Jump to content

Κιάλια 10 x 50 στα lidl.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλές παρατηρήσεις σε όσους τα αγόρασαν, έστω και για δεύτερα κιάλια. Είναι χρήσιμο να έχουμε πάντα μια εναλλακτική λύση. Το δεύτερο ζευγάρι μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε μόνιμο οπτικό όργανο γρήγορης παρατήρησης του ηλίου, με την τοποθέτηση των ανάλογων φίλτρων μπροστά από τους φακούς του και την κατάλληλη φωτοστεγή πλαισίωση: Ξυπνάτε το πρωί, λέτε καλημέρα στην καλή ή στον καλό σας, βγαίνετε στο ηλιόλουστο μπαλκόνι σας και λέτε κι ένα καλημέρα στον ήλιο! Καλό δεν ακούγεται? :wink:

Φιλικά

PapGeo

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

• Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φιλε thanasisgr το 114/1000 στο τηλεσκοπιο εχει σχεση με το ανοιγμα του και την εστιακη του αποσταση.

Στα κιαλια δεν ισχυει το ιδιο.Το 114/1000 που διαβαζεις ειναι το γραμμικο οπτικο πεδιο.

Δηλαδη σε αποσταση ενως χιλιομετρου το πεδιο σου θα εχει ευρος 114 μετρα.

Σε πολλα κιαλια αναγραφεται επισης και το γωνιωδες οπτικο πεδιο σε μοιρες.

συμπληρώνω ότι σύμφωνα με το παρακάτω τυπολόγιο

http://www.astronomia.org.gr/pdf/telescope_formulae_reference_aris.pdf

και για τα κιάλια που αγοράσαμε:

γραμμικό οπτικό πεδίο = 114/1000

γωνιώδες οπτικό πεδίο = 6,27º

... και μετά σου λένε ότι όλα αυτά γίνανε μόνα τους!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Επειδή κάποιος άργησε να μπει στο astrovox και να ενημερωθεί έγαιρα...

](*,) ](*,)

Μήπως αγόρασε κανείς 2ο ζευγάρι και θέλει να το δώσει?? [-o< Ευχαρίστως το αγοράζω αν υπάρχει... 8-[

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Επειδή κάποιος άργησε να μπει στο astrovox και να ενημερωθεί έγαιρα...

](*,) ](*,)

Μήπως αγόρασε κανείς 2ο ζευγάρι και θέλει να το δώσει?? [-o< Ευχαρίστως το αγοράζω αν υπάρχει... 8-[

Υπάρχουν ακόμα στα Lidl πάρα πολλά!!!!

Imagination is more important than knowledge
Σύνδεσμος για σχόλιο

Τα δοκίμασα το μεσημέρι σε επίγειους στόχους και πριν λίγο στη Σελήνη. Πραγματικά πολύ καλά για τα λεφτά τους. Θα πάρω και έναν αντάπτορα για τον τρίποδα. Περιμένω να τα χρησιμοποιήσω σε σκοτεινό ουρανό και στον Γαλαξία! Θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμα για παρατηρήσεις Ηλίου (με φίλτρο βέβαια), Σελήνης, Εκλείψεων, Κομητών κτλ και σε δημόσιες αστροβραδιές (για αυτό και πήραμε μερικά για τον Ωρίωνα)! Με γεια σε όλους!

Και εγώ μόλις σήμερα τα πήρα...Δεν τα δοκίμασα ακόμα αλλά πιστεύω να αξίζουν τα λεφτά τους, από τις κριτικές σας... :cheesy:

Τελικά τα δοκίμασα...!!Η σελήνη είναι φοβερή!!!!Θα τα δοκιμάσω τώρα και στον σκοτεινό ουρανό.... :cheesy: :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και εγώ τα πήρα απόψε το βράδυ. :) Με μια πρόχειρη σύγκριση με τα Breaker Optical 7X50 μου, έχουν λίγο πιο οξύ είδωλο καθώς και η εστίαση είναι πιο εύκολη υπόθεση.Επίσης είναι λίγο μικρότερα σε μέγεθος και συναμά στο βάρος.Έχουν σαφώς καλύτερο eye-relief και πιο ευρύ πεδίο.Νομίζω οτι είναι όντως μια πολύ καλή προσφορά που δεν πρέπει να χάσει κανείς! :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Και εγώ τα πήρα απόψε το βράδυ. :) Με μια πρόχειρη σύγκριση με τα Breaker Optical 7X50 μου, έχουν λίγο πιο οξύ είδωλο καθώς και η εστίαση είναι πιο εύκολη υπόθεση.Επίσης είναι λίγο μικρότερα σε μέγεθος και συναμά στο βάρος.Έχουν σαφώς καλύτερο eye-relief και πιο ευρύ πεδίο.Νομίζω οτι είναι όντως μια πολύ καλή προσφορά που δεν πρέπει να χάσει κανείς! :wink:

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Επιστρέφοντας από θαλασσινό μπάνιο μέσω της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου το Σάββατο το απόγευμα, τα βρήκα στο Lidl (2ο χλμ. Βάρης - Κορωπίου) όπου είχε ακόμα 3 τεμάχια από τα οποία αγόρασα το ένα. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Σύνδεσμος για σχόλιο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επίσης είναι λίγο μικρότερα σε μέγεθος και συναμά στο βάρος.

Σε σχεση με ποια? Παντως κι αυτα ζυγιζουν περιπου 1 κιλο.

Αγορασα χτες στο Lidl παγκρατιου (στα Village) ενα κομματι, απ΄τα τελευταια που ειχαν μεινει (αν οχι το τελευταιο) και απ'οτι μ'ενημερωσαν oi υπαλληλοι δεν ξερουν ποτε θα ξαναρθουν ξανα προσφορες.

Σε επιγειους στοχους τα πανε μια χαρα, περιμενω με ανυπομονησια να τα δοκιμασω σε σκοτεινο ουρανο εκτος Αθηνων κατα το καλοκαιρι!

Το eye relief πολυ καλη δυνατοτητα, δεν χρειαζεται καν να αγγιζουν τα ματια τα προσοφθαλμια στα κυαλια.

www.myspace.com/astrovoxgr
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πάντως αν δε τα βρίσκει κάποιος έχει καμμια 15αρια κομμάτια στο lidl Ελευσίνας [στην τριτη είσοδο Ελευσίνας (εξοδος για Θήβα απο Αθηνών Κορίνθου), αριστερά στο 1χλμ] \:D/
Imagination is more important than knowledge
Σύνδεσμος για σχόλιο

Τα κιάλια χρησιμοποίησα πρώτη φορά σε παρατήρηση το Σάββατο και μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Το μεγάλο eye relief είναι το μεγάλο τους συν. Τα χάρηκα αρκετά στη θέα του Γαλαξία! :cheesy:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και εγώ τα δοκίμασα την προηγούμενη παρασκευή...Έμεινα αρκέτα ευχαριστημένη και εγώ...Άξιζαν τα λεφτά τους!!!! :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πάντως θέλω να προσθέσω ότι δεν είναι και τόσο καλά στην παρατήρηση των πλανητών.. :( Σαν ένα πολύ λαμπρό αστέρι φαίνεται μόνο και τίποτα παραπάνω ο Δίας .. :(

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πάντως θέλω να προσθέσω ότι δεν είναι και τόσο καλά στην παρατήρηση των πλανητών.. :( Σαν ένα πολύ λαμπρό αστέρι φαίνεται μόνο και τίποτα παραπάνω ο Δίας .. :(

Αναμενόμενο Μαρία για τη διάμετρο και τη μεγεθυντική τους ικανότητα. Για λεπτομέρειες και μεγέθυνση στους πλανήτες τηλεσκόπιο!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Τελικά τα πήρα και εγώ!

Χθες όλη μέρα προσπαθούσα να ευθυγραμίσω κατι αρχαία 7χ50 του 1970 χώρις βιδούλες για ρύθμιση, κουνούσα στα τυφλα τα πρίσματα και δοκίμαζα χωρίς αποτέλεσμα.. :( :(

Αφού απογοητέυτηκα κατα τις 3 το βράδυ ](*,) ](*,) μπήκα στο ίντερνετ για πληροφορίες και βρέθηκα εδώ :D

Χωρίς να κοιμηθώ βρέθηκα πρωί πρωί να ψάχνω τα lidl της περιοχής 8-[

Ευτυχώς στο δεύτερο κατάστημα τα βρήκα και τα τσίμπησα!

Μονάχα θελω να καταγγείλω ότι η θήκη μεταφοράς που είχε και το βιβλίο οδηγιών μέσα ήταν σε διπλανό καλάθι με τα τσαντάκια..Εξυπνάδα των εργαζομένων για να τα κρατήσουν ίσως.. Γιατί δεν πωλούνταν ξεχωριστά η θήκες αφού δεν είχαν barcode.Ίσως και απο λάθος δεν ξέρω όμως αφού το είδα ,την τελευταία στιγμή ευτυχώς, ρώτησα και πήρα και την θήκη όμως η άλλη θηκή απο το τελευταίο ζευγάρι παρεμεινέ στο διπλανό καλάθι.. :-k

Πολύ καλές εντυπώσεις για τα λεφτά τους, αν και παραμορφώνουν λιιιγο την εικόνα στα δεξιά και αριστερά, το καταλαβαίνω όμως μόνο οταν κοιτάω π.χ. μια κολώνα. Δυστυχώς η συννεφιά επιμένει, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα τα δοκιμάσω στον νυχτερινό ουρανό. Θα με συντροφέυουν στην ανάμονη για το dob 8" skywatcher! :lol: :lol:

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ και σβήνε να παρατηρώ-κανα deep sky :D :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Να κάνω μια ερώτηση;

Ρυθμίζονται οι φακοί; Και πώς; Με τις βιδούλες; Υπάρχει κάποιος μπούσουλας;

Η αλήθεια είναι ότι ενώ στην αρχή έδειχναν OK τώρα δημιουργούν είδωλο και τα αντικείμενα φαίνονται διπλά.

... και μετά σου λένε ότι όλα αυτά γίνανε μόνα τους!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πριν 4 χρονια ειχα αγορασει απο το lidl κυαλια μαρκας TRONIC 10X50 με 13 ευρω. Ειχαν μαλιστα και ενα μικρο μοχλο που υποτιθεται οτι εκανε ζουμ!!! αλλα απλως θωλωνε την εικονα. Μηπως ξερει κανεις κατι περισσοτερο για την ποιοτητα (οχι βεβαια οτι περιμενω με 13 ευρω να εχω κατι αξιολογο) Παντως προχθες εβλεπα καθαρα Καλλιστω και Γανυμηδη
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά συγνώμη που θα το πώ αλλά εγώ με τα συγκεκριμένα κιάλια δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη..Πολύ θολά τα βλέπω εκτός και αν φταίει η φωτορύπανση....

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νάνσυ, μπορεί να τα βλέπεις θολά για διάφορους λόγους:

1. Δεν τα έχεις ρυθμίσει σωστά: Βρες έναν επίγειο στόχο σε κάποια απόσταση, κλείσε τα κιάλια στην απόσταση των ματιών σου, μετά κλείσε το δεξί μάτι και κοίτα μόνο με το αριστερό. Γύρισε την κεντρική ροδέλα. Εστιάζει καθαρά? Αν ναι, ρύθμισε και το δεξί προσοφθάλμιο μέσω της ροδέλας του, τόσο όσο να εστιάζουν ταυτόχρονα χωρίς να σε ζαλίζουν. Δοκίμασε και κάνε μικρορυθμίσεις και στα δύο ρυθμιστικά, μέχρι να το καταφέρεις. Και την νύχτα μπορείς, εστιάζοντας σε ένα μακρινό φως, ώστε να βλέπεις τελικά ένα σημειακής επιφάνειας φως.

2. Έχεις αστιγματισμό και χρησιμοποιείς τα κιάλια χωρίς να φοράς γυαλιά: Φόρα τα γυαλιά σου. Αν χρησιμοποιείς γυαλιά για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μπορείς να τα αφαιρέσεις.

3. Τα πρίσματα από τα κιάλια σου έχουν απευθυγραμμιστεί για κάποιο λόγο (λ.χ. από την κατασκευή τους, ή από πτώση): Δύσκολο να γίνει, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τα διορθώσεις, χωρίς ειδικές γνώσεις. Επέστρεψε τα κιάλια. Πριν το κάνεις όμως, θα ήθελα να σε ρωτήσω, έχεις ξανακοιτάξει από άλλα κιάλια παλαιότερα χωρίς να έχεις πρόβλημα? Έχει προσπαθήσει να δει κάποιος άλλος δικός σου από τα συγκεκριμένα και τα κατάφερε? Αν ναι, τότε:

4. Ίσως δεν τα πας καλά με τα συγκεκριμένα κιάλια ή με τα κιάλια γενικότερα. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με αυτά τα οπτικά όργανα.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ. Εύχομαι να βοήθησα. Η φωτορύπανση πάντως δεν επηρεάζει τα φωτεινότερα αντικείμενα, όπως τα άστρα.

Φιλικά

PapGeo

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εγω παντως με τα συγκεκριμενα κυαλια ειδα αμυδρα τον γαλαξια της ανδρομεδας, πολλα σφαιρωτα σμηνη,διπλους αστερες, τα τεσσερα μεγαλα φεγγαρια του δια και τα χαρηκα στην σαρωση του γαλαξια κοντα στον κυκνο.Θελουν ομως σωστη ρυθμιση και βασικο να τα κρατας σταθερα για να δεις καλα. Που να ερθει και το skywatcher που παρηγγειλα.. Ε ρε γλεντια!! \:D/ \:D/
Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ και σβήνε να παρατηρώ-κανα deep sky :D :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Νάνσυ, μπορεί να τα βλέπεις θολά για διάφορους λόγους:

1. Δεν τα έχεις ρυθμίσει σωστά: Βρες έναν επίγειο στόχο σε κάποια απόσταση, κλείσε τα κιάλια στην απόσταση των ματιών σου, μετά κλείσε το δεξί μάτι και κοίτα μόνο με το αριστερό. Γύρισε την κεντρική ροδέλα. Εστιάζει καθαρά? Αν ναι, ρύθμισε και το δεξί προσοφθάλμιο μέσω της ροδέλας του, τόσο όσο να εστιάζουν ταυτόχρονα χωρίς να σε ζαλίζουν. Δοκίμασε και κάνε μικρορυθμίσεις και στα δύο ρυθμιστικά, μέχρι να το καταφέρεις. Και την νύχτα μπορείς, εστιάζοντας σε ένα μακρινό φως, ώστε να βλέπεις τελικά ένα σημειακής επιφάνειας φως.

2. Έχεις αστιγματισμό και χρησιμοποιείς τα κιάλια χωρίς να φοράς γυαλιά: Φόρα τα γυαλιά σου. Αν χρησιμοποιείς γυαλιά για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μπορείς να τα αφαιρέσεις.

3. Τα πρίσματα από τα κιάλια σου έχουν απευθυγραμμιστεί για κάποιο λόγο (λ.χ. από την κατασκευή τους, ή από πτώση): Δύσκολο να γίνει, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τα διορθώσεις, χωρίς ειδικές γνώσεις. Επέστρεψε τα κιάλια. Πριν το κάνεις όμως, θα ήθελα να σε ρωτήσω, έχεις ξανακοιτάξει από άλλα κιάλια παλαιότερα χωρίς να έχεις πρόβλημα? Έχει προσπαθήσει να δει κάποιος άλλος δικός σου από τα συγκεκριμένα και τα κατάφερε? Αν ναι, τότε:

4. Ίσως δεν τα πας καλά με τα συγκεκριμένα κιάλια ή με τα κιάλια γενικότερα. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με αυτά τα οπτικά όργανα.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ. Εύχομαι να βοήθησα. Η φωτορύπανση πάντως δεν επηρεάζει τα φωτεινότερα αντικείμενα, όπως τα άστρα.

Φιλικά

PapGeo

Μάλλον το 1ο και το 4ο ισχύει..Ευχαριστώ πάντως!!! :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο

γεια σασ σε ολους ! ξερει κανεις αν θα κυκλοφορισουν ξανα τα συγκεκριμενα καιλια συντομα ? εψαξα σε πολλα λιντλ αλλα ειναι πολυ αργα - εχουν εξαφανιστει !!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά ....το βασικότερο ...(δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί..)

ΠΑΡΤΕ ΤΡΙΠΟΔΟ!!!!!!!!!!!

μιλάμε για τεράστια διαφορα!!!!!!!!!!με ένα τριποδάκι...έχεις πραγματικά κλάσης ανώτερα κυάλια!!!

Απλά δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε...

υ.γ. φίλε Μηνά τα ίδια κυάλια είχαν κυκλοφορήσει και πέρυσι..λογικά του χρόνου...τα ίδια ή παρόμοια..

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης