akmakas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Χθες το Starry night έφτασε στα χέρια μου..ανυπομονώ να το δουλέψω!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
Despet Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Φίλε, akmakas,όταν το εγκατέστησες τι είδους <ορίζοντα> σου εμφανίζει ? Σε ευχαριστώ. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Φίλε, akmakas,όταν το εγκατέστησες τι είδους <ορίζοντα> σου εμφανίζει ? Σε ευχαριστώ.Τον Οριζοντα τον ρυθμιζεις (flat,transp,κτλ) αν εχεις καποιο προβλημα.+ οτι θα ελεγα να κατεβασεις τους τευταιους Drivers για καρτα γραφικων"WHQL" +(windows update, directX κτλ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
akmakas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Τι εννοείς ακριβώς φίλε μου..αν μιλάς για γραφικά απλά εκπληκτικά αληθινά!!Παιδιά έχω πάθει πλάκα!!!Απίστευτο τόσο ρεαλιστικό τόσο αληθινό!!!Επιτέλους εντόπισα τον Κρόνο και τι ώρα περνά από το ριμάδι το μπαλκόνι μου για να τον απολαύσω!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Παιδια εγω χρησιμοποιω το Stellarium στην τελευταια του εκδοση , ειναι κατατοπιστικοτατο , ειναι τοσο αληθινο που ειναι λες και βλεπεις τα αστρα, ειναι δωρεαν, κανει εκτυπωση του ουρανου και ειναι real time.... Δοκιμασα και το Cartes du Ciel αλλα ενω κανουν και τα δυο το ιδιο ακριβως πραγμα, το Carte du Ciel ειναι πολυ απλο. Εγω συγνωμμη αλα ψηφιζω Stellarium (0.9.3) και ειναι και στα ελληνικα! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
akmakas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Πρώτα από όλα..το Starry night το έχεις δουλέψει? www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Αναφερεσαι σε μενα?? Κοιτα δεν το εχω δει αλλα το Stellarium με καλυπτει.. Εσυ που το εχεις δουλεψει τι παραπανω κανει μπορεις να μας πεις? Ευχαριστω! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Στελνω μια φωτογραφια απο το Stellarium. Ειναι αυτην την στιγμη απο το μπαλκονι μου. Κατι ασχετο. Το Stellarium ειναι 35ΜΒ, ενω το Starry Night 6 ειναι >5GB!!!! Σιγουρα θα ειναι καλο δεν λεω, αλλα για να το αγορασω δεν το συζητω. Ειλικρινα μπορει να ειναι το καλυτερο αλλα οχι για μενα... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Crux Australis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Όπως και να το κάνουμε το Stellarium δεν είναι σαν το Starry Night Εγώ πάντως ψηφίζω RedShift γιατί το βρίσκω πιο αξιόπιστο. To Starry Night κάνει λάθη στους υπολογισμούς του για ημερομηνίες προ Χριστού
akmakas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Από ότι βλέπω στην φωτογραφία φαίνεται εξίσου καλό..Σίγουρα δεν μπορώ να σου πω ποιο είναι καλύτερο γιατί το Stellarium δεν το ξέρω..Απλά το Starry Night είναι πολύ ρεαλιστικό..Οι λειτουργίες του άπειρες τι να σου πω τώρα σε ένα ποστ!!Χοντρικά Πλήρης real time θέση χιλιάδες αστέρια νεφελώματα πολύ ρεαλιστικά γραφικά δυνατότητα σύνδεσης με web cam..Πλήρης κατάλογος πληροφοριών για το κάθε άστρο απλά αφήνοντας το ποντίκιεπάνω.Δυνατότητα Προσομοίωσης του δικού σου τηλεσκοπίου με τον κάθε προσοφθάλμιο που έχεις επάνω στην παρατήρηση..Μπορείς να μπεις στην σελίδα της εταιρίας και να το δεις ο ίδιος..Δες και μια φωτογραφία από την δικιά μου θέση.. Επίσης τα 8 GB είναι η τράπεζα των πληροφοριών..απλά είναι στον δίσκο και στα δίνει σε 0 χρόνο όταν τα ζητήσεις.. www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
Crux Australis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Πάνω κάτω και το Starry Night και το Stellarium και το RedShift έχουν τα ίδια γραφικά.
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Starry Night Pro Plus 6.2.1 available: http://www.starrynight.com/support/softwareupdates/update.php?product=Pro+Plus+6&Submit=Search «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Μάλιστα μόλις πρόσεξα ότι επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα με τη σωστή αναγραφή ελληνικών στις ημερομηνίες! Ούτε καν θυμάμαι εδώ και πόσα χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα με όλες τις εκδόσεις!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Στην προηγουμενη εκδοση ειχε σχεδον λυθει.Επιτελους Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Starry Night Pro Plus 6.2.3 available:http://www.starrynight.com/support/softwareupdates/update.php?product=Pro+Plus+6&Submit=Search Windows Vista and Starry Nighthttp://www.starrynightsupport.com/support_trio/index.php?action=kb&article=234 Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Προσοχή! Με το 6.2.3 το πρόβλημα με τα ελληνικά ξαναεμφανίζεται! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Καληαπέρα.... θέλω μία βόηθεια αν ξέρει κανείς...όταν κάνω κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα όπως αλλαγή εδάφους, εμφάνιση εκλειπτικής και αστερισμών κλπ κλπ...όταν κλείσω το πρόγραμμα και το ξανα-ξεκινήσω όλα χάνονται... γιατί? Έλπις
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Πάτα "set current settings as default" ή κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι σε ποιο μενού βρίσκεται. Εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα. Δεν μπορώ με τίποτα να εμφανίσω φωτογραφίες εντικειμένων. Μου βγάζει ελλείψεις στη θέση των αντικειμένων... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 όταν κάνω κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα όπως αλλαγή εδάφους, εμφάνιση εκλειπτικής και αστερισμών κλπ κλπ...όταν κλείσω το πρόγραμμα και το ξανα-ξεκινήσω όλα χάνονται... γιατί? Στο πρόγραμμα μπορείς να έχεις αποθηκεύσει διάφορες τοποθεσίες που επιθυμείς με διαφορετικά settings για την κάθε μία αρκεί για κάθε ένα από αυτά να κάνεις "save favourite as" και να δώσεις ένα όνομα. Οταν ανοίγεις το πρόγραμμα -ισχύει και αυτό που λέει ο Μάνος- μπορώ να το δω το βράδυ, αλλά από το αριστερό μενού στα favourites θα επιλέγεις αυτό που θέλεις με τις όποιες ρυθμίσεις έχεις κάνει. Αν στη διάρκεια προσθέσεις κάτι άλλο την ώρα που κλείνεις σε ρωτάει να θέλεις να το σώσεις. Μάνο τι εννοείς "ελλείψεις"; Όταν κάνεις save as image δεν αποθηκεύει ό,τι βλέπεις στην οθόνη σαν να έκανες print screen; Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Ευχαριστώ και τους δύο...θα το δοκιμάσω την νύχτα Έλπις
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δεν μου δείχνει καθόλου φωτογραφίες. Π.χ. πάω στον Μ51 και αντί να μου δείξει την φωτογραφία του μου δείχνει 2 ελλείψεις, μία για κάθε γαλαξία. Ξέρω ότι είναι θέμα ρύθμισης αλλά δεν μπορώ να το βρω με τίποτα. Σαν να έχει χαθεί η ρύθμιση αυτή. Έχω κάνει την full εγκατάσταση. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Κάπου στα options εκεί που έχει τα messier και τα ngc άπου πρέπει να έχει μια επιλογή 3D κάτι τέτοιο. Θα το δώ το βράδυ. Αν πάντως δεν τα βλέπεις στην οθόνη δεν μπορεί να τα σώσει σαν φωτο. Το make movie ειναι πολύ ενδιαφέρον. Να δείς του δορυφορους του Δία να πηγαινοέρχοντα στη διάρκεια μιας μέρας με 3000Χ είναι μαγεία. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Μάνο, Στο options panel μήπως τσεκάρεις το NGC-IC (μόνο αυτό επιλεγμένο βγάζει ελλείψεις και όχι φωτογραφίες) Τσέκαρε και τα από πάνω, Bright NGC Objects, Finest NGC Objects & Messier Objects. Όσο για το "Save current options as default" είναι πάνω στο μενού "Options" Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Ξετσέκαρα το NGC-IC, έκανα άπειρους συνδυασμούς αλλά δεν μου τα δείχνει με τίποτα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Εγώ το απεγκατέστησα. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα