iorant Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Στον ουρανο δεν διακρινονται ολοι οι αστερισμοι ,ή τμηματα αυτων, παντα (φωτορυπανση κτλπ) με αποτελεσμα να δυσκολευεσε να βρεις τα σημεια παρατηρησης. Η πολικη ευθυγραμμιση ειναι το σημειο αναφορας. Ας πουμε το σημειο μηδεν. Ειναι πολυ ευκολη και καλο ειναι να αρχισεις με πολικη ευθυγραμμιση. Ετσι θα μαθεις τον ουρανο καλυτερα. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θα είμαι αναγκασμένος κάθε φορά που στήνω να κάνω και πολική ευθυγράμμιση? Ναι είσαι αναγκασμένος να κάνεις π.ε εκτός αν βάλεις σημάδιαΝαι με τους δύο κοχλίες μπορείς να κάνεις ότι θες αν όμως έχεις κάνει π.ε κουνάς μόνο τον ένα ουσιαστικά προσομοιώνοντας το μοτέρ. Δημήτρης Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Καταλαβα Δημητρη. Οτι δηλαδη ηθελα να αποφυγω.Με βλεπω να πεταω την βαση και να το βαζω με πατεντα στην βαση για τα κιαλια!!!Μπορει να ακουγομαι απολυτος αλλα τοσα χρονια συνηθειας σε υψαζιμουθιακη και επειτα σε dob που ειναι ακριβως το ιδιο με σημαδεψαν! Επισης δεν μπορω να καταλαβω πως μια πολικη θα με κανει να μαθω καλυτερα τον ουρανο οπως ειπωθηκε σε σχεση πχ με το dob μου? Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Σορυ φιλε iorant τωρα μολις ειδα πως το τεκμηριωσες.Ευτυχως δεν εχω μεγαλη φωτορυπανση και μπορω πολυ ευκολα να προσανατολιζομαι στον οποιοδηποτε στοχο με βαση τα γειτονικα αστερια. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Αυτός που θέλει να ασχοληθεί θα ασχοληθεί Και δεν θα τσιγκουνευτεί 300-400 ευρώ να πάρει ενα τηλεσκόπιο της προκοπής αντι να πετάξει λέφτα στο Bresser του Lidl. Στον ουρανο δεν διακρινονται ολοι οι αστερισμοι ,ή τμηματα αυτων, παντα (φωτορυπανση κτλπ) με αποτελεσμα να δυσκολευεσε να βρεις τα σημεια παρατηρησης. Η πολικη ευθυγραμμιση ειναι το σημειο αναφορας. Ας πουμε το σημειο μηδεν. Ειναι πολυ ευκολη και καλο ειναι να αρχισεις με πολικη ευθυγραμμιση. Ετσι θα μαθεις τον ουρανο καλυτερα. Δεν καταλαβαίνω σε τι θα σε βοηθήσει το ισημερινό τηλεσκόπιο αν δεν διακρίνονται όλοι οι αστερισμοί;;; Αν υπονοείς στο να εντοπίζεις ουράνια σώματα με χρήση συντεταγμένων αυτο για βάσεις όπως του Bresser μόνο ώς ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.Στο να μάθεις τον ουρανό επίσης δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθάει. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Καταλαβα Δημητρη. Οτι δηλαδη ηθελα να αποφυγω.Με βλεπω να πεταω την βαση και να το βαζω με πατεντα στην βαση για τα κιαλια!!!Μπορει να ακουγομαι απολυτος αλλα τοσα χρονια συνηθειας σε υψαζιμουθιακη και επειτα σε dob που ειναι ακριβως το ιδιο με σημαδεψαν! Επισης δεν μπορω να καταλαβω πως μια πολικη θα με κανει να μαθω καλυτερα τον ουρανο οπως ειπωθηκε σε σχεση πχ με το dob μου? Φίλε Δημήτρη, θα συμφωνήσω μαζί σου! Και εγώ (όπως το εχω πει και πολλές φορές άλωστε) είμαι κατά των ισημερινών όσον αφορά το παρατηρησιακό κομμάτι.Καμιά γερμανική στήριξη στον κόσμο δεν θα σου παρέχει την ευκολία και άνεση παρατήρησης ενός Dob.Ακόμα και σε μεγάλες μεγενθύνσεις, αν μάθεις να μετακινείς τον οπτικό σωλήνα χειροκίνητα δεν θα έχεις πρόβλημα με το να σου φεύγει ο στόχος απο το πεδίο.Προσωπική μου άποψη είναι οτι αν δεν έχει σκοπό κανείς την αστροφωτογράφηση, είναι ανούσιο να ξοδέψει λεφτά σε μια στοιβαρή ισημερινή την στιγμή που θα μπορούσε με τα ίδια λεφτά να πάρει μεγαλύτερη διάμετρο.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Εγώ πάλι απολαμβάνω ιδιαίτερα την παρατήρηση πλανητών σε υψηλές μεγεθύνσεις από το τηλεσκόπιο με ισημερινή και μοτέρ. Μου αρέσει ιδιαίτερα να παρατηρώ τους πλανήτες για πολλά λεπτά συνεχόμενα αναπόσπαστος και με ελεύθερα χέρια. Νιώθω μάλιστα ότι έτσι παρατηρώ και περισσότερες λεπτομέρειες ενώ δε χάνω και κάποια πρόσκαιρη βελτίωση του seeing. Η φράση-κλειδί πάντως είναι "ισημερινή με μοτέρ". Ισημερινή χωρίς μοτέρ είναι δώρο-άδωρο και ελάχιστοι από όσους παίρνουν αυτό το τηλεσκόπιο παίρνουν και το μοτέρ μετά. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
gkal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 'Οπως πάντα όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Το αποτέλεσμα είναι ότι καθένας κάνει αυτό που τον βολεύει καλύτερα. Από επιστημονικής απόψεως η ισημερινή φαίνεται πιο λογική. Για κάποιους "γάτους" παλιούς στον χώρο από όσο καταλαβαίνω και ο ερευνητής αποτελεί αξεσουάρ!!! πόσο μάλλον τα μοτέρ και οι ισημερινές. Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου? Πάν μέτρον άριστον
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Σήμερα πήρε το μάτι μου ενα καινούργιο φυλλάδιο απο τα Lidl, όπου στην πρώτη σελίδα λέει ξανά για την συγκεκριμένη προσφορά.Οπότε δεν πρόκειται για γεωγραφική προσφορά.Όσοι πιστοί, προσέλθετε.
gkal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Αν το πάρουμε θα δούμε φως ή θα μείνουμε για πάντα στο σκοτάδι; Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου? Πάν μέτρον άριστον
Δημητρηs Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Oχι μονο δεν θα δειs τιποτα αλλα υπαρχει και κινδυνοs να απογοητευτειs και να μην ασχοληθειs ποτε ξανα με την ερασιτεχνικη αστρονομια. ΜΑΚΡΙΑ!!!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Εγω θα σου ελεγα να μην το χασεις.Με πολυ μικρη και ασφαλη δαπανη,εχεις κανει το πρωτο σου βημα,εχοντας πλεον "τηλεσκοπιο",ασχετα με την αποδοση του.Σιγουρα για πολλους ειναι πεταμενα λεφτα(για εμενα οχι-για πολλους λογους)αλλα προκειμενου να μην παρεις τιποτα,(αν πρεπει να δαπανησεις αρχικα 400-500€)αυτο το τηλεσκοπιακι ειναι μια αρχη.Αλλωστε αν σου αρεσει η ενασχοληση με την αστρονομια, μελετωντας αρχικα Σεληνη,διαφορα ανοιχτα σμηνη,μερικους ευκολους διπλους, τα 400-500 ή και παραπανω,θα σου φανουν πολυ λιγα.Οσο για το μικρο,παντα θα σου ειναι χρησιμο,σε διαφορες καταστασεις.Αν παλι αυτη την περιοδο,εισαι ετοιμος για μεγαλυτερη δαπανη......δεν το συζηταμε.Προχωρα το.
arcadian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Φιλε μου εγω το πηρα, ειδα οτι μου αρεσει το αθλημα και μετα αγορασα μεγαλυτερο!! οπως ειπαν και αλλοι, μην το χασεις!! Φιλικα, Νικος
dimidour Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Ε μα και αυτό το Lidl....Αντί να βάλει κανένα μεγαλύτερο τηλεσκόπιο βάζει πάντα τα ίδια και τα ίδια.... Πάντως πέρα της πλάκας νομίζω ότι στοχεύει σε αγοραστές που θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα και κυρίως σε μικρότερους σε ηλικία. Δεν ξεχνώ πάντως ότι και το δικό μου τηλεσκόπιο, το ρομποτικό MEADE ETX-70 AT, από το lidl το πήρα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που ήθελα αρχικά να δω. Είναι αλήθεια ότι τώρα προσανατολίζομαι στην αγορά μεγαλύτερου (αν δεν με σκοτώσει η γυναίκα μου πρώτα) αλλά τότε που το πήρα μαγεύτικα από την πρώτη επαφή μου με τον Δία και τον Κρόνο!!!! Και να μην ξεχάσω ότι στο Καστελόριζο τα έβγαλε όλα τα λεφτά του με την μία!!!!! Και εγένετω φως....
jupiter Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Oχι μονο δεν θα δειs τιποτα αλλα υπαρχει και κινδυνοs να απογοητευτειs και να μην ασχοληθειs ποτε ξανα με την ερασιτεχνικη αστρονομια. ΜΑΚΡΙΑ!!! ποιος βγήκε σε αυτό το forum είπε πως τα μικρά τηλεσκόπια φέρνουν μόνο αποστροφή στον χρήστη και οι περισσότεροι το λετε λετε λετε λετε αν ο άλλος δεν ενδιαφέρεται για την αστρονομία τι μπορει να του κάνει ένα μικρό τηλεσκόπιο? scooby doobi dooo!!!!!!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Μα και για εμενα αυτο ισχυει.Πηρα το πρωτο τηλεσκοπιο μου απο το λιντλ,με την ιδια διαθεση "περιεργιας" που θα αγοραζα προσφατα το μικροσκοπιο(δεν το προλαβα ομως) .Απο τοτε εχω αλλαξει τηλεσκοπιο 6 φορες,ανεβαινοντας παντα σε ιντσες ή ποιοτητα.Το πρωτο μου τηλεσκοπιο της "πενταρας",απο τοτε που το χαρισα, εχει βαλει αλλα 3 ατομα στο χωρο(αναβαθμιστηκαν και αυτοι γρηγορα φυσικα) και τωρα αποτελει ομορφο διακοσμητικο,μεχρι να τραβηξει την προσοχη του επομενου "ασχετου",και να ξαναρχισει ο κυκλος. (Ισως φανει υπερβολικο,αλλα νομιζω οτι το Λιντλ εχει προσφερει περισσοτερο στην ερασιτεχνικη αστρονομια απο οτι ολοι οι φορεις μαζι,ειτε επισημοι,ειτε ανεπισημοι. )
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Και να μην ξεχάσω ότι στο Καστελόριζο τα έβγαλε όλα τα λεφτά του με την μία!!!!! Και μένα το ίδιο αλλά η επόμενη έκλειψη στην Ελλάδα θα είναι το 2088 Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
dimidour Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Και να μην ξεχάσω ότι στο Καστελόριζο τα έβγαλε όλα τα λεφτά του με την μία!!!!! Και μένα το ίδιο αλλά η επόμενη έκλειψη στην Ελλάδα θα είναι το 2088 Δεν βαριέσαι Γιώργο μου! Καλά να 'μαστε και αν αντέξει μέχρι τότε χαλάλι του!!!! Πάλι με αυτό θα την ξαναδούμε!!!! Και εγένετω φως....
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Και να μην ξεχάσω ότι στο Καστελόριζο τα έβγαλε όλα τα λεφτά του με την μία!!!!! Και μένα το ίδιο αλλά η επόμενη έκλειψη στην Ελλάδα θα είναι το 2088 και η πλάκα είναι ότι περνάει πάνω από την Αλεξανδρούπολη!!! ο γιος μου ίσος την δει αν και θα είναι 80 χρονών χε χε!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Φιλε sevax ενα σπασμενο ποδι, χερι, κεφαλι η οτιδηποτε αλλο δεν λεει τιποτα. Δεν συγκρινεται με ενα σπασμενο κατοπτρο!!! Και μονο που το σκεφτομαι σπασμενο ανατριχιαζω! ΥΓ. Παντως αν σου λεει κατι αυτο ειμαι απο Αργος που σημερα ειχε 46 βαθμους. (Ξερεις η ζεστη βαραει στο κεφαλι!!!) Φιλε μου αντι να καταφύγεις στο bresser για την μεταφορα στην ταράτσα μπορεις να παρεις Ηλεκτρικό αναβατόρι απο τα plus http://www.plus.gr/cmspublic/system/modules/de.getit.plus/frameset/index_189217.htmlμε λιγοτερα χρήματα και με σιγουρια θα ανεβάζεις το τηλεσκόποιο σου στην ταράτσα. (ειχα και εγω ενα παρόμοιο πρόβλημα!!) Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Φιλε magos_ εχεις δικιο αλλα προτιμω το dob μου να το μεταφερω εγω!Δεν το αφηνω σε ξενα χερια και κυριως σε μηχανηματα. Το μεταφερω μονο στην αγκαλια μου, το σκουπιζω, το χαιδευω, του μιλαω!!!! Ειναι μια σχεση παθους που εχει αναπτυχθει τωρα τελευταια και δεν ξερω που θα μας οδηγησει!!! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Το μεταφερω μονο στην αγκαλια μου, το σκουπιζω, το χαιδευω, του μιλαω!!!! Αχ, ευτυχως που δεν ειμαι ο μονος! Υπαρχουν αλλοι ανομαλοι σαν εμενα! Ειναι μια σχεση παθους που εχει αναπτυχθει τωρα τελευταια και δεν ξερω που θα μας οδηγησει!!! Αχ, ευτυχως που δεν ειμαι ο μονος! Υπαρχουν αλλοι ανομαλοι σαν εμενα! :mrgreen: Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Κυριε Αντωνη πιστευω οτι αν γινει ενα δημοψηφισμα στο astrovox για αυτον τον συγκεκριμενο τυπο ανωμαλιας σιγουρα θα εκπλαγουμε με τα αποτελεσματα! ΥΓ. Ελπιζω μονο να εκπλαγουμε και οχι να παρεξηγηθουμε απο τριτους!!! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Φιλε Δημητρη, Πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας πολυ τυχερους επειδη εχουμε μια τρελα και ανωμαλια που δεν μπορει να την αγγηξει κανεις! Και τι δεν εχω ακουσει .... τι τα θελει ολα αυτα ... ε καλα, σιγουρα δεν ειναι στα καλα του ... τι θελει στα βουνα τετοια ωρα μονος του ... θα στησεις με τετοιο κρυο; Εισαι στα καλα σου ... μα δεν μπορεις για μια νυκτα να μην κανεις κατι ... ολες οι δουλειες του σπιτιου δεν μπορουν να περιμενουν για πανσελληνο ... και τι θα πω στην θεια σου για ΠρωτοΧρονια; Οτι εχει νεα Σεληνη και δεν μπορεις; ... τα αστρα δεν φευγουν, θα ειναι εκει και αυριο ... αντε εσυ και οι σαχλαμαρες σου ... πρεπει να εισαι σοβαρος ... το ξενυκτι δεν ειναι καθολου καλο ... κανεις ζημια στην υγεια σου ... μα και παλι θα στησεις αποψε ... μα ποσες φορες θα φωτογραφησεις εκλειψη; Μια δεν σου κανει; Ολες ειναι το ιδιο ... Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Και τι δεν εχω ακουσει .... τι τα θελει ολα αυτα ... ε καλα, σιγουρα δεν ειναι στα καλα του ... τι θελει στα βουνα τετοια ωρα μονος του ... θα στησεις με τετοιο κρυο; Εισαι στα καλα σου ... μα δεν μπορεις για μια νυκτα να μην κανεις κατι ... ολες οι δουλειες του σπιτιου δεν μπορουν να περιμενουν για πανσελληνο ... και τι θα πω στην θεια σου για ΠρωτοΧρονια; Οτι εχει νεα Σεληνη και δεν μπορεις; ... τα αστρα δεν φευγουν, θα ειναι εκει και αυριο ... αντε εσυ και οι σαχλαμαρες σου ... πρεπει να εισαι σοβαρος ... το ξενυκτι δεν ειναι καθολου καλο ... κανεις ζημια στην υγεια σου ... μα και παλι θα στησεις αποψε ... μα ποσες φορες θα φωτογραφησεις εκλειψη; Μια δεν σου κανει; Ολες ειναι το ιδιο ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα