Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μετα από μια εβδομάδα που την έχω ήδη αγορασμένη κατάφερα τελικά την Παρασκευή να κάνω μια αρχική ρύθμιση και σήμερα να κάνω την πρώτη ας το πούμε ''παρατήρηση''.Οι εντυπώσεις μου θα έλεγα αρκετά καλές.Αν και έκανα πρόχειρη πολική ευθυγράμμηση και alignment με ένα αστέρι η βάση πάντα έβρισκε στόχο και το αντικείμενο ήτανε μέσα στο προσοφθάλμιο.Για τα λεφτά της τελικά είναι αρκετά καλή και στιβαρή με νευτωνιο 8'' επάνω.Κατάφερα από Πειραιά να δω αρκετά καλά τα εξής: Μ13,Μ92,Vega,Albireo και άλλα που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν.Αναμένω εξορμήσεις πλέον σε σκοτεινό ουρανό για να κάνω απόσβεση χρημάτων!!!! :D :D :D
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ανδρέα καλορίζικη η στήριξη. Με το καλό να την "ξεζουμίσεις". Εχει ανηφόρα το πράγμα αλλά θα αποζημιωθείς με το αποτέλεσμα.

73deSV1COU

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικη Ανδρέα! Συμφωνώ με τον Νίκο ότι έχει ανηφόρα το πράγμα.Αλλά αν το δεις ζεστά,είναι βέβαιο ότι θα χαίρεσαι να την ανεβαίνεις!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ και τους δυο.Οντως το πράγμα έχει ανηφόρα αλλά όταν θες να φτάσεις στην κορυφή θέλεις να είσαι πάντα με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό. :D :D Νίκο και Δημήτρη ελπίζω να τα ξαναπούμε και από κοντά με καφεδάκι η με αστροπαρατήρηση.

73 de SW1/JGE

Δημοσιεύτηκε
Ανδρεα σου ευχομαι να την χαρεις την πολυ καλη στηριξη που απεκτησες! Εγω εχω την HEQ5 κ ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Ποσο μαλλον η δικια σου! Καλες παρατηρησεις φιλε.

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε

Φιλάράκο Ανδρέα,

καλορίζικη η νέα σου στήριξη.

Ετοίμασε την για ταράτσα προς το παρόν, δίπλα στη δική μου, το συντομότερο.

Έσπασα και με σφεντόνα εκείνον τον ενοχλητικό προβολέα. \:D/

APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 Pro

ATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel

http://astrophotographia.blogspot.com

http://photographiaHD.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο και Γρηγόρη ευχαριστώ και να΄στε καλά.Γρηγόρη εννοείται ότι η ταράτσα σου μας περιμένει προς το παρόν ,γιατί ο καιρός ξέρεις μύρισε καλοκαίρι και μας περιμένει το ΒΟΥΝΟ.Εκει θα μπορέσουμε να δούμε επιτέλους σκοτεινό ουρανό.Ετοιμάσου λοιπόν. =D> =D> Πρωτα όμως να βρω θήκες για την μεταφορά του εξοπλισμού. :mrgreen: :mrgreen: [-o<

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης