Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Ακούστε το κορυφαίο:Τα έλεγα τώρα με ένα συνάδελφο για το χάλι μας και αναλύσαμε για την Αθήνα.Ξέρετε τι μου είπε που έκραζα τους πάντες για την Πάρνηθα???Εντάξει, δεν είναι έτσι, έχουμε τον Υμηττό για αέρα!!! Δε συμφωνώ με τη λογική του "φταίμε εμείς" πάντως...Εσύ και εγώ αφήσαμε την Πάρνηθα απροστάτευτη?? Εσύ και εγώ αφήνουμε τη Χαλκιδική και το Πήλιο χωρίς πυροσβεστικά αεροπλάνα??Εσύ και εγώ όμως θα ψοφήσουμε στη ζέστη για τις μίζες ανοχής μερικών "πολιτικών".........Εσύ και εγώ θα κάνουμε προσευχές για να δούμε λίγο χιόνι στην Αθήνα (που είναι η καλύτερη μέθοδος ποτίσματος όλου του κόσμου - διαρκής και αργή απορρόφηση νερού από το χώμα μέχρι να λιώσει όλο το απόθεμα).. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Φταίμε και εμείς, για το κλίμα της απόλυτης ελευθερίας και ατιμωρησίας που περνάει σήμερα σε αυτή τη χώρα! Οι εμπρηστές δεν κολλώνουν, γιατι εδω πέρα οτι και να κάνεις δύσκολο είναι να πας φυλακή... Χαρακτηριστική απόδειξη όλα τα αλάνια αναρχικοί που συλλαμβάνονται σε πορείες για κακουργήματα, και μετά η Αστυνομία αναγκάζεται να τους αφήσει ελέυθερους διοτι ξαφνικά έχουν μαζευτεί 50 άτομα με (κόκκινα συνήθως) πανώ που απαιτούν την ελευθέρωση τους, τάχα οτι είναι θύματα αστυνομοκρατίας... Και φυσικά τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να καίγονται στην Στουρνάρα, τα μαγαζιά να λεηλατούνται, και τα δάση ναι καίγονται εδώ και δεκαετίες...Βέβαια κανείς δεν τόλμησε ποτε να ζητήσει απελευθέρωση εμπρηστή, αλλα όλα είναι αλληλένδετα... Ατιμωρησία σε πολιτικούς αλλα και πολίτες...Ανίκανοι και για πρόληψη, και για αντιμετώπιση όχι μόνο των πυρκαγιών, και όχι μόνο, οι μεν παίρνουν την ψήφο μας, οι άλλοι την συμπαράσταση μας Σπάζομαι που χάθηκε η Πάρνηθα! Τεως πρόσκοπος, και θαμώνας της, στην κρεμάλα οι υπεύθυνοι.Ντρέπομαι που ζω σε μια χωρα που όλοι είναι διεφθαρμένοι και γραψαρχ*****ες! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Πραγματικά πολύ κρίμα!!!! Και ντροπή στην κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα! Αλλά τι περιμένουμε?? στην Ελλάδα είμαστε Μπορεί να μην ζω στην Αθήνα αλλά όταν είδα την φωτιά στην Πάρνηθα και σε άλλες περιοχές, στις ειδήσεις δεν άντεξα και το έκλεισα!!! ΦΡΙΚΗ!!Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτή την κατάσταση!!Το τελιωτικό ήταν που πήγαιναν στην Πάρνηθα κιόλας, οι πολιτικοί αρχηγοί και αντί να πιάσουν καμιά μάνικα να βοήθησουν την κατάσταση, με τρόπο ''προεκλογικό'' κατηγορούσαν την κυβέρνηση! Πάντως δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο ότι έβαλαν κάποιοι φωτιές για να χτίσουν μετά πολυτελείς βίλες!! Στην Ελλάδα είμαστε!Όλα τα περιμένω πια! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Φταίμε και εμείς, για το κλίμα της απόλυτης ελευθερίας και ατιμωρησίας που περνάει σήμερα σε αυτή τη χώρα! Οι εμπρηστές δεν κολλώνουν, γιατι εδω πέρα οτι και να κάνεις δύσκολο είναι να πας φυλακή...Αχιλλεα, Εδω και μερικες ωρες ειχα ετοιμασει κατι αλλα την τελευταια στιγμη το "σκοτωσα" επειδη θα δημιουργουσε πολυ συζητηση. Σ'ευχαριστω με την κουβεντα σου ποιο πανω και η οπια ηταν η βαση του μηναματος μου καθως σε ευχαριστω για τα υπολοιπα που εγραψες και με τα οποια συμφωνω απολυτα. Η ελευθερια σε αυτη την χωρα εχει μετατραπει σε αναρχεια ... καθως ειμαστε ενας ιδιαιτερα ανικανος λαος και κρατος. Ειμαστε αξιοι απο καθε εννοια της λεξης! Πραγματι ντρεπεσε να λες οτι εισαι Ελληνας ... οχι μονο μας ταιζουν ακομα οι προγονοι μας αλλα η νοοτροπια και ανικανοτητα μας σημερα υποτιμα την μεγαλειοτητα τους. Με αγωνια περιμενω να δω τι θα καταφερουμε την επομενη αφορα ωστε να βρουμε ακομα χαμηλοτερο πατο! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Παιδιά, κάντε την προσευχή σας να μην γίνει κάτι παρόμοιο και στον ίδιο τον Πάρνωνα Κάτι τέτοιο θα σημάνει και ουσιαστικά το τέλος της ερασιτεχνικής αστρονομίας!
zantespear Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Οι δασικές φωτιες μπορεί να κάνουν μεγάλες καταστροφές παντού. δείτε τι έγινε στην Ισπανία στην Πορτογαλία ή ακόμα και στην Καλιφόρνια. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά... Σπύρος
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Πραγματι ντρεπεσε να λες οτι εισαι Ελληνας ... Φίλε Αντώνη να το αλλάξω λίγο Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας , αλλά ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Είμαστε άξιοι της μοίρας μας που τους ψηφίζουμε. Αγαπητοί φίλοι και φίλες: Ό,τι έγινε,έγινε. Το θέμα είναι να μη ξεχάσουμε. Να θυμόμαστε πάντα την καταστροφή που έγινε αυτές τις μέρες. Διότι δε θα αργήσει ο καιρός που θα δούμε τις βίλλες και τους δρόμους να φυτρώνουν στη θέση του καμμένου εθνικού δρυμού. Οι εγκληματίες που οργάνωσαν αυτήν την καταστροφή εκεί ακριβώς ποντάρουν: Στην έλλειψη μνήμης του λαού. Δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα λαμόγιο να χτίσει ούτε ένα τούβλο στις καμμένες περιοχές. Μαύρο σε όλους αυτούς που ανέχονται την μετατροπή του εθνικού δρυμού σε στάχτη. Ο καιρός πλησιάζει.Οι εκλογές έρχονται. Ας καούν και αυτοί στη πυρά. απο το μπαλκονι μου Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Kepler Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Και μετά βγαίνουν στα κανάλια σε εκδηλώσεις αναδάσωσης και μιλάνε για την αξία της.Τι υποκριτές!!! Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Αχ και να είχα έναν εμπρηστή στα χέρια μου... Αχ και να ειχα ενα πολιτικο στα χερια μου.ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!Εθνικος δρυμος και δεν υπηρχαν αντιπυρηκες ζωνες δεν υπηρχαν οχηματα πυροσβεστικης,θα υπαρξουν ομως βιλες,ασφαλτομενοι δρομοι και τσιμεντα. μονο εναν...?στο συγκεκριμενο θα διαφονησω...στην παρουσα κατασταση οι πολιτικοι ειναι σαν τα lays δν μπορεις να ''φας'' μονο εναν stargazeshots.com
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 http://www.madata.gr/index.php?news=4638 Κρίμα...Το άρθρο είναι από τις 23/6/07, λίγες μέρες πριν, και τώρα τα περισσότερα εξαφανίστικαν...http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=813473&lngDtrID=244Έτσι απλά καταστρέφεται κάτι που θέλει πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί...Αυτό που με κάνει να δακρίζω είναι το τι θα βρουν τα παιδιά μας!! Χαρακτηριστική ήταν η κουβέντα του θείου μου που μου είπε ότι δεν πρόλαβε να πάει τα παιδιά του στην πράσινη Πάρνηθα που ως πρόσκοπος εκείνος, όπως και εγώ, την είχε γυρίσει και είχε ζήσει μέσα της!! Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
dimidour Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Αυτά τα ελάφια καθώς και όλη την πανίδα της Πάρνηθας σκεφτόμουν και εγώ βλέποντας ειδήσεις. Είναι αληθινά πολύ κρίμα τα όσα συνέβησαν αλλά δεν βλέπω να τιμωρηθεί και κανείς...ή ακόμα περισσότερο να πάρει κάποιος την ευθύνη... Και εγένετω φως....
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2007 Χαιρομαι ιδιαιτερα για τα οσα ειπωθηκαν,για την ευαισθησια που δειξα με ολοι μας,γι'αυτη την καταστροφη.Νομιζω ομως πως αυτο που πρεπει να κανουμε ολοι,ειναι αυτο που ειπε ο dimpap.MAYΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ. Γιατι τι νατο κανεις αν στις επερχομενες εκλογες τρεχουμε ολοι απο πισω τους,εις υγειαν τα κοροιδα Φιλικα Γιωργος
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Το θέμα είναι την ίδια <<δικαιολογημένη>> οργή να την έχουμε και αύριο, την επόμενη εβδομάδα, του χρόνου κ.ο.κ. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα ξεχνάμε πολύ ευκολα μέχρινα έρθει η επόμενη καταστροφή. ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
dimidour Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Το χειρότερο απο όλα όμως είναι φίλοι μου, είναι πως μετά βγαίνουν και μας λένε ότι όλα πήγαν καλά.....γιατί εν τέλει σβήστηκε η φωτιά....αφού δεν είχε τι άλλο να κάψει...... Σήμερα από το πρωϊ υπάρχει μία εστία στην Πάρνηθα και κανείς δεν ασχολείται με αυτήν....................................... Και εγένετω φως....
Odysseus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Αυτό που δεν έπρεπε να γίνει, έγινε. Και όχι μόνο στην Πάρνηθα, παντού. Από την ταράτσα, την ώρα που ο Δίας και η Αφροδίτη στον ουρανό μας άφηναν αδιάφορους.
KaragouniS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2007 Το χειρότερο απο όλα όμως είναι φίλοι μου, είναι πως μετά βγαίνουν και μας λένε ότι όλα πήγαν καλά.....γιατί εν τέλει σβήστηκε η φωτιά....αφού δεν είχε τι άλλο να κάψει...... Σήμερα από το πρωϊ υπάρχει μία εστία στην Πάρνηθα και κανείς δεν ασχολείται με αυτήν....................................... μωρε το (κρατικο κιολλας!) καζινο το σωσανε? Ποιος νοιαζεται για το παναρχαιο ελατοδασος? Mε το να παρατηρεις το συμπαν, καταλαβαινεις ποσο μικρος εισαι...HALO 2 rul3z
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Το λειτούργημα/επάγγελμα του πολιτικού, είναι (ίσως απο τα μετρημένα στο χέρι) απο τα επαγγέλματα που αυτο-αναιρούνται.Προσωπικά νιώθω να με προσβάλουν, και να με μειώνουν κάθε φορά που μιλάνε, προσπαθώντας να με πείσουν οτι αυτή την τετραετία π.χ. κάτι είναι άσπρο, αλλα ξεχνάνε οτι την προηγούμενη τετραετία φώναζαν οτι ήταν μαύρο!!Οι Παπάδες τουλάχιστον είναι πιο σταθεροί στις αξίες τους! Θα συμφωνήσω οτι φταίμε και εμείς όμως..οχι εμείς οι 2500 του astrovox μόνο, αλλα ολόκληρη η Ελλάδα, γιατί έχουμε την τάση να ξεχνάμε πολύ εύκολα... Οπως λέει και ο αδερφός μου:Ξεβράκωμα στην πλατεία (και μετά ακολουθεί κάτι άλλο, αλλα δεν το λέω..)
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Θα ηθελα καθε χρονο τετοια εποχη το συγκεκριμενο ποστ να ανεβαινει πρωτο για υπευθυμιση.Τουλαχιστον εμεις που καταλαβαινουμε τι μας γινεται να μην ξεχναμε τοσο ευκολα.Η καταντια του Ελληνα ειναι οτι δεν μπορει να αντιδρασει σε τιποτα,ουτε και να διεκδικησει τιποτα.Οι βιλες θα γινουν,τα υπολοιπα δαση θα καουν και παλι θα λεμε ποσο λυπομαστε.Ενα δειγμα του πολιτισμου ειναι να γνωριζεις την αξια της φυσης και να την προστατευεις αναλογα.Ηδη στις ειδησεις ασχολουνται πιο πολυ με το ποτε θα γινουν εκλογες παρα με τις συνεπειες αυτης της καταστροφης. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Σίγουρα μια πυρκαγιά που έχει προκληθεί επίτηδες και με σκοπό το κέρδος, με αποτέλεσμα τεράστια καταστροφή είναι ένα απεχθές γεγονός. Διαβάζοντας περαιτέρω πληροφορίες για πυρκαγιές έμεινα έκπληκτος με το γεγονός πως αυτό το τόσο τρομερό συμβάν που καταστρέφει στο διάβα του τα πάντα, η πυρκαγιά, είναι και αυτό ένα εργαλείο της φύσης. Ένα εργαλείο που συμβάλλει στη διατήρηση και ανάπτυξη των οικοσυστημάτων αιώνες πριν το μυριστούν οι οικοπεδοφάγοι. Είναι τρομερό να βλέπεις πως η πυρκαγιά πολλές φορές "χρησιμοποιείται" από ένα είδος φυτού (πχ ευκάλυπτος) για να υπερισχύσει έναντι ενός ή περισσοτέρων ειδών (τα φύλλα του ευκάλυπτου εκκρίνουν εύφλεκτες ουσίες που ευνοούν τη δημιουργία πυρκαγιών). Επίσης, σε περιόδους έντονης ξηρασίας τα φυτά αντιδρούν με την έκριση εύφλεκτων ουσιών, σαν μια προσπάθεια θα έλεγε κανείς να γίνει μια "εκκαθάριση" του τοπίου. Τέλος, ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς, τα ίδια τα φυτά συμβάλλουν πολλές φορές στη διατήρησή της, εκκρίνοντας περισσότερες εύφλεκτες ουσίες σε υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα. Μια μεγάλης έκτασης πυρκαγιά έχει ακόμα τη δύναμη να αλλάξει και τον καιρό στην περιοχή, αφού αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα δημιουργώντας ρεύματα αέρα που συχνά αναζωπυρώνουν τη φωτιά, αλλά και σύννεφα που έχουν το όνομά της (pyrocumulus, pyrocumulonimbus) και που προκαλούν ακόμα και καταιγίδες διευκολύνοντας έτσι την κατάσβεσή της. (Λογικά τέτοιο ήταν και το σύννεφο και η καταιγίδα τις προηγούμενες μέρες στην Αττική) Βλέπουμε δηλαδή πως η φύση έχει τρομερή ευφυία. Μήπως τελικά κάποιοι ανεγκέφαλοι καιροσκόποι δε μπορούν να τη νικήσουν; Μόνο ο καιρός θα δείξει... Πηγές:http://en.wikipedia.org/wiki/Forest_fireshttp://en.wikipedia.org/wiki/Firestormhttp://en.wikipedia.org/wiki/Pyrocumulushttp://en.wikipedia.org/wiki/Pyrocumulonimbus
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Όσο για την πολιτική διάσταση του ζητήματος που θίξατε οι περισσότεροι (και που νομίζω δε θα έπρεπε να συζητάμε, αν δεν κάνω λάθος αντιβαίνει τους κανόνες), δε χρειάζεται περαιτέρω κουβέντα... Οι περισσότεροι από εσάς/εμάς σε λίγους μήνες θα ψηφίσετε/με παλί τους ίδιους μεν ή δε. Όντως ο Έλληνας δεν αντιδρά... Ας το σταματήσουμε όμως εδώ. ΥΓ: Επειδή το τελευταίο ποστ μπήκε σε νέα σελίδα, ελπίζω να μη σταθείτε σε αυτό και να σχολιάσετε το προηγούμενο, περι πυρκαγιών γενικότερα!
Darkchilde Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Εγώ πάντως θα ήθελα στις επόμενες εκλογές να μην πάει κανένας να ψηφίσει. Να φτάσει η αποχή στο 100% Αλλά δυστυχώς ο Ελληνάρας όχι μόνο δεν θα τιμωρήσει τους υπέυθυνους, αλλά θα πάει και να χτίσει και να αγοράσει γή στα καμμένα, όπως έχουν κάνει. Πάντως καλό θα ήτανε να γίνει αναδάσωσει. Να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι. Να βοηθήσουμε όλοι όσοι μπορούμε και θέλουμς. Να φωνάξουμε να μην αφήσουμε την αληταρία να περάσει. Να φωνάξουμε για το τώρα και το μέλλον. Να αναδασωθεί η Πάρνηθα, όπως πρέπει και όχι με προχειράντζες. Να αναδασωθεί χωρίς να πειραχτεί για οικοπεδοποίηση ούτε μία σπιθαμή γής. Όσοι έχετε διευθύνσεις και πληροφορίες ας τις βάλετε. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Ότι μάθω θα το λέω θα το προχωράω. Μέσα από Blogs, fora, οτιδήποτε μπορώ. Εμείς πρέπει να αρχίσουμε να φωνάζουμε. Ναι έχει και η κυβέρνηση ευθύνες δεν λέω. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουμε εμείς οι ίδιοι αν δεν προσπαθήσουμε με όλη μας την καρδιά να κάνουμε κάτι. Το ιστιολογιόν μου: The Dark Side of the Force and Other StoriesΕλληνικό Forum για Science Fiction και FantasyΟ Κόσμος της Επιστήμης
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Όλοι δίκιο έχετε για την αγανάκτηση τον θυμό τα νευρά την θλίψη. Όλοι μα όλοι, αλλά τα βάζετε με λάθους ανθρώπους. Δεν τα βάζουν με τους πολιτικούς , πρέπει να τα βάζουμε με εμάς τους ιδίους. Από πού προέρχονται οι πολιτικοί από το Ζαΐρ , Έλληνες δεν είναι , εμείς δεν είμαστε εκεί , εμείς που ίσως κάποιος από εμάς ίσως αύριο είναι στην θέση αυτών. Εμείς δεν τους ψηφίζουμε. Εάν εξαιρέσεις 5 – 10 ονόματα όλοι οι άλλοι είναι οι άνθρωποι που μέχρι προχθές τους μιλάγαμε στο χωριό μας και τους λέγαμε καλημέρα. Γι αυτό σας λέω δεν φταίνε αυτοί , εμείς φταίμε. Έχω βαρεθεί σε αυτό τον τόπο να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Ο κακός γείτονας φταίει , ο διπλανός κακός οδηγός φταίει , ο διπλανός κακός λουόμενος φταίει το ΚΡΑΤΟΣ πρώτο και καλύτερο φταίει. Το ΚΡΑΤΟΣ είμαστε εμείς και κάνεις άλλος. Εμείς δεν πετάμε τα τσιγάρα από το παράθυρο , εμείς δεν πάμε να κάνουμε τις πληρωμές μας 1 ημέρα πριν λήξη η προθεσμία , εμείς δεν πετάμε τα σκουπίδια στην παραλία(λες και το να τα ρίξουμε σε σακούλα και μετά σε κάδο είναι βάρος ασήκωτο), εμείς δεν τρέχουμε με 150 και 200 και σκοτώνουμε τον οικογενειάρχη που πάει αμέριμνος με την οικογενειά του να χαρεί (Α! και γιατί φταίει ο δρόμος , το ξέχασα. ΣΥΓΝΩΜΗ). Τι να πρωτοπείς ούτος ή άλλος όλοι μας η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι γεμάτη από την ατελείωτη καραμέλα του φταίει κάποιος άλλος , οι ξένοι , οι άγγλοι , οι γάλλοι ,οι πορτογάλοι και ου το καθ` εξής. Που είμαστε όλοι εμείς. Ποιος από εμάς σταμάτησε να αφήνει σκουπίδια όταν πηγαίνει στο δασός, ποιος από εμάς σταμάτησε να σβήνει το τσιγαράκι του στην άμμο της θάλασσας ή να αφήσει το χαρτάκι από το δροσιστικό παγωτάκι του, ποιός από εμάς σταμάτησε να κορνάρει στον μπροστινό του 2 δευτερόλεπτα από την ώρα που άναψε το φανάρι πράσινο, ποιος από εμάς σταμάτησε να παιρνάει επάνω σε διπλή διαχωριστική με στροφή γιατί βγειάζεται λες και παρακάτω μοιράζουν συσσίτιο και θα χάσει το φαί ή (μπορεί να τον κυνηγά και ο αράπης ποτέ δεν ξέρεις) ποιο , ποιος , ποιος , ποιος , ποιος. Έτρεξε κανένας μας στις φωτιές να βοηθήσει σαν εθελοντής (όχι όταν του καίγεται το σπίτι, αλλά τώρα) , έτρεξε κανένας μας να φτιάξει σύλλογο και να καθαρίσει το δασός και να ζητήσει μαζί με εμάς όλους τους ιδιώτες πρώτα να φτιαχτούν ζώνες και άλλα, έτρεξε κανένας από εμάς να κάνουμε όλοι μαζί μια αναδάσωση, ένα δέντρο να βάλει ο καθένας σε λίγο θα έχουμε περισσότερα δάση από όσα καήκαν , και για να λέμε και του στραβού το δίκιο ένα δέντρο και με δικά μας εξάδα να το πάρουμε στοιχίζει όσο ένα προσοφθάλμιο των 50€. Γι αυτά και αλλά πολλά λοιπών πρέπει να καταλάβουμε ότι το ΚΡΑΤΟΣ είμαστε εμείς και πρώτα θα αγαπήσουμε , θα σεβαστούμε , θα ερωτευτούμε και θα προστατεύουμε εμείς - εμάς και μετά θα το ζητάμε από όλους του άλλους. Η αγανάκτηση πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τον εαυτό μας. Θλίβομαι για τους έλληνες (με μικρά) και όχι για τον τόπο μου , αυτό τον ΑΓΑΠΩ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτά. Όποιος δεν καταλαβαίνει ας ζητήσει βοήθεια. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2007 Κι εγώ νομίζω ότι όλοι μας έχουμε ευθύνη για αυτή την κατάσταση.Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ο Έλληνας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και όλοι και όλα να γίνουν στάχτη!!!Είναι μια φίλαυτη, εγωκεντρική και βλακώδης στάση.Το ατομικό βόλεμα εις βάρος των άλλων είναι η αιτία όλων των κακών σε αυτή τη χώρα.Όλοι κάνουν ωραία κυρήγματα, όταν έρχεται όμως η κρίσιμη στιγμή κοιτούν τον εαυτούλη τους και μόνο...Γι' αυτό υπάρχει και διαφθορά παντού. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δουλειά του ανεξάρτητα από το συμφέρον του συνόλου και τις περισσότερες φορές παράνομα!Δυστυχώς αυτή είναι και η κύρια αιτία της διαφθοράς σε όλες τις υπηρεσίες.Είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν ξέρω αν σπάσει ποτέ, αφού η νοοτροπία αυτή είναι στο πετσί του Έλληνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις