν πρωτα τα αποτελέσματα και μετά βλέπουμε..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Quendi, επειδή δεν είναι εδώ ο κ.Τσόλκας για να υπερασπίσει τον ευατό του και επειδή και εγώ δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες το έργο του καλό και τίμιο θα είναι να αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί άλλοι επιστήμονες στο εξωτερικό (πχ Στάρκμαν, Σλόζνικ και Φερέϊρα) συμμερίζονται τις απόψεις Τσόλκα περι αιθερόσφαιρας και αποτυχίας της θεωρίας της σχετικότητας. Όσον αφορά για το Gravity Probe επειδή ξέρω άτομο που ασχολείται χρόνια με το πρόγραμμα τα μηνύματα δεν είναι και τόσο καλά για το φίλο μας τον Αινστάιν, και έχουν τρελαθεί με αυτά που βλέπουν.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

επειδή δεν είναι εδώ ο κ.Τσόλκας για να υπερασπίσει τον ευατό του και επειδή και εγώ δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες το έργο του καλό θα είναι να αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς.

 

Του έχω μιλήσει πολλές φορές του κ. Τσόλκα σε άλλο φόρουμ και του είχα στείλει και email με παρατηρήσεις τις οποίες "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".. Εξάλλου μιλάω επώνυμα εδώ όπως βλέπεις (όχι απλά quendi), αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου. Με τις θεωρίες του 2 καθηγητες του φυσικού Πάτρας γέλαγαν καμια ωρα και μάλιστα στο μαθημα της ειδικης σχετικότητας μας εξήγηθηκαν κ 2-3 βαρύτατα λάθη του κυρίου Τσόλκα, ο οποίος δεν είναι φυσικός όπως είπες.

 

Όσον αφορά για το Gravity Probe επειδή ξέρω άτομο που ασχολείται χρόνια με το πρόγραμμα τα μηνύματα δεν είναι και τόσο καλά για το φίλο μας τον Αινστάιν, και έχουν τρελαθεί με αυτά που βλέπουν.

 

Δεν συνεπάγεται απαραίτητα αυτό ότι θα υπάρχει αιθέρας. Το Gravity Probe σταλθηκε για να εξερευνήσει 2 προβλέψεις της Γενικής Σχετικότητας..

 

Τέλος οπως ειπε κ ο Κωστας/Heal παραπάνω..πιστεύω αυτό που αποδεικνύεται μπροστα στα μάτια μου στο εργαστήριο και ευτυχώς που έχω την τύχη να είμαι σε τμήμα φυσικής και να τα εχω δει με τα μάτια μου κάποια πράγματα, ώστε να μην πιστεύω σε οτιδήποτε ακούω..Όσο για τον αιθέρα σου είπα παραπάνω.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης