elias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Γεια χαρά σε όλους.Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός Meade LX 200R GPS 10'' από τον Νομικό.Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω ? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. SILENCE OF UNIVERSE
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Να προσέξεις αν είσαι σίγουρος για το αν το τηλεσκόπιο σε καλύπτει. Για το συγκεκριμένο υπάρχει ολόκληρη νομική ιστορία όσον αφορά το ότι η Μeade λέει για RC σχεδιασμό ενώ ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός. Επείσης αν θες να κάνεις φωτογράφιση θα χρειαστείς wedge, το οποίο κοστίζει 500€ περίπου. Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο και με καλά ηλεκτρονικά. Πες μας , αν, θες με ποια κριτήρια το επέλεξες και πως θα το χρησιμοποιήσεις.Καλές αγορές... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
elias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Παναγιώτη καταρχάς να σε ευχαριστήσω που ασχολήθηκες με το ερώτημα μου.Κατέληξα σε αυτό το τηλεσκόπιο γιατί πλέον εκτός από παρατήρηση θέλω να ασχοληθώ και με την αστροφωτογράφιση .Το wedge που αναφέρεις είναι κάποιος ανταπτορας ? SILENCE OF UNIVERSE
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Tο wedge είναι μια "σφήνα" που κάνει ένα alt-az τηλεσκόπιο ισημερινό. Διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες εκθέσεις φωτογραφησης. Aφού θέλεις φωτογράφιση ίσως θα ήταν καλήτερα να σκεφτείς μια ισημερινή στήριξη με έναν καλό σωλήνα (EQ6-C11). Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=439-735-233-235-6549 Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
iziogas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Χωρίς αυτό, αν και θα μπορείς να παρακολουθείς το στόχο, ο στόχος θα περιστρέφεται και δεν θα μπορείς να πάρεις ευκρινείς φωτο. ... και μετά σου λένε ότι όλα αυτά γίνανε μόνα τους!
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 To wedge για το 10 ιντσο μέχρι πρότεινος είχε 738 ευρώ. Δεν ξέρω αν έχει πέσει η τιμή του. Πάντως μαζί με τον αντάπτορα για το ρεύμα που είναι απολύτως απαραίτητος το κουστουμάκι πάει γύρω στα 800.Από εκεί και πέρα θέλεις κι επιπλέον χρήματα για προσοφθάλμια, φίλτρα και λοιπά αξεσουάρ.Αν υπάρχει η οικονομική άνεση για την αγορά όλων αυτών, περνάμε στο επόμενο στάδιο που είναι και η ερώτηση σου. Οι παλιότεροι και εμπειρότεροι στο χώρο θα σε απέτρεπαν απ την αγορά ρομποτικού τηλεσκοπίου ως πρώτο τηλεσκόπιο. (υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις αν σ ενδιαφέρουν οι λόγοι.)Παρ όλο που το πρώτο μου -και μοναδικό μου τηλεσκόπιο- είναι παρόμοιο με αυτό που επέλεξες, δεν θα σε παροτρύνω να το αγοράσεις αλλά ούτε και θα σε αποτρέψω.Είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρεις μόνος σου αλλά να ζυγιάσεις πρώτα πολύ καλά τα πράγματα. Τι να προσέξεις :Η διαφήμιση της meade είναι γνωστό πως είναι κομματάκι παραπλανητική. Δεν σε πάει πουθενά πατώντας το κουμπάκι GOTO αν πρώτα δεν έχεις κάνει σωστή και ακριβή ευθυγράμμιση που γίνεται συνήθως με 3 άστρα, που εσύ πρέπει να ταυτοποιήσεις πως είναι τα συγκεκριμένα και να τα φέρεις στο κέντρο του προσοφθαλμίου.Αυτό σε γενικές γραμμές απαιτεί βασικές γνώσεις των αστερισμών και των λαμπρών αστεριών. Φυσικά μπορείς να μαθαίνεις στην πορεία. Τι να προσέξεις :Επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις ρυθμίσεις του autostar. Μία λάθος ρύθμιση και το τηλεσκόπιο θα γυρνάει αλλού γι αλλού. Προτίμησε να ακολουθήσεις τις οδηγίες του αγγλικού εγχειριδίου. Τι να προσέξεις :Το βάρος. Το τηλεσκόπιο ζυγίζει γύρω στα 42 κιλά, εκ των οποίων περίπου τα 10 είναι ο τρίποδας. Το wedge είναι περίπου άλλα 15.Δεν έχω wedge, αλλά απ όσα ακούω τριγύρω, για το στήσιμο με wedge χρειάζεσαι και δεύτερο άτομο.(Αν σκοπεύεις να το ανεβάζεις σε ταράτσα, τα 32 κιλά του κυρίου σώματος του τηλεσκοπίου, είναι σχεδόν αποτρεπτικά για τη... μέση σου) Τι να προσέξεις :Η αστροφωτογραφία είναι ένα όλοκληρο κεφάλαιο από μόνη της, που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Θα περάσουν αρκετές εβδομάδες ή μπορεί και αρκετοί μήνες (εξαρτάται απ το πόσο χρόνο θα διαθέσεις) μέχρι να έχεις ένα ικανοποιητικό φωτογραφικό αποτέλεσμα (ιδίως σε DSO). Αν δεν είσαι σίγουρος για την αγορά ή αν νιώθεις την ανασφάλεια πως μόνο ένα ρομποτικό θα σε βοηθήσει για να βρίσκεις πιο εύκολα τα αντικείμενα, θέλω να σε διαβεβαιώσω πως μια χαρά θα τα βρίσκεις και μ ένα τηλεσκόπιο χωρίς goto.Aν όμως είσαι αποφασισμένος πως αυτό ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου δεν έχω παρά να σου πω, καλή αγορά κι εύχομαι σύντομα να μοιραστείς μαζί μας τις παρατηρησιακές σου εμπειρίες και τις φωτογραφίες σου. Καλώς όρισες
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Εγω θα σου απαντησω ως κατοχος LX 200 GPS 10".1.Ξεχνας τα βοηθηματα και τα διαφορα εφε κατα την προετοιμασια.Εγω εχω βγαλει "εκτος" ολα τα βοηθηματα,και το τηλεσκοπιο εντοπιζει και ακολουθει ακριβεστατα.Επενδυω σε 10' προετοιμασιας,και εχω συνεχως ακριβεια.2.Μελετησε προσεκτικα το θεμα πιθανη βλαβη.Τα τηλεσκοπια ειναι παραφορτωμενα με αχρηστα πραγματα(τα οποια πληρωνεις φυσικα)και υπαρχει παντα ο κινδυνος να χαλασουν(στατιστικως καποια στιγμη ΘΑ χαλασουν).Και σε αυτην ακριβως τη στιγμη θα εισαι ΜΟΝΟΣ σου.Δεν ξερω αν θα επερνες αυτοκινητο πχ,το οποιο αν χαλουσε το λαμπακι στο κοντερ,θα επρεπε να φυγει για Γερμανια,με δικα σου εξοδα φυσικα,και αγνωστο για ποσο καιρο!!!3.Μηχανολογικα ειναι παρα πολυ καλο,και καλοφτιαγμενο.4.Οπτικα δεν με απογοητευει,και σε καμμια περιπτωση δεν υστερει με τα Σελεστρον(οι φημες ειναι απλως....φημες).5.Δεν θα το αγοραζα ποτε καινουργιο,και δεν θα το εχανα με τιποτα αν το εβρισκα μεταχειρισμενο(Ελλαδα φυσικα).Ξερω...σε μπερδεψα.Η αποψη μου ειναι οτι αγοραζοντας μεταχειρισμενο(εγω ετσι κινηθηκα),εχεις και οικονομικο περιθωριο για 1-2 επισκευες.Τωρα πιστευω πως αν χαλασει,θα το βαλω κατ ευθειαν σε ισημερινη βαση.Δεν θα ασχοληθω καθολου με αποστολες στη Γερμανια(γιατι θα γυρισει και θα με τρωνε τα φιδια,για το ποτε θα ξαναχαλασει.Αυτη τη δουλεια θα κανω?)6.Να το θεωρησεις ως μονιμο τηλεσκοπιο.Μην νομιζεις οτι θα το κανεις βολτες.Το βαρος του ,και ιδιαιτερα το "πιασιμο" του,ειναι οτι πρεπει για ζημια κατα τη μετακινηση(ή υλικη,ή σωματικη)7.Στα (+) θα ελεγα το συστημα σταθερου καθρεπτη,τον ηλεκτρικο εστιαστη,την ποιοτητα κατασκευης,την ακριβεια.Γενικως τα κανει ολα,καλα, και ευκολα,αλλα αν θες να ψαχτεις λιγο παραπανω με τη φωτογραφια,πρεπει να ξαναβαλεις(βαθια) το χερι στην τσεπη.8.Στα (-) την τεχνικη του υποστηριξη,(ανυπαρκτη,λογω πολιτικης Meade),το βαρος,το φορτωμα με αχρηστα εφετζιδικα πραγματα,την υπερκοστολογηση της Meade σε οτιδηποτε χρειαστεις.Αν θες βοηθεια σε οτιδηποτε,εδω ειμαστε.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Ένα επιπρόσθετο μικρό σχόλιο για την παράγραφο 8 του KOSTAKIS.Σε πρόβλημα που αντιμετώπιζα με το τηλεχειριστήριο, η meade έκανε να μου απαντήσει στο mail περίπου 45 μέρες...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Για τεχνικες πληροφοριες-υποστηριξη,1."telescope service"(οχι το Γερμανικο καταστημα,αλλα την Αμερικανικη εταιρια επισκευων στα εν λογω ρομποτικα)2.MAPUG3.Dr Clay(Meade? ποια Meade????)
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Καλήτερα λοιπόν ένα ΟΤΑ σε μια ισημερινή...Όπως καταλαβαίνεις θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο. Κοίτα πάντως την λύση EQ6pro-C11. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Το θεμα δεν ειναι ισημερινη ή πηρουνι.Η καθε μια εχει τα χαρακτηριστικα της,υπερ ή κατα.Σημασια εχει η συνειδητη επιλογη,μετα απο ερευνα(και οχι επιλογη κατω απο υπερδιαφημηση,ή παραπλανηση).Θεωρω το αστροβοξ σαν το μονο μερος (τουλαχιστον στην Ελλαδα) που μπορεις να ενημερωθεις αξιοπιστα.
elias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δεν σας κρύβω πως αν και έχω είδη στην κατοχή μου ένα νευτώνειο 8΄΄ δελεαστικά από τις ευκολίες (όπως ισχυρίζεται η Meade φυσικά) που σου παρέχει ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο και θέλοντας να ασχοληθώ και με την φωτογράφηση αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του.Φυσικά μετά από όσα μου είπατε και σας ευχαριστώ όλους θα παραμείνω με το 8΄΄ μου και θα δοκιμάσω (όπως πολύς κόσμος αλώστε )την τύχη μου στην αστροφωτογραφια με αυτό. SILENCE OF UNIVERSE
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Ηλια τα σχολια δεν ειναι αποτρεπτικα ως προς την ενδεχομενη αγορα.Απλως μην περνεις και πολυ στα σοβαρα τις πληρωμενες διαφημισεις,και πληροφοριες απο εντελως λαθος πηγη.Δεν ειναι κακο τηλεσκοπιο,ισως ακριβο για τα -πραγματικα χρησιμα- πραγματα που προσφερει.Ερευνησε το θεμα,βαλε προτεραιοτητες και αναγκες,και απερριψε το συνειδητα ή αγορασε το συνειδητα.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Ηλία, Αν επιτρεπεται, τι ειναι η τιμη που σου προσφερε ο αντιπροσωπος για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο; Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
elias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Η τιμή που μου έδωσαν για το LX 200R GPS 10΄΄ είναι 4500 Euro SILENCE OF UNIVERSE
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Η τιμή που μου έδωσαν για το LX 200R GPS 10΄΄ είναι 4500 EuroΗλια, Με την τρεχουσα διαφορα μεταξυ το ευρω και αμερικανικο δολαριο (1.3650:1.0000), η τιμη των 4500 ευρω αντιστοιχει σε $6142.50. Απο περιεργεια, εχεις ψαξει τις τιμες στο εξωτερικο μονο και μονο για να παρεις μια ιδεα; Για παραδειγμα: http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=247&pid=10317&m= ... $3699 (καινουργιο και στο κουτι του) http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=496845 $2950 (με πολλα εξτρα) http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=495462 $1950 (σωληνας μονο) Αυτα ειναι μονο ενδεικτικα και για την πληροφορησει σου. Αλλο να αγοραζουμε κατι οταν ειμαστε ενημερωμενει και αλλο οταν παρουμε κατι "εν θερμο" και μετα εχουμε παραπονα. Απο'δω και περα, σου ευχομαι καλες αγορες και καλη συνεχεια. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Κωστής Κανάκης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Φίλε Ηλία σου γράφω σαν κάτοχος LX 200 GPS, 10', καθώς και άλλων μικρότερων τηλεσκοπίων. Συμφωνώ με αυτά που γράφουν άλλοι φίλοι σε σχέση με τις πολύ καλές δυνατότητες του τηλεσκοπίου καθώς και με τις τεχνικές λεπτομέρειες (τιμή, βάρος, wedge, ηλεκτρονικά επισκευές κλπ). Εχω τη γνώμη ότι το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο απευθύνεται σε αρκετά έμπειρους χρήστες είναι δε πιθανόν ένας νέος στο hobby να μπερδευτεί από τα πολλά και να μην αξιοποιήσει τελικά τη δαπανηρή αγορά του. Θέλω να σου προτείνω να ξεκινήσεις με ένα καλό μικρό (μέχρι 3,5') αποχρωματικό διοπτρικό (πχ Meade, Vixen ή καλλίτερα William Optics) το οποίο είναι πρακτικό και θα σου χρησιμεύει πάντοτε, όσο μεγάλα τηλεσκόπια και να αγοράσεις στη συνέχεια. Τα μικρά αυτά τηλεσκόπια χρησιμοποιούνται σύνοδευτικά με τα μεγάλα καταδιοπτρικά σε πλήθος εφαρμογών φωτογράφησης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ισημερινή (με αστροστάτη) στήριξη Vixen ή Meade (δεν γνωρίζω εάν ο κ. Νομικός πουλά χωριστά από τα τηλεσκόπια τις στηρίξεις Meade). Με τον εξοπλισμό αυτό μπορείς να δοκιμάσεις σύντομα και φωτογραφία με αξιοπρεπέστατα (εφόσον έχεις υπομονή και επιμονή) αποτελέσματα.
elias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Φίλε Αντώνη, σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση, αλλά έχω τσεκάρει και εγώ τις τιμές που παίζουν στο εξωτερικό απλός έχω κάποιους ενδοιασμούς στο να πάρω από έξω. SILENCE OF UNIVERSE
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2007 Αγαπητε Ηλια, Κατι που ισως σε ενδιαφερει: http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=501416 ... Meade RCX400 12" RCΧ με 3000 ευρω! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
magos_ Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2007 Ωραιά κατασκευή εχει κανει ο άνθρωπος για να το στεγασει!! Μπράβο του.Μου εκαναν πολυ εντυπωση οι τρυπες στο δάπεδο για να μπει η βαση. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα