Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Δεν αντέχω να το βλέπω άλλο αυτό...Καίγεται η Ελλάδα για άλλη μια φορά καθώ και η Πάρνηθα, ο μεγαλύτερος "πνεύμωνας" της Αττικής και ένα ζωντανό καταφύγειο για πολλά άγρια και μερικά πολύ σπάνια είδη!! Αχ και να είχα έναν εμπρηστή στα χέρια μου... :twisted: :twisted:
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
  • Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε
Αχ και να είχα έναν εμπρηστή στα χέρια μου... :twisted: :twisted:

Οπως και εγω! :evil: :!:

Απο το σπιτι μου, εβλεπα (απο αποσταση φυσικα) τρεις φωτιες γυρω-γυρω (Σχηματαρι, Ταναγρα και Καλαμο).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη, και να είχες ενα εμπρηστή στα χέρια σου, δεν θα άλλαζε τίποτα! Θα υπάρξουν και άλλοι και ο έλληνας κλασσικός μ*****ς θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να ξύνει τα ....... !!!!!!!!!!
Δημοσιεύτηκε
Αχ, τα ακουω και εγώ και καίγομαι ο ίδιος. Ειλικρινα είναι τραγικά τα πράγματα... Οτι και να πει κανεις για αυτή την καταστροφή είναι λίγο.
Δημοσιεύτηκε
δυστυχως αυτα δν τα κανει μονο ο ελληνας αλλα το συμφερον πολλων και διαφορων,αλλα εδω που τα λεμε,φταει και το ιδιο το κρατος...που πας κυριε και πετας τα σκουπιδια σου οπου να ΄ναι?αλλα ποιος θα το πει?οι ελαχιστοι πυροσβεστες που καλουνται να καλυψουν μια τεραστια δασικη εκταση?ειλικρινα εγω στεναχωρηθηκα τοσο πολυ με ολα αυτα που γινονται με τις πυρκαγιες που δν ξαναειδα τηλεοραση απο προχθες...αφου ολο το ιδιο θεμα παιζουν...μηπως οι εμπριστες ή οι λοιποι ανεγκεφαλοι συμμετειχαν στις αγορες πολλων εξοχικων που εκαψαν?μηπως για χαρη του συμφεροντος μπορει να αποζημιωθει η τεραστια περιβαλλοντικη καταστροφη που συντελειται ή οι ανθρωπινες ζωες κατοικων των περιοχων που καιγονται και των πυροσβεστων που "πεφτουν" στο καθηκον...λυπαμαι
Δημοσιεύτηκε
αν και ασχετα με την αστρονομι καποια θεματα καλο θα ειναι να θιγονται στο φορουμ και μαλιστα με καυστικο τροπο μηπως και καπου καποια αυτακια πληγωθουν και λιγο. με αφορμη λοιπον το ασχημο σημερινο γεγονος θα μας γυρισω ενα χρονο πισω στην φωτια της χαλκιδικης. παιδια ειλικρινα δεν υπαρχουν λογια για να εκφρασω την οργη μου για ολα οσα ειδα εκει μετα την πυρκαγια. μερη στα οποια ειχα περασει τις καλυτερες καλοκαιρινες μου στιγμες και αναμνησεις να τα βλεπω ξαφνικα αποκαιδια και καρβουνο. αλλα αυτο φυσικα ειναι μηδαμινης σημασιας αν αναλογιστει κανεις το οτι καποιοι ανθρωποι εχασαν τη ζωη τους και χιλιαδες αλλοι κινδυνευσαν. και ρωταω εγω με το δικο μου το φτωχο μυαλο ποσο ΚΤΗΝΩΔΗ ενστικτα μπορουν να εχουν καποιοι μεσα τους και πως κοιμουνται ησυχοι τις νυχτες μετα απο οσα εχουν κανει? κι απο την αλλη αφου ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ πολυ καλα ποιες περιοχες ειναι μεγαλης επικινδυνοτητας και ειναι φως φαναρι το ΠΟΥ θα παει ο καθε υποψηφιος εμπρηστης για να στησει το εξοχικο του και αφου εν πασει περιπτωση ξερω οτι ο φ , χ, ψ, εχει χτισει εκει που "ειχε καει κατι" ποσο αμυαλος και ανεγκεφαλος πρεπει να ειμαι οταν εχω τον ενοχο μπροστα μου και προτιμω να τριγυρνω στα πανελ και στα παραθυρα για να μαζευω τα ασυμαζευτα.
Δημοσιεύτηκε

Η χθεσινή φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Δυτ. Θεσσαλονίκη. Όχι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια ερασιτεχνών αστρονόμων με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης.... Η χθεσινή φάση της σελήνης, έτσι και αλλιώς, δεν ευνοούσε με κανένα τρόπο την παρατήρηση...

DEIfire.jpg.40bd4c0b529799bdc8ada57e6bfd4e5d.jpg

Canon EOS / Tak FS60

Δημοσιεύτηκε

Εγώ ανέβηκα στην ταράτσα και έβλεπα την Πάρνηθα με τα 8X42 από μεγάλο ύψος.Ειλικρινά παιδιά κόντευα να δακρύσω. Η θλίψη μου ήταν απερίγραπτη.

Μακάρι να έβρισκα έναν τρόπο να πείσω έναν εμπρηστή για την ασύλληπτη καταστροφή που προξένησε στην Άττικη,τόσο για τον αέρα που θα αναπνέουμε από εδώ και πέρα,όσο και για την χλωροπανίδα του μεγαλύτερου πνεύμονά της.Είμαι βέβαιος ότι αν κατάφερνα κάτι τέτοιο,θα μετάνιωνε για αυτό που έκανε.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας για τις ημέρες κόλασης που έρχονται..Δεν έχω τι άλλο να πω...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Το εβλεπα και δεν το πιστευα. Ενα τεραστιο συννεφο στα βορρεια που ξεκιναει απο την Παρνηθα.

Απο την Καστελα στον Πειραια, που τραβηξα και την φωτο, μπορουσες να δεις τις φλογες κι ας μην ειχε νυχτωσει για τα καλα ακομα! :shock: Παιδια δεν υπερβαλλω, ειχε σταματησει ολος ο κοσμος και κοιτουσε, φαντασου για τι καταστροφη μιλαμε.

ΚΡΙΜΑ :( ΚΡΙΜΑ :( ΚΡΙΜΑ

28062007080.thumb.jpg.c61b7d4e08304d999214e9419f9967ef.jpg

Φυσικα απο το κινητο δεν φαινονται λεπτομερειες, αλλα ο ογκος του καπνου ειναι πολυ μεγαλος. Αισθημα καταστροφης!

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε
Αχ και να είχα έναν εμπρηστή στα χέρια μου...
Αχ και να ειχα ενα πολιτικο στα χερια μου.ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!Εθνικος δρυμος και δεν υπηρχαν αντιπυρηκες ζωνες δεν υπηρχαν οχηματα πυροσβεστικης,θα υπαρξουν ομως βιλες,ασφαλτομενοι δρομοι και τσιμεντα.
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε

Όλοι είναι στο κόλπο.

Όλοι τρωνε στο μεγάλο φαγοπότι. Αύριο θα μετράνε τις χιλιάδες στρέμματα καμμένου δρυμού και μεθάυριο τα χιλιόμετρα του δρόμου με τις βίλλες εκατέρωθεν που θα τον διασχίζει.

Δε βαριέσαι...Ποιος θα θυμάται μεθαύριο την καταστροφή που έγινε σήμερα...Το έχει αυτό ο Έλληνας: Ξεχνά εύκολα.ίσως επειδή "κοιμίζεται" και εύκολα.Οι μέρες κόλασης που έρχονται για την Αττική,ίσως μας ξυπνήσουν,αλλά τότε θα είναι αργά.

Να χαιρόμαστε τους πολιτικούς μας...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι και τόσο άσχετο με την αστρονομία το topic..

όλοι μας κοιτώντας τα αστέρια, θαυμάζουμε την φύση, φύση είναι και το δάσος απ'οπου τα κοιτάμε όμως.. εννοείτε οτι οσο νά'ναι, έχουμε μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τα δάση, και τα βουνά, απο τον μέσο πολίτη, που δάσος βλέπει μόνο τα χριστούγεννα και κανένα πάσχα (μιλάω φυσικά για μεγάλα αστικά κέντρα) οπότε μάλλον τα βλέπει ως μελλοντικά οικόπεδα, παρά για δάσος.

Πραγματικά κρίμα που χάνονται όλα αυτά τα μέρη.

Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους, με πρώτους αυτούς που θα έπρεπε να είχαν φροντίσει, να καθαριστούν (ή να δημιουργηθούν..) αντιπυρικές ζώνες, σε αυτούς που έχουν καταντήσει τα δάση χωματερές, σε αυτούς που πετάνε τσιγάρα όπου γουστάρουν, κτλ κτλ..

Είναι στο χέρι όλων μας να προστατεύσουμε (οχι μόνο τα δάση) το περιβάλλον γύρω μας, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στους "υπεύθυνους", ή να τα ρίχνουμε κάθε φορά σε αυτούς.

Υ.Γ. Φυσικά, ο πιο μεγάλος φταίχτης, είναι αυτοί που επιτρέπουν να χτιστούν βιλλίτσες, σπιτάκια, καλυβάκια, κτλ.. και κάνει τα στραβά μάτια.

αλλιώς πιος θα είχε πάρει "τον αέρα" να χτίσει παράνομα?

:twisted:Στον Καιάδα ρεεεε!!! :twisted:

Δημοσιεύτηκε

Να αντιμετωπιστουν ολοι με την ιδια αυστηροτητα που αντιμετοπιζεται ενας μεροκαματιάρης που δεν μπορει να πληρωσει την δοση του δανειου του..!!! (Δεν λεω οπως οι εγγληματιες γιατι αυτοι κανουν βολτες ελευθεροι)

Στον καιαδα ολοι τους. :evil:

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά τρομερό.....

να τι ειδα απο το σπίτι μου(Χολαργό)....

kapni2.jpg

και αυτά επειδή δεν θέλανε να βρέξουν τους πυλώνες...

101_0106.jpg

και αυτές μέσω του τηλεσκοπίου μου

101_0124.jpg

101_0132.jpg

και βίντεο

th_101_0120.jpg

Φιλικά Θανάσης
Δημοσιεύτηκε
Είναι πραγματικά απαράδεκτο να βγαίνουν οι πολιτικοί :evil: :evil: και να ''θλίβονται'' για την καταστροφή, αυτοί που με την ανεπάρκεια τους μέσα από στημένους νόμους τάχα δασοπροστασίας, με την έλλειψη μέτρων πρόληψης εφόσον πλησιάζουν καύσωνες, την απουσία μέσω της εκπαίδευτικής διαδικασίας μαθημάτων που προάγουν την οικολογική συνείδηση, και να τα ρίχνουν, σε οικοπεδοφάγους και λοιπούς εργολάβους, στον άνεμο, στον καύσωνα, σε όλους ορατούς και αόρατους, εκτός από τους ίδιους :evil: :evil: :evil:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. FRANCIS BACON [-X
Δημοσιεύτηκε

Και εδω στην Αργολιδα παιδια τα πραγματα δεν ηταν τοσο καλα.

Ευχομαι να μην περασει ποτε του κανεις αυτα που περασα προχθες το βραδυ προσπαθωντας να σωσω το σπιτι μου απο φωτια!

Φωτια απο εκεινες που ξεσπουν συνηθως τωρα τελευταια χωρις να ειναι αποτελεσμα απροσεξιας η καποιας αλλης φυσικης αιτιας!!!

Τραγικες οι στιγμες που θα μεινουν για παντα στην μνημη μου και ενα αθλιο παραμορφωμενο τοπιο που θα με ποναει για πολλα χρονια...!

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά νομίζω πως φταίμε και εμείς.

Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο (σε όλους).

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Και σήμερα ξυπνήσαμε και όλη η Αθήνα είναι στρωμένη με στάχτη....Φωτιά και μπούρμπερη σε όλους τους καρεκλοκένταυρους που μας κυβερνούν και είναι όλοι τους μα όλοι τους καραάσχετοι....

Για να μην πω για το seeing που θα έχουμε ακόμα και στην εξοχή της Αττικής για την υπόλοιπη εβδομάδα....

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Και εδω στην Αργολιδα παιδια τα πραγματα δεν ηταν τοσο καλα.

Ευχομαι να μην περασει ποτε του κανεις αυτα που περασα προχθες το βραδυ προσπαθωντας να σωσω το σπιτι μου απο φωτια!

Φωτια απο εκεινες που ξεσπουν συνηθως τωρα τελευταια χωρις να ειναι αποτελεσμα απροσεξιας η καποιας αλλης φυσικης αιτιας!!!

Τραγικες οι στιγμες που θα μεινουν για παντα στην μνημη μου και ενα αθλιο παραμορφωμενο τοπιο που θα με ποναει για πολλα χρονια...!

Jimkibou καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά την ψυχολογία που έχεις μετά από αυτό που πέρασες, μιας και έχω περάσει την ίδια αγωνία πριν αρκετά χρόνια όταν η φωτιά είχε ζώσει το χωριό μου και είχε φτάσει και στο σπίτι μου.

Είναι στιγμές που δεν πρέπει να τις ζει κάποιος

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Ας τα πω και εγώ οσο πιο ήρεμα μπορώ.... :evil: :evil: :evil:

ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!

Τα κανάλια πάλι πούλησαν με μαεστρία την "έκδηλη ανησυχία και απογοήτευση" για το αύριο....

Σε παράθυρο ένας "μπλε" έλεγε σε ένα "πράσινο": εντάξει, θα πάρω πυροσβέστες αλλά μετά μη πείτε πως κάναμε προσλήψεις....... :shock: :shock: :shock: ](*,) ](*,) ](*,)

100 φωτιές προχτές, 100 χτες, ούτε ξέρω για σήμερα...

Όλοι λένε πως "έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό με τα υπάρχοντα μέσα" και "οι πυροσβέστες είναι πραγματικοί ήρωες".. ](*,) ](*,)

ΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ??????

Οι Ρώσσοι μας δίνουν αεροπλάνα παντώς καιρού που ρίχνουν 30-50 τόνους νερό και τα δικά μας ρίχνουν μόλις 3 τόνους με μια ρίψη!!!

Εθνοπροδότες γέμισε αυτή η χώρα.... :cry: :cry: :cry:

Η πρώτη πηγή εσόδων (τουρισμός) ξεπουλιέται από "κάποιους" σύμφωνα με τις (προφανείς) οδηγίες "κάποιων άλλων"........ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Ήρωες είμαστε εμείς που από αύριο θα αναπνέουμε λιγότερο οξυγόνο...

Προδότες είναι αυτοί που άφησαν Ραφήνα, Πάρνηθα, Πεντέλη, Χαλκιδική, Πήλιο, Κάλαμο, Σάμο, Σκιάθο και πολλά άλλα μέρη να γίνουν στάχτη.... Και ούτε τολμούν να μιλήσουν για εμπρησμό.. ΑΙΣΧΟΣ... Σκεφτείτε πως κάηκαν σε 10 χρόνια όλα τα τουριστικά φιλέτα της Ελλάδας... ](*,) ](*,) ](*,)

Ευτυχώς που έβρεξε λίγάκι μπας και σβήσει κανένα μέτωπο...

Και για να μη ξεχνιόμαστε: άφησαν 1 ολόκληρη μέρα την Πάρνηθα χωρίς πυροσβεστικά μέσα!! Κατά τα άλλα "φταίνε οι πυλώνες της ΔΕΗ"..... ](*,) ](*,)

ΥΓ: Μακάρι να μη μάθουν ποτέ το Όρος Πάρνωνας...

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

:( Πηγαινω στην Παρνηθα για περπατημα περιπου 20 φορες τον χρονο.Ακομα δεν εχω συνειδητοποιησει το τι εγινε.Οσο αντιδραστικο και αν ακουγεται,για μενα η κοινωνια μας εχει λαθος προτεραιοτητες και αξιες.

Σπαταλαμε χρηματα για στρατο και οπλα και δεν εχουμε επαρκη πυροσβεστικη και δασοφυλακες. Πολυς κοσμος στην Αθηνα δεν ξερει τι ειναι δασος και σε τι μας χρειαζεται.Δεν μπορει να συνδιασει την κακη ποιοτητα ζωης με την καταστροφη του πρασινου.Εμεις φταιμε,οχι οι πολιτικοι,που ετσι και αλλιως εχουν αποδειξει πως αποτελουν ενα απο τα χειρωτερα κομματια της κοινωνιας μας.Για αυτους αξιζουν τα συμφεροντα και οι ψηφοι πιο πολλα απο ενα δασος.Τυχερος οποιος μπορεσει να φυγει απο την Αθηνα μονιμα,ιδιως αν εχει παιδια.Αν δεν συμβει ενα θαυμα(να λογικευτει ο κοσμος και η ηγεσια του),σε λιγα χρονια θα ζουμε σε πραγματικη κολαση.

Το προβλημα με την καταστροφη της φυσης ειναι οτι δεν εχει αμεσα αποτελεσματα στον δραστη(καις ενα δασος,αρρωσταινεις η πεθαινεις).Ετσι το χαμιλο επιπεδο των δραστων δεν τους αφηνει να δουν περα απο τα οικοπεδα και τους ψηφους.Ουτε ειναι σε θεση να σκεφτουν το τι παραδινουν στα ιδια τα παιδια τους.Αμα θελανε,η Αττικη θα ειχε και αλλα δαση σαν την Πεντελη.

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Χάλι μαύρο, εγώ ήμουν στο Μοναστηράκι δεν είχα ακούσει τιποτα και ξαφνικά είδα το βουνό...

Τους εμπρηστες αν τους πιαναν ουτε φυλακή ουτε τίποτα δεν χρειάζεται απο περιορισμούς, απλα θα πρεπε να τους σταυρώσουν στο Σύνταγμα, παλιές καλές μέθοδοι! :evil:

Αυτη την έβγαλα κατα τις 12 απο το σπίτι μου στον Γέρακα

parnitha.jpg.29bb56962e49ec2ec59eb3a19ecb75dd.jpg

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης