MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 η Aktistar το καλοκαιρι φερνει το ORION OPTICS 20' τιμη απο 5.500ε Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
Nakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 epitelous.... exei idi ksekinisei i apotamieusi...einai polla ta leta alla eimai sigouros oti aksizei 12\"OrionOptics f/4 λ/10,Εq6SkyScan Pro,canon 350d(unmodified),Atik1HS,8"f/6 Meade Starfinder Equatorial Reflector,NexStar4 Maksutov70mm Skywatcher(οδηγητικο)Busnell 4,5\" Equatorial Reflector(το πρωτο μου)Λοιπα εξαρτηματα...
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 KOTS τ'ακούς? (20άρι ε? χμμμμμμ....... θα αρχίσω να παίζω λόττο!)
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2007 (και παράλληλα… ξεκίνα να κάνεις και βάρη! )
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Εχω ενημερωθει τουλαχιστον 1 μηνα κι εχω ξεκινησει αποταμιευση! Περιμενω πρωτα φωτο ομως. Πρωτα θα το ερωτευτω και μετα θα το αγορασω!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
SATI Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Και εγώ το διάβασα εχθές και έψαχνα στο νέτ πληροφορίες αλλά δεν παίζει τίποτα στην σελίδα της orion uk Thinking is not a crime....! φιλικά Νίκος Λουρίδης
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Παιδιά θα βγουν κομμάτια κατόπιν παραγγελίας, αλλά ρε συ KOTS θα με τρελάνεις εσύ στο τέλος πολλούς έρωτες έχεις!!! τελικά δεν θα πάρεις μεγάλο dob??? μας έλεγες για starmaster μετά μιλούσες για ένα τεράστιο διοπτρικό. Αν ερωτεύεσαι έτσι και τις γυναίκες και σε πάρουν χαμπάρι και θα σε κυνηγήσουν στο τέλος για να σε δείρουν Πλάκα κάνω !!! αλλά μου αρέσει ο νεανικός σου αυθορμητισμός!!!Μην νομίζεις και εμείς βλέποντας κάτι καινούργιο κάτι χτυπάει μέσα μας. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Συγγνωμη βρε παιδια αλλα η προσφορα της ΑΚΤΙΣ συμπεριλαμβανει και τα μεσα μεταφορας οπως εδω: http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=488089 Μεχρι αλογο βαζει κανεις. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Θα δωσω αποκαλυπτικες πληροφοριες στις ερωτησεις σου Γιωργο! ρε KOTS θα με τρελάνεις εσύ στο τέλος πολλούς έρωτες έχεις!!! τελικά δεν θα πάρεις μεγάλο dob??? μας έλεγες για starmaster μετά μιλούσες για ένα τεράστιο διοπτρικό. Το DOB ειναι το μεγαλο μου ονειρο για το οποιο εχω βαλει πλωρη πολλα χρονια. Απλα λογω δουλειας και ευκαιριων ξεκηνισα την αποταμιευση μου προσφατα. ΟΜΩΣ, κατα τη διαρκεια της αποταμιευσης ειδα το SKYWATCHER 6" f/8 (το διοπτρικο τερας) και ειπα να κανω ενα pause στην αποταμιευση μου και να το χτυπησω μιας και ενα διοπτρικο ηταν παντοτε κατι που με εξιταρε. Χωρια του οτι ειχα βαρεθει το νευτωνιο απο την αποψη οτι καθε φορα μου εβγαινε η πιστη να βαζω σκαλες και να σκυβω. Γι αυτο και τωρα με το διοπτρικο που αγορασα θα φτιαξω ενα κλασικο ομορφο τηλεσκοπιο με λιγα σχετικα λεφτα. Αν ερωτεύεσαι έτσι και τις γυναίκες και σε πάρουν χαμπάρι και θα σε κυνηγήσουν στο τέλος για να σε δείρουν Εδω εχεις απολυτο δικιο. Δε τις ερωτευομαι ομως. Ερωτευμενος ειμαι με μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Αλλα ειναι η ηλικια μου τετοια που δε μπορω. Θελω πολλες. Πειραζει? μου αρέσει ο νεανικός σου αυθορμητισμός!!!Μην νομίζεις και εμείς βλέποντας κάτι καινούργιο κάτι χτυπάει μέσα μας. Περασα πριν απο αρκετο καιρο μια φαση περιεργη μεσα απο την οποια καταλαβα (και το λεω ανοιχτα σε ολα τα παιδια του φορουμ που διαβαζουν τωρα αυτες τις γραμμες και που ειναι μικροτερα απο μενα αλλα και στην ηλικια μου) οτι αυτος ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ χανεται σιγα σιγα μεσα στην ωριμοτητα οσο περνανε τα χρονια. Δυστυχως ομως αυτο ειναι περισσοτερο κακο παρα καλο. Γιατι ετσι χανεται η αυθεντικοτητα του καθε ανθρωπου. Πρεπει να εκμεταλευτουμε αυτη την ηλικια και να σαρωσουμε τα παντα στο περασμα μας-ειτε αυτο λεγεται γυναικες (πρωτα αυτο!!!), ειτε λεγεται πραγματοποιηση ονειρων, ειτε οτιδηποτε αλλο. Γιατι πολυ απλα τα χρονια των 16, των 17, των 18, των 19, των 20.... μεχρι καπου γυρω στα 30 ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΙ Π-Ο-Τ-Ε ._ Γι αυτο, οσο ειμαι ακομα νεος πεφτω με τα μουτρα στη δουλεια γιατι εχω ορεξη και παθος γι αυτο που κανω, κερδιζω λεφτα, πραγματοποιω τα ονειρα μου, νιωθω σιγουρια για τον εαυτο μου, κερδιζω γυναικες! Απλα μαθηματικα. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Το DOB ειναι το μεγαλο μου ονειρο για το οποιο εχω βαλει πλωρη πολλα χρονια. Απλα λογω δουλειας και ευκαιριων ξεκηνισα την αποταμιευση μου προσφατα. ΟΜΩΣ, κατα τη διαρκεια της αποταμιευσης ειδα το SKYWATCHER 6" f/8 (το διοπτρικο τερας) και ειπα να κανω ενα pause στην αποταμιευση μου και να το χτυπησω μιας και ενα διοπτρικο ηταν παντοτε κατι που με εξιταρε. Χωρια του οτι ειχα βαρεθει το νευτωνιο απο την αποψη οτι καθε φορα μου εβγαινε η πιστη να βαζω σκαλες και να σκυβω. Γι αυτο και τωρα με το διοπτρικο που αγορασα θα φτιαξω ενα κλασικο ομορφο τηλεσκοπιο με λιγα σχετικα λεφτα. Και τελικά και καλά έκανες!!! Εδω εχεις απολυτο δικιο. Δε τις ερωτευομαι ομως. Ερωτευμενος ειμαι με μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Αλλα ειναι η ηλικια μου τετοια που δε μπορω. Θελω πολλες. Πειραζει? Το για πολλές γυναίκες να θέλεις καλό είναι, αν μπορείς και τα βγάζεις πέρα. Γιατί προσωπικά με μια και πολλές φορές δεν τα βγάζουμε πέρα. Περασα πριν απο αρκετο καιρο μια φαση περιεργη μεσα απο την οποια καταλαβα (και το λεω ανοιχτα σε ολα τα παιδια του φορουμ που διαβαζουν τωρα αυτες τις γραμμες και που ειναι μικροτερα απο μενα αλλα και στην ηλικια μου) οτι αυτος ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ χανεται σιγα σιγα μεσα στην ωριμοτητα οσο περνανε τα χρονια. Δυστυχως ομως αυτο ειναι περισσοτερο κακο παρα καλο. Γιατι ετσι χανεται η αυθεντικοτητα του καθε ανθρωπου. Πρεπει να εκμεταλευτουμε αυτη την ηλικια και να σαρωσουμε τα παντα στο περασμα μας-ειτε αυτο λεγεται γυναικες (πρωτα αυτο!!!), ειτε λεγεται πραγματοποιηση ονειρων, ειτε οτιδηποτε αλλο. Γιατι πολυ απλα τα χρονια των 16, των 17, των 18, των 19, των 20.... μεχρι καπου γυρω στα 30 ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΙ Π-Ο-Τ-Ε ._ Γι αυτο, οσο ειμαι ακομα νεος πεφτω με τα μουτρα στη δουλεια γιατι εχω ορεξη και παθος γι αυτο που κανω, κερδιζω λεφτα, πραγματοποιω τα ονειρα μου, νιωθω σιγουρια για τον εαυτο μου, κερδιζω γυναικες! Απλα μαθηματικα. Πολύ σωστά όλα αυτά που έγραψες KOTS !!!Για αυτό χαλαρά και με λίγη τρέλα (όσο βέβαια μπορεί ο καθένας μας) Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Παιδιά, μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε για την αγορά ενός μεγάλου DOB (18in + μεγαλύτερα) . - Τα τηλεσκόπια DOB μέχρι 18in θεωρούνται (semi) portable. Για μεγαλύτερα:- Για καλα αποτελέσματα Το τηλεσκόπιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί τους σκοτεινούς ουρανούς (η παρατήρηση από την πόλη είναι σπάνια συμφέρουσα)- Αποθήκευση (μακριά από σκαλοπάτια !!) - Μεταφορά (αυτοκίνητο - SUV minimum requirement)- Βάρος (περισσότερο από 1 άτομο) - ... και άλλα considerations. Δεν έχει νόημα να θέλουμε να πάρουμε ένα μεγάλο DOb εάν ζούμε σε διαμέρισμα. Οι περισσότεροι (Big Dob) ιδιοκτήτες έχουν "γκαράζ" ή μια παρόμοια δομή(structure) για να αποθηκεύσουν το τηλεσκόπιό τους. Η καλύτερη λύση είναι μια μόνιμη setup κάπου μακρυά από την πόλη. Πολλοί φίλοι παθαίνουν aperture fever αγοράζουν μεγάλα τηλεσκόπια και τα χρησιμοποιουν μόνο μερικές (1-2) φορες τον χρονο. Όπως ο John Dobson είχε πει σε μια από τις παρουσιάσεις του: 'The best telescope is that which will be used most often' Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Σε αυτήν τη περίπτωση προσφέρομαι να "φιλοξενήσω" οποιοδήποτε 20άρι σπίτι μου, που έχει σκοτεινό ουρανό!!(μην κάθεται και το 8άρι μόνο του..) KOTS σε βρίσκω απόλυτα σωστό!!
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Παναγιώτη να τα ζευγαρώσετε 20" με το 8' να βγάλετε 14 ιντσα!!!Κρατήστε μου ένα 14ιντσο εμένα μου κάνει Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Άσπρο ασπρο κάτασπρο Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Α ολα κ ολα.Θα το φιλοξενησω εγω στο κτημα μου που κ σκοτεινο ουρανο εχω κ σε πιθανο ζευγαρομα με το 14'' θα βγαλει 17''?Κ θα ειναι ρατσα Ο-Ο οχι μπασταρδεμενο Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 χε χε!!! Παναγιώτη τότε και κανελή μου κάνει Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Και όταν μεγαλώνουν λίγο θα τα εκπαιδεύει εντατικά ο GiorgosGR...... (Τηλεσκόπια για σπίτι..!!)
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 να μας τα κάνει όμως με GOTO που του αρέσουν και πολύ Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 να μας τα κάνει όμως με GOTO που του αρέσουν και πολύ Αρέσουν στον giorgosgr τα GOTO; Giorgosgr,τι λένε;Βάλε μια τάξη στα όσα λέγονται!!! Ακούς εκεί GOTO..... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2007 Απα πα πα πα. Οχι ο γιωργος γιατι τοτε θα γινουν πολυ κακα.Ουτε στο αφεντικο τους δε θα χαριζονται.Σκεφτεστε τι δαγκοματια θ αφησει ενα 17''?Καλα τι λεμε οι ανθρωποι? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2007 - Τα τηλεσκόπια DOB μέχρι 18in θεωρούνται (semi) portable. Για μεγαλύτερα:- Για καλα αποτελέσματα Το τηλεσκόπιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί τους σκοτεινούς ουρανούς (η παρατήρηση από την πόλη είναι σπάνια συμφέρουσα)- Αποθήκευση (μακριά από σκαλοπάτια !!) - Μεταφορά (αυτοκίνητο - SUV minimum requirement)- Βάρος (περισσότερο από 1 άτομο) - ... και άλλα considerations. Δεν έχει νόημα να θέλουμε να πάρουμε ένα μεγάλο DOb εάν ζούμε σε διαμέρισμα. Προσωπικά δεν μπορώ να εκπληρώσω ούτε μία από τις προϋποθέσεις! Ούτε SUV έχω, μένω σε πόλη, σε διαμέρισμα και, το πιο σημαντικό, δεν μπορώ να με φανταστώ να μην μπορώ να το στήσω μόνος μου! Τόσες μα τόσες φορές έρχεται η διάθεση για παρατήρηση ξαφνικά, ένα μοναχικό βράδυ... «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2007 Με λιγη θεληση παντως ολα γινονται. Τιποτα δεν ειναι μη εφικτο. Και 18αρι να εχεις portable ειναι αν ειναι truss. Δε νομιζω να ειναι κατι τοσο τρομερο πια. Εννοειται βεβαια οτι ολο το αμαξι θα χωραει μονο το τηλεσκοπιο και τον οδηγο και τιποτα παραπανω. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2007 παιδια κρατιστε μου και εμενα ενα!!! stargazeshots.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα