Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φοβερός!! Φοβερός!! Δε ξέρω τι να πω. Αν και δεν είχε καλό seeing και δε κατάφερα να αναγνωρίσω κανέναν αστερισμό μέσα από τον ερευνητή. Έστρεψα το τηλεσκόπιο προς τον Λέοντα αλλά μέσα από τον ερευνητή τα ίδια. Αποφάσισα να δω κατευθείαν μέσα από το τηλεσκόπιο και γυρνούσα τη dob βάση Ξαφνικά διέκρινα μέσα στον 25mm (48X) τον Κρόνο!

Αμέσως έβαλα τον προσοφθάλμιο των 10mm (120X) και έπαθα πλάκα!! Εκθαμβωτικός!!

Τέλος πήγα να δω τον Σείριο. Πολύ καλός και αυτός και με το 25mm αλλά και με τον 10mm.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο στους Κρονοπληχθέντες μας!

Συγκινούμαι όσο θυμάμαι την πρώτη φορα που τον είχα δει και γω!

Μάλιστα δεν είχε καλό seeing, και η επόμενη φορά, ήταν με μπύρες και έναν φίλο και ήταν ακόμα πιο πανηγυρική! =D> =D> =D>

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Εγώ τον είδα με 400 μεγενθυνση πριν κανα μηνα με τέλειο seeing και έπαθα πλάκα.Ήταν πεντακαθαρος!!Χρώματα, Cassini, γενικα ολα ηταν τελεια.Αναρωτιεμαι αν ειχα εναν προσοφθαλμιο της προκοπής τι θα έβλεπα.(με 8'' dob ολα αυτα΄).
Άλεξ Λομπάνοβ
Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα.Φιλε hunter155 τι προσοφθαλμιο χρησιμοποιησες;Εχουμε το ιδιο τηλεσκοπιο,και εχω παραγγειλει τον hyperion 3.5 :) και ανυπομονω για το ειδωλο που θα εχω απο αυτον,λογω του οτι θα ειμαι κοντα στο οριο(Χ 343) :-k
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε
...εχω παραγγειλει τον hyperion 3.5 :) και ανυπομονω για το ειδωλο που θα εχω απο αυτον,λογω του οτι θα ειμαι κοντα στο οριο(Χ 343) :-k

Μμμ....καλύτερα να έπαιρνες αυτόν των 5 χιλιοστών που δίνει μεγένθυνση 240Χ.Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά πολύ σπάνια θα έχεις καλή εικόνα με τον συγκεκριμένο προσοφθάλμιο λόγω του οτι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εύκολα τέτοιες μεγενθύνσεις.

Δημοσιεύτηκε
παιδια τον ειδα και εγω χθες τον κρονο ηταν τελειος.θελω να ρωτησω μαζι με τα προσοφθαλμια μου φερανε κ 1 ανταπτορα 2" αυτον θα τον χρησιμοποιισω μονο αν εχω προσοφθαλμιο 2" 'η πεταξα πατατα? κ κατι αλλο απο αθηνα μπορω να δω τον πλανητη ουρανο με το τηλεσκοπιο μου dob 8" :?:
Δημοσιεύτηκε

Τι έγινε? Κάτι συμβαίνει εδώ!

Το ίδιο τηλεσκόπιο, η ίδια αγορά, η ίδια παρατήρηση, οι ίδιες εντυπώσεις!!

Κρόνος = ΟΥ Α ΟΥ !!!

... και μετά σου λένε ότι όλα αυτά γίνανε μόνα τους!
Δημοσιεύτηκε

Κωνσταντίνε ο αντάπτορας είναι για προσοφθάλμια 2".

Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε club dobάδων! :cheesy: :cheesy:

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
...εχω παραγγειλει τον hyperion 3.5 :) και ανυπομονω για το ειδωλο που θα εχω απο αυτον,λογω του οτι θα ειμαι κοντα στο οριο(Χ 343) :-k

Μμμ....καλύτερα να έπαιρνες αυτόν των 5 χιλιοστών που δίνει μεγένθυνση 240Χ.Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά πολύ σπάνια θα έχεις καλή εικόνα με τον συγκεκριμένο προσοφθάλμιο λόγω του οτι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εύκολα τέτοιες μεγενθύνσεις.

Εχω καιτον5αρη,απλως πηρα και τον αλλο εστω και γι΄αυτες τις λιγες στιγμες που προκειται να τον χαρω. :)
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε
Εγώ τον είδα με 400 μεγενθυνση πριν κανα μηνα με τέλειο seeing και έπαθα πλάκα.Ήταν πεντακαθαρος!!Χρώματα, Cassini, γενικα ολα ηταν τελεια.Αναρωτιεμαι αν ειχα εναν προσοφθαλμιο της προκοπής τι θα έβλεπα.(με 8'' dob ολα αυτα΄).

Μπόρεσες να εστιάσεις σε 400χ μεγέθυνση;Τι εστιαστή έχεις;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Έχω τον 6mm wide angle της sky watcher και εναν barlow της vixen με τα 20 ευρώ.Κοιτα δεν έχω εμπειρία απο αλλα προσοφθαλμια και αλλα ειμαι ικανοποιημενος απο αυτα που έχω.Τωρα οσον αφορα τον εστιαστη,εχω αυτον που φοραει το τηλεσκοπιο, και με λιγη υπομονη κάνεις την εστιαση που θες.Σκαιφτομουν τωρα να παρω κανεναν καλητερο(προσοφθαλμιο) μεχρι 100 ευρω.Τον θελω κυριος για πλανητικη παρατηρηση.Έχετε να μου προτεινετε τιποτα?Σκαιφτομουν τους οπθοσκοπικούς αλλα δεν το έχω ψάξει και πολύ.
Άλεξ Λομπάνοβ
Δημοσιεύτηκε

Ημουν αποφασισμένος να πάρω ενα Hyperion, οχι μόνο για πλανητική, αλλα για γενική χρήση, έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτά τα προσοφθάλμια.

Επίσης για πλανητική παρατήρηση, τα καλύτερα είναι τα ορθοσκοπικά

Τα παραπάνω τα ξέρω στην θεωρία μέσω του astrovox..

Πρόσφατα όμως έτυχε να κοιτάξω μέσα απο ενα Nagler.. και έπαθα την πλάκα μου! απίστευτα πλατύ πεδίο!

Είδα το Μ42, και νόμιζα οτι το κοίταγα με γυμνό μάτι! δεν υπήρχε γυρω-γύρω, το στενό πεδίο του super plossl μου, αλλα ενα απίστευτα ευρύ πεδίο γεμάτο αστέρια! τόσο ευρύ που έβλεπες ακολειστικά αστέρια, και οχι τα τοιχώματα του προσοφθάλμιου!!

Σα να αγόρασα νεο τηλεσκόπιο!

Με χαρά λοιπόν σας ανακοινώνω: Το καλοκαίρι πάω για Nagler!

(Nick, o Hyperion είναι ακόμα στην λίστα, και θα περιμένει απλώς λίγο παραπάνω.. :) )

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ειδα και εγω χθες τον κρονο!!!!! :D :D :o τελειος!!!!!!!

Ομως δυστυχως το αθλιο seeing και η φτωχη 175χ μεγενθυση δε με αφησαν να τον χαρω τελειως :( :( :cry:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Mακαρι. :) :) Απλα το λεω αυτο διοτι το μικρης διαμετρου τηλεσκοπιο μου δεν σηκωνει αυτην τη μεγενθυση κανονικα.Αναγκαζομαι ομως να τη χρησιμοποιησω διοτι η αμεσως επομενη ειναι 58χ(οντως φτωχη) :( :(

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα έτυχε να κοιτάξω μέσα απο ενα Nagler.. και έπαθα την πλάκα μου! απίστευτα πλατύ πεδίο!

Είδα το Μ42, και νόμιζα οτι το κοίταγα με γυμνό μάτι! δεν υπήρχε γυρω-γύρω, το στενό πεδίο του super plossl μου, αλλα ενα απίστευτα ευρύ πεδίο γεμάτο αστέρια! τόσο ευρύ που έβλεπες ακολειστικά αστέρια, και οχι τα τοιχώματα του προσοφθάλμιου!!

Ναι, οι Nagler στον βαθύ ουρανό δεν παίζονται.Όμως τους πληρώνεις με το αζημείωτο! Και για αυτό τον λόγο πιστεύω οτι για πλανητική παρατήρηση σε μεγάλη μεγένθυνση, 68 μοίρες πεδίο που δίνει ένας Hyperion αρκούν.Πολύ καλή η ιδέα σου να προμηθευτείς έναν Nagler, αλλά να θυμάσε οτι πρέπει να σπρώξεις πολύ χρήμα, μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν και την ίδια την αγορά ενός τηλεσκοπίου!

Δημοσιεύτηκε
:cheesy: καλησπερα απο την συννεφιασμενη κερκυρα,θελω και γω να δω τον κρονο ,εχω παρει night watch και το εχω ριξει στο διαβασμα!ερωτηση και ισως και ηλιθια,τι ωρες παιζει ο κρονος?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης