Anyone_anywhere Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 http://www.stellarium.org/ Το έχει τσεκάρει κανείς? Εντυπώσεις? www.myspace.com/astrovoxgr
xXx Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Το έχω δοκιμάσει...είναι αρκετά καλό!Οι συνθίκες είναι σχεδόν πραγματικές και είναι αρκετά παραστατικό! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
GStath Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με το Starry Night, είναι πολύ καλό. Ειδικά αν έχεις Linux που οι επιλογές σου σε πλανηταριοειδή προγράμματα είναι περιορισμένη... (Επιπλέον είναι δωρεάν... ) 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Σχετικά καλό, όμως εφοσον δεν εκτυπώνει χαρτες, δεν σε "συνδεει" αμεσα με τον πραγματικό ουρανο! Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Ειναι περισσοτερο παιδικο σα προγραμμα. Καμια σχεση με το starry night. Γραφικα πολλα και πολυ προχειρο για επαγγελματικη δουλεια. Σαν διασκεδαση να το εχεις ομως ναι! Ειναι ενα ομορφο προγραμμα STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Anyone_anywhere Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Τα πολλα γραφικα δεν ειναι απαραιτητα κακο.. Εγω τουλαχιστον εχω βρει πολλα χρησιμα πραγματα σε αυτο το προγραμματακι. Επίσης γιατί να τυπωνεις χαρτες αφου μπορεις να χεις το laptop με το προγραμμα στον τοπο παρατηρησης.. www.myspace.com/astrovoxgr
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 ΑΝ έχεις λάπτοπ, αν δεν έχεις?? αλλά και να έχεις ....Η φωτεινότητα της οθόνης δεν βοηθάει στην προσαρμογή του ματιού στο σκοτάδι.. Προγράμματα της κλάσεως του S.Night έχουν και έκδοση με κόκκινο φως...αλλά το stellarium δεν... Προσωπικά το χρσιμοποιώ για να δείχνω τον ουρανό σε ανθρώπους που θέλουν εφετζίδικα πράγματα...την απόλυτη προσομοίωση..κλπ κλπ..
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Προγράμματα της κλάσεως του S.Night έχουν και έκδοση με κόκκινο φως...αλλά το stellarium δεν... H καινουργια εκδοση του stellarium εχει και κοκκινο φως για προσαρμογη των ματιων και δεν εχεις προβλημα! Βεβαια συμφωνω οτι δεν ειναι της κλασης του Stary night!
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Ούτως η άλλως ένας καλός χάρτης δε συγκρίνεται με την οθόνη σε πολλές συνθήκες παρατήρησης, κυρίως στην ύπαιθρο. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Ούτως η άλλως ένας καλός χάρτης δε συγκρίνεται με την οθόνη σε πολλές συνθήκες παρατήρησης, κυρίως στην ύπαιθρο. Εκτός αυτού δε χρειάζεται μπαταρίες,δε πρόκειται να σε "αφήσει" ποτέ! Είναι απείρως πιο βολικός ένας χάρτης. Δημήτρης ΚαπετανάκηςCGCG108-138: Mag 15.5v, να τ''αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Συμφωνώ απόλυτα...
Anyone_anywhere Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 βασικα και το stellarium και το starry night εχει κοκκινο χρωμα για προσαρμογη των ματιων στο σκοταδι. Επισης ειμαι κατα των χαρτων στην αστροπαρατηρηση και θα εξηγησω γιατι. Πρωτον σου δινουν πολυ περιορισμενες πληροφοριες οσο αναφορα τις ακριβεις συντεταγμενες, και αλλες λεπτομερειες ( αποσταση, φασματικους τυπους) Ποσες πληροφοριες μπορει να χει ενας χαρτης??Ενω ενα προγραμμα με night vision on και σκοταδι ειναι σαν ζωντανη εγκυκλοπαιδεια.Πραγματικα βρισκεις οτι θες, για οποια ημερομηνια θες, για οποιαδηποτε γεωγραφικο μηκος/πλατος/ υψομετρο, κατευθυνση παρατηρησης, οπτικη μεγενθυνση κτλ. Δηλαδη ενω κανεις παρατηρηση ενα βραδυ, εχεις διπλα το προγραμμα στο laptop και λες κατσε να δω πως θα ναι ο ουρανος απ΄το ιδιο σημειο σε 1000 χρονια π.χ. www.myspace.com/astrovoxgr
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 Μπορειτε να χρησιμοποιητε και το Dark Adapted για night vision ασχετωες αν καποιο προγραμμα δεν εχει ευτη την επιλογη .Εχει γινει αναφορα για το προγραμμα στον τομεα του software . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
draculas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 Η κάθε μέθοδος εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.οπότε ο καθένας επιλέγει οτι τον βολεύει. Προσωπικά, προτιμώ χάρτη, οπότε δεν ανυσηχώ για μπαταρίες, υγρασία, βάρος, ασφαλή χώρο να το τοποθετήσω, κτλ.Απο την άλλη χάνω τις όποιες πληροφορίες θα μπορούσε να μου παρέχει ενα πρόγραμμα, και την δυνατότητα της φωτογράφισης με webcam ή CCD, (την οποία, έτσι κι αλλιώς, δεν εχω ακόμα..) Βέβαια στην πράξη, εχει τύχει να χρησιμοποιήσω και τα 2, αφού στο χωριό, το PC απέχει.. μια σκάλα, απο την ταράτσα που είναι το τηλεσκόπιο.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2007 Εχω τη διανομη Mandriva Powerpack 2007 και καρτα την ATI X700 .Δεν υποστηριζονται τ α3διαστατα γραφικα και δεν εχς επιταχυνση υλικου , με αποτελεσμα να μη μπορω να το κανς εγκατασταση . Μηπως ξερετε κανα καλο driver ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
elohim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2007 Το stellarium το χρησιμοποιούσα στο παρελθόν... Για αρχάριο είναι πολύ εύχρηστο, λειτουργικό και παραστατηκό... Είναι πολύ καλό για αρχή....Θυμάμαι όμως ότι η εγκατάσταση του προέκυψε κατα λάθος....κάνοντας κλίκ σ'ενα άγνωστου προγράμματος εικονίδιο... Αλλα δούλευε κανονικά... Τώρα η εκτύπωση μπορεί να γίνει μόνο με Printscreen...Για όσους δεν έχουν ξεκινήσει με ποιό αναλυτικά προγράμματα (π.χ.celestia) θεωρώ ότι είναι απο τα καλύτερα για να ξεκινήσεις.... dreamers and not, do not lower the head...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2007 ρε παιδια το starry nighgt μπορω να το κατεβασω απο καπου? Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!! astronomy for all http://mechntua.blogspot.com/
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2007 Νόμιμα όχι! Για τους άλλους τρόπους δεν μπορούμε να κάνουμε δημόσια συζήτηση! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2007 αρα κυκλοφορει στο εμποριο (δν εννοω πειρατικα)θα φροντισω να το προμηθευτω...(ειναι απιθανο να το βρω εδω στην Ναξο οποτε θα ρωτησω εναν γνωστο μου που εργαζεται στον Δημοκριτο, οποτε σιγουρα θα ξερει).ευχαριστω παντως!!!!!!!!!!!!!!! Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!! astronomy for all http://mechntua.blogspot.com/
nivam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2007 αρα κυκλοφορει στο εμποριο (δν εννοω πειρατικα)θα φροντισω να το προμηθευτω...(ειναι απιθανο να το βρω εδω στην Ναξο οποτε θα ρωτησω εναν γνωστο μου που εργαζεται στον Δημοκριτο, οποτε σιγουρα θα ξερει).ευχαριστω παντως!!!!!!!!!!!!!!! Δυστυχως μόνο ο Παπασωτηριου το φέρνει αλλα κι αυτος εχει μεινει στην εκδοση 5!Τσεκαρε στο site www.papasotiriou.gr μπας και εχει φέρει την έκδοση 6. ΦιλικάΝίκος 8" Meade LX90 LNT5" Celestron Nexstar SEZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo 9x63 Bresser Binos
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Φυσικά πωλείται και online αλλά θα χρειαστείς πιστωτική κάρτα. Ρώτα τους γονείς σου! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
draculas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Μιχάλη, μάλλον η λύση του internet είναι μονόδρομος..αν έχεις πρόβλημα με την πιστωτική, ρώτα στις τράπεζες για τις προπληρωμένες πιστωτικές.Ετσι πήρα εγω μια φωτογραφική μηχανή, πήγα στην Eurobank, πήρα μια "άδεια" κάρτα, την φόρτωσα ακριβώς με τα λεφτά που έκανε η μηχανή, και κανένα πρόβλημα!δεν ξέρω όμως αν μπορείς να την βγάλεις μόνος σου, ή αν χρειάζεται κάποιος ενήλικος.
saos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Εχω τη διανομη Mandriva Powerpack 2007 και καρτα την ATI X700 .Δεν υποστηριζονται τ α3διαστατα γραφικα και δεν εχς επιταχυνση υλικου , με αποτελεσμα να μη μπορω να το κανς εγκατασταση . Μηπως ξερετε κανα καλο driver ? Γεία σου φίλε ΒολιώτηΔες στον παρακάτω λινκ:http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.htmlυπάρχει ο driver (όχι source,binary μόνο) για τις ati radeon κάρτες (by the way, έχω και εγώ την ίδια κάρτα). Αφού εγκαταστήσεις τον driver, πρέπει να ρυθμίσεις και τον x server. Για το τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις (βλέπε fglrxconfig) δες στο παρακάτω:http://www.rage3d.com/content/articles/atilinuxhowto/Ελπίζω να βοήθησα
KONOPS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 ΤΟ DISCOVERY ΕΙΧΕ ΕΝΑ CD ΜΕ ΤΟ CELESTIA V 1.41 TO VIRTUAL MOON ATLAS V PRO 3.0 KAI TO COMPUTER AIDED ASTRONOMY V 2.017
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Σε ευχαριστω saos . Θα το δοκιμασω . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα