Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια χαρα παιδια προσφατα μου μπηκε και εμενα το μικροβιο για νυχτοπερπατηματα στην ταρατσα μου.Ειμαι απο κορινθο και εδω που ειμαι ειναι πεντακαθαρα ολα γυρω μου μιας και ειμαι λιγο εξω απο την πολη και εχω μπροστα μου ολο τον ουρανο δικο μου.Εψαξα λιγο στο ιντερνετ και διαβασα σχετικα για το πως να διαλεξω ενα τηλεσκοπιο .Στην αρχη ειχα παραμυθιαστει με τα ρομποτικα και τα περιεργα και ηθελα κατι πολυ καλο (λες και ηξερα τι επαιρνα) με gps klp.Μπαινοντας εδω μεσα και διαβαζοντας ειδα πως παρα πολυ κοσμος εχει το Skywatcher Dobsonian 8 και με το που το ειδα λεω τι μαπα ειναι αυτη ομως διαβασα απο τα λιγα που καταλαβαινω για τα χαρακτηριστικα του και με ενθουσιασε ομως δεν ηθελα να παρω κατι τοσο μεγαλο περιμενα κατι μικροτερο και πιο πρακτικο.Οσο και να τα εβαλα κατω ειδα πως το Skywatcher Dobsonian 8 τα καταφερνει καλα και ετσι διαβασα και απο αλλα παιδια στο forum και το παραγγειλα δεν αντεξα.Λογικα δευτερα θα το εχω στα χερια μου ελπιζω να τα καταφερω .Συντομα θα εχω αποριες αυτο ειναι σιγουρο ελπιζω να ηρθα στο σωστο μερος για να τις λυσω οταν αυτες θα δημιουργηθουν.Συγνωμη αν κουρασα απλα ειμαι ενθουσιασμενος και μακαρι να με κερδισει και να ασχοληθω περισσοτερο. :D
  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

2 πράβματα θέλω να πω.

α) Συγχαρητήρια για την επιλογή σου, είναι ίσως το μόνο όργανο μετά τα κυάλια που βάζει κάποιον στην αστρονομία, από πλευράς κόστους- απόδοσης - μεγέθους.

β) Συγχαρητήρια σε εσένα κ να γίνει η στάση σου παράδειγμα σε όλους τους νέους. Έκανες το 1ο σου post χωρίς να ρωτάς τι να πάρεις!!! Διάβασες, έψαξες, ενημερώθηκες και κατέληξες σε αυτό που θες και το πήρες. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο "νέος", όχι αμέσως "πείτε μου τι να πάρω;". Έχω άδικο;

Καλές παρατηρήσεις.

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Παρα πολυ καλη επιλογη, ειναι ισως το καλυτερο εισαγωγικο (στον χωρο) τηλεσκοπιο.

Πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος να επενδυσεις 300 ευρω!! :D

Δημοσιεύτηκε

Εύχομαι το νέο σου απόκτημα να αποτελέσει την απαρχή πολλών συναρπαστικών ταξιδιών στους αμέτρητους θησαυρούς εκεί ψηλά!! Κάνε τις πρώτες σου παρατηρήσεις,εξοπλίσου με πάρα πολλή υπομονή ,αλλά το κυριότερο,μάθε τους αστερισμούς για κάθε εποχή.Δε φαντάζεσαι πόσο θα σου χρειαστεί αυτό.

Όταν με το καλό,καταλάβεις πώς κινούνται τα αστεράκια και οι αστερισμοί,πάρε και έναν καλό χάρτη.Θα δεις ότι θα κάνεις μία από τις βασικότερες επενδύσεις στο νέο σου χόμπυ.

Καλά ταξίδια λοιπόν και για ό,τι θες,εδώ είμαστε...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Και γω να σε συγχαρω και να σε καλωσορισω με την σειρα μου σε αυτο το site και στην παρεα μας που ολο μεγαλωνει....!

Και εγω αγορασα προσφατα το Dobsonian 8" της Skywatcher τον Οκτωβριο με την προσφορα του Πλανηταριου και δεν εχω μετανιωσει ουτε ενα ευρω απο αυτο παρολο που λογω καιρου δεν εχω την ευχερεια να ασχοληθω οσο θα ηθελα. Και εγω εψαχνα την βελτιστη λυση για την επιλογη μου και την βρηκα στο τηλεσκοπιο αυτο.

Ειναι φτηνο, ικανοτατο, με καλα οπτικα, μεγαλο focal length κτλ, και πολυ ψαρωτικο αν το εχεις στο δωματιο σου. Σε κανει να το υπολογιζεις λογω του μεγεθους του και δεν ειναι με τιποτα ψευτοκατασκευη. Αν δες διαβασε το Thread μου (στο οποιο καταγραφω ολο μου το οδοιπορικο και τις σημαντικοτερες στιγμες μου με το Dob 8" :) . Ειναι αυτο που λεει When Dreams Come True (with a Skywatcher Dobsonian 8"). Θα γελασεις πολυ με τις φωτο μου κατα την μεταφορα του....

Παντως να ξερεις οτι σε ενα Seat Ibiza (Τριθυρο παρακαλω) χωρεσε κανονικα!!!

Η συναρμολογηση σου δεν θα παρει πανω απο 1 ωρα...

Το μονο που θα πρεπει να παρακαλας να κανει καλο καιρο, και οπως σωστα με συμβουλεψαν οι πρεσβυτεροι εδω: ΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ !!!

Με προγραμμα, με βιβλια δεν ξερω πως αλλα πρεπει (και βαζω και μενα μεσα) να μαθεις να ξεχωριζεις ανα εποχη, ανα μερα, ανα ωρα, που περιπου αρχικα βρισκεται το καθε αστερι ή αστερισμος. Ειναι βασικο γιατι αλλιως χανεσαι μεσα απο την διοπτρα...

Πχ εγω ειδα προχθες τον Αρη και πλεον ξερω οτι κατα τις 22:00 το βραδυ βγαινει καπου Βορεια με Ανατολικα. Το ιδιο κανω σιγα σιγα με αλλα γνωστα αντικειμενα και αποτυπωνω σιγα σιγα στο μυαλο μου την θεση τους , την ωρα και την εποχη... Ειναι σαν να εισαι πιανιστας και να μαθαινεις σιγα σιγα τα πληκτρα του πιανου τι ηχο κανουν και να τον απομνημονευεις...

Παντως εκανες τελεια επιλογη και ιδιως με τον εστιαστη ειναι η καλλητερη προσφορα ολων των εποχων!!!

Καλωσηρθες λοιπον!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
παιδια δεν το εχω ακομη οποτε μην με παρεξηγειτε δευτερα λογικα θα το εχω.Και ειμαι και εγω απο αυτους που το πηραν με 300 ευρω κανονικη αξια ειναι 545 αν δεν κανω λαθος.Η πλακα ειναι πως εχουμε παλιοκαιρο και κοιτα να δεις που θα φαω πακετο με τετοιο καιρο θα το εχω και θα το κοιταω :shock:
Δημοσιεύτηκε
Η πλακα ειναι πως εχουμε παλιοκαιρο και κοιτα να δεις που θα φαω πακετο με τετοιο καιρο θα το εχω και θα το κοιταω :shock:

Welcome to the Club! :? Απο δω και πέρα, ο κακός καιρός και τα φώτα είναι οι εχθροί σου!

Δημοσιεύτηκε

Εχω κατεβασει πολλα Ebooks καθως και αυτο.

Εζει φωτο για Collimation και γενικα ειναι αρκετα εξυπνο.

Το τελευταιο μου ειναι το Pattern Asterisms A New Way to Chart the Stars

και ειναι πολυ ενδιαφερον γιατι προτεινει ενα νεο τροπο για να προσανατολιζεσαι στον ουρανο. Δεν το ξεκινησα αλλα εχει ενδιαφερον και αυτο.

Το Νightwatch πουθενα!! Καλα χρυσαφι εχει?? :cheesy:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο φιλε μου,πολυ καλη επιλογη!!!

Αντε λιγο ξαστερια.....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Παιδια δεν ξερω αν επραξα καλα αλλα κατεβασα σε pdf το astronomy hacks \:D/

Το ΙΔΑΝΙΚΟ βιβλιο για dobs. Το αγορασα και το διαβασα το καλοκαιρι και ειναι ταμαμ για την περιπτωση σου.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Bρε παιδια επειδη θα σκασω μεχρι να ερθει θα ηθελα να δω καποια δειγματα απο φωτογραφιες πως ειναι κρονος ,αρης,σεληνη κλπ.

Ξερει κανεις να μου δειξει κατι :?: (απο το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο)

Δημοσιεύτηκε

Αν ψαξεις στις αστροφωτογραφιες θα δεις καποιες φωτογραφιες με αυτο το τηλεσκοπιο. Ψαξε κυριως στην κατηγορια σεληνη.

Κατα την γνωμη μου ομως, καλυτερα να περιμενεις να το παρεις και να δεις μονος σου απο το τηλεσκοπιο σου, τον κρονο τον αρη τη σεληνη κτλ. και μετα ψαξε για φωτογραφιες.

Δημοσιεύτηκε
Έκανες το μεγαλύτερο βήμα στη ζωή σου με τον καλύτερο τρόπο!

Ε όχι και το μεγαλύτερο βήμα στη ζωή του ένα τηλεσκόπιο!! :mrgreen: Μην τα παραλέμε!! :D

Έλα μωρέ, να του δώσω θάρρος θέλω. :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης