Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έκανα λάθος για το μακρύ διοπτρικό σε στιβαρή υψοαζιμουθιακή στήριξη. Δείχνει να υπάρχει:

http://vixen-europe.com/htm/teleskope/refraktoren/a70lf_porta.htm

και

http://vixen-europe.com/htm/teleskope/refraktoren/a80m_porta.htm

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
  • Απαντήσεις 179
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Δεν ειχα ιδεα για αυτα τα τηλεσκοπια.

Αλλα ειναι ομως μονο μια εταιρια!!! :wink:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνοντας βρήκα και αυτό:

http://www.skywatchertelescope.net/swtinc/product.php?id=35&class1=1&class2=103

Στα 90mm έχει ικανοποιητικό άνοιγμα ακομα και για βασικό deep sky, ενώ η βάση AZ-3 δείχνει αρκετά καλή. Σίγουρα από τιμή θα είναι πολύ φτηνότερο από ότι ένα Vixen.

Για ακόμα πιο φτηνή λύση καλό δείχνει και αυτό:

http://www.skywatchertelescope.net/swtinc/product.php?id=35&class1=1&class2=103

Δημοσιεύτηκε
Αυτο το τηλεσκοπιο,ειναι ιδιαιτερα δημοφιλες σε πολλους απο εμας,γιατι δεν ειναι ακριβως "της πενταρας" ως προς την ποιοτητα του,δεδομενης της τιμης του,που ειναι πραγματι "της πενταρας".Αν μη τι αλλο,εκτος απο προχειρο τηλεσκοπιο,μπορει να ειναι και η μονη (για οικονομικους λογους) λυση για καποιον νεο(υπηρξαμε και εμεις καποτε 14-15 ετων 8) ),ή το οδηγητικο για καποιον αλλο.Δεν παει ποτε χαμενο,και παντα θα προσφερει τις περιορισμενων απαιτησεων υπηρεσιες του.
Δημοσιεύτηκε

Ναι και εγω το σκεφτομαι για οδηγητικό και στον τρίποδα του να φτιάξω μόνιμη στήριξη για την Nikon d50 Μου. άραγε μοτεράκι υπάρχει για αυτητην στήριξη?.

Μπορει να μην ειναι πολυ στιβαρή στήριξη αλλα για φωτογραφική μηχανή πιστέυω να ειναι μια χαρά.

Imagination is more important than knowledge
Δημοσιεύτηκε
Και με EQ-1 έχουν βγάλει ωραιότατα piggyback, αυτό δεν σημαίνει πως αξίζει η εν λόγω βάση. Απλώς οι ικανότητες του κάθενος μπορεί με κόπο και χρόνο να ξεπεράσουν τις αδυναμίες του εξοπλισμού.
Δημοσιεύτηκε

Ουτε θελω να σκεφτω τι θα παθαινε το τηλε! :cheesy:

Εσυ σκεπτεσαι τι θα παθεις; #-o Εγω συμφωνω μαζι σου για τους λογους που λες.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Δυστυχώς για κάποιους κάποιες φτηνές λύσεις είναι και οι μοναδικές. Πόσο το έχει το συγκεκριμένο το Lidl; Άκυρο το είδα!!! :oops:

Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου?

Πάν μέτρον άριστον

Δημοσιεύτηκε
Δεν θα το σκεφτομουν καν να αγορασω ενα τετοιο οργανο οπως εξηγησα αν δεν ηταν ετσι η περιπτωση μου.

Εξαλλου το θελω μονο οπως ειπα για τις νυχτες που εχει Σεληνη (που δεν μπορω να παρατηρησω deepsky ετσι και αλλιως) μονο για παρατηρηση Σεληνης.

Για τις συγεκριμενες αυτες νυχτες να φευγω εκτος σπιτιου με το 8ιντσο μου ειναι λιγακι δυσκολο.

Ασε φιλε παναγιωτη η καθε μου παρατηρηση στο σπιτι ειναι απο μονη της μια περιπετεια! :mrgreen:

Με βοηθεια απο δευτερο ατομο ανεβαζω ευκολα κιαλια και βαση αλλα για το dob δεν το συζηταω!

Μπορει να πεσω μαζι με τον σωληνα απο υψος 10 μετρων!

Ουτε θελω να σκεφτω τι θα παθαινε το τηλε! :cheesy:

Εσυ σκεπτεσε τι θα παθης; #-o Εγω συμφωνω μαζι σου.Φιλικα Δημητρης Γ.

Δημήτρης Γκιώνης.

Δημοσιεύτηκε

Φιλε sevax ενα σπασμενο ποδι, χερι, κεφαλι η οτιδηποτε αλλο δεν λεει τιποτα.

Δεν συγκρινεται με ενα σπασμενο κατοπτρο!!! 8-[

Και μονο που το σκεφτομαι σπασμενο ανατριχιαζω! ](*,)'

ΥΓ. Παντως αν σου λεει κατι αυτο ειμαι απο Αργος που σημερα ειχε 46 βαθμους.

(Ξερεις η ζεστη βαραει στο κεφαλι!!!) :mrgreen:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημοσιεύτηκε
Φιλε sevax ενα σπασμενο ποδι, χερι, κεφαλι η οτιδηποτε αλλο δεν λεει τιποτα.

Δεν συγκρινεται με ενα σπασμενο κατοπτρο!!! 8-[

Και μονο που το σκεφτομαι σπασμενο ανατριχιαζω! ](*,)'

ΥΓ. Παντως αν σου λεει κατι αυτο ειμαι απο Αργος που σημερα ειχε 46 βαθμους.

(Ξερεις η ζεστη βαραει στο κεφαλι!!!) :mrgreen:

:oops: Και εγω απο Ελευσινα. Η Μανδρα ειναι 5 χ.λ.μ και ειναι ο τοπος κατοικιας μου.Σε νικαω 1-0 (Προς το παρον...)

Φιλικα Δημητρης Γ.

Δημήτρης Γκιώνης.

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τα μέλη και τους φίλους του forum. Ίσως γίνω λιγάκι κουραστηκός αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε τη προσφορά του Lidl, για το Bresser, σαν ένα εισητήριο του αγοραστή, στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Για έναν αρχάριο του είδους θα τον "απογειώσει" και θα τον "εκτοξεύσει", στο διάστημα. Σύντομα όμως θα τον "προσγειώσει", γιατί δε θα μπορέσει να δει, πολλά από τα αντικείμενα του βαθέως ουρανού,(όπως αυτά εμφανίζονται στο manual του τηλ/πίου). Το "μικρόβιο" όμως για την αστρονομία και την εξερεύνηση του ουρανού, ήδη θα έχει "μπει" μέσα του, και θα στραφεί σε καλύτερα και μεγαλύτερα τηλ/πια. Ας μην αναζητούμε επιδόσεις από ένα τηλ/πιο των 80 ευρώ, αλλά ένα ερέθισμα για το συναρπαστικό αυτό χόμπι. Ή ακόμα μπορούμε να το δούμε και σαν ένα εκπαιδευτικό τηλ/πιο (πάντα για τον αρχάριο). Αν είχε και μια αλταζ/κη στήριξη θα ήταν ακόμα καλύτερα (ίσως και φθηνότερα), αλλά και με αυτή, έστω και δύσκολα στην αρχή, ο επίδοξος ερασιτέχνης αστρονόμος, θα εξοικιωθεί, με τις αστρονομικές συντεταγμένες κλπ, και με τη βοήθεια ενός καλού βιβλίου (πχ Nightwatch), σύντομα θα μάθει αρκετά βασικά πράγματα!

Φιλικά Σάκης!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Το τηλεσκόπιο σίγουρα ΔΕΝ είναι για πέταμα. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι ότι πολλοί που θα το αγοράσουν θα δυσκολευτούν με την ισημερινή βάση. Από εκεί και πέρα το κόστος είναι ελάχιστο και το τηλεσκόπιο δεν είναι και τόσο κακό.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Για αρχή μια χαρά είναι το τήλε.

Βλέπεις πλανήτες και Σελήνη, οπότε παίρνεις μια πρώτη εμπειρία..

Για τα μετέπειτα (μιλώντας πάντα για όποιον κολλήσει το μικρόβιο), εδώ είναι το astrovox!! =D>

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Και εμενα με προβληματιζει η υπαρξη της αγνωστης για μενα ισημερινης αλλα η τιμη ειναι δελεαστικοτατη!

Οτι τηλεσκοπιο εχω ειναι με υψαζιμουθιακή βάση και δεν εχω ιδεα για τις οποιες δυσκολιες της ισημερινης.

Τι ειδους δυσκολιες μπορουμε να αντιμετωπισουμε με μια ισημερινη βαση σαν αυτη?

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημοσιεύτηκε
Από... σπασμένα δοντάκια στα γρανάζια μέχρι πλήρη αδυναμία στήριξης ως προς το βάρος του τηλεσκοπίου (σε ελλατωματικά μοντέλα πάντα)...
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Δημήτρη η δυσκολία στην ισημερινή βάση είναι η πολική ευθηγράμμιση, (θέμα ισως μερικών λεπτών να μάθεις μια χοντρική ευθηγράμμιση), και ο συνδιασμός κινήσεων για την εύρεση αντικειμένων, (τουλάχιστον στην αρχή). Από ΄κει και μετά σε βοηθάει να παρακολουθείς εύκολα τα αντικείμενα με μια απλή κίνηση, χωρής να "φεύγουν" από το προσοφθάλμιό σου! Κατά τη γνώμη μου αυτές είναι οι κυριότερες δυσκολίες.

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
........σαν ένα εισητήριο του αγοραστή, στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Για έναν αρχάριο του είδους θα τον "απογειώσει" και θα τον "εκτοξεύσει", στο διάστημα. Σύντομα όμως θα τον "προσγειώσει", γιατί δε θα μπορέσει να δει, πολλά από τα αντικείμενα του βαθέως ουρανού,(όπως αυτά εμφανίζονται στο manual του τηλ/πίου). Το "μικρόβιο" όμως για την αστρονομία και την εξερεύνηση του ουρανού, ήδη θα έχει "μπει" μέσα του, και θα στραφεί σε καλύτερα και μεγαλύτερα τηλ/πια.

Αυτο ακριβως συνεβη με εμενα.Η αφορμη για να ασχοληθω σοβαρα με το αντικειμενο που αγαπω ηταν η αγορα του bresser.Οφειλω να ομολογησω οτι οι δυσκολιες στη χρηση του ηταν πολλες,αλλα ο ενθουσιασμος της κατοχης ενος τηλεσκοπιου και της εξερευνησης του φανταστικου κοσμου της αστρονομιας εκαναν τα μειονεκτηματα μηδαμινα.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Δε μου αρεσει να γινομαι απολυτος αλλα δεν πιστευω οτι οποιοσδηποτε που αγαπαει πραγματικα την αστρονομια θα αποθαρρυνθει απο ενα τηλεσκοπιο.....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Οι πολλοί περισσότεροι που απογοητεύτηκαν όμως δεν είναι εδώ...

Ούτε θα ξαναασχοληθούν με την αστρονομία

Φίλε μου θεωρώ ότι κάνεις λάθος...

Αυτός που θέλει να ασχοληθεί θα ασχοληθεί.

Ο άλλος και LX200GPS να πάρει όταν καταλάβει ότι δεν βλέπει τα κτίσματα στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης ή τους Γαλαξίες να συγκρούονται ή το διαστημόπλοιο που έρχεται από το Σείριο ή τη σημαία στη Σελήνη ή τις μαύρες τρύπες ή τα νεφελώματα όπως είναι στις φωτογραφίες του Humble

Επιπλέον και οι περιορισμοί του τι έπρεπε να πουλιέται και τι όχι δεν οδηγούν πουθενά. Αλλιώς θα είχαμε όλοι ένα και μόνο είδος τηλεσκοπίου....

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Δημήτρη η δυσκολία στην ισημερινή βάση είναι η πολική ευθηγράμμιση, (θέμα ισως μερικών λεπτών να μάθεις μια χοντρική ευθηγράμμιση), και ο συνδιασμός κινήσεων για την εύρεση αντικειμένων, (τουλάχιστον στην αρχή).

Δηλαδη αν καταλαβα καλα θα ειμαι αναγκασμενος καθε φορα που στηνω να κανω και πολικη ευθυγραμμιση?

Δεν μπορω απλα να στηνω να στοχευω οπου θελω και να παρατηρω επειτα το αντικειμενο με μικρομετρικες κινησεις απο τους δυο κοχλιες της βασης?

Συγχωρεστε με για την χαζη ισως ερωτηση αλλα οπως ειπα δεν εχω καμια ιδεα απο ισημερινη στηριξη.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης