filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2007 Για μία ακόμη φορά δεν κατάφερα να παρατηρήσω.Ο λόγος απλός.Θαμπώνει το προσοφθάλμιο.Βάζω το μάτι μου να δω κ θαμπώνει.Βγάζω το μάτι μου κ μετά από ένα λεπτό είναι μια χαρά.Γιατί γίνεται αυτό?Εκπέμπει θερμοκρασία το μάτι μου?Το 80% των παρατηρήσεών μου έχουν διακοπεί απ αυτόν τον λόγοΥπάρχει λύση? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2007 Μήπως αναπνέεις βαριά και θαμπώνει απ'την ανάσα σου;... Τραβηγμένο μεν, αλλά είπα μια ιδέα....
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δεν νομίζω.Η μύτη μου είναι μακριά όπως καταλαβαίνεις.Σκέφτηκα μήπως ο τρόπος που κοιτάζω να μην αφήνει τον αέρα να κυκλοφορήσει καλά.Ασε όλα τα κουλά σε μένα συμβαίνουν. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Παναγιώτη,τα μάτια μας περιέχουν υγρασία η οποία όταν η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή,έχει την τάση να συμπυκνώνεται και προσκολλάται σε λείες επιφάνειες των οποίων η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν του περιβάλλοντος.Ένας φυσικός μπορεί να επιβεβαιώσει... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Τωρα τελευταια εχω και εγω αυτο το προβλημα.Δεν γνωριζω ακριβως τον λογο αλλα υποθετω οτι πρεπει οφειλετε σε αυτην την διαφορα θερμοκρασιας και στην πολυ υγρασια (η περιοχη μου εχει πολυ).Το υποθετω αυτο γιατι ολο το Καλοκαιρι δεν υπηρχε προβλημα και εμφανιστηκε τωρα που επεσε καπως η θερμοκρασια.Μια λυση που βρηκα ηταν να κατεβασω τα eye caps.Εαν το προσοφθαλμιο που χρησιμοποιεις εχει μεγαλο eye relief και στο επιτρεπει δοκιμασε να χαμηλωσεις τα eye caps και κοιτα λιγο πιο πισω για να κυκλοφορει ο αερας. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Συνήθως θα σας συμβαίνει όταν είστε ιδρωμένοι ήδη ή κάνω λάθος; Εαν ναι, συμβαίνει γιατί το δέρμα εξατμίζει με μεγάλη ταχύτητα τον ιδρώτα και επειδή δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής, υγροποιείται στο προσοφθάλμιο. Εμένα μου συμβαίνει πολύ συχνά το καλοκαίρι στα γυαλιά ηλίου. Η λύση είναι απλή. Μία πετσετούλα (καλύτερα απο μαντήλι), σκουπίζετε το πρόσωπο καλά πριν βάλετε μάτι στο προσοφθάλμιο και λήγει το ζήτημα. Δημήτρης
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Συνήθως θα σας συμβαίνει όταν είστε ιδρωμένοι ήδη ή κάνω λάθος; Εαν ναι, συμβαίνει γιατί το δέρμα εξατμίζει με μεγάλη ταχύτητα τον ιδρώτα και επειδή δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής, υγροποιείται στο προσοφθάλμιο. Εμένα μου συμβαίνει πολύ συχνά το καλοκαίρι στα γυαλιά ηλίου. Η λύση είναι απλή. Μία πετσετούλα (καλύτερα απο μαντήλι), σκουπίζετε το πρόσωπο καλά πριν βάλετε μάτι στο προσοφθάλμιο και λήγει το ζήτημα. Εχεις δικιο φιλε Δημητρη. Υπαρχει μεγαλη περιπτωση να οφειλετε στον ιδρωτα! Τι τραβαμε παντως και εμεις οι ντομπσοναδες! Πασχιζουμε και ιδρωνουμε για να βρουμε εναν στοχο! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 [quote="JIMKIBOUΤι τραβαμε παντως και εμεις οι ντομπσοναδες! Πασχιζουμε και ιδρωνουμε για να βρουμε εναν στοχο! Δεν είναι απο την κούραση......Απο το άγχος είναι........ (Θα το βρώ; και αν το βρώ θα το κρατήσω;Και αν το κρατήσω θα προλάβω να το δείξω σε κανέναν Ζήτω στα GoTo!!!!!!! Δημήτρης
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δεν είναι απο την κούραση......Απο το άγχος είναι........ (Θα το βρώ; και αν το βρώ θα το κρατήσω;Και αν το κρατήσω θα προλάβω να το δείξω σε κανέναν Ζήτω στα GoTo!!!!!!! Η λύση της απλής ισημερινής με ένα μοτέρ ορθής αναφοράς,είναι πολύ φθηνότερη.! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Ωχ παλι τα ιδια! Χωρις να το θελω οδηγησα παλι στην γνωστη κοντρα Goto εναντιων Dobson κτλ! Κανενας ορκισμενος εχθρος των Goto ρε παιδια για βοηθεια?Που χαθηκε ο Giorgosgr; Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
krisgym Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Καλο το dobson, αλλα τα GO-TO ειναι αλλο πραγμα. Εχω και τα 2 αλλα δουλευω περισοτερο το dob. Φιλικα Χρηστοs.
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Καλο το dobson, αλλα τα GO-TO ειναι αλλο πραγμα. Εχω και τα 2 αλλα δουλευω περισοτερο το dob. Για να μην βγουμε και τελειως εκτος θεματος, θα δοκιμασω σημερα το κολπο με το μαντηλακι για να ξεκαθαρισει εαν προκειτε για ιδρωτα η οφειλεται καπου αλλου.Μπορει να φαινεται απλο αλλα ειναι πολυ ενοχλητικο! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Η θερμοκρασια του σωματος σε σχεση με αυτην του περιβαλοντος ειναι πολυ υψηλη αποτε τα μορια του αερα αταν ειναι στους πχ. 15c και υπαρχει υγρασια το αποτομα ανεβασμα στους 30-36c δημιουργei το θαμπωμα στο προσοφθαλμιο. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Για να ανακεφαλαιώσουμε μιας κ δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία σύγκρισης dob vs ισημερινή.Οπως έχουμε ξανά πει η dob είναι πολύ μπροστά. Λύση ένα:να κατεβάσω τα eye caps.Αν κ θα είναι άβολοΛύση δύο:Να σκουπίσω καλά το πρόσωπο μου.Θα τα δοκιμάσω κ θα επανέλθω.Ελπίζω να το δοκιμάσετε κ οι υπόλοιποι για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Οπως έχουμε ξανά πει η dob είναι πολύ μπροστά. Ω ναι..!! μην ξεχνάμε οτι ο Παναγιώτης κάνει και γυμναστική μετακινώντας το "θηρίο" οπότε είναι λογικό να ζεσταίνεται λιγάκι..
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 Που σαι ρε Παναγιώτη χάθηκες.Ελα γιατί μας βρίζουν την βασούλα μας. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 μη φοβάσαι Παναγιώτη, εμείς είμαστε υπεράνω κάθε κριτικής.. τέλος!dob για πάντα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα