Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Παιδια, βγηκε νεα εκδοση του Stelarium

Ειναι η 0.9.1.

Στο επισημο site μπορειτε να δειτε οτι εχει καποιες μικροαλλαγες με βαρυτητα στην σταθεροτητα.

Αξιζει μια επισκεψη νομιζω...

http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/stellarium/stellarium-0.9.1.exe

17/01/2008

Stellarium 0.9.1 released!

The Stellarium team is proud to announce the release of version 0.9.1. This is primarily a bug fix and stabilization release. Apart from bug fixes, users can expect to see improved start-up times and a new sky culture (Tupi-Guarani) as well as some progress with translations and overall stability.

Features

in version 0.9.1

sky

* default catalogue of over 600,000 stars

* extra catalogues with more than 210 million stars

* asterisms and illustrations of the constellations

* constellations for ten different cultures

* images of nebulae (full Messier catalogue)

* realistic Milky Way

* very realistic atmosphere, sunrise and sunset

* the planets and their satellites

interface

* a powerful zoom

* time control

* multilingual interface

* scripting to record and play your own shows

* fisheye projection for planetarium domes

* spheric mirror projection for your own dome

* graphical interface and extensive keyboard control

* telescope control

visualisation

* equatorial and azimuthal grids

* star twinkling

* shooting stars

* eclipse simulation

* skinnable landscapes, now with spheric panorama projection

customisability

* add your own deep sky objects, landscapes, constellation images, scripts...

0.9-custom-landscapes.jpg.bc4ff747607f8cb36574d107158f68a5.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Προσφατα αναβαθμισα τους drivers της καρτας γραφικων στην εκδοση 169.21 (απο την 92.xx) και μαλλον... την πατησα! ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Εξηγω:

Εκει που ολα δουλευαν τελεια με το Stellarium, τωρα βλεπω χαλασμενα γραφικα. ΕΙναι σε ολη την οθονη και δεν διαβαζονται ουτε τα γραμματα, ουτε οι αστερισμοι. Ειναι τελειως χαλια!

Εχει κανενας καποια αποψη επι του θεματος;

Περιττο ειναι να πω οτι το να παω πισω την εκδοση της nvidia δεν γινεται γιατι εχω κανει και backup ολο το συστημα με την νεα και δεν θελω/μπορω να παω ξανα στην παλιοτερη.

ΥΓ: Εκανα ξανα επανεγκατασταση το Stellarium και παλι τα ιδια!

HELP! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

1778306194_Taxaliamoy.jpg.4729370183047c460ade49ea85356d49.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Δοκίμασε να κάνεις επανεγκατάσταση του Stellarium. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα τότε ίσως η κάρτα σου να μην υποστηρίζει to Stellarium. Χρησιμοποίησε το Redshift που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις γραφικών.
Δημοσιεύτηκε
Προσφατα αναβαθμισα τους drivers της καρτας γραφικων στην εκδοση 169.21 (απο την 92.xx) και μαλλον... την πατησα!
Γιωργο...οι Drivers της Nvidia φταινε!!! Οχι το Stellarium [-X Κατεβασε τους τελευταιους WHQL απο το site της www.nvidia.com ή αλλιως δοκιμασε αρκετους μεχρι να βρεις πιος δουλευει. Με αυτους που εχεις τρωει κωλιμα το DirectDraw, ειχα το ιδιο πραγμα με το StarryNight. Εδω μπορεις να βρεις αρκετα για τους Drivers Guru3D.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Bi2L, το ηξερα οτι θα φταινε οι drivers!!! ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Και να σκεφτεις οτι πηγα για καλυτερα!

Να κατεβαω ειπες λες του καινουριους παλι αλλα στην εκδοση WQCHL?

Ή να βρω καποια ποιο παλια?

Το γαμ...το ειναι οτι με την προηγουμενη version το Stellarium ετρεχε τελεια!

Μηπως σκεφτομαι γινεται κατι απο τις ρυθμισεις....?

>Destination Space!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον, τελικα ελυσα το προβλημα με τα corrupted γραφικα του Stellarium. :P

Κατεβασα μια προηγουμενη εκδοση των drivers NVIDIA ΤΗΝ 162.18 (ΑΠΟ ΤΗΝ 175.ΧΧ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΙΞΑΝΕ ΠΑΛΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙ.

Αγνωστο γιατι αλλα το Stellarium εκαμνε "νερα" με την 169.xx και την 175.xx.

Και στο φορουμ του STELLARIUM ουτε κουβεντα δεν ελεγε για το προβλημα.....! ](*,)

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Εγώ παιδιά έχω το Stellarium σε OpenBSD και είναι πολύ βαρύ, κατοσταρίζει το σύστημα... Επίσης δεν το βλέπω να έχει και πολλές επιλογές κλπ, αν και δεν το έχω δουλέψει ιδιαίτερα. Σαν το Cartes du Ciel δύσκολα βρίσκεις ανάλογο πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς δεν είναι open-source...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Βαγγέλη το stellarium στηρίζεται πολύ στο αν τα X ( * ) σου έχει υποστήριξη για glx στον driver της κάρτας (glxinfo για να το δεις). Αν όχι σερνεται, αν ναι (όπως έχω εγω σε καινούργια Linux με Xorg) πετάει ( ** ) .

Οσο αφορά το Cartes du Ciel , έχει παγώσει , αλλα η συνέχεια του (starchart) είναι opensource και το βρίσκεις GPLed στο sourceforge http://sourceforge.net/projects/starchart/

Συγνώμη, τα έμπλεξα με άλλο πρόγραμμα, είναι το sky chart και ειναι επίσης GPLed, http://www.ap-i.net/skychart/

( * ) Xorg δεν έχεις στο OpenBSD ; Αν έχεις Xfree τότε μήπως έχεις παλιά version ; Γιατί από ότι θυμάμαι - αν και δεν το έχω παρακολουθήσει - ο Theo de Raadt ήτανε από τους πρωτους που πετάξανε τα Xfree για το Xorg)

( ** ) Για την ακρίβεια εγώ το χρησιμοποιώ πάντα για να τεστάρω αν έχω κάνει σωστά εγκατάσταση τα Χ.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα το κοιτάξω! Το Xorg έχω την καινούρια έκδοση Xenocara. Για το glx θα το ψάξω, δε θυμάμαι.

Το starchart που λες είναι καλό; Δεν το είχα βρει, δεν ειναι και ported στο OBSD. Θα το τσεκάρω κι αυτό.

Ευχαριστώ και πάλι!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Συγνώμη, τα έμπλεξα με άλλο πρόγραμμα, είναι το sky chart και ειναι επίσης GPLed, http://www.ap-i.net/skychart/. Το έιχα κατεβάσει (σαν .deb) πρίν από κανένα χρόνο, και αν εξαιρέσεις ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει (τοτε, δεν ξέρω τώρα) κάποια από τα έξτρα του Cartes du Ciel , κατά τα άλλα ήτανε αξιοπρεπές.
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, το έψαξα και το xorg υποστηρίζει glx και είναι φορτωμένα... Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν τρέχει καλά το πρόγραμμα...

Για το sky chart, είναι λίγο μπέρδεμα ο κώδικας και δεν ξέρω πως να το εγκαταστήσω, είμαι και λίγο newbie... :oops:

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Παιδια το Stelarium δεν ζηταει πολλες απαιτησεις για το PC. Αυτο που θελει ειναι μια καλη εκδοση των drivers μαλλον.

Ειναι αρκετα επεξηγηματικο και ομορφο αλλα για εκτυπωση το CARTES DU CIEL ειναι καπως πιο "παρατηρησιακο".

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Μολις διαβασα στο www.stellarium.org οτι η εκδοση 0.10.0 ειναι κοντα. Ενδιαφερουσες και καποιες αλλαγες που θα περιλαμβανονται. Γνωριζουμε το ποτε?
  • 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

απ ότι κατάλαβα από αυτά που μεταφράζω για το πρόγραμμα θα έχει φωτορύπανση και μπορεί να μπει και σε ποσοστό/limiting mag

θα δούμε σε λίγο. Όσο αφορά το release, ούτε οι μεταφραστλες έχουν ιδέα πότε πρέπει να παραδώσουν το project. Η μετάφραση του κυρίου προγράμματος φτάνει στο 95% ενώ χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα στους αρχαίους πολιτισμούς που είναι περίπου στο 60%

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

• 7 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πως μπορω να κατεβασω τα plugins του stellarium?

εχω μπερδευτει λιγακι..

:-k

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

• 5 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλό σαν πρόγραμμα και με πολλά πρωτότυπα γραφικά, αν και στο δικό μου τον υπολογιστή τρέχει πάρα πολύ αργά (δηλαδή δεν τρέχει, περπατάει :lol:).

Δε νομίζω να είναι πρόβλημα του υπολογιστή, αφού έχω αλλάξει δύο φορές σκληρό (όχι γι' αυτόν το λόγο=;) και συνεχίζει τα ίδια. [-(

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης