Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά κάνω αναφορά σε αυτό το θέμα γιατί μάλλον την πάτησα , και τι εννοώ. Πριν από 2 μήνες(4/5/07) παρήγγειλα πράγματα από 2 διαφορετικές εταιρίες από Αγγλία. Η μια εταιρία είναι η TELESCOPE PLANET και η άλλη η SCOPE AND SKY. Δυστυχώς όμως και οι 2 δεν έχουν στείλει ακόμη τα πράγματα (εγώ τουλάχιστον δεν τα έχω λάβει) , και παρόλο την συνεχή ενόχληση μου 12 emails , φαχ και 3 με 4 τηλέφωνα απάντηση δεν είχα. Στα τηλέφωνα μου λεγανε ότι θα κοιτάξουν το θέμα και θα ειδοποιήσουν. Όσο ειδοποίησαν εσάς ειδοποίησαν και εμένα. Η αγορά έγινε μέσω AMAZON και PAY PAL. Στην μια περίπτωση SCOPE AND SKY ΕΚΑΝΑ καταγγελία στο pay pal και θα ψάξει το θέμα όπως είπε (αξία 40€) , στην δεύτερη και πιο σημαντική περίπτωση η αγορά έγινε με visa κατευθείαν στην εταιρία (άξια 153€) και βέβαια δεν έχω την δυνατότητα καταγγελίας από όσο γνωρίζω. Πρέπει να επισημάνω ότι μου έστειλαν στην αρχή email ότι δέχτηκαν την παραγγελία και έγινε η ανάληψη των χρημάτων από την visa πράγμα που επιβεβαιώνεται. Θα ήθελα πρώτο να σας ρωτήσω εάν ξέρει κανείς τρόπο αντίδρασης και δεύτερο να επιστήσω την προσοχή και σε εσάς. Την παραγγελία την έκανα γιατί ήθελα κάποια πράγματα που δεν τα έβρισκα στις εδώ εταιρίες , όπως πχ έναν ανταπτορα για φωτογραφική Sony F828 52mm και άλλα.

Εάν γνωρίζει κάποιος τι μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις παρακαλώ ας με ενημερώσει.

](*,) Ευχαριστώ. Και καλό ΜΗΝΑ:frown:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη, το συντομότερο δυνατό και για τις δυο περιπτώσεις κάνεις αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής στην τράπεζα που σου έδωσε τη VISA. Ψωνίζω εφτά χρόνια από το εξωτερικό με VISA και ποτέ δεν έχασε ούτε μια δεκάρα από απατεώνες πωλητές.
Skywatcher DOB 8", TS WFT 110, ΕQ-EM10, Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Hyperion 3.5mm - 5mm - 8mm - 13mm - 17mm - 21mm, AllTelescopes 22X100 Binoculars
Δημοσιεύτηκε

Hi Dimitri,

One thing that I thought of is that if you are aware that the firm advertises in a British astronomical magazine, you can contact the magazine and inform them that an advertiser of theirs is behaving in a very unbusiness like manner. Perhaps they may be able to intercede on your behalf with a phone call to the firm. If I were a publisher I would certainly not want to carry firms that are disreputable.

Also keep all copies of any correspondence that you have and write down any dates that you may make any telephone calls to the firm and the name of the person with whom you spoke with.

Hope this may be of some help to you.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε
Αν μιλας για την εταιρια(?) "Scopes'n'skies",απο οτι εχω ακουσει προκειται για πολυ αδιαφορους επιχειρηματιες(?).Εγω εχω κανει κανονικα συναλλαγες μαζι τους,αλλα εχω ακουσει πολλα ασχημα(οχι για απατεωνιες,αλλα για ολιγωρια γενικοτερα).
Δημοσιεύτηκε

Πάντως για την scopes 'n' skies στην οποία αναφέρεσαι Δημήτρη μπορώ να πω ότι έχω μονάχα άσχημες εντυπώσεις. Πρόκειται για αδιάφορους όπως λέει και ο Κώστας στην καλύτερη περίπτωση - και αυτό πολύ ευγενικά - επιχειρηματίες. Δεν έχω χάσει αντικείμενο αλλά έχει κάνει και κοντά στο δίμηνο να έλθει παραγγελία μου και μόνο μετά από σχετική καταγγελία στο paypal. Μια δεύτερη φορά "έχασαν" μικροαντικείμενο που τους είχα επιστρέψει για αντικατάσταση γιατί μου είχαν στείλει άλλα αντί άλλων και σταμάτησα να κάνω παραγγελίες από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Εννοείται ότι ούτε σε μια περίπτωση δεν απάντησαν σε email και στα τηλέφωνα ήταν "ευγενέστατοι". Τι να πω, αγοράζω χρόνια πράγματα από ebay και astromart από όλο τον κόσμο και από άσχετους ιδιώτες και δεν την έχω πατήσει. Δεν περίμενα ότι θα συναντούσα τέτοια περίπτωση από υποτίθεται "επαγγελματίες".

Για την άλλη περίπτωση, πάρε τηλέφωνο στη visa/τράπεζα που συνεργάζεσαι. Να είσαι αισιόδοξος γιατί από ότι έχω ακούσει σε ανάλογες περιπτώσεις, ίσως καθυστερήσει η όλη ιστορία, αλλά θα βγάλεις άκρη.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ θα το ψάξω το θέμα. :-k Έχω παραγγέλλει και εγώ πράγματα και άλλες φορές από εξωτερικό μέχρι και από Αυστραλία και μου ήρθαν σε 15 ημέρες αλλά τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχη. 2 εταιρείες μαζί, εεεεεεεεεε!!!! είναι τρελό. :evil: Εσείς πιστεύετε ότι τα έχουν στείλει και απλά καθυστερούν στο ταχυδρομείο οπότε και να περιμένω και άλλο ή ότι δεν τα έχουν στείλει καθόλου και μάλλον είναι απατεώνες και κοροϊδεύουν ; :-note Όχι αλλά να τα βλέπουν κάποιοι που μας λένε συνέχεια για το εξωτερικό ότι υπάρχει αξιοπιστία και άλλη νοοτροπία και μπούρδες κατσαρές. Όλα είναι θέμα ανθρώπου είτε άγγλου, είτε αμερικανού, είτε γιαπωνέζου ,είτε Έλληνα. (Με έπιασε λίγο το σοβινιστικό μου). [-(

Ευχαριστώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Δημήτρη,

Η καθυστέρηση που αναφέρεις δεν δικαιολογείται για περιοχές εντός ευρωπαϊκής κοινότητας. Αν επρόκειτο για συναλλαγή λ.χ. από USA, θα μπορούσα να υποθέσω ότι τα είδη που παράγγειλες έχουν κολλήσει στο ελληνικό τελωνείο. Κάτι τέτοιο όμως αποκλείεται για την περίπτωσή σου.

Προσωπικά, από Αγγλία, έχω αγοράσει κατ΄επανάληψη από την scsastro (διαφημίζεται και στο S&T), χωρίς κανένα πρόβλημα και με χρόνους παραλαβής που δεν ξεπερνούσαν την μια εβδομάδα.

Η αίτηση αμφισβήτησης είναι αυτό που μπορείς να κάνεις σε κάθε υποκατάστημα της τράπεζας που σου εξέδωσε την VISA. Πέρυσι, είχα αναγκαστεί να κάνω κι εγώ μια τέτοια αίτηση, καθότι μου εμφανίστηκε χρέωση «από το πουθενά» (βλέπε απάτη μέσω ίντερνετ), για συναλλαγή που δήθεν πραγματοποίησα, αξίας $500,00. Τελικά, μετά από ένα εξάμηνο, και αφού το πράγμα έφτασε στη διαιτησία της VISA, επειδή η πληρώτρια τράπεζα της Αμερικής αντιδρούσε ως προς την ανυπαρξία της συναλλαγής, η VISA έκανε δεκτή την αίτηση αμφισβήτησής μου και το χρεωστικό ποσό των $500,00 αντιλογίστηκε στο λογαριασμό μου. Αυτά βέβαια δεν σημαίνει ότι θα συμβούν απαραίτητα και σε σένα, αλλά τα αναφέρω επειδή θεωρώ ότι έχουν γενικότερο ενδιαφέρον για όσους από εμάς αγοράζουμε μέσω του ίντερνετ.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Δημητρη,

Ηθελα να προσθεσω και εγω οτι ειναι καλη ιδεα παντα να πληρωνεις με πιστωτικη καρτα ειτε απευθειας ειτε μεσω PayPal επειδη τοτε μπορεις να ακυρωσεις την συναλλαγη σε περιπτωση απατης.

Ποτε (μα ποτε!) στελνουμε χρηματα της μετρητης (πχ. Western Union) επειδη τοτε τα πραγματα (και αποτελεσματα) ειναι εντελως διαφορετικα.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Για τον φόβο των Ιουδαίων μια καλή λύση είναι η χρήση μιας κάρτας τύπου Attica Gift Card στην οποία καταθέτουμε το ποσό το οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ενίοτε, σε συνδυασμό με την υπηρεσία paypal που εξασφαλίζει κάπως την συναλλαγή.

Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου?

Πάν μέτρον άριστον

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχως η ανευθυνοτητα και η αδιαφορια δεν εχει πατριδα.Και στην χωρα μας τελευταια(μαλλον οχι μονο τελευταια), εχουν συμβει σημεια και τερατα στον χωρο.....

Ειναι να μη σου τυχει......

1000 φορες καλυτερα,να πονταρεις στην αξιοπιστια και στο μερακι των ερασιτεχνων αγοραζοντας μεταχειρισμενα,παρα να μπλεξεις στην επαγγελματικη αδιαφορια (ειδικα για μικροπραγματα)των εμπορων,Ελληνων η ξενων. :-({|= :-({|= :-({|=

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης