Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Υφίσταται γενικά μια έντονη παραφιλολογία που φτάνει στα όρια της συνομοσιολογίας γύρω από τέτοια θέματα που φυσικά δε στέκουν.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
Το ξέρω πως υπάρχει κάποια παραφιλολογία γιαυτό.Ωστόσο έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος)πως έχει γίνει κάποια επιστημονική ανακοίνωση γι αυτό πριν λίγα χρόνια.Αν υπάρχει κάποια σχετική πληροφορία θα με ενδιέφερε.Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. :P
Δημοσιεύτηκε
Αν διαβάσεις το θέμα στο λινκ, θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό από φυσικής απόψεως. Δε γνωρίζω για επιστημονική ανακοίνωση, αν και αν είχε γίνει κάποια θα ήταν για να πούν ότι δεν έχουμε άλλον δορυφόρο, παρά μόνο τη Σελήνη. Οι αποστολές στη σελήνη έχουν περάσει και από την "πίσω" μεριά, αν υπήρχε θα τον έβλεπαν.... :P

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Είχα δει ένα ντοκυμανταιρ πριν χρόνια ότι υπάρχει ένας αστεροϊδής που κινείται στη στην τροχιά της Γης, περίπου, και συναντάται κάποιες φορές πολύ κοντά. Ίσως να εννοούν αυτόν...
Δημοσιεύτηκε
Είχα δει ένα ντοκυμανταιρ πριν χρόνια ότι υπάρχει ένας αστεροϊδής που κινείται στη στην τροχιά της Γης, περίπου, και συναντάται κάποιες φορές πολύ κοντά. Ίσως να εννοούν αυτόν...
Αυτό το είχα διαβάσει πριν από μερικούς μήνες στο διαδίχτυο. Θα το ψάξω και θα το βρω :-k

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά μη βασανίζεστε άδικα, πιαστήκατε αδιάβαστοι.

O δεύτερος δορυφόρος της Γης λέγεται Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη, και είναι καθαρά μια "πιασάρικη" εφεύρεση των αστρολόγων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι έχουν ακούσει για αυτήν μόνον όσοι ασχολούνται με τα ζώδια, και κανείς άλλος ανυποψίαστος άνθρωπος, όπως πχ εμείς.

Αν θέλει πληροφορίες για το δεύτερο αυτό δορυφόρο της Γης ο φίλος Uranus, μπορεί να απευθυνθεί στους αστρολόγους, που είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Δεν εννοώ τίποτε.Απλά ρώτησα για κάτι που έχω ακούσει.

Λέτε να είμαι συνομοσιολόγος εναντια στην "ΕΠΙΣΤΗΜΗ"?(Δε με χαλάει και πολύ)Καλό μου ακούγεται!

:mrgreen: :mrgreen:

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ?Φτου κακά!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Πάντως βρήκα αυτό που έψαχνα με ένα απλό ψαξιματάκι στο διαδύκτιο και σας το δίνω έτοιμο(μασημένη τροφή που λένε):

http://www.space.com/scienceastronomy/solarsystem/second_moon_991029.html

Τώρα μπορώ να αποχωρήσω εν ειρήνει.Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε ή να τριπλοκλειδώσετε το θέμα ή ακόμη να του κάνετε και φάλαγγα! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Στο όνομα της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ πάντα,που εσείς προστατεύετε απέναντι στους ΚΑΚΟΥΣ αστρολόγους και άλλους εχθρούς.Μήπως έχετε ακούσει για κάποιους "συναδέλφους" σας ονόματι Bohr,Max Plank,Jung,Νεύτων?(Υπάρχει και μια ωραία απάντηση του τελαιταίου στον Herschel όταν αυτός του είπε ότι η Αστρολογία είναι σαχλαμάρα.Βρείτε την!)

Βεβαίως θα συνεχίσω να παρακολουθώ αυτό το πολύ ωραίο site(κάτι που κανω πολλά χρόνια έτσι κι αλλιώς).

Η LILITH μαζί σας! :cheesy:

Ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον. \:D/ \:D/ \:D/ :-({|= :-({|= :-({|=

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Uranus,πολύ ατυχές το παραδειγμά σου με τον Νεύτωνα.Απέχει μόνο 3 αιώνες από σήμερα.

Και να ειρωνεύεσαι λιγότερο.

Α! Και για να μη τσακωνόμαστε,θα πρέπει να αποφασίσουμε τι εννοούμε με τον όρο "δορυφόρος"(βλ "Cruithne",όπως πολύ σωστά επισήμανε ο terring)

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρξε τόσο έντονη η αλλαγή του ύφους του γραπτού λόγου σου Uranus. Έκανες μία ερώτηση και όλες οι απαντήσεις ήταν στην κατεύθυνση του να σε ενημερώσουν. Κρίμα είναι να πυροδοτούμε τις συζητήσεις.... Ευχαριστούμε παρόλα αυτά για το link.
Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε

Αυτόν τον αστεροϊδή εννοούσα...

Γιατί αρπάζεσαι όμως έτσι;

Δεν εννοώ τίποτε.Απλά ρώτησα για κάτι που έχω ακούσει.

Λέτε να είμαι συνομοσιολόγος εναντια στην "ΕΠΙΣΤΗΜΗ"?(Δε με χαλάει και πολύ)Καλό μου ακούγεται!

:mrgreen: :mrgreen:

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ?Φτου κακά!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Πάντως βρήκα αυτό που έψαχνα με ένα απλό ψαξιματάκι στο διαδύκτιο και σας το δίνω έτοιμο(μασημένη τροφή που λένε):

http://www.space.com/scienceastronomy/solarsystem/second_moon_991029.html

Τώρα μπορώ να αποχωρήσω εν ειρήνει.Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε ή να τριπλοκλειδώσετε το θέμα ή ακόμη να του κάνετε και φάλαγγα! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Στο όνομα της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ πάντα,που εσείς προστατεύετε απέναντι στους ΚΑΚΟΥΣ αστρολόγους και άλλους εχθρούς.Μήπως έχετε ακούσει για κάποιους "συναδέλφους" σας ονόματι Bohr,Max Plank,Jung,Νεύτων?(Υπάρχει και μια ωραία απάντηση του τελαιταίου στον Herschel όταν αυτός του είπε ότι η Αστρολογία είναι σαχλαμάρα.Βρείτε την!)

Βεβαίως θα συνεχίσω να παρακολουθώ αυτό το πολύ ωραίο site(κάτι που κανω πολλά χρόνια έτσι κι αλλιώς).

Η LILITH μαζί σας! :cheesy:

Ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον. \:D/ \:D/ \:D/ :-({|= :-({|= :-({|=

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σόρυ, εγώ το ξεκίνησα, αφού έκανα λόγο για τη Λίλιθ.

Uranus,

Είναι λίγο αφελές να πεις ότι ο αστεροειδής (3753) Cruithne που σου επεσήμανε ο terring είναι δορυφόρος της Γης. Το site που παραπέμπεις το διευκρινίζει κάπως το θέμα, αλλά ο τίτλος που είδες είναι για εντυπωσιασμό περισσότερο (πιασάρικος τίτλος=αναγνωσιμότητα).

Εν πάσει περιπτώσει, εσύ δέχεσαι ότι υπάρχει η Λίλιθ ή δεν το δέχεσαι;

Δεν εννοώ το αστρονομικό ουράνιο σώμα που εννοούμε εμείς οι αστρονόμοι, εννοώ το συμβολισμό της Λίλιθ. Υπάρχει Λίλιθ ή δεν υπάρχει Λίλιθ;

Φιλικά,

Βαγγέλης.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Δεν το ξεκίνησες εσύ.Το ξεκίνησε αυτός που εσπευσε να γράψει το link από την συζήτηση που κλειδώθηκε.Τόση καχυποψία?Τέλος πάντων.Εγώ απλά ρώτησα για κάτι επειδή θεώρησα πως κάποιος μπορεί να ξέρει κάτι σχετικό.Ασχολούμαι πολλά χρόνια σοβαρά με την Αστρολογια(πάνω από 20 και δεν ζω από αυτήν),αλλά δεν είχα καμιά πρόθεση(ούτε έχω) να ξεκινήσω μια τέτοια συζήτηση,υπεράσπισης ή οτιδήποτε άλλο.Πράγματι πρέπει να ορίσουμε τι εννοούμε δορυφόρο.Ωστόσο εγώ απλά ήθελα να δω αν πράγματι η σύγχρονη παρατήρηση επιβεβαιώνει αυτό που κάποιες παραδόσεις αναφέρουν και βρήκα κάτι σχετικό.Δεν επιμένω πως είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Η Lilith υπολογίζεται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο αστρολογικά και δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος πλανήτης.Υπάρχει στην λεγόμενη παραδοσιακή αστρολογία ως σημείο του αστρολογικού χάρτη"υπολογισμένο"και πολλοί αστρολόγοι δεν την θεωρούν άξια λόγου στην ερμηνία ενός αστρολογικού θέματος.Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας. O:)

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά πιστεύω πως ως αρχέτυπικός συμβολισμός(η Lilith), έχει τεράστιο ενδιαφέρον.Η αστρολογική του χρήση δεν μου λέει τίποτε.Νομίζω πως είναι απόπειρα των σύγχρονων αστρολόγων να επιβεβαιώσουν πράγματα,εκεί που η γνώση τους ή η εμπειρία τους δεν τους αρκεί και ανασύρουν αδιακρίτως "παραδοσιακά"εργαλεία.Αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις αλήθειες της ψυχολογίας υπάρχουν για μένα μόνο όταν μπορώ ΠΡΑΚΤΙΚΑ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να τις βιώσω και να τις αντιληφτώ.Αλλιώς (όσο αληθινές και αν είναι),για μένα δεν υπάρχουν. :wink:
Δημοσιεύτηκε
Νεύτων?(Υπάρχει και μια ωραία απάντηση του τελαιταίου στον Herschel όταν αυτός του είπε ότι η Αστρολογία είναι σαχλαμάρα.Βρείτε την!)

Ο Νευτων πεθανε το 1727 ενω ο Χερσελ γεννηθηκε το 1738 απο που του απαντησε ο Νευτων απο το υπερπεραν;;;

Σχετικα με τα υπολοιπα... σοβαρη ενασχοληση με την αστρολογια δεν υφισταται οπως δεν υφισταται σοβαρη ενασχοληση με την καφεμαντεια την χαρτομαντεια κλπ "τεχνες" τετοιου ειδους.

Η δευτερη σεληνη της γης ωστοσο πρωτακουστηκε το 1846 απο τον Petit διευθυντη του αστεροσκοπειου της Τουλουζης και αναφερεται στο κλασσικο πια αριστουργημα "Απο τη γη στη σεληνη" του Ιουλιου Βερν

Μπορεις να διβασεις σχετικα εδω:

http://www.nineplanets.org/hypo.html#moon2

Το αρθρο ειναι ενδιαφερον!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Δεν το ξεκίνησες εσύ.Το ξεκίνησε αυτός που εσπευσε να γράψει το link από την συζήτηση που κλειδώθηκε.

Εγώ ανέφερα το link για να δεις την εκεί συζήτηση και να μη γίνεται double post, όπως και τελικά έγινε... Ζήτησες γνώμη ερασιτεχνών αστρονόμων (γι'αυτό προφανώς απευθύνθηκες εδώ και όχι αλλού), και αυτή δίνεται εκτενώς σε εκείνο το thread, γι'αυτό και το έδωσα. Καμιά προδιάθεση και προκατάληψη. Τώρα αν κάποιος "έχει τη μύγα" δε φταίω εγώ.

Ας λήξει εδώ όσο είναι καιρός.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Είχα ακούσει και εγω για τον 2002ΑΑ29.

Αναρωτιέμαι..

υπάρχει χάρτης ή πρόγραμμα που να δείχνει την θέση των 2 αστεροειδών "δορυφόρων"?

θα είχε ενδιαφέρων να τους εντοπίσουμε.

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης