Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλη αγορα οπως ειπαμε ΑΛΛΑ:

(...)Υπαρχουν ΠΟΛΥ καλες προτασεις στην Ελληνικη αγορα,ικανης αποδοσης και πολυ οικονομικες,καθως επισης και εξαιρετικες ευκαιριες στα μεταχειρισμενα.

Πήγα στα LIDL στις 12.00 προχθες στις 5 του μηνός, και όλα είχαν ξεπουλθεί από τις 9.00!!!

Συνεχίζω να ψάξω παρόμοιο τηλεσκόπιο, με τιμή μέχρι 100 €, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ;

Ευχαριστώ

Μάνος

Μανο,

Αν μπορεις να περιμενεις μεχρι τα Χριστουγεννα, ισως να εχεις μια ευχαριστη εκπληξη. :wink:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

• Απαντήσεις 179
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Πήγα στα LIDL στις 12.00 προχθες στις 5 του μηνός, και όλα είχαν ξεπουλθεί από τις 9.00!!!

Πιστεύω ότι η προσφορά του Lidl άξιζε διότι έπαιρνες με μόλις 80 ευρώ ένα τηλεσκόπιο που έξω το πουλάνε τα διπλάσια και ίσως και παραπάνω και όχι γιατί απαραίτητα αποτελεί την καλύτερη επιλογή ως τύπο τηλεσκοπίου. Από τη στιγμή που δε βρήκες την προσφορά του lidl, προτείνω να μην αναζητήσεις απαραίτητα αντίστοιχο τηλεσκόπιο αλλά να το σκεφτείς εξαρχής.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω την παρεα...ειμαι πολυ φρεσκο μελος στην κοινοτητα και παραλληλα πολυ χαρουμενος για αυτο.

Ειμαι και εγω κατοχος του ενλογω τηλεσκοπιου, ολοκληρωθηκε ενα παιδικο ονειρο. Εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα.

Σημερα λεω να δω Κρονο και εναν τεχνητο δορυφορο :)

Επισης να κανω μια ερωτηση...υπαρχει τροπος να αυξησω το ζοομ?

Eιναι 700/4mm=175 το max που διαθετει, οπως ξερετε, το τηλεσκοπιο.

Δλδ εχει νοημα να βρω φακους κατω των 4mm?Και αν ναι που?

Εχει ο καιρος γυρισματα!

http://users.forthnet.gr/ath/papsomad/

Δημοσιεύτηκε
...υπαρχει τροπος να αυξησω το ζοομ?

Eιναι 700/4mm=175 το max που διαθετει, οπως ξερετε, το τηλεσκοπιο.

Δλδ εχει νοημα να βρω φακους κατω των 4mm?Και αν ναι που?

Όχι, αν υπερβείς τις 175Χ χρησιμοποιώντας κάποιο προσοφθάλμιο με μικρότερη εστιακή απόσταση, ξεπερνάς την μέγιστη ωφελίσημη μεγένθυνση του τηλεσκοπίου σου (που είναι πάντα το διπλάσιο του διαμετρήματος του αντικείμενου φακού η κατόπτρου σε Νευτώνειο).Έτσι και αλλιώς, σπάνια θα σου επιτρέπουν οι συνθήκες να χρησιμοποιείς και την συγκεκριμένη μεγένθυνση.

Δημοσιεύτηκε
Χαιρετώ πάλι με νέες απορίες!:) Προσπάθησα χθες να βρω τα πρώτα μου deep sky αντικείμενα (που τα είδα στο nightwatch), τον Μ51 και τους Μ81 & Μ82. Φυσικά, δε μπόρεσα να τους εντοπίσω. Υπάρχει κάποια τακτική; Ή μήπως με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δε πρόκειται να δω ποτέ τέτοια πράγματα; Εκτός αυτών, θα'θελα να μου πείτε μερικά αντικείμενα πέρα από σελήνη και πλανήτης που θα άξιζε να δω με το εν λόγω τηλεσκόπιο. Αυτά! thanx in advance!
Δημοσιεύτηκε
Στην πόλη οι γαλαξίες και μάλιστα με μικρό τηλεσκόπιο είναι σχεδόν αδύνατη υπόθεση. Προσπάθησε καλύτερα με τα λαμπρότερα ανοιχτά και σφαιρωτά σμήνη.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Χαιρετώ πάλι με νέες απορίες!:) Προσπάθησα χθες να βρω τα πρώτα μου deep sky αντικείμενα (που τα είδα στο nightwatch), τον Μ51 και τους Μ81 & Μ82. Φυσικά, δε μπόρεσα να τους εντοπίσω. Υπάρχει κάποια τακτική; Ή μήπως με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δε πρόκειται να δω ποτέ τέτοια πράγματα; Εκτός αυτών, θα'θελα να μου πείτε μερικά αντικείμενα πέρα από σελήνη και πλανήτης που θα άξιζε να δω με το εν λόγω τηλεσκόπιο. Αυτά! thanx in advance!

Φιλε μου ειμαστε την ιδια μοιρα.

Προσπαθησε να δεις Δια, ΝοτιαΑνατολικα και τον αστερισμο του Σκορπιου που ειναι στα δεξια του. Μαλιστα καταφερα και εκανα ενα σκιτσο (Αntares,και M4 δεξια του, και ολα τα αστρα του Σκορπιου εως το rSco, παρακατω ειχε φωτα πολης :( ) για οτι εβλεπα και το επιβεβαιωσε πληρως το Stellarium

Νιωθω λες και βρηκα τον τροχο, αλλα η χαρα μου ειναι μεγαλη....!

Επισης κατι το οποιο δεν εχω κανει ακομα, δες Αφροδιτη και Κρονο Δυτικα.

Εχει ο καιρος γυρισματα!

http://users.forthnet.gr/ath/papsomad/

Δημοσιεύτηκε

Με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, ο Δίας και η Αφροδίτη φαίνονται αρκετά καλά. Να διευκρινίσω όμως ειδικά για το Δία, μην περιμένετε να ξεχωρίσετε χρώματα στα σύννεφα που τον περιβάλλουν. Τουλάχιστον στην Αθήνα. Όποιο προσοφθάλμιο και να διαλέξετε από τα τρία παρεχόμενα, θα δείτε καθαρά τον πλανήτη, λευκό με δύο μικρές υποψίες χρωματικής αλλαγής σαν δυο παράλληλες οριζόντιες γραμμές που τον διασχίζουν. Αν είστε και λίγο τυχεροί και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ίσως δείτε και μια υποψία κουκίδας, του γνωστού δηλαδή αιώνιου αντικυκλώνα.

Κατά τα άλλα, ξεχωρίσουν άνετα οι τέσσερις μεγάλοι δορυφόροι του Δία και οι φάσεις της Αφροδίτης.

Στο Κρόνο πάλι, είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο εκτός των άλλων να ξεχωρίσετε το χώρισμα Cassini.

Δημοσιεύτηκε
Εντυπώσεις και από εμένα:

1. Καθόλου σταθερή στήριξη. Ισορροπεί μετά από αρκετή ώρα αρκεί να μην το κουνούν ο 7χρονος ή ο 5χρονος γιος μου

2. Ο 4mm προσοφθάλμιος κάνει μόνο για την ημέρα

3. Ο ερευνητής έχει πολύ περίεργο τρόπο κεντραρίσματος και καθόλου σταθερή στήριξη (ισχύουν τα ίδια με το 1)

4. Το manual θέλει βελτίωση (στα Αγγλικά είναι πάρα πολύ καλό)

5. Είδα πολύ καλά την Αφροδίτη (φάση)

6. Είδα πολύ καλά τον Κρόνο και τους δακτυλίους του (όχι Κασίνι φυσικά)

7. Είδα πού καλά αστέρια μεγέθους ~5-6 στην Αθήνα

8. Τα παιδιά μου και η γυναίκα μου εντυπωσιάστηκαν

Συμέρασμα : Για 80 ευρώ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ

Ανανεώνω την λίστα διορθώνοντας κάποια από τα στοιχεία.

1α. Η στήριξη μου φαίνεται αρκετά καλή πια αφού συνήθισα και δεν το κουνώ από μόνος μου.

3α. Ο ερευνητής στοχεύθηκε άριστα και δεν το ακουμπώ καθόλου πια.

9. Ο Δίας φαίνεται καλά. Ξεχωρίζουν άνετα τα 4 φεγγάρια του και μια μικρή υποψία χρώματος.

10. Ο Mizar και ο διπλός του είναι μαγεία.

Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου?

Πάν μέτρον άριστον

Δημοσιεύτηκε

Χθες ήταν πανδαισία, ο ουρανός ήταν διαυγής και δεν φύσαγε αέρας.

Είδα Αφροδίτη , Κρόνο , Δία με την Ιώ να ανατέλλει, Μιζάρ , Αρκτούρο να τρεμοσβήνει, .Είδα και το γαλαξία της Ανδρομέδας ( σαν μια θαμπή μουτζούρα) επίσης χωρίς να είμαι σίγουρος το Μ6 ( αστρικό σμήνος) και το Μ8 ( νεφέλωμα) και φυσικά τη Σελήνη. Αλλά αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμη να κάνω είναι πολική ευθυγράμμιση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ το τηλεσκόπιο σαν Dob.

](*,) ](*,)

Ρωτάω τους πιο έμπειρους στις ισημερινές στηρίξεις: Βρίσκεται τα αστέρια πάντα με τη βοήθεια συντεταγμένων;

Αν ναι φαντάζομαι ότι η πολική ευθυγράμιση θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη ευλάβεια. :(

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Η πολική ευθυγράμμιση δε γίνεται μόνο για να χρησιμοποιηθούν οι συντεταγμένες, αλλά κυρίως για να δοθεί στο τηλεσκόπιο η δυνατότητα να ακολουθεί την κίνηση της γης με την περιστροφή ενός μόνο άξονα, του άξονα της ορθής αναφοράς. Μη σε απασχολούν οι συντεταγμένες, ειδικά σε αυτό το τηλεσκόπιο δε θα τις χρησιμοποιήσεις ποτέ!

Με μία χοντρική πολική ευθυγράμμιση θα μπορείς γυρνώντας μόνο το ένα από τα δύο χειριστήρια να κρατάς το αντικείμενο για πολλή ώρα μέσα στο προσοφθάλμιό σου.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ωραιος φιλε homo!!Θελω κι εγω ναρποσπαθησω για ανδρομεδα μια απ'αυτες τις ημερες...Οσον αφορα την πολικη ευθυγραμμιση........δεν εχω μπει στο κοπο να κανω :oops: :oops:

Αξιζει λετε να δοκιμασω με αυτο το τηλε??Θα μου προσφερει τιποτα αξιολογο?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Τοτε δεν εχασα και τπτ σοβαρο,ειδικα με αυτην την ισημερινη.....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Φίλε ΗΟΜΟ, εάν το τηλεσκόπιο που διαθέτεις το επιτρέπει, η εύρεση αντικειμένων με ουρανογραφικές συντεταγμένες είναι πιο γρήγορη και εύκολη. Αρκεί λοιπόν, να έχεις ισοσταθμίσει τη βάση και να έχεις αναρτήσει το ΟΤΑ στο σωστό γεωγραφικό πλάτος. Από εκεί και έπειτα αρκεί κάθε φορά να σκοτίζεσαι για το πού είναι ο βορράς.
Δημοσιεύτηκε

Στο manual του τηλεσκοπίου λέει ότι κατά την πολική ευθυγράμμιση πρέπει ο άξονας απόκλισης να είναι στο ψ9 και ο άξονας συντεταγμένης στις 0 ώρες. Αλλά με αυτές τις τιμές μου είναι αδύνατον να δω τον πολικό αστέρα στον προσοφθάλμιό μου. Εννοείται πως έχω βάλει το σωστό γεωγραφικό πλάτος.

Μήπως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω αλφάδι για να είναι τελείως επίπεδο το τηλεσκόπιο; :cry: :-s

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Στο manual του τηλεσκοπίου λέει ότι κατά την πολική ευθυγράμμιση πρέπει ο άξονας απόκλισης να είναι στο ψ9 και ο άξονας συντεταγμένης στις 0 ώρες. Αλλά με αυτές τις τιμές μου είναι αδύνατον να δω τον πολικό αστέρα στον προσοφθάλμιό μου. Εννοείται πως έχω βάλει το σωστό γεωγραφικό πλάτος.

Μήπως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω αλφάδι για να είναι τελείως επίπεδο το τηλεσκόπιο; :cry: :-s

Φίλε βάλε το σωστό γεωγραφικό πλάτος, θέσε το τηλεσκόπιο όπως αναφέρεται στην φωτογραφία και μετά στρέψτο προς τον βορά. Θα πρέπει στον ερευνητή να δεις τον πολικό αστέρα. Βάλε το προσοφθάλμιο με την μικρότερη μεγέθυνση και κέντραρε τον πολικό αστέρα στον προσοφθάλμιο. Τώρα έχεις κάνει πολική ευθυγράμιση (με διαφορά περίπου μισής μοίρας η οποία δεν είναι πολύ σημαντική για παρατήρηση). Στρέψε τους κοχλίες, χωρίς να στρέψεις το τηλεσκόπιο, στις θέσεις 0 ώρες και 9 (90 μοίρες) και ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ.

Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου?

Πάν μέτρον άριστον

Δημοσιεύτηκε
Για σε ολους.Παιδια μια απορια?Χθες εστησα το τηλ. bresser και τα κιαλια bresser και τα δυο απο lidl.Προσεξα οτι εβλεπα ποιο καθαρα με τα κιαλια.Ειναι δυνατον αυτο η" κανω λαθος? :oops: Στο τηλ.ειχα τον plossi 10m.m. απο το ντομπ.Στο Μ16 η διαφορα ηταν εμφανης.Με τα κιαλια εβλεπα ποιο φωτεινα.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Φιλε το ιδιο συνεβη και σε εμενα χθες.Κοιταζα με τα κυαλια bresser και επεσε το ματι μου πανω σε μια ασαφη κηλιδα τον ουρανο.Το ελεγξα και ειδα οτι ηταν το Μ22,που φαινοταν λιγο πιο φωτεινο με τα κυαλια.Αργοτερα στοχευσα και το Μ8,το οποιο φαινοταν σημαντικα φωτεινοτερο μεσα απο τα κυαλια.Το γιατι δεν το ξερω,ισως καποιος να μας λυσει την απορια.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Παιζει ρολο το exit pupil στην φωτεινοτητα για τα αντικειμενα μεγαλης επιφανειας οπως τα νεφελωματα καθως το bresser με το συγκεκριμενο προσοφθαλμιο στις 70 μεγενθυσεις δινει exit pupil 1 περιπου ενω τα κιαλια 5.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Καλη αγορα οπως ειπαμε ΑΛΛΑ:

(...)Υπαρχουν ΠΟΛΥ καλες προτασεις στην Ελληνικη αγορα,ικανης αποδοσης και πολυ οικονομικες,καθως επισης και εξαιρετικες ευκαιριες στα μεταχειρισμενα.

Ευχαριστώ

Μάνος

Μανο,

Αν μπορεις να περιμενεις μεχρι τα Χριστουγεννα, ισως να εχεις μια ευχαριστη εκπληξη. :wink:

Ο Νομικος εχει το Bresser Arcturus στα 89 Ευρω.

http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/arcturus/

Δημοσιεύτηκε

Λέτε ο τρίποδας του Bresser να σηκώνει αυτό το σωλήνα;

CELESTRON C 130 MAK

Ο συγκεκριμένος σωλήνας κοστίζει σχετικά φτηνά σε μαγαζί στη Β . Ελλάδα. Ζυγίζει περίπου 5 κιλά

52275_c130mmmak_large.gif.f301d0f04b3dc786d05cb51c3c23e5b6.gif

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Μάλλον δύσκολα θα καταφέρεις να κρατήσεις ακίνητο οποιοδήποτε στόχο, σε ικανοποιητική μεγέθυνση.

Αλλά γιατί διάλεξες αυτό το τηλεσκόπιο;

Χρήστος Μαρινός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης