koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Φιλε Δημητρη, Πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας πολυ τυχερους επειδη εχουμε μια τρελα και ανωμαλια που δεν μπορει να την αγγηξει κανεις! Και τι δεν εχω ακουσει .... τι τα θελει ολα αυτα ... ε καλα, σιγουρα δεν ειναι στα καλα του ... τι θελει στα βουνα τετοια ωρα μονος του ... θα στησεις με τετοιο κρυο; Εισαι στα καλα σου ... μα δεν μπορεις για μια νυκτα να μην κανεις κατι ... ολες οι δουλειες του σπιτιου δεν μπορουν να περιμενουν για πανσελληνο ... και τι θα πω στην θεια σου για ΠρωτοΧρονια; Οτι εχει νεα Σεληνη και δεν μπορεις; ... τα αστρα δεν φευγουν, θα ειναι εκει και αυριο ... αντε εσυ και οι σαχλαμαρες σου ... πρεπει να εισαι σοβαρος ... το ξενυκτι δεν ειναι καθολου καλο ... κανεις ζημια στην υγεια σου ... μα και παλι θα στησεις αποψε ... μα ποσες φορες θα φωτογραφησεις εκλειψη; Μια δεν σου κανει; Ολες ειναι το ιδιο ... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nemea Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Μπορεί κάποιος να διαθέσει 500+ ή 10.000 € για τηλεσκόπιο;Ας το κάνει. Διαφορετικά 80€ και LIDL. ΠΟΛΥ καλό για τα χρήματά του. Και δαχτυλίδια στον Κρόνο, και Τις ζώνες του Διά, και το "φεγγαράκι μου λαμπρό", και νεφελώματα....και και και, και όλα τα καλά θα δει.... Μην απογοητεύετε τους αρχάριους.Μόνο να γίνει κατανοητό ότι αγοράζει κανείς ένα φτηνό (όχι φτινιάρικο) τηλεσκόπιο. (άραγε τη Δευτέρα το βράδυ που έχω ρεπό, θα έχει καθαρό ουρανό Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
jupiter Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Μην απογοητεύετε τους αρχάριους. exactly! αυτό πρέπει να συνειδοτοποιήσουν αρκετοί scooby doobi dooo!!!!!!
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Παιδια, Για τε λεφτα, η συγκεκριμενη προσφορα ειναι απιαστει! Ειναι μια πολυ φτηνη εισοδος στον ομορφο χωρο της αστρονομιας καθως υπαρχει και χρηση του σωληνα οταν προχωρησουμε και αναβαθμηση. Ποσες φορες βλεπουμε μηνυματα εδω στο ΑστροΒοξ "αν κανεις πουλαει το Μπρεσσαρακι του" ... Να το παρετε χωρις καμια επιφυλλαξη! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Παιδια, Για τε λεφτα, η συγκεκριμενη προσφορα ειναι απιαστει! Ειναι μια πολυ φτηνη εισοδος στον ομορφο χωρο της αστρονομιας καθως υπαρχει και χρηση του σωληνα οταν προχωρησουμε και αναβαθμηση. Ποσες φορες βλεπουμε μηνυματα εδω στο ΑστροΒοξ "αν κανεις πουλαει το Μπρεσσαρακι του" ... Να το παρετε χωρις καμια επιφυλλαξη! Πολυ καλα τα ειπατε!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Manumanos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 είναι καλό το BRESSER του Lidl; manumanos Ναι καλά διαβάζετε. Την Πέμπτη 5/7/2007 βάζει το γνωστό πλέον Bresser 70mm με ισημερινή στήριξη και 3 προσοφθάλμια αν θυμάμαι καλά. Tiμή 79.90 euros Οσοι πιστοι...
iorant Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 μακαρι να μπορουσα να ξερω ποσες φορες καλυτερο ειναι το τηλεσκοπιο των 80 ευρω απο αυτο που ειχε ο κεπλερ , ο νευτωνας κ.τ.λ.π.Η αγαπη τους ομως για την αστρονομια ηταν πολυ μεγαλυτερη απο το τηλεσκοπιο τους... Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο ειναι ενα κομματι που αξιζει περισοτερα απο 80 ευρω. Δεν ειναι το humble. αλλα κατι ειναι και αυτο... αν θελετε να δοκιμασετε δοκιμαστε το. Για μενα ηταν το πρωτο αλλα οχι και το στερνο. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
zantespear Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Για σελήνη πλανήτες είνει μια χαρά. Σπύρος
gkal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2007 μακαρι να μπορουσα να ξερω ποσες φορες καλυτερο ειναι το τηλεσκοπιο των 80 ευρω απο αυτο που ειχε ο κεπλερ , ο νευτωνας κ.τ.λ.π.Η αγαπη τους ομως για την αστρονομια ηταν πολυ μεγαλυτερη απο το τηλεσκοπιο τους... Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο ειναι ενα κομματι που αξιζει περισοτερα απο 80 ευρω. Δεν ειναι το humble. αλλα κατι ειναι και αυτο... αν θελετε να δοκιμασετε δοκιμαστε το. Για μενα ηταν το πρωτο αλλα οχι και το στερνο. Τα είπες όλα σε δυο παραγράφους. Εκτός των άλλων ας πάει κάποιος την Πέμπτη το απόγευμα να το ζητήσει !! Δεν θα βρεί ούτε τα διαφημιστικά. Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου? Πάν μέτρον άριστον
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2007 Για σε ολους.Ξερει καποιος αν μπαινη η Nikon d100? (Λεω για φτηνο τηλε.) Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2007 μακαρι να μπορουσα να ξερω ποσες φορες καλυτερο ειναι το τηλεσκοπιο των 80 ευρω απο αυτο που ειχε ο κεπλερ , ο νευτωνας κ.τ.λ.π. Τι άσχετη σύγκριση είναι αυτή; Στην εποχή του Γαλιλαίου ήταν επιστημονικό όργανο πρώτης γραμμής το τηλεσκόπιό του, σήμερα είναι χειρότερο απο τα κιάλια που πουλάνε στα πανηγύρια!Αλλά και πόσες φορές είναι χειρότερο το Bresser από ένα 4" διοπτρικό του Avan Clark από τον 19ο αιώνα... αν μπούμε σε λογικές τέτοιων συγκρίσεων... Σαν το παλιό κρασί! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
iorant Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 giorgosgr δηλαδη η συγκριση σε πειραξε? απο ολα αυτα αυτο καταλαβες ?θα αναθεωρησω και θα πω λοιποναν πιστευετε οτι κοιτοντας μεσα απο ενα τετοιο τηλεσκοπιο θα δειτε αλιεν πλανητες ή αστερια σε μεγεθος αμερικανικης ταινιας μην το αγορεσετε. αν η αστρονομια ειναι στο πετσι σας και πιστευετε οτι θελετε να κανετε μια αρχη τοτε παρτετο.αν παλι εχετε ενα εκ τον takashi,orion,celestron,meade,3'',4'',6'',8'',ktl μην το αγορασετε θα σας ειναι αχρηστο.. Και θα ρωτησω και κατι ακομα. αν ενας που σκοπευει να αγορασει ενα μικρο οργανο για πρωτη φορα στην ζωη του και αγορασει ενα μετριο ζευγαρι κυιαλια με περιπου 80 ευρω και στην συνεχεια απογοητευτη τι θα τα κανει τα κυαλια? ή μήπως τα κυαλια δεν θα του ειναι αχρηστα? τεσπα πολυς λογος για το τιποτα. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δε θα του είναι άχρηστα, μπορεί να βάλει φίλτρο ηλίου baader και να τον χαζεύει όλη μέρα! Και να θυμάσαι: "Ο Θεός συγχωρεί, ο giorgosgr ποτέ...." (Ελπίζω να μη μου πετάξει το τήλε στο κεφάλι την επόμενη φορά που θα τον δω στον Πάρνωνα... ) ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Εχθές , ένας φίλος μου, με τα λίγα που είδε (Δίας, Κρόνος, Αφροδίτη, διπλούς αστέρες),με αυτό το τηλ/πιο, έμεινε άφωνος και του μπήκε για τα καλά το μικρόβιο. Μάλιστα, τη Πέμπτη το πρωί θα το αγοράσει. Θέλω να πω ότι σε αμελητέο χρόνο, κάποιος έγινε λάτρης της αστρονομίας (κεραυνοβόλος έρωτας που λένε), με δυο ματιές από το Bresser. Παρ΄όλο που έχω 8'' νευτώνιο, χρησιμοποίησα το 70mm, για να δει, και το αποτέλεσμα, για έναν αρχάριο, ήταν θεαματικό! (Του εξήγησα βέβαια ότι είναι καλό για Σελήνη, πλανήτες ανοιχτά σμήνη, διπλούς αστέρες κλπ.). Προς τους αρχάριους: ΠΑΡΤΕ ΤΟ!!! Αν είναι για το κόστος....:μια νυχτερινή Σαββατιάτικη έξοδος λιγότερη! Και τα λεφτά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έρχονται και φεύγουν! Ενώ το τηλ/πιο μένει, μαζί με το πάθος για το νυχτερινό ουρανό!! Υ.Γ. Το βγάζουν και στη καλύτερη περίοδο για παρατήρηση...καλοκαιρινός ουρανός! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 iorant και ptolemeos τα ειπαν περιεκτικοτατα Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Canopus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Ρε παιδιά μια ειλικρινής ερώτηση... κάποια στιγμή θα κάνω την κίνηση να πάρω ένα tak sky-90... Το θέμα είναι λοιπόν αξίζει να πάρω το bresser μόνο για να χρησιμοποιήσω τη στήριξη/τρίποδό του στο tak ή μπα; Οι κάτοχοι apo ας με διαφωτίσουν (όχι, δε θέλω να δώσω $1k++ για να πάρω το teegul ή άλλο premium mount) Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Το στηριζει,αλλα μην περιμενεις να χρησιμοποιεις και setting cyrcles.Θα το χρησιμοποιεις αλταζιμουθιακα στην ουσια,αλλα δεν πειραζει.Εγω ετσι βαζω στα γρηγορα το 80αρι μου,και ειναι μια χαρα.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Ρε παιδιά μια ειλικρινής ερώτηση... κάποια στιγμή θα κάνω την κίνηση να πάρω ένα tak sky-90... Το θέμα είναι λοιπόν αξίζει να πάρω το bresser μόνο για να χρησιμοποιήσω τη στήριξη/τρίποδό του στο tak ή μπα; Οι κάτοχοι apo ας με διαφωτίσουν (όχι, δε θέλω να δώσω $1k++ για να πάρω το teegul ή άλλο premium mount)Μια "ειλικρινής ερώτηση" και απο την δικη μου πλευρα και ευχομαι να μην γινει παρεξηγηση: αγοραζουμε ενα Tak Sky-90 και το βαζουμε πανω σε μια βαση η οποια αξιξει 79 ευρω μαζι με τον σωληνα; Καλυτερα μετριο τηλεσκοπιο και πολυ καλη βαση παρα το αντιθετο ... και εσυ μας ρωτας για το αντιθετο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Canopus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Μια "ειλικρινής ερώτηση" και απο την δικη μου πλευρα και ευχομαι να μην γινει παρεξηγηση: αγοραζουμε ενα Tak Sky-90 και το βαζουμε πανω σε μια βαση η οποια αξιξει 79 ευρω μαζι με τον σωληνα; Καλυτερα μετριο τηλεσκοπιο και πολυ καλη βαση παρα το αντιθετο ... και εσυ μας ρωτας για το αντιθετο. Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέτε, και συμφωνώ 1000% μαζί σας ότι το θέμα "στήριξη" στην αστρονομία είναι πάνω από το θέμα "οπτικά" Το θέμα είναι ότι μάλλον δε διαθέτω αρκετά χρήματα για να τα πάρω όλα, ταυτόχρονα. Έτσι, σκέφτομαι να ρίξω πρώτα τα λεφτά σε ένα premium ΟΤΑ και μετά να αρχίσω να αγοράζω καλύτερα προσοφθάλμια/βάσεις/στηρίξεις. Σαφέστατα και είναι χαζομάρα να στηρίζει κάποιος ένα τηλ. των 2000$ σε μια βάση των 50, αλλά εγώ τη θέλω σαν μεταβατική και προσωρινή λύση, μέχρι να αγοράσω μια πραγματικά καλή και compact βάση*canopus σκέφταται ότι αν είχε τα γκαφρά για ένα tmb-200/paramount gm-1100/televue 2" eps μάλλον θα έπαιρνε ένα audi S3/golf R32 @kostakis: αυτό ήθελα περίπου, thnx! Tι βάρος έχει το 80άρι σου; Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Γεια και "απο κοντα".Ειναι γυρω στα 4κιλα μαζι με διαγωνιο,δακτυλιδια κλπ.Παρτο και δεν θα μετανιωσεις.Αν δεν θες το σωληνα,πουλησε τον μου ,γιατι θα φτιαξω σουπερ-κυαλια με 2 BRESSER .Μαλλον......μην παρεις τιποτα.Θα παρω το τηλεσκοπιο εγω,και αν δεν βαριεσαι ελα παρε τη βαση.Ετσι κι αλλιως,εχω την βαση της προηγουμενης προσφορας.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Μαγκες, Η συγκεκριμενη βαση ειναι τελεια για (ψηφιακη) μηχανη και φωτογραφηση ευρεους πεδιου (πχ. τον γαλαξια μας στον Παρνωνα). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Η συγκεκριμενη βαση ειναι τελεια για (ψηφιακη) μηχανη και φωτογραφηση ευρεους πεδιου (πχ. τον γαλαξια μας στον Παρνωνα).Ωπα, εδώ βάζεις σε φωτιές εμένα, που είθελα κάτι ταξιδιωτικό για την ψηφιακή, και έλεγα να φιάξω barn door. Αλλά, δεν έχει polar scope, πως την κάνεις align ; Και δεν βρίσκω πουθενά να αναφέρεται ποιό μοτέρ, αν και πως και από που. Τίποτα περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά το "τελεια" ;
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Γιαννη, Αν δεν κανω λαθος, η βαση ειναι κλονος της EQ-2/CG-3 και τα μοτορακια ειναι διαθεσιμα και μαλιστα φτηνα (γυρω στα 20$ απο οτι θυμαμαι). Επειδη ηδη εχω την CG-3, γνωριζω ποσο καλη δουλεια κανει με εναν φακο (πχ) 35μμ για ευρεος πεδιου φωτογραφηση. Και η πατεντα "barn door" ειναι εξισου καλη αλλα μιλαμε για 80 ευρω για τηλεσκοπιο και ετοιμη βαση. Μαλιστα η ιδια βαση ειναι παλι τελεια για φωτογραφιες με ψηφιακη μηχανη τυπου star trails ... πχ. http://www.perseus.gr/Astro-Star-Trails-2005-08-13.htm ... πχ. βροχες διατοντων κοκ. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 ΥΓ. Την δικια μου την CG-3 την πηρα πληρη εξοπλισμενη με 50$ .... τελος παντων: http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=&pid=567&m= Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Ευχαριστώ Αντώνη (και ότι έλεγα η επόμενη αγορά να είναι ενα 80 APO και μια καλή βάση, δεν με βλέπω να κοιμάμαι απόψε )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα