draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 το 8άρι εκτός του οτι θα είναι πολύ πιο φωτεινό, θα σηκώνει και μεγαλύτερες μεγεθύνσεις (περίπου μέχρι 400Χ) κάντε μια έρευνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά των τηλεσκοπίων, και θα βρείτε τις απαντήσεις
Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Άρα τελικά στην πλανητική παρατήρηση έχει κάποια διαφορά στην ίδια μεγένθυση με το 4άρι π.χ στα 200Χ? Γιατί οι πιό πολλοί λένε ότι δεν έχει. Αλλά άν είναι πιό φωτεινό είδωλο στο 8άρι θα έχει. starrynights.blog
draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 ναι, θα βλέπει πιο φωτεινό, και πιο καθαρό είδωλο, αρα και οι λεπτομέρειες θα είναι πιο ευδιάκριτες και πιο φωτεινές.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Το επεξεργάστηκα λίγο το προηγούμενο καθώς έγραφες την απάντησή σου dracula, αλλά το νόημα είναι ίδιο. Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση. starrynights.blog
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Για να καταλάβεις, εντελώς θεωρητικά, όσο καθαρός φαίνεται ένας πλανήτης με το 4ιντσο στα 100x, τόσο καθαρός θα φαίνεται με το 8ιντσο στα 200x. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Για να καταλάβεις, εντελώς θεωρητικά, όσο καθαρός φαίνεται ένας πλανήτης με το 4ιντσο στα 100x, τόσο καθαρός θα φαίνεται με το 8ιντσο στα 200x. Λάθος το 8'' (αν υποθέσουμε πως τα κάτοπτρα είναι της ίδιας ποιότητας) έχει μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα απ το 4''Τώρα για το αν φαίνεται με το μάτι η διαφορά δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάνει τεστ.Οι ποιο έμπειροι λένε πως σε καλές συνθήκες φαίνεται. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Για να καταλάβεις, εντελώς θεωρητικά, όσο καθαρός φαίνεται ένας πλανήτης με το 4ιντσο στα 100x, τόσο καθαρός θα φαίνεται με το 8ιντσο στα 200x. Λάθος το 8'' (αν υποθέσουμε πως τα κάτοπτρα είναι της ίδιας ποιότητας) έχει μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα απ το 4''Τώρα για το αν φαίνεται με το μάτι η διαφορά δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάνει τεστ.Οι ποιο έμπειροι λένε πως σε καλές συνθήκες φαίνεται. Το έθεσα έτσι και καλά επειδή το ένα έχει 2πλάσιο θεωρητικό όριο μεγέθυνσης από το άλλο. Οι συγκεκριμένες δηλαδή μεγεθύνσεις που ανέφερα είναι οι μισές των μέγιστων των 2 διαμέτρων. Δεν κατάλαβα, πού είμαι λάθος; Το 8ιντσο έχει όντως μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα από το 4ιντσο. Γι΄αυτό μπορείς να πας στη διπλάσια μεγέθυνση απ' το 4ιντσο, επομένως μπορείς να διακρίνεις περισσότερα πράγματα. Κάνω λάθος κάπου; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
kagianas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 καντε ενα απλο τεστακι...βαλε το 8'' σε μια 300χ μεγενθυση..μετα μισοβαλε το καπακι ωστε να περναει λιγοτερο φως...η διαφορα ειναι μικρη τωρα το skywatcher 8' στο καπακι εχει κ ενα μικροτερο καπακι οποτε μπορεις να βγαλεις κ αυτο..θα δειτε οτι οταν ειναι το μισο ανοιγμα κλειστο απο εκει κ κατω σκωτεινιαζει λιγο το ειδωλο μεχρι που στο τελος το φραζεις εντελως κ δε βλεπεις ττιποτα..θα σας βαλει σε σκεψεις οταν το κανετε αστερακι μου λαμπρο ..
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 4ιντσο στα 100x, τόσο καθαρός θα φαίνεται με το 8ιντσο στα 200x. Εχεις δίκιο.Με συγχωρείς.Τώρα το πρόσεξα.Νόμιζα πως έλεγες για την ίδια μεγέθυνση κ στα δύο τηλεσκόπια.Πάντως ακόμη κ έτσι το 8'' (πάντα σε καλές συνθήκες)θα δώσει καλύτερο είδωλο.Είναι σαν να έχουμε δύο αμάξια 1000 κ 2000 λίτρα.Οσες ηλεκτρονικές βλακείες όσο αεροδυναμικό σχήμα αλλα κ βάρος να έχει το 1000άκι δεν θα πάει το ίδιο με το 2000. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 καντε ενα απλο τεστακι...βαλε το 8'' σε μια 300χ μεγενθυση..μετα μισοβαλε το καπακι ωστε να περναει λιγοτερο φως...η διαφορα ειναι μικρη τωρα το skywatcher 8' στο καπακι εχει κ ενα μικροτερο καπακι οποτε μπορεις να βγαλεις κ αυτο..θα δειτε οτι οταν ειναι το μισο ανοιγμα κλειστο απο εκει κ κατω σκωτεινιαζει λιγο το ειδωλο μεχρι που στο τελος το φραζεις εντελως κ δε βλεπεις ττιποτα..θα σας βαλει σε σκεψεις οταν το κανετε Ανάλογα τι θέμα κάνεις παρατήρηση...Αυτό που λές το έχω δοκιμάσει στον Δια και όντως ο Δίας γίνεται πιο σκοτεινός αλλά ευδιάκριτος..αλλά ο Δίας είναι τεράστιος και αρκετά κοντά στην Γή ώστε να μπορεί να παρατηρηθεί πολύ άνετα με οποιοδήποτε τηλεσκόποιο..Για κοίταξε όμως κανένα νεφέλωμα μακρινά σμήνη αστεριών,κανένα αδύναμο γαλαξία και τότε θα καταλάβεις τι εστί 8" www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Μόλις πριν από λίγο έβαλα τον barlow 2x και τον hyperion 3,5mm και παρατήρησα την σελήνη με μεγένθυση 686Χ!!!!!!!!!Και όμως παιδιά είχα πολύ καλή εικόνα είναι απίστευτο αυτό το τηλεσκόπιο...έχω την εντύπωση πως μπορεί να δώσει και 600Χ καθαρής εικόνας!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Μόλις πριν από λίγο έβαλα τον barlow 2x και τον hyperion 3,5mm και παρατήρησα την σελήνη με μεγένθυση 686Χ!!!!!!!!!Και όμως παιδιά είχα πολύ καλή εικόνα είναι απίστευτο αυτό το τηλεσκόπιο...έχω την εντύπωση πως μπορεί να δώσει και 600Χ καθαρής εικόνας!!! Μην ενθουσιάζεσαι και ΤΟΣΟ πολύ διότι η Σελήνη είναι ΜΑΚΡΑΝ το πιο φωτεινό και κοντινό αντικείμενο στον ουρανό. Την μεγέθυνση αυτή (όσο μπορεί να θεωρηθεί χρησιμοποιήσιμη) ΔΕΝ θα καταφέρεις να την κάνεις πουθενά αλλού. Μακάρι να μπορούσαμε δηλαδή... Βάλε 600x στο Δία που είναι το 2ο φωτεινότερο αυτή τη στιγμή και αν δεις λεπτομέρειες, τρέχω να αγοράσω επιτόπου τα προσοφθάλμια που έχεις κι εσύ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δεν με χαλάει...και την σελήνη μόνο να παρατηρώ!!!Θα στοχεύσω τον Δία και θα σας πω εντυπώσεις!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Ναι φτάνει 600Χ αλλά η διακριτική του ικανότητα δεν αλλάζει.Ειναι τόση όσο θα είχες κ στα 400Χ.Ναι μεν θα έχεις μεγαλύτερο είδωλο αλλά δεν θα διακρίνεις περισσότερες λεπτομέρειες. Υ.Γ.Παιδιά δεν είμαι σίγουρος πως το έχω καταλάβει σωστά.Γι αυτό αν λέω χαζομάρες ας με διορθώσετε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Νομίζω πως τα λες πολύ σωστά φίλε!!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα