Jump to content

gkal

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από gkal

  1. Καλησπέρα. Σε τι ηλικίες μαθητών προτείνετα;
  2. Η μάθηση πολλές φορές είναι μια διαδικασία που πληρώνεται και χαράζεται στο πετσί μας. Όποιος επιμένει το μαθαίνει και μόνος του.
  3. Ιαπωνική αποικία το 2025 στο φεγγάρι. Εντυπωσιακό!!!
  4. gkal

    BIG STAR Optics

    Εγώ αγόρασα ένα ζευγάρι κυάλια bigstar 12x50 τα οποία είναι ανεκτά για παρατήρηση ημέρας. Για τα χρήματα που έδωσα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Εξάλλου μια εταιρία τύπου bigstar μπορεί να φτιάχνει φασόν για άλλους και να μην το γνωρίζουμε.
  5. Γειά και χαρά σας φίλοι μου. Επέστρεψα αυτές τις μέρες από διακοπές και βρήκα τα μπλουζάκια να με περιμένουν στο ταχυδρομείο. Ευχαριστώ πολύ και καλό αστρονομικό φθινόπωρο.
  6. Συγχαρητήρια και από εμένα και ευχές για καλύτερη συνέχεια.
  7. Η δική μου άποψη. Από παράβλεψη έγινε το λάθος. Το διόρθωσα. Παραθέτω το σωστό
  8. Καλύτερα να τυπωθούν και να μοιράζονται στους εισερχόμενους.
  9. Κανένα πρόβλημα φίλε. Από όσο έχω καταλάβει όλα τα σχόλια από τους φίλους του forum είναι σε κάθε περίπτωση καλοπροαίρετα.
  10. Πρέπει να εξηγούμε στους φίλους και γνωστούς ότι τουλάχιστον τα μισά από αυτά που βλέπουν στην TV είναι παραποιημένα.
  11. Τα βαρυτόνια και κατ' επέκταση τα βαρυτικά κύματα προβλέπονται από τα θεωρητικά μοντέλα. Το ότι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις της ύπαρξης τους είναι αδυναμία της υφιστάμενης τεχνολογίας.
  12. Φίλε με το συμπάθειο, αλλά το κατάστημα στην Πάτρα πουλά το τηλεσκόπιο αυτό καινούργιο στο Emarket στα 100 ευρώ με τρίποδα. Βλέπε http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=8466415
  13. Μου φάνηκε λογικό από την πρώτη στιγμή να κοιτάζω και με τα δύο μάτια μέχρι τον εντοπισμό στον ερευνητή.
  14. Λεωνίδα θέλουμε φωτο από Σταυρό του Νότου !!!
  15. Ελπίζω να μπορέσω να είμαι και εγώ εκεί μια και κατάγομαι από την Εύβοια. Ως αναφορά τα πολιτιστικά δρώμενα νομίζω ότι προάγουν τέτοιες συναντήσεις και είναι ευκαιρία να συμμετέχουν και μέλη των οικογενειών που δεν ασχολούνται με την αστρονομία μέχρι κάποια ώρα(π.χ. η γυναίκα μου που στον Πάρνωνα την έβγαλε στο αυτοκίνητο με τα παιδια μια και το κρύο ήταν τσουχτερό) και μετά ελεύθεροι να ευχαριστηθούμε και εμείς το χόμπυ μας.
  16. Ήμουν και εγώ εκεί!!! Το Σάββατο βράδυ καταφθάσαμε στον Πάρνωνα εγώ, η γυναίκα μου, ένας φίλος και 4 πιτσιρίκια. Ο ουρανός ήταν καταπληκτικός, το μάθημα βασικής αστροπαρατήρησης εξαιρετικό και όλοι οι συνπαρατηρητές εξαιρετικά φιλικοί. Δυστυχώς και το κρύο ήταν τσουχτερό και δεν μπορέσαμε να μείνουμε πολύ. Θα μου μείνει αξέχαστη η εμπειρία και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσω πιο ενεργά στις επόμενες εξορμήσεις. Νά'στε καλά όλοι.
  17. Φίλε η προσφορά είναι εκπληκτική, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες για κάποιους. Κρίμα που δεν μπορώ να το πάρω Εύχομαι να το δώσεις σύντομα.
  18. gkal

    Celestia

    φοβερό! λέω και εγω να κατεβάσω τα ανάλογα pack... η παραπάνω εικόνα έχει καμία σχέση με το HALO??? Λογικα πρεπει να εχει βασιστει εκει. Να και το αυθεντικο δακτυλιδι: Το αυθεντικό είναι αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Ringworld
  19. gkal

    Πάλι Bresser 70mm στο LIDL!

    Φίλε βάλε το σωστό γεωγραφικό πλάτος, θέσε το τηλεσκόπιο όπως αναφέρεται στην φωτογραφία και μετά στρέψτο προς τον βορά. Θα πρέπει στον ερευνητή να δεις τον πολικό αστέρα. Βάλε το προσοφθάλμιο με την μικρότερη μεγέθυνση και κέντραρε τον πολικό αστέρα στον προσοφθάλμιο. Τώρα έχεις κάνει πολική ευθυγράμιση (με διαφορά περίπου μισής μοίρας η οποία δεν είναι πολύ σημαντική για παρατήρηση). Στρέψε τους κοχλίες, χωρίς να στρέψεις το τηλεσκόπιο, στις θέσεις 0 ώρες και 9 (90 μοίρες) και ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ.
  20. gkal

    Meade ETX-70, της το χάρισα!

    Μπράβο σε όλους. Η ιδιωτική πρωτοβουλεία σε όλο της το μεγαλείο. Ίσως θα έπρεπε στο forum να δημιουργηθεί ένα θέμα με αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε και μπορούμε να τα χαρίσουμε. Έτσι αν κάποιος χρειάζεται κάτι και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μπορέσει να το αποκτήσει μέσω μιας τέτοιας διαδικασίας.
  21. gkal

    Stellarium

    Πολύ καλή εφαρμογή. Εξαιρετική για μικρά παιδιά. Όταν όμως γυρίζουμε την εφαρμογή στα ελληνικά δεν λειτουργεί η αναζήτηση αντικειμένων που είναι γραμμένα με ελληνικά γράμματα (π.χ. πλανήτες) διότι δεν μορείς να γράψεις ελληνικά με τίποτε. Ίσως είναι θέμα γραμματοσειρών.
  22. gkal

    Starry Night Pro Plus 6

    Αντ' αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το redshift με μουσική της επιλογής σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης