siba2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Γειά σας συγχαριτίρια για την σελίδα είναι πολυ ωραια!Είμαι καινούργιος στον κόσμο του διαστήματος και θα ήθελα να με συμβουλέψετε πιο τηλεσκόπιο να πάρω!Δεν έχω μεγάλο budget αλλα πιστεύω 200 ευρώ φτάνουν για έναν αρχάριο!΄ Έκανα βέβαια μία έρευνα στο ebay κυρίως και βρήκα το Seben Big Boss σε καλή τιμή και απότι βλέπω είναι και 6", αλλά νομίζω δεν είναι τοσο γνωστή μάρκα όσο ένα Celestron για παράδειγμα και φοβάμαι μην βγεί μαπα... Είδα και αυτά τα 2 που έχει προσφορα το LIDL πιστεύετε οτι αξίζει κανενα απο αυτα? Τέλος θέλω να πώ οτι άν και αρχάριος θελω να πάρω κάτι καλο ετσι ώστε να με ενθουσιάσει και να συνεχίσω να ασχολούμε...Εν ανάγκι μπορει το budget μου να ανέβει λιγάκι ακομα...πολυ λιγακι ομως Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Καλημερα και καλωs ηρθεs στην παρεα.Νομιζω πωs για αρχη η συνταγη ειναι μια.NIGHTWATCH ενα ζευγαρι κυαλια και υπομονη.Αργοτερα με την βοηθεια των παιδιων,και καποια χρηματα παραπανω μπορειs να διαλεξειs το τηλεσκοπιο σου Φιλικα Γιωργος
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Πήρε το μάτι μου μια αγγελία εδώ στο astrovox για ένα dob 8" στα 240 ευρώ. Θα σου πρότεινα να το λάβεις υπόψη σου, αφού μάλλον σε κάποια τέτοια λύση πρέπει να προσανατολιστείς.Φιλικά,Ηλίας.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Καλωσήλθες! Επειδή το ερώτημά σου έχει απαντηθεί γύρω στο 1 τρισεκατομύριο φορές, κάνε ένα search και θα βρεις πολύτιμες απαντήσεις. Φιλικά, Βαγγέλης
siba2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Για αυτό που υπάρχει στο ebay το Seben Big Boss τι έχετε να πείτε? αξίζει?
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Εγώ θα πω, όπως έχω ξαναπει, ότι η συνταγή κυάλια σε αρχάριο δε προσφέρει τίποτα. Το μόνο που θα δει είναι περισσότερα αστέρια και τα αστέρια δεν αποτελούν πόλο έλξης για να ασχοληθεί κάποιος με την αστρονομία. Με τα κυάλια ούτε πλανήτες θα δει, ούτε καν καλα τη σελήνη, ούτε τίποτα απο βαθύ ουρανό. Άντε γαλαξία ανδρομέδας και νεφέλωμα ωρίονα σα μια θολούρα. Καλύτερα ένα αξιοπρεπές τηλεσκόπιο με λίγα χρήματα αν δεν είναι σίγουρος, ώστε και κανα πλανήτη να δει, και τη σελήνη, και κανα σφαιρωτό, και γενικά να δει κάποια deep sky. Με το να βλέπει αστέρια δεν αλλάζει κάτι. Αστέρια έβλεπε και πριν με γυμνό μάτι απλά ήταν λιγότερα. IK Observing System
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Καλωσόρισες και απο εμένα.Λοιπόν, αν είσαι σίγουρος γι αυτό που πας να κάνεις, δηλαδή να ξέρεις ότι γουστάρεις να κάθεσαι με τις ώρες και να κοιτάς, ή να παρατηρείς αν προτιμάς, πάρε το NIGHTWATCH, όπως είπαν οι προλαλήσαντες, μάθε τα βασικά, πού είναι τι, πότε μπορέις να δείς τι και κυριώς πώς και διάβασε καλά το κομμάτι που αφορά την επιλογή τηλεσκοπίου. Τότε θα μπορέις να αποφασίσεις. Μην κάνεις βιαστικές αγορές. Το 8" Dobsonian είναι καλή επιλογή για αρχάριους, και όχι μόνο. Αλλα επαναλαμβάνω.....σκέψου το καλά. Δημήτρης
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 καλως ηρθεςto thleskopio toy lidl των 80 ευρω ειναι πολυ καλο για να μαθει καποιος τους ουρανους,να σκοπευει, να αρχισει να περνει τα πρωτα του βηματα και να του ανοιξει ο δρομος για κατι μεγαλυτερο,διχως να εχει δωσει πολλα λεφτα. Να ξερεις ομως οτι το τηλεσκοπιο δεν φερνει τα αστερια στο ενα μετρο ή να μην περιμενεις πλανα οπως δινουν τα τηλεσκοπια της nasa κ.τ.λ. Με αυτο το τηλεσκοπιο 2 πραγματα μπορει να συμβουν (οπως και με ολα)α) να αγαπησεις την αστρονιμια με το παραπανω β) να παρατησεις την ιδεα αστρονιμιας μια και καλη. Εγω παντος το bresseraki(80ευρω) μου το λατρευω. το to dob ειναι πολυ δυσκολο στην μεταφορα. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
siba2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Σίγουρα δεν θα βλέπω τα αστέρια στο 1 μέτρο αλλα τουλάχιστον θα με συναρπάζει το όλο θέαμα με το συγκεκριμενο τηλεσκόπιο?
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 εμενα με συναρπασε, εξαρτατε τι περιμενει ο καθενας , αλλα ειχα ξαναδει απο τηλεσκοπιο και μαλιστα απο πολυ μεγαλυτερα.κοιτα λιγο αυτο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=43216#43216 μπες σε αυτο το θεμα δες καποιες συζητησεις εχω παραθεση καποια link kai egv kai alla παιδια ψαξτο λιγο ριξε μια ματια και θα καταλαβεις Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Για να ξεκαθαρισεις το τοπιο και τη θολουρα, για αρχη καλα θα κανεις να παρεις ενα τηλεσκοπιο dobsonian 8". Ψαξε στις αγγελιες που πωλειται ενα. Εισαι τυχερος. Ειναι πολυ καλο γι αρχη. Σκεψου καλα καλα οτι ασχολουμαι κοντα 10 χρονια μ αυτο και ομως εχω μεινει σε ενα 8αρι τηλεσκοπιο. Ειναι ενα πολυ καλο διαμετρημα που το καθιστα ικανο να σου παρουσιασει αντικειμενα που θα σου κοψουν την ανασα (κατω φυσικα απο αναλογο ουρανο). ΟΧΙ ΚΥΑΛΙΑ!!!!!! ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Εκτος αν σου αρεσουν και τα προτιμας.. Στο ξεκινημα ομως δε παιρνουμε ποτε κυαλια. Συμφωνω απολυτα με τον Ιφικρατη. Μη το ψαξεις παρα πολυ γιατι θα σε κουρασει ολη αυτη η διαδικασια. Η καλυτερη λυση και αυτο που προτεινουν ολοι ειναι το dobsonian 8". STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
siba2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Ναι το είδα αυτό το dobsonian και η αλήθεια είναι οτι με ενδιαφέρει και του έστειλα μήνυμα αλλα μεχρι στιγμής δεν απάντησε.Απλα δεν θέλω να χαλάσω αρκετά χρήματα και μετά να το παρατήσω...γιαυτο κοιτάω και το bresser απο τα Lidl ετσι ώστε να πάρω μια πρώτη γεύση και αν μου αρέσει να συνεχίσω και ίσως πιο μετα να αγοράσω ένα καλύτερο
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Εγώ θα πω, όπως έχω ξαναπει, ότι η συνταγή κυάλια σε αρχάριο δε προσφέρει τίποτα. Το μόνο που θα δει είναι περισσότερα αστέρια και τα αστέρια δεν αποτελούν πόλο έλξης για να ασχοληθεί κάποιος με την αστρονομία. Με τα κυάλια ούτε πλανήτες θα δει, ούτε καν καλα τη σελήνη, ούτε τίποτα απο βαθύ ουρανό. Άντε γαλαξία ανδρομέδας και νεφέλωμα ωρίονα σα μια θολούρα. Καλύτερα ένα αξιοπρεπές τηλεσκόπιο με λίγα χρήματα αν δεν είναι σίγουρος, ώστε και κανα πλανήτη να δει, και τη σελήνη, και κανα σφαιρωτό, και γενικά να δει κάποια deep sky. Με το να βλέπει αστέρια δεν αλλάζει κάτι. Αστέρια έβλεπε και πριν με γυμνό μάτι απλά ήταν λιγότερα. Συμφωνώ.Δε καταλαβαίνω γιατί μερικοί φίλοι προτείνουν σε έναν αρχάριο,κυάλια.Αφού ξέρουμε ότι το σημαντικότερο βήμα είναι κάποιο βιβλίο για τα θεωρητικά και στη συνέχεια έξοδος σε καθαρό ουρανό και εκμάθηση των αστερισμών. Τι πιο χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση και εκμάθηση αστερισμών από το γυμνό μάτι; Στη συνέχεια είναι χρήσιμη η συμμετοχή σε κάποια εξόρμηση παρέα με άτομα με τηλεσκόπια,να δει μέσα από αυτά,ώστε να μάθει πάνω-κάτω πώς φαίνονται τα DSO's από ερασιτεχνικό εξοπλισμό. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Καλωσήρθες φίλε siba2001 και απο μένα! Ανέφερες οτι διατίθεσαι να ανεβάσεις το Βudget σου αν χρειαστεί.Ε αυτό είναι το πιο πιθανό αφού αξιοπρεπές όργανο δεν μπορείς να πάρεις μόνο με 200 ευρώ.Εκτός και αν καταφέρεις να πάρεις αυτό που είναι στην αγγελία, 360 ευρώ για ενα 8" dobson τα χρειάζεσαι.
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Ρε παιδια τα κιαλια δεν τα θελουμε για να δουμε τό θεαμα.Τα θελουμε για να μαθουμε 5 πραγματα για το τι γινετε εκει πανω.Για μενα η σωστη σειρα ειναι:Βιβλιο, αναγνωριση με γυμνο ματι των αστερισμων, Κιαλια για τα πιο φωτινα αντικειμενα, Τηλεσκοπιο Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
zantespear Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Λέγετε eyepiece simulator. Μπορείς να παίξεις μαζί του αφού έχεις κατανοήσεις έννοιες όπως εστιακό μήκος barlow, και τη συμπεριφορά της μεγέθυνσης ανάλογα με το προσοφθάλμιο:http://www.mydob.co.uk/eyepiece_simulator.php Σπύρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα